X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko super gratulacje! :* Jasne ze mozesz dolaczyc :) Kazda moze.
    Ja tez jeszcze nie dowierzam :D
    To twoja pierwsza ciaza?

Vuko, Suri97, Flakonik, Harusiowa, Blair, Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pierwsza, i pierwszy miesiąc starań.
    Nadal nie dowierzam, i najchętniej robiłabym test za testem... I tak bardzo chciałabym żeby było wszystko w porządku...

--> świętokrzyskie :)

f5ab56a2332ef0a3185c9d1bc39f343a.png

Beatrice, Flakonik, Patus_777, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsza :D ale nikomu jeszcze nie mowilam. 5 maja mam zarezerwowana wizyte u gina, ale teraz sie zastanawiam czy to nie za predko, bo nie spodziewalam sie , ze ten cykl bedzie owocny :D z drugiej strony mam bezowe plamienia leciuttkie i biore dupka, wiec moze lepiej to skonsultowac, bo na badanie to za predko

Beatrice, aga3107, lucy1983 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nikomu jeszcze nic... żeby nie zapeszać.
    A poza tym sama jeszcze w to nie wierzę.
    Dziś w nocy przeokropnie bolały mnie piersi, aż ten ból mnie obudził. Bolały od kilku dni, ale nie aż tak. A jak u Was z objawami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez pierwsza. I udalo sie nam w pierwszym cyklu staran. :)
    Moj chlopak juz wie i bardzo sie ucieszyl. Chyba do konca nie wierzyl tak jak ja ze za pierwszym razem sie uda. :)

Mnie tez bola piersi i to na razie tyle z objawow. :)

Ja jeszcze nie mam umowionej wizyty. Bede sie umawiac w tym tygodniu dopiero.

Vuko a tobie na kiedy wstepnie wychodzi termin? ;)

Mam nadzieje ze u kazdej z nas bedzie wszystko dobrze i w styczniu bedziemy mogly tulic nasze dzieciaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:45

aga3107, Suri97, Flakonik, Harusiowa, Blair, Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Witam nowe koleżanki: Vuko, aga, fajnie że dołączyłyście :)

U mnie to druga ciąża, niestety pierwsza poroniona w 6. tygodniu, ale teraz mam nadzieję, że będzie inaczej :) i BEDZIE DOBRZE :)
    Dzieci do tej pory nie mam, nie to że nie chciałam, tylko po prostu to trochę trwało... a że nigdy nie ma właściwego czasu, po prostu zaczęliśmy się z mężem starać o dzidziusia. W grudniu udało się za pierwszym razem, teraz był to 3 cykl pp i 2 cykl gdzie się staraliśmy i znowu zaskoczyło :)

Ja do lekarza wybieram się jutro, bo mieszkam w DE i tu na betę może wysłać tylko lekarz... Poza tym potrzebuję zwolnienia do pracy, bo nie chcę tym razem nic ryzykować, a pracę mam taką, że będąc w ciąży i tak nie mogę pracować normalnie, więc po co się męczyć. Poza tym pracę mam stresującą i pracuję zazwyczaj dużo godzin, więc myślę, że kilka tygodni beze mnie wytrzymają. A jak będzie wszystko dobrze, to wrócę.

Ja z objawów mam na razie niewiele, powększone i wrażliwe piersi, ciągłe bieganie do toalety, czasem uderza niesamowite ciepło, a czasem mi zimno. Mdłości na razie brak, więc całe szczęście :) No ale test robiłam dopiero w piątek ,dzień po spodziewanej @ więc to jeszcze wcześnie.
    Niestety niesamowicie boli mnie też jajnik, z którego prawdopodobnie szła owulka :( i trochę mnie to martwi, no ale zobaczę co jutro powie lekarz. Mam nadzieję, że da mi profilaktycznie progesteron, żebym się przy każdym sikaniu nie dopatrywała plamienia... i się trochę psychicznie uspokoiła.

Ja też mam nadzieję, że u wszystkich dziewczyn wszystko będzie dobrze i w styczniu będziemy mamusiami :)

aga3107, Beatrice, Suri97, Harusiowa, Aprilia, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Moja tez pierwsza. I udalo sie nam w pierwszym cyklu staran. :)
    Moj chlopak juz wie i bardzo sie ucieszyl. Chyba do konca nie wierzyl tak jak ja ze za pierwszym razem sie uda. :)

Mnie tez bola piersi i to na razie tyle z objawow. :)

Ja jeszcze nie mam umowionej wizyty. Bede sie umawiac w tym tygodniu dopiero.

Vuko a tobie na kiedy wstepnie wychodzi termin? ;)

Mam nadzieje ze u kazdej z nas bedzie wszystko dobrze i w styczniu bedziemy mogly tulic nasze dzieciaczki :)

Beatrice piękny suwaczek :)

Trzeba wierzyć że będzie dobrze :)

Beatrice, aga3107, Suri97, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedzie nas troche wiecej jeszcze to zrobie liste na pierwszej stronie :)

Ja mysle ze styczen to naprawde cudowny miesiac na narodziny. :) Poczatek roku i nowy poczatek w naszym zyciu ;)
    Ja mam urodziny 31.12 :D Moze moj kroliczek wyjdzie wtedy? ;)

lucy to dawaj tez taki suwaczek w podpis :)

Suri97, Flakonik, Harusiowa, Blair, Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba wyjdzie 2 polowa stycznia. A objawy mam podobne jak lucy, powiekszone i wrazliwe piersi i goraco/zimno :)

Beatrice, aga3107 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Jak bedzie nas troche wiecej jeszcze to zrobie liste na pierwszej stronie :)

Ja mysle ze styczen to naprawde cudowny miesiac na narodziny. :) Poczatek roku i nowy poczatek w naszym zyciu ;)
    Ja mam urodziny 31.12 :D Moze moj kroliczek wyjdzie wtedy? ;)

lucy to dawaj tez taki suwaczek w podpis :)

Ja suwaczek wstawie jak bede po drugiej becie i wszystko bedzie dobrze ;) na razie wolę nie zapeszać :)

Beatrice, aga3107, Suri97 lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie, sorki, 5 stycznia pokazuje mi BBF termin porodu.

Beatrice, aga3107, Suri97 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro zbiorowa beta :P ale ja sie nie czuje w ciazy, ciagle nie moge dac temu wiary, choc wyszly mi 2 tluste krechy na 2 testach :D

Beatrice, aga3107, Flakonik, Harusiowa lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez dolacze do was bo jutro wybieram sie na pierwsza bete ;)

Vuko no wlasnie sie zdziwilam jak to mozliwe ze na druga polowe stycznia ;) bo dopiero sie zaczynaja terminy na poczatek stycznia ;)

Ja chyba tak calkiem uwierze dopiero jak zobacze fasolke na Usg albo jak zaczna sie pierwsze mdlosci :)

aga3107, lucy1983, Suri97, Flakonik, Harusiowa, Blair, Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak uslysze serduszko <3

Beatrice, lucy1983, aga3107 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A ja jak uslysze serduszko <3

Ja też <3

Beatrice lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, nie wierzę że to już kolejny rocznik dziciaczków się zaczął :D A tak niedawno dopisywałąm się do czerwca 2015 :) Powodzenia dziewczyny i szczęśliwego nowego roku 2016 życzę :)

aga3107, Vuko, Harusiowa, Beatrice, Suri97 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:35

Vuko, aga3107, lucy1983, alicja_, Beatrice, Suri97 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i powodzenia dziewczyny!

Vuko, aga3107, Beatrice lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Patus_777 super. Trzymam mocno kciuki. Mam nadzieje ze sie udalo i szybciutko do nas dolaczysz :) a powiedz kiedy bedziesz testowac? :)

aga3107 witaj kochana :* to twoja pierwsza ciaża? Skad jestes? ;)

tak za 1.5 tyg- 2 tyg góra :)

Sama jestem z 27 stycznia :D najlepsze dzieciaki :D w dodatku zmarzluchy, jak ja :D miałabym urodzinowy najpiękniejszy prezent w życiu:**** oby się udało....mówimy, że do 3 razy sztuka :D oby :D jak na razie mam strasznie wrażliwe piersi jestem po owu, nie chcę się nakręcać;/ ale jest u Was milutko :) i trzymam za WAS Kciuki:)<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:35

aga3107, Beatrice lubią tę wiadomość

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus powodzenia! :)

Patus_777, Beatrice lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ