X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko super gratulacje! :* Jasne ze mozesz dolaczyc :) Kazda moze.
    Ja tez jeszcze nie dowierzam :D
    To twoja pierwsza ciaza?

Vuko, Suri97, Flakonik, Harusiowa, Blair, Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pierwsza, i pierwszy miesiąc starań.
    Nadal nie dowierzam, i najchętniej robiłabym test za testem... I tak bardzo chciałabym żeby było wszystko w porządku...

--> świętokrzyskie :)

f5ab56a2332ef0a3185c9d1bc39f343a.png

Beatrice, Flakonik, Patus_777, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsza :D ale nikomu jeszcze nie mowilam. 5 maja mam zarezerwowana wizyte u gina, ale teraz sie zastanawiam czy to nie za predko, bo nie spodziewalam sie , ze ten cykl bedzie owocny :D z drugiej strony mam bezowe plamienia leciuttkie i biore dupka, wiec moze lepiej to skonsultowac, bo na badanie to za predko

Beatrice, aga3107, lucy1983 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nikomu jeszcze nic... żeby nie zapeszać.
    A poza tym sama jeszcze w to nie wierzę.
    Dziś w nocy przeokropnie bolały mnie piersi, aż ten ból mnie obudził. Bolały od kilku dni, ale nie aż tak. A jak u Was z objawami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez pierwsza. I udalo sie nam w pierwszym cyklu staran. :)
    Moj chlopak juz wie i bardzo sie ucieszyl. Chyba do konca nie wierzyl tak jak ja ze za pierwszym razem sie uda. :)

Mnie tez bola piersi i to na razie tyle z objawow. :)

Ja jeszcze nie mam umowionej wizyty. Bede sie umawiac w tym tygodniu dopiero.

Vuko a tobie na kiedy wstepnie wychodzi termin? ;)

Mam nadzieje ze u kazdej z nas bedzie wszystko dobrze i w styczniu bedziemy mogly tulic nasze dzieciaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:45

aga3107, Suri97, Flakonik, Harusiowa, Blair, Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Witam nowe koleżanki: Vuko, aga, fajnie że dołączyłyście :)

U mnie to druga ciąża, niestety pierwsza poroniona w 6. tygodniu, ale teraz mam nadzieję, że będzie inaczej :) i BEDZIE DOBRZE :)
    Dzieci do tej pory nie mam, nie to że nie chciałam, tylko po prostu to trochę trwało... a że nigdy nie ma właściwego czasu, po prostu zaczęliśmy się z mężem starać o dzidziusia. W grudniu udało się za pierwszym razem, teraz był to 3 cykl pp i 2 cykl gdzie się staraliśmy i znowu zaskoczyło :)

Ja do lekarza wybieram się jutro, bo mieszkam w DE i tu na betę może wysłać tylko lekarz... Poza tym potrzebuję zwolnienia do pracy, bo nie chcę tym razem nic ryzykować, a pracę mam taką, że będąc w ciąży i tak nie mogę pracować normalnie, więc po co się męczyć. Poza tym pracę mam stresującą i pracuję zazwyczaj dużo godzin, więc myślę, że kilka tygodni beze mnie wytrzymają. A jak będzie wszystko dobrze, to wrócę.

Ja z objawów mam na razie niewiele, powększone i wrażliwe piersi, ciągłe bieganie do toalety, czasem uderza niesamowite ciepło, a czasem mi zimno. Mdłości na razie brak, więc całe szczęście :) No ale test robiłam dopiero w piątek ,dzień po spodziewanej @ więc to jeszcze wcześnie.
    Niestety niesamowicie boli mnie też jajnik, z którego prawdopodobnie szła owulka :( i trochę mnie to martwi, no ale zobaczę co jutro powie lekarz. Mam nadzieję, że da mi profilaktycznie progesteron, żebym się przy każdym sikaniu nie dopatrywała plamienia... i się trochę psychicznie uspokoiła.

Ja też mam nadzieję, że u wszystkich dziewczyn wszystko będzie dobrze i w styczniu będziemy mamusiami :)

aga3107, Beatrice, Suri97, Harusiowa, Aprilia, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Moja tez pierwsza. I udalo sie nam w pierwszym cyklu staran. :)
    Moj chlopak juz wie i bardzo sie ucieszyl. Chyba do konca nie wierzyl tak jak ja ze za pierwszym razem sie uda. :)

Mnie tez bola piersi i to na razie tyle z objawow. :)

Ja jeszcze nie mam umowionej wizyty. Bede sie umawiac w tym tygodniu dopiero.

Vuko a tobie na kiedy wstepnie wychodzi termin? ;)

Mam nadzieje ze u kazdej z nas bedzie wszystko dobrze i w styczniu bedziemy mogly tulic nasze dzieciaczki :)

Beatrice piękny suwaczek :)

Trzeba wierzyć że będzie dobrze :)

Beatrice, aga3107, Suri97, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedzie nas troche wiecej jeszcze to zrobie liste na pierwszej stronie :)

Ja mysle ze styczen to naprawde cudowny miesiac na narodziny. :) Poczatek roku i nowy poczatek w naszym zyciu ;)
    Ja mam urodziny 31.12 :D Moze moj kroliczek wyjdzie wtedy? ;)

lucy to dawaj tez taki suwaczek w podpis :)

Suri97, Flakonik, Harusiowa, Blair, Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba wyjdzie 2 polowa stycznia. A objawy mam podobne jak lucy, powiekszone i wrazliwe piersi i goraco/zimno :)

Beatrice, aga3107 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Jak bedzie nas troche wiecej jeszcze to zrobie liste na pierwszej stronie :)

Ja mysle ze styczen to naprawde cudowny miesiac na narodziny. :) Poczatek roku i nowy poczatek w naszym zyciu ;)
    Ja mam urodziny 31.12 :D Moze moj kroliczek wyjdzie wtedy? ;)

lucy to dawaj tez taki suwaczek w podpis :)

Ja suwaczek wstawie jak bede po drugiej becie i wszystko bedzie dobrze ;) na razie wolę nie zapeszać :)

Beatrice, aga3107, Suri97 lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie, sorki, 5 stycznia pokazuje mi BBF termin porodu.

Beatrice, aga3107, Suri97 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro zbiorowa beta :P ale ja sie nie czuje w ciazy, ciagle nie moge dac temu wiary, choc wyszly mi 2 tluste krechy na 2 testach :D

Beatrice, aga3107, Flakonik, Harusiowa lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez dolacze do was bo jutro wybieram sie na pierwsza bete ;)

Vuko no wlasnie sie zdziwilam jak to mozliwe ze na druga polowe stycznia ;) bo dopiero sie zaczynaja terminy na poczatek stycznia ;)

Ja chyba tak calkiem uwierze dopiero jak zobacze fasolke na Usg albo jak zaczna sie pierwsze mdlosci :)

aga3107, lucy1983, Suri97, Flakonik, Harusiowa, Blair, Kourtney, Palvin lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak uslysze serduszko <3

Beatrice, lucy1983, aga3107 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A ja jak uslysze serduszko <3

Ja też <3

Beatrice lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, nie wierzę że to już kolejny rocznik dziciaczków się zaczął :D A tak niedawno dopisywałąm się do czerwca 2015 :) Powodzenia dziewczyny i szczęśliwego nowego roku 2016 życzę :)

aga3107, Vuko, Harusiowa, Beatrice, Suri97 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:35

Vuko, aga3107, lucy1983, alicja_, Beatrice, Suri97 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i powodzenia dziewczyny!

Vuko, aga3107, Beatrice lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Patus_777 super. Trzymam mocno kciuki. Mam nadzieje ze sie udalo i szybciutko do nas dolaczysz :) a powiedz kiedy bedziesz testowac? :)

aga3107 witaj kochana :* to twoja pierwsza ciaża? Skad jestes? ;)

tak za 1.5 tyg- 2 tyg góra :)

Sama jestem z 27 stycznia :D najlepsze dzieciaki :D w dodatku zmarzluchy, jak ja :D miałabym urodzinowy najpiękniejszy prezent w życiu:**** oby się udało....mówimy, że do 3 razy sztuka :D oby :D jak na razie mam strasznie wrażliwe piersi jestem po owu, nie chcę się nakręcać;/ ale jest u Was milutko :) i trzymam za WAS Kciuki:)<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:35

aga3107, Beatrice lubią tę wiadomość

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus powodzenia! :)

Patus_777, Beatrice lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ