X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was z brzuszkami?
    U mnie coraz bardziej juz staje sie widoczny :)
    Wczoraj rano zwymiotowalam jeszcze ale apetyt mam normalnie i przytylam 3 kg.
    Od 3 dni tak mnie krzyze bola ze sie obrócić nie mogę.

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszka jeszcze nic a nic nie widać. Na początku ciąży ważyłam 62,2, a przez mdłości spadłam do 61,5... aktualnie 61,8 wiec moze w końcu pójdzie pomalu do góry. Co jak co - na pewno nadrobimy :)

Paulix lubi tę wiadomość

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też płasko nadal. Nic nie widać...Tylko spodnie trochę ugniatają w macice.

Dno macicy u mnie już w połowie wysokości pomiędzy spojeniem łonowym a pępkiem.
    No prawie:)

No i pewnie do 20- któregoś nie będzie widać.

No i dobrze to znak ,że brzuch nie będzie taki ogromny może pod koniec i łatwiej będzie wrócić do formy:)

Paulix lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no :) u mnie z 2 tygodnie temu zaczal sie pojawiac. Ale przed ciaza wazylam 49 kilo przy 168 cm wzrostu i jeszcze do tego waskie ułożenie kosci wiec male musi gdzies sie miescic :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Viki Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 90 cm w biodrach i mam 175 cm. Więc jestem wysoka i dość szczupła.
    Dzieciak się długo nie ujawni.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już brzuszka nie ukryję, ale to trzecia ciąża :) póki co nic nie przytyłam. A i witam się w 15 tygodniu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:32

Pola_x, Gumisia, mimi87, dorbie, Paulix, Aprilia, lucy1983, Mama84, ewka315, monika_89, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zasuwam już w spodniach ciążowych, bo brzucho widać :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz ci los...tak się cieszyłam, że wszystko jest idealnie a tu dzisiaj bez żadnego ostrzeżenia włączyło mi się plamienie w kolorze kawy z mlekiem i jeden skrzep, prawie czarny. Dzwoniłam do lekarza, mówi, że to najpewniej od ograniczenia luteiny - kazał wrócić do pełnej dawki.
    Boję się, żeby nie było powtórki z poprzedniego razu... :( Dobrze chociaż, że jutro USG.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, może to jest związane z większym ukrwieniem w pochwie, a co za tym idzie: większy przepływ krwi?

Anulka, ale brzusio!

Vincaminor, nie martw się na zapas, negatywne myśli nie pomogą maleństwu.
    Dobrze, że już jutro wizyta :)

Ja wczoraj kupiłam legginsy ciążowe w HMie, są super!

eneska, anulka557, dorbie, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Viki, może to jest związane z większym ukrwieniem w pochwie, a co za tym idzie: większy przepływ krwi?

Anulka, ale brzusio!

Ja wczoraj kupiłam legginsy ciążowe w HMie, są super!
    ja też się noszę z H&M Mama :D

Liskova, dorbie lubią tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Wzięłam luteinę, wzięłam no-spę, będę leżeć cały dzień. Boję się, bo poprzednio zaczęło się tak samo. :( Z tym, że teraz już zdążyłam na dobre poczuć jak to jest być w ciąży i nie wiem jak bym sobie poradziła gdyby to się powtórzyło. :(

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Wzięłam luteinę, wzięłam no-spę, będę leżeć cały dzień. Boję się, bo poprzednio zaczęło się tak samo. :( Z tym, że teraz już zdążyłam na dobre poczuć jak to jest być w ciąży i nie wiem jak bym sobie poradziła gdyby to się powtórzyło. :(
    spokojnie, wszystko będzie dobrze! <3

dorbie lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor, ja też mam tak, że się martwię, ale każdy dzień do przodu sprawia, że mam więcej myśli pt. 'teraz mniejsze ryzyko, damy radę'.

Odpoczywaj, śpij dziś ile wlezie, to najlepsza regeneracja dla organizmu.

dorbie lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Uspokoiło się, alw dzisiaj już nie mam zamiaru wstawać - wolę przesadzić i mieć pewność że robię co mogę. Mam nadzieję, że to tylko chwilowy efekt ograniczenia luteiny.

Liskova lubi tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka no nie ukryjesz, śliczny brzuszek :)

vimcamiror będzie dobrze, odpoczywaj dzisiaj dużo. Jutro już wizyta, więc się uspokoisz jak zobaczysz swoje maleństwo :)

anulka557 lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie widać w obcisłych ciuchach, mimo ze waga na minusie;) tez juz chodzę w ciążowych spodniach z h&m, uwielbiam je:) w inne juz nie wejdę;) ale jak nie mowię, to znajomi nie widza;)natomiast nago czy w obcisłych rzeczach nie da sie ukryć:)

Vincamimor trzymam kciuki zeby było dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    ja też już chodzę w ciążowych legginsach :) od 1 czerwca waga zleciala u mnie -5kg (brak apetytu,nudnosci i wymioty zrobily swoje) choc brzuszek juz taki nadęty i coś widać bo nie moge go wciągnąć tak jak wczesniej :)

wczoraj miałam boleści po lewej stronie brzucha- żołądek/trzustka? ;/ nie mam pojęcia... przeszło po wizycie w toalecie,po 2 nospach i espumisanach.. w sobote jadlam placki ziemniaczane których nie jadlam wieki wiec mam nadzieje ze to po tym jedzeniu..

dziewczyny ktore zaczęły juz 16tydzień- czułyście juz jakies ruchy? nie wiem czy mi sie wydaje ale od 2dni wieczorem po prawej stronie przez pare sekund kilka razy mam takie jakby smyranie/motylki - czyzby to było to? :D

vincaminor trzymam kciuki, leż i odpoczywaj, na pewno wszystko będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:11

• converse90 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my dzisiaj bylismy na teście podwójnym ale niestety maluch nie chciał sie pokazać tak jak trzeba wiec jutro powtórka z rozrywki. Doktor powiedział ze z tego co widać to jest wszystko ok, ale że musi mieć pełny wgląd wiec jutro o 14 znów jedziemy.
    Vincaminor bedzie wszystko ok;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek jest widoczny. :) A na wadze tyle samo co przed ciążą. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor trzymaj się! :) Będzie dobrze! :)

‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ