Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja te z miałam wczoraj boleści po lewej stronie brzucha i tez zastanawiam się czy to nie jelita. Na szczęście też mi przeszło po wizycie w toalecie, bo już się przestraszyłam.
U mnie brzuszek lekko widoczny, ale wygląda tak jak bym sie nie jadła, więc nikt się póki co niczego nie domyśla. -
Liskova gratuluję II trymestru.
Mi w raz z nim przyszedł ból głowy i przeziębienie.
Wierzę że będzie lepiej.
Poza tym bardzo dobrze znoszę ciążę. Oprócz tych początkowych mdłości, które trwały tylko 3 tygodnie to bolą mnie tylko sutki, ale akurat do tego jestem przyzwyczajona. Czasem pociągnie mnie w podbrzuszu i tyle.
Współczuję tym, które się męczą.
Oby wam się polepszyło w tym II trymestrze.
Liskova lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Macie piękne brzuszki! Ja też mam, może później uda mi się wstawić zdjęcie, mam taki podobny jak Gumisia
Czuję się fantastycznie, wciąż nie ma i nie było mdłości, jedynie atopowe zapalenie skóry wciąż się nasila a do wizyty u derma jeszcze 2 tyg.
Jutro idę do gina na przezierność karkową, trochę się niepokoję ale jestem dobrej myśli.
Ja też chodzę w spodniach ciążowych z H&M Mam 2 pary dżinsów a M. pojechał mi kupić legginsy.
W środę lecimy na tydzień do moich rodziców i międzyczasie rozpocznę II trymestr.
Pozdrawiam Was mocno i ściskam brzuszki (nie za mocno)dorbie, Gumisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHikaru wrote:Cześć dziewczyny
Macie piękne brzuszki! Ja też mam, może później uda mi się wstawić zdjęcie, mam taki podobny jak Gumisia
Czuję się fantastycznie, wciąż nie ma i nie było mdłości, jedynie atopowe zapalenie skóry wciąż się nasila a do wizyty u derma jeszcze 2 tyg.
Jutro idę do gina na przezierność karkową, trochę się niepokoję ale jestem dobrej myśli.
Ja też chodzę w spodniach ciążowych z H&M Mam 2 pary dżinsów a M. pojechał mi kupić legginsy.
W środę lecimy na tydzień do moich rodziców i międzyczasie rozpocznę II trymestr.
Pozdrawiam Was mocno i ściskam brzuszki (nie za mocno)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:37
-
nick nieaktualnyeneska wrote:Hikaru, czym objawia się takie zapalenie skóry? Ja też od jakiegoś czasu mam problemy ze skórą i nie wiem, czy iść z tym najpierw do rodzinnego, czy od razu do dermatologa.
FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOd razu do dermatologia;) ja tez ide niedługo, bo wczesniej miałam bardzo ładna czysta skore na plecach a od kiedy jestem w ciazy wyszło kilka jakichś brzydkich niespodzianek i nie chce sie nabawić blizn choć nie wiem czy w ciazy wiele mozna stosować na to...za to byłam u gina, wyniki ok tylko profilaktycznie muszę jesc żurawinę na zakwaszenie moczu i juz za ok miesiac umawiać sie na połówkowe:) co do magnezu to ponoć mozna 2 g nawet dziennie jesc np przy twardnieniu brzucha;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
eneska wrote:Hikaru, czym objawia się takie zapalenie skóry? Ja też od jakiegoś czasu mam problemy ze skórą i nie wiem, czy iść z tym najpierw do rodzinnego, czy od razu do dermatologa.
Przypomina to alergię. Najbardziej charakterystycznym objawem jest niesamowity świąd skóry i suchość, tak jakby coś Cię uczulało, robią się takie czerwone suche plamy. Dużo jest o tym w necie i najczęściej ma się to od dziecka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Prywatnie do żadnego specjalisty nie trzeba.
To nic strasznego dziewczyny, przyjemne nie jest i nie ma opcji używania żadnych absolutnie żadnych kosmetyków z drogerii. Nie używam nawet proszku do prania normalnego, tylko Jelp. Niestety czasami mimo odpowiedniej pielęgnacji robi się takie swędzące ognisko chorobowe i trzeba użyć leku, a w ciąży wiadomo, nie wszystko można więc póki co, do 23 lipca chodzę i się drapię -
Moja koleżanka poszła dzisiaj do dermatologa bo zrobiła jej sie czerwona wysypka na plecach i bolała ja skóra w tym miejscu i okazało sie ze ma polpascia:/ jest teraz w 4mcu ciąży, dostała lek i jakaś masc. Podobno na tym etapie ciąży nie jest groźne branie tych leków. Jak coś was niepokoi to lepiej szybciej zareagować niż pózniej, oczywiscie nie ma co przesadzać w druga stronę. Tak tylko pod wpływem tej informacji wam pisze.
-
Anulka, Gumisia- super brzuszki
Mój w ostatnich dniach też znacząco urósł i chyba zaczyna się już rzucać w oczy
Teraz niestety brzusio mnie boli mimo, że nie jadłam nic wzdymającego i ogólnie czuję się, jakby mnie czołg rozjechał. Tak mi jakoś odcięło siły po obiedzie. Może to przez pogodę, bo chyba spadło ciśnienie i po 18 padał deszcz... Zdesperowana wzięłam nospę i czekam.anulka557 lubi tę wiadomość
-
Hikaru wrote:Cześć dziewczyny
Pozdrawiam Was mocno i ściskam brzuszki (nie za mocno)