SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka twój brzuszek to już całkiem duży brzuszek!!! :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te z miałam wczoraj boleści po lewej stronie brzucha i tez zastanawiam się czy to nie jelita. Na szczęście też mi przeszło po wizycie w toalecie, bo już się przestraszyłam.

U mnie brzuszek lekko widoczny, ale wygląda tak jak bym sie nie jadła, więc nikt się póki co niczego nie domyśla.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova gratuluję II trymestru. :) Mi w raz z nim przyszedł ból głowy i przeziębienie. :( Wierzę że będzie lepiej. ;) Poza tym bardzo dobrze znoszę ciążę. Oprócz tych początkowych mdłości, które trwały tylko 3 tygodnie to bolą mnie tylko sutki, ale akurat do tego jestem przyzwyczajona. Czasem pociągnie mnie w podbrzuszu i tyle. ;) Współczuję tym, które się męczą. :( Oby wam się polepszyło w tym II trymestrze. :)

Liskova lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15yasnl.jpg
    U mnie brzuszek taki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:18

nick nieaktualny, mimi87, Pola_x, Liskova, Hikaru, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aprilia, marta1987, ewka315, monika_89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Macie piękne brzuszki! Ja też mam, może później uda mi się wstawić zdjęcie, mam taki podobny jak Gumisia :)

Czuję się fantastycznie, wciąż nie ma i nie było mdłości, jedynie atopowe zapalenie skóry wciąż się nasila a do wizyty u derma jeszcze 2 tyg.
    Jutro idę do gina na przezierność karkową, trochę się niepokoję ale jestem dobrej myśli.

Ja też chodzę w spodniach ciążowych z H&M Mam 2 pary dżinsów a M. pojechał mi kupić legginsy.
    W środę lecimy na tydzień do moich rodziców i międzyczasie rozpocznę II trymestr.
    Pozdrawiam Was mocno i ściskam brzuszki (nie za mocno)

nick nieaktualny, Gumisia lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:

Macie piękne brzuszki! Ja też mam, może później uda mi się wstawić zdjęcie, mam taki podobny jak Gumisia :)

Czuję się fantastycznie, wciąż nie ma i nie było mdłości, jedynie atopowe zapalenie skóry wciąż się nasila a do wizyty u derma jeszcze 2 tyg.
    Jutro idę do gina na przezierność karkową, trochę się niepokoję ale jestem dobrej myśli.

Ja też chodzę w spodniach ciążowych z H&M Mam 2 pary dżinsów a M. pojechał mi kupić legginsy.
    W środę lecimy na tydzień do moich rodziców i międzyczasie rozpocznę II trymestr.
    Hikaru, czym objawia się takie zapalenie skóry? Ja też od jakiegoś czasu mam problemy ze skórą i nie wiem, czy iść z tym najpierw do rodzinnego, czy od razu do dermatologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Hikaru, czym objawia się takie zapalenie skóry? Ja też od jakiegoś czasu mam problemy ze skórą i nie wiem, czy iść z tym najpierw do rodzinnego, czy od razu do dermatologa.
    Musisz do rodzinnego, bo do demratologa od 1.01.15 trzeba miec skierowanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu do dermatologia;) ja tez ide niedługo, bo wczesniej miałam bardzo ładna czysta skore na plecach a od kiedy jestem w ciazy wyszło kilka jakichś brzydkich niespodzianek i nie chce sie nabawić blizn choć nie wiem czy w ciazy wiele mozna stosować na to...za to byłam u gina, wyniki ok tylko profilaktycznie muszę jesc żurawinę na zakwaszenie moczu i juz za ok miesiac umawiać sie na połówkowe:) co do magnezu to ponoć mozna 2 g nawet dziennie jesc np przy twardnieniu brzucha;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, naprawdę?to dobrze wiedzieć:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dorbie, naprawdę?to dobrze wiedzieć:)
    Tak i do okulisty też

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

Przypomina to alergię. Najbardziej charakterystycznym objawem jest niesamowity świąd skóry i suchość, tak jakby coś Cię uczulało, robią się takie czerwone suche plamy. Dużo jest o tym w necie i najczęściej ma się to od dziecka.

5d5226c818.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale prywatnie chyba nie trzeba mieć skierowania? na NFZ nie mam nawet co iść, bo już widzę te terminy.
    To ja mam podobne objawy, niestety :( ale nigdy czegoś takiego nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gumisia Twój już też niezły :D

mi ogólnie najgorsze objawy przeszły, sporadycznie mnie zemdli tylko, czy jak dziś słabo mi się zrobi, ale już zdecydowanie lepiej jest :)

Gumisia lubi tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie do żadnego specjalisty nie trzeba.
    To nic strasznego dziewczyny, przyjemne nie jest i nie ma opcji używania żadnych absolutnie żadnych kosmetyków z drogerii. Nie używam nawet proszku do prania normalnego, tylko Jelp. Niestety czasami mimo odpowiedniej pielęgnacji robi się takie swędzące ognisko chorobowe i trzeba użyć leku, a w ciąży wiadomo, nie wszystko można więc póki co, do 23 lipca chodzę i się drapię :(

5d5226c818.png

• converse90 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka poszła dzisiaj do dermatologa bo zrobiła jej sie czerwona wysypka na plecach i bolała ja skóra w tym miejscu i okazało sie ze ma polpascia:/ jest teraz w 4mcu ciąży, dostała lek i jakaś masc. Podobno na tym etapie ciąży nie jest groźne branie tych leków. Jak coś was niepokoi to lepiej szybciej zareagować niż pózniej, oczywiscie nie ma co przesadzać w druga stronę. Tak tylko pod wpływem tej informacji wam pisze.

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej chyba zawsze się skonsultować z lekarzem, bo np na AZS jest świetny lek który działa "jak ręką odjął" a absolutnie nie wolno go stosować w ciąży.

5d5226c818.png

• converse90 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, pisząc zareagować miałam na myśli oczywiscie konsultacje z lekarzem. Ja sama magnez boje sie wziac;p

Hikaru lubi tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :P

5d5226c818.png

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, Gumisia- super brzuszki :D Mój w ostatnich dniach też znacząco urósł i chyba zaczyna się już rzucać w oczy ;)
    Teraz niestety brzusio mnie boli mimo, że nie jadłam nic wzdymającego i ogólnie czuję się, jakby mnie czołg rozjechał. Tak mi jakoś odcięło siły po obiedzie. Może to przez pogodę, bo chyba spadło ciśnienie i po 18 padał deszcz... Zdesperowana wzięłam nospę i czekam.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:

Trzymam kciuki za wizytę!!! <3 :)

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ