Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
hej mam pytanie co myślicie o adapterze do pasów bezpieczeństwa w samochodzie?
http://www.smyk.com/besafe-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy,p1045588623,swiat-niemowlaka-p?gclid=CJW33NW29cYCFaXVcgod8T0F4A
ja się zastanawiam przed kupnemsynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak podajecie te wagi dzieci a ja nie mam pojęcia ile ważyła...
Nie powiedział. Tylko crl 97 mm.Wszystko było ok, ale nie mogę sobie teraz porównać z wami.
Felicity co od mdłości to słyszałam, że mogą być spowodowane od witamin prenatalnych. -
nick nieaktualnyViki wrote:Tak podajecie te wagi dzieci a ja nie mam pojęcia ile ważyła...
Nie powiedział. Tylko crl 97 mm.Wszystko było ok, ale nie mogę sobie teraz porównać z wami.
Felicity co od mdłości to słyszałam, że mogą być spowodowane od witamin prenatalnych.http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/
-
mimi ja nie kupuje, nie jeżdżę aż tak dużo. Mi wystrayczy, ze zapinam pas zanim siądę a potem przełożę tą górną część przez klatkę piersiową
anulka fajny kalkulatorwychodzi na to, że na prenatalnych nasz dzidziuś ważył ok 55g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 09:32
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
monika_89 wrote:mimi ja nie kupuje, nie jeżdżę aż tak dużo. Mi wystrayczy, ze zapinam pas zanim siądę a potem przełożę tą górną część przez klatkę piersiową
anulka fajny kalkulatorwychodzi na to, że na prenatalnych nasz dzidziuś ważył ok 55g
a nie obawiasz się że w razie wypadku coś ci się może stać jak jesteś zabezpieczona tylko na klatce ?synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
musiałabym mieć chyba wyjątkowego pecha żeby na odcinku 3km (rzadko jak jadę do miasta te 10km) mieć wypadek. Sklepy, rodzina, teście wszystko blisko, teraz w ciązy bardzo mało i sporadycznie jeżdżę. Pewnie gdybym dalej chodziła do pracy i codziennie jeździła samochodem to bym się skusiła.
Ostatnio jak jechaliśmy w dłuższą trasę na prenatalne to tą dolną część przełożyłam przez jedno udo i było prawie jak w tym adapterze13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Viki, spoko, bo mi dla odmiany wczoraj CRL nie podali
Co do adapterów, to mnie bardziej przekonują takie: http://www.mediaexpert.pl/pozostale-akcesoria-do-pojazdow/adapter-do-pasow-relim-tummy-shield-dla-kobiet-w-ciazy,id-261673
Ale kurde 300zł...
Ja jeżdżę dużo, bo codziennie 30km w jedną stronę do pracy, ale po prostu tą dolną część przesuwam maksymalnie nisko pod brzuch, a górną puszczam nie przez środek brzucha, tylko bokiem i jest okej.
Kiedyś adapterów nie było i ludzie żyli -
nick nieaktualnyPonoć powyżej 10 jest ok;) ja miałam poniżej i brałam dodatkowa czwarta szczepionkę ale przed ciąża.
A myślicie ze podróż autokarem 20 h do Czarnogóry to tez jest zły pomysł? Zupełnie nie wiem co zrobic w te wakacje, najchętniej bym je odpuściła w tym roku ale maz duzo pracuje i jest zmęczony i wiem ze chciałby odpocząć... No i marzyła mu sie ta Gruzja... Musze lekarza dopytać co uważa. -
nick nieaktualnyI witam sie w 17 tygodniu;) 5 miesiąc jest od 18? A trzeci trymestr od kiedy? Martwi mnie to ze nie czuje zadnych ruchów, chyba wybiorę sie na usg, bo brzuch mam mniejszy niz w 7 tyg i boje sie ze cos sie namieszalo:/
Felicity, ewka315 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasUla ja też jeszcze nie czuje ruchów a jestem tydzień dalej, także nie martw się na zapas
Też właśnie nie wiem od kiedy liczy się ten 5 miesiąc, dopiero jak będzie skończony 17tydzień? czyli u mnie za tydzień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 11:03
FasUla lubi tę wiadomość