Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
FasUla wrote:Ponoć powyżej 10 jest ok;) ja miałam poniżej i brałam dodatkowa czwarta szczepionkę ale przed ciąża.
A myślicie ze podróż autokarem 20 h do Czarnogóry to tez jest zły pomysł? Zupełnie nie wiem co zrobic w te wakacje, najchętniej bym je odpuściła w tym roku ale maz duzo pracuje i jest zmęczony i wiem ze chciałby odpocząć... No i marzyła mu sie ta Gruzja... Musze lekarza dopytać co uważa.
Co do lotu samolotem...ja jestem zamniej za autokarem. Zaświadczenie o ciąży przydałoby się mieć przy sobie jak już brzuch będzie widoczny... w samolocie nikt się nie będzie zastanawiał czy jesteś w 36tc czy 20tc...kobiety mają różnej wielkości brzuchy co da się zauważyć nawet u nas na forum
Co do Gruzji...a czy tam jest bezpiecznie ? Z tego co pamiętam...zdarzały się u Ciebie plamienia nie bardzo wiem jak jest teraz...jeśli czujesz się dobrze i nic się nie dziele leć do tej Gruzji
chociaż ja bym chyba zmieniła kierunek ze względów bezpieczeństwa.
W 17 tc nie musisz wcale czuć ruchów...
Ja witam się w 19tc
Moje dziecko dziś z rana tak sobie dwa razy fiknęło, że aż mi się wszystko tam w środku zatrzęsłopierwszy raz aż takie uczucie miałam
monika_89, anulka557, Felicity, FasUla, ewka315, mimi87, Pola_x lubią tę wiadomość
-
FasUla a dasz radę wyrztmać 20h siedząc? Nie jest to specjalnie za dobra pozycja dla cieżarowki. Może w tym roku uderzycie nad morze albo w góry? My w tym roku tez niestety odpuszaczamy wyjazd, jakoś tak dziwnie bo odkąd skończylam 18 lat (czyli leci już 9 lato) co roku gdzieś zawsze byliśmy.
W tym roku planujemy tylko w przyszlym tygodniu na kilka dni skoczyć w góry bo nad morze ze śląska za daleko. 5 miesiac zaczyna się chyna od 18tc, a 3 tr od 28tc. Pamiętaj że dużo dziewczyn czuje ruchy późno, nawet w 20tc. To też zalezy gdzie masz łozysko bo jak na przedniej ścianie to ono je tłumiFasUla lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnyfasula ja też bym sobie tą Gruzję odpuściła, za duże ryzyko.. dobrze monika radzi, wybierzcie się nad morze, albo w góry, albo jezioro jakieś, też odpoczniecie
ja myślę nad tym adapterem do pasów i jakby to była pierwsza ciąża to jeszcze bym kupiła, ale teraz przy trzeciej.. dwie dałam radę bez to i z tą dam radę
chociaż mąż wariat co raz częściej mi o czwartym gada!! a ja nawet trzeciego nie urodziłam.. już nawet na auto nowe patrzy, na busy oczywiście 7/8 osobowe! co z tego, że 2 tyg temu nowe auto kupiliśmy, on już na wiosne nowe planuje...
giannaa to już ładnie Ci wywijamoje póki co smyra, wypina się, ale próbuje już małe kopniaczki dawać, ale ta nóżka jeszcze za drobna
-
Liskova wrote:Viki, spoko, bo mi dla odmiany wczoraj CRL nie podali
Co do adapterów, to mnie bardziej przekonują takie: http://www.mediaexpert.pl/pozostale-akcesoria-do-pojazdow/adapter-do-pasow-relim-tummy-shield-dla-kobiet-w-ciazy,id-261673
Ale kurde 300zł...
Ja jeżdżę dużo, bo codziennie 30km w jedną stronę do pracy, ale po prostu tą dolną część przesuwam maksymalnie nisko pod brzuch, a górną puszczam nie przez środek brzucha, tylko bokiem i jest okej.
Kiedyś adapterów nie było i ludzie żyli
Ja byłam sceptycznie nastawiona do adapterów, ale po jednym wydarzeniu zakupiłam i jeżdżę z nim cały czas. Jest w porządku. Nie przeszkadza mi przyzwyczaiłam się do niego.Felicity wrote:FasUla ja też jeszcze nie czuje ruchów a jestem tydzień dalej, także nie martw się na zapas
Też właśnie nie wiem od kiedy liczy się ten 5 miesiąc, dopiero jak będzie skończony 17tydzień? czyli u mnie za tydzień?
Staram się was nadrabiać, ale nie mam jak. Co nadrobię to wy znowu tyle napiszecie.
-
FasUla zdecydowanie lepiej samolotem niż autokarem. Ja wiem czy bym się aż tak Gruzji bała? Moja koleżanka właśnie na wyjeździe w Gruzji dowiedziała się ze jest w ciazy I na miejscu dostała plamienia. Poszła do szpitala i uzyskała normalna pomoc, wszystko dobrze się skończyło
FasUla, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
A trzeci trymestr od 27tc
Anulka Może Twój mąż chce mieć drużynę piłkarską?
Moje dziecię mało ruchliwe i czuje te ruchy ale sporadycznie no dzisiaj mnie zaskoczyło...to było takie przezabawne uczucieJakby fikołki robiło
jak na razie zrobiło tak dzisiaj 2 razy jak siedziałam... w takiej pozycji częściej coś czuje niż na leżąco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 11:51
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:A trzeci trymestr od 27tc
Anulka moje dziecię mało ruchliwe i czuje te ruchy ale sporadycznie no dzisiaj mnie zaskoczyło...to było takie przezabawne uczucieJakby fikołki robiło
jak na razie zrobiło tak dzisiaj 2 razy jak siedziałam... w takiej pozycji częściej coś czuje niż na leżąco.
ja czuję na siedząco, ale tak nie wyraźnie, dopiero jak się położę na płasko i dam rękę na podbrzusze to czyje te wypinanie i smyranie dokładnieno i o dziwo rusza się dosyć często, od środy czuję je rano, w południe, wieczorem, chociaż jedno, dwa smyrnięcia, ale jest
najczęściej to się wypina, mam nadzieję,że nie tyłkiem do mnie hehe
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:giannaa wiesz jak się tłumaczy? "a bo moja jedna i druga babcia miała 7!!!! rodzeństwa, to czemu my byśmy mieć dużo nie mieli?" noo tak pewnie, a ja fabryka jestem hehe
Słuchaj...jak was stać na gromadkę i Ty masz na to ochotę to czemu nieja mym mogła mieć 4 dzieci o ile ktoś by za mnie w ciąży chodził rodził i dawał na nie pieniądze
bo na czwórkę nie było by mnie stać
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Słuchaj...jak was stać na gromadkę i Ty masz na to ochotę to czemu nie
ja mym mogła mieć 4 dzieci o ile ktoś by za mnie w ciąży chodził rodził i dawał na nie pieniądze
bo na czwórkę nie było by mnie stać
nie myślę na razie, kurcze nie wiem jak to z trójką nawet będzie.. niech sobie pogada, tyle jego póki co hehe
jak mi się kiedyś jeszcze zachce, to mam czas jeszcze nie na jedno -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za rady, w środę pójdę do gina i zapytam jak z ciąża. Jesli chodzi o morze to ode mnie jest 12 h jazdy pociągiem wiec tez nie wiem czy wygodnie i od kiedy byliśmy nad morzem a pogoda była kiepska, kosztowało nas to tyle co wyjazd na krete, to jakos sie zrazilam... Pewnie mieliśmy pecha co do pogody. Co do plamien to u mnie był mocz podbarwiony krwią 2 razy, raz w górach właśnie i raz po jakims dużym zdenerwowaniu, mówiłam o tym lekarzowi i stwierdził ze to nic takiego a z ciąża wszystko ok... Myślałam tez zeby jechać w Bieszczady ale myślicie ze mogłabym wtedy normalnie chodzić po górach np Tarnica itp? Bo tam do szpitala to chyba bedzie dalej niz w Czarnogórze czy Gruzji...powiem Wam ze ja bym jechała spokojnie ale moja mama mnie tak nastawia ze sie stanie tragedia i bede żałować ze boje sie ze taka presja mi zepsuje wyjazd. A zawsze wakacje aktywnie spędzałam i teraz w ciazy tez sie nie ograniczam i nie wiem co tak naprawdę jest juz zbyt dużym ryzykiem...
A powiedzcie dziewczyny co mozna na pryszcze stosować w ciazy? W 1 trymestrze miałam śliczna cerę a teraz sie popsuło a do dermatologa ostatnio zaspalam:/
-
FasUla moim zdaniem możesz spokojnie jechać autokarem jak ginekolog pozwoli i jeżeli nie masz teraz żadnych plamień. Postój będzie pewnie co około 4 godziny. No i pogodę macie pewną. Jedynie ja bym się bała jechać przez Ukrainę i Rosję, a to nieuniknione. Może jedźcie bardziej na południe Europy.. Chorwacja, Grecja, Włochy?PAI homo
09.10.2024
bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
11.10.2024
bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
24.10.24 wizyta
06.11.24 [7+3] jest ❤️
14.11.24 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.24 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.24 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.24 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
18.12.24 [13+3] 7,49 cm
02.01.25 [15+4]145 g
15.01.25 [17+3] 222 g
30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
14.02.25 [21+5] 482 g II
28.02.25 [23+5] 621 g
13.03.25 [25+4] 890 g
28.03.25 [27+5] 1124 g
08.04.25 [29+2] 1570 g
18.04.25 [30+5] 1764 g III
22.04.25 [31+2] 1800 g
29.04.25 [32+2] 1980 g
05.05.25 [33+1] 2203 g
09.05.25 [33+5] 2500 g
04.2024 cb (7cs)
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualny
-
Fasula ja za 3 tygodnie wybieram sie do Albanii. Jedziemy samochodem, wiec planujemy robic przystanki co 2-3 godziny zeby zmienic pozycje i rozprostowac kosci. Droge dzieliny na dwa dni zebym sie nie przemeczyla.
Tez mialam duzo obaw czy jechac czy nie, ale stres i zamartwianie nic mi nie pomoze. A pamietaj zrelaksowana i wypoczeta mama to i szczesliwe dziecko.
Korzystajac ze slonca pamietaj o kremach z wysokim filtrem i zaslanianiu brzuszka. Ja dodatkowo zakupilam parasol by miec pewnosc ze bede miala cien. -
Summerka ja też nie czuje. To znaczy coś się tam dzieje, ale jakoś nie mam pojęcia co to.
Ja nie wiem, że wszędzie się podaje , że ruchy można poczuć pomiędzy 18-20 t a tu już większość od 14 tygodnia czuje. Dla mnie abstrakcja. W ogóle jak to odróżnić i poczuć?
A z dzidzią u mnie ok. Więc sama nie wiem o co chodzi. -
nick nieaktualnyViki wrote:Summerka ja też nie czuje. To znaczy coś się tam dzieje, ale jakoś nie mam pojęcia co to.
Ja nie wiem, że wszędzie się podaje , że ruchy można poczuć pomiędzy 18-20 t a tu już większość od 14 tygodnia czuje. Dla mnie abstrakcja. W ogóle jak to odróżnić i poczuć?
A z dzidzią u mnie ok. Więc sama nie wiem o co chodzi.bo co bądź baaardzo łatwo pomylić z ruchami jelit
ja te pierwsze zawsze czuję i czułam na wysokości majtek, lub nawet niżej.. nawet mi w tej trzeciej ciąży zdarzyło się w 14 tc pomylić ruchy z jelitami
nie mówię, że nie czują na prawdę, bo zaraz na mnie najazd będzieheh
Giannaa lubi tę wiadomość