Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • appee Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 20 tygodniu:) Wczoraj mąż poczuł po raz pierwszy ruchy Malucha, także świętujemy:P
    28.08 idę na usg 3d, ale wcześniej w ramach NFZ zrobię zwykłe, także mam nadzieję, że uda się poznać płeć już niebawem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:52

tygrys73, ania.g, Liskova, monika_89, Martii, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pola_x, mimi87, ewka315, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanie do Was dziewczyny, czytałam , że już w 2 trymestrze powinno kochać się z prezerwatywą , żeby uniknąć jakiś infekcji itp. czy to prawda? Czy Wy kochacie się nadal bez zabezpieczenia?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Martii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka temu zaprzeczyła wiec ja bez.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin na każdej wizycie mi powtarza, że trzeba w prezerwatywie. W spermie są substancje wpływające niekorzystnie na ciążę - mogą pojawiać się skurcze, ewentualnie jakieś infekcje, itp.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin w sumie nic nie mówił, więc my też bez.

A ja mam pytanie, bo od 2 dni mam tak, że jak sobie nacisnę/dotknę pępek, to mnie kłuje w środku, dość nisko, czy Wy tez tak macie?
    Nawet głaskanie po brzuchu bywa nieprzyjemne przez to.

Czytałam wczoraj u Searsów, że w tym okresie macica może naciskać na pępek i wypychać go na zewnątrz, więc się zastanawiam, czy to w drugą stronę też może działa? Tzn. naciskam na pępek i przez to na macicę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    kupiłam sobie tez specjalna pastę zeby wspomóc zeby po wymiotowaniu i czuje sie juz bardziej zadbana;)
    FasUla a zdradzisz co to za pasta? :)
    karolinka1992 wrote:
    hej mam pytanie do Was dziewczyny, czytałam , że już w 2 trymestrze powinno kochać się z prezerwatywą , żeby uniknąć jakiś infekcji itp. czy to prawda? Czy Wy kochacie się nadal bez zabezpieczenia?
    co lekarz to inna opinia, mój gin zakazał finału w środku

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w żadnej nie kazali w prezerwatywie, albo mogliśmy się kochać normalnie, do końca albo wcale.. kurcze dla mnie przegięcie, żeby jeszcze będąc w ciąży się zabezpieczać :D

JATA lubi tę wiadomość

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zakazał w ogóle, więc przynajmniej nie mam takich dylematów czy z prezerwatywą czy bez (są jakieś plusy :) )

• JATA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no bez przesady, my bez ;)nie dajmy się zwariować ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie używamy, a robię czystość pochwy, teraz w ciazy miałam juz drugi raz 0 czyli najlepszy wynik. Ciazy nie mam zagrożonej, wręcz lekarz zachęcał do wspołżycia, pracy i w ogole zycia jak wczesniej... Ale co lekarz to opinia, ja w każdym razie nie używam.
    Felicity, ta pasta to GC Tooth Mousse., kupiłam na all;)
    A jak tam Twoje mdlosci?jak bede rzygac w 6 miesiacu to juz bede miec naprawdę dosc;( i znow mam tydzien bez apetytu, u mnie to falami jest...a Ty jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla u mnie apetytu nie ma już od 10tc kiedy zaczęlam wymiotować :/ zmuszam się do każdego posiłku :/

tak z ciekawości- nie pamietam czy juz o to pytalam - czystosc pochwy robi gin na wizycie? bo mi nigdy tego nie proponował ani nie kazał robić :/

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:

Mój ginekolog powiedział, żeby od 20 tygodnia używać prezerwatywy

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie.. dziewczyny przeciez szyjka w ciazy jest zamknieta wiec sperma nie powinna sie dostac do srodka prawda?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Martii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda. No i dodatkowo zaczopowana

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to z prezerwatywą? No przecież nasze babcie by nas wyśmiały i tych lekarzy. Może jak ciąża jest zagrożona, ale jak nie to po co??

Jeszcze 30 lat kto tam w ogóle używał prezerwatyw.

Bzdura.

Liskova to może być macica. Moja teraz jest na wysokości pępka. Dziecko mi uderza główką w pępek. Lekarz mi to pokazał, ale nie boli mnie to.

A w ogóle to dziecko mam ułożone pionowo. Raz z prawej ,raz z drugiej strony i brzuch mam przez to jak leże krzywy:)

Liskova, ania.g lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Ja słyszałam, ze po 30 tc, ale to też na zasadzie podaj dalej...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na zawarte w nasieniu prostaglandyny lepiej współżyć z prezerwatywą w II trymestrze. W III lepiej bez. Czytałam kiedyś o tym. Każda oczywiście zrobi jak uważa :)

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "W drugim trymestrze wskazane jest współżycie z prezerwatywą, by prostaglandyny nie przyczyniły się do przyspieszenia porodu. Należy również zrezygnować z dążenia do orgazmu, ponieważ skurcze macicy mogą stanowić zagrożenie dla ciąży."

Nosz k*, na parenting to przeczytałam

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ich postraszyło. Mąż by mnie wyśmiał. Lekarz kazał korzystać z życia właśnie w II trymestrze. Ale u mnie szyjka jest długaaaa i zamknięta i nie mam nawet pół skurcza.

km5stv73cogtpx8e.png

• naali13 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    "W drugim trymestrze wskazane jest współżycie z prezerwatywą, by prostaglandyny nie przyczyniły się do przyspieszenia porodu. Należy również zrezygnować z dążenia do orgazmu, ponieważ skurcze macicy mogą stanowić zagrożenie dla ciąży."

Nosz k*, na parenting to przeczytałam
    Zrezygnować z Dążenia do orgazmu.
    Hahaha to po co się kochać?

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ