X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo? Wstawałas podczas lotu? I mozna było wnieść picie ze sobą?

• JATA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 loty po ok 2 godziny, w sumie podróż ok 5. Wstawałam do toalety no a picie jak zawsze to kupione na lotnisku wniesiesz do samolotu

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze w ciazy mozna mieć tez swój zapas i jakiś soczek bo z tego co kojarzę dla niemowlaków mozna i cos kojarzyłam z ciąża ale moze sie pomyliłam. Na lotnisku jest w sumie niewielki wybór jakichś jogurtów czy soczków z marchewki a mam na nie ostatnio wielka fazę...U mnie lot 5 h w jedna stronę mam nadzieje ze tez bedzie ok...a po powrocie robiłaś juz usg?

• JATA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,robiłam nic mi się nie stało od samolotu ;) co do picia to próbowałam wnieść na drugi lot i nie ma szans. Takie są procedury, że wniesiesz tylko z dzieckiem. 5 godzin to nie tak długo, jakoś dasz radę. Na lotnisku jest spory wybór wszystkiego tylko ceny z kosmosu

FasUla lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało wnieść dwie butelki wody do samolotu jak leciałam pierwszy raz i byłam z młodym w ciąży jakoś w 6 m-cu wiec brzuszek było widać. Wtedy nie miałam pojęcia, że na lotnisku mogę cokolwiek kupić :P Pan na odprawie kazał mi otworzyć obydwie butelki i się z nich napić ...to było 6 lat temu teraz mogłoby to nie przejść chociaż ciężarne inaczej traktują. Tak jak napisała Jata ...teraz na lotnisku wszystko można kupić tylko ceny z kosmosu.

FasUla lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy was tez tak nerki boli ? mnie od kilku dni boli coraz bardziej w czwartek tylko troszkę rano a teraz już dość mocno daje radę wytrzymać ale nie wiem co mi jest boje się

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    hej dziewczyny czy was tez tak nerki boli ? mnie od kilku dni boli coraz bardziej w czwartek tylko troszkę rano a teraz już dość mocno daje radę wytrzymać ale nie wiem co mi jest boje się
    Mnie nerki nie bolą w ogóle. Powinnaś skontaktować się z lekarzem i sprawdzić co się dzieje.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam ze musisz do lekarza, mnie bolały nerki przed ciąża jak za mało piłam i zrobił mi sie piasek...

Witam sie w 21 tygodniu:)

anulka557, Felicity lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kurde, nie czuje sie w ciazy...gdyby nie ten brzuch;)

Dziewczyny, czy wy jecie, w ciazy, kapustę kiszona, ogórki kiszone?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem ogórki raz na czas i raz kapuśniak a tak to nie przepadam za tymi rzeczami wiec rzadko;) ale na początku lubiłam małosolne ogórki w większych ilościach;)
    Macie opis mamy z 21 tyg?;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze lubiłam kapuche i ogórki kiszone, ale takie domowej roboty oczywiście, więc teraz niewiele się zmieniło. :)

Wczoraj cały dzień oglądałam "Porody" realizowane przez Polsat, min w szpitalu na Madalińskiego i MSW, jak któraś nie oglądała to polecam :)

http://www.ipla.tv/Wiedza/5000947-Dokument/5002766-Porody

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja juz te porody tez przerobiłam. Ale chyba nie wszystkie odcinki, bo już miałam dość ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Hej,

Kurde, nie czuje sie w ciazy...gdyby nie ten brzuch;)

Dziewczyny, czy wy jecie, w ciazy, kapustę kiszona, ogórki kiszone?
    Tak, a coś jest nie tak z tymi ogórkami i kapustą?

Matka fantastycznej 4 :)
  • Martii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Heh ja juz te porody tez przerobiłam. Ale chyba nie wszystkie odcinki, bo już miałam dość ;)

A mnie uspokoiły troche ;)
    Nie wybieram się do SR, więc muszę wiedzę posiaść z filmików. :P

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem ogórków kiszonych, kapusty itp. Ale dlatego, że przed ciążą nie lubiłam i w ciąży się to nie zmieniło.
    Kiszonki są zdrowe, można wcinać, zwłaszcza w zimie jak brak świeżych owoców i warzyw :)

Martii, a czemu do SR nie idziesz?

Mimi, mnie nerki nie bolą. Ile pijesz wody mineralnej dziennie?

• Martii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja nie jem ogórków kiszonych, kapusty itp. Ale dlatego, że przed ciążą nie lubiłam i w ciąży się to nie zmieniło.
    Kiszonki są zdrowe, można wcinać, zwłaszcza w zimie jak brak świeżych owoców i warzyw :)

Martii, a czemu do SR nie idziesz?

Mimi, mnie nerki nie bolą. Ile pijesz wody mineralnej dziennie?

Blisko mnie nie ma bezpłatnej, która by mnie satysfakcjonowała, a dojeżdżać kilkadziesiąt km nie chce mi się. :/
    Zresztą od znajomych nieraz słyszałam, że nie dowiem sie tam niczego, czego bym już nie wiedziała, albo co niedługo doczytam.
    Kiedyś nie było takich wynalazków i kobiety sobie radziły same, no i internetu tez nie było, więc i tak mam ułatwione zadanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:40

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże , ja jem na potęgę małosolne!:) Na zmianę ze śliwkami

Martii, Summerka lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Martii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, ja miałam jedną fazę na małosolne. Niedawno, w 2 dni zjadłam 4l słoik i od tej pory nie moge na nie patrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:07

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja małosolnych nienawidzę, ale kiszone spoko :D no ale mimo to nie mam fazy na kiszone :P w ogóle na nic nie mam bicia.. to przed ciążą co chwile zachcianki miałam, a teraz nic!

• Summerka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info., bo ja, chociaz to druga ciaza, panikuje ze wszystkim, a uwielbiam ogorasy i kapustę;)

Tak se mysle, jak bedzie śmiesznie w styczniu, będziemy czekac, która juz, która jeszcze, która po terminie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:27

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ