X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo? Wstawałas podczas lotu? I mozna było wnieść picie ze sobą?

• JATA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 loty po ok 2 godziny, w sumie podróż ok 5. Wstawałam do toalety no a picie jak zawsze to kupione na lotnisku wniesiesz do samolotu

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze w ciazy mozna mieć tez swój zapas i jakiś soczek bo z tego co kojarzę dla niemowlaków mozna i cos kojarzyłam z ciąża ale moze sie pomyliłam. Na lotnisku jest w sumie niewielki wybór jakichś jogurtów czy soczków z marchewki a mam na nie ostatnio wielka fazę...U mnie lot 5 h w jedna stronę mam nadzieje ze tez bedzie ok...a po powrocie robiłaś juz usg?

• JATA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,robiłam nic mi się nie stało od samolotu ;) co do picia to próbowałam wnieść na drugi lot i nie ma szans. Takie są procedury, że wniesiesz tylko z dzieckiem. 5 godzin to nie tak długo, jakoś dasz radę. Na lotnisku jest spory wybór wszystkiego tylko ceny z kosmosu

FasUla lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało wnieść dwie butelki wody do samolotu jak leciałam pierwszy raz i byłam z młodym w ciąży jakoś w 6 m-cu wiec brzuszek było widać. Wtedy nie miałam pojęcia, że na lotnisku mogę cokolwiek kupić :P Pan na odprawie kazał mi otworzyć obydwie butelki i się z nich napić ...to było 6 lat temu teraz mogłoby to nie przejść chociaż ciężarne inaczej traktują. Tak jak napisała Jata ...teraz na lotnisku wszystko można kupić tylko ceny z kosmosu.

FasUla lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy was tez tak nerki boli ? mnie od kilku dni boli coraz bardziej w czwartek tylko troszkę rano a teraz już dość mocno daje radę wytrzymać ale nie wiem co mi jest boje się

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    hej dziewczyny czy was tez tak nerki boli ? mnie od kilku dni boli coraz bardziej w czwartek tylko troszkę rano a teraz już dość mocno daje radę wytrzymać ale nie wiem co mi jest boje się
    Mnie nerki nie bolą w ogóle. Powinnaś skontaktować się z lekarzem i sprawdzić co się dzieje.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam ze musisz do lekarza, mnie bolały nerki przed ciąża jak za mało piłam i zrobił mi sie piasek...

Witam sie w 21 tygodniu:)

anulka557, Felicity lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kurde, nie czuje sie w ciazy...gdyby nie ten brzuch;)

Dziewczyny, czy wy jecie, w ciazy, kapustę kiszona, ogórki kiszone?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem ogórki raz na czas i raz kapuśniak a tak to nie przepadam za tymi rzeczami wiec rzadko;) ale na początku lubiłam małosolne ogórki w większych ilościach;)
    Macie opis mamy z 21 tyg?;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze lubiłam kapuche i ogórki kiszone, ale takie domowej roboty oczywiście, więc teraz niewiele się zmieniło. :)

Wczoraj cały dzień oglądałam "Porody" realizowane przez Polsat, min w szpitalu na Madalińskiego i MSW, jak któraś nie oglądała to polecam :)

http://www.ipla.tv/Wiedza/5000947-Dokument/5002766-Porody

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja juz te porody tez przerobiłam. Ale chyba nie wszystkie odcinki, bo już miałam dość ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Hej,

Kurde, nie czuje sie w ciazy...gdyby nie ten brzuch;)

Dziewczyny, czy wy jecie, w ciazy, kapustę kiszona, ogórki kiszone?
    Tak, a coś jest nie tak z tymi ogórkami i kapustą?

Matka fantastycznej 4 :)
  • Martii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Heh ja juz te porody tez przerobiłam. Ale chyba nie wszystkie odcinki, bo już miałam dość ;)

A mnie uspokoiły troche ;)
    Nie wybieram się do SR, więc muszę wiedzę posiaść z filmików. :P

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem ogórków kiszonych, kapusty itp. Ale dlatego, że przed ciążą nie lubiłam i w ciąży się to nie zmieniło.
    Kiszonki są zdrowe, można wcinać, zwłaszcza w zimie jak brak świeżych owoców i warzyw :)

Martii, a czemu do SR nie idziesz?

Mimi, mnie nerki nie bolą. Ile pijesz wody mineralnej dziennie?

• Martii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja nie jem ogórków kiszonych, kapusty itp. Ale dlatego, że przed ciążą nie lubiłam i w ciąży się to nie zmieniło.
    Kiszonki są zdrowe, można wcinać, zwłaszcza w zimie jak brak świeżych owoców i warzyw :)

Martii, a czemu do SR nie idziesz?

Mimi, mnie nerki nie bolą. Ile pijesz wody mineralnej dziennie?

Blisko mnie nie ma bezpłatnej, która by mnie satysfakcjonowała, a dojeżdżać kilkadziesiąt km nie chce mi się. :/
    Zresztą od znajomych nieraz słyszałam, że nie dowiem sie tam niczego, czego bym już nie wiedziała, albo co niedługo doczytam.
    Kiedyś nie było takich wynalazków i kobiety sobie radziły same, no i internetu tez nie było, więc i tak mam ułatwione zadanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:40

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże , ja jem na potęgę małosolne!:) Na zmianę ze śliwkami

Martii, Summerka lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Martii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, ja miałam jedną fazę na małosolne. Niedawno, w 2 dni zjadłam 4l słoik i od tej pory nie moge na nie patrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:07

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja małosolnych nienawidzę, ale kiszone spoko :D no ale mimo to nie mam fazy na kiszone :P w ogóle na nic nie mam bicia.. to przed ciążą co chwile zachcianki miałam, a teraz nic!

• Summerka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info., bo ja, chociaz to druga ciaza, panikuje ze wszystkim, a uwielbiam ogorasy i kapustę;)

Tak se mysle, jak bedzie śmiesznie w styczniu, będziemy czekac, która juz, która jeszcze, która po terminie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:27

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ