Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Viki, dzięki za odpowiedź, bo już szczerze mówiąc mnie to zmartwiło, a wczoraj nie miałam jak z ginem pogadać, bo tylko złapałam skierowanie i tyle, nie robił mi USG ani nic (może to i dobrze, bo 4 USG w jednym miesiącu to naprawdę dużo).
Co do seksu, to mnie tylko poprzednia gin mówiła żeby na początku nie kochać się w dni, kiedy miałaby być @, bo właśnie skurcze mogą doprowadzić do poronienia. Ale to było na etapie 4-8 tygodnia, a nie piątego miesiąca, bez przesady -
Liskova Sama się zaskoczyłam jak mi pokazał że dno macicy mi już sięga do pępka.Bo sama czułam tam kopniaki, ale myślałam, że to nie to bo za wysoko. A on mi pokazuje że tam mi sięga główka i musiała nią uderzać.
Liskova lubi tę wiadomość
-
Viki wrote:"W drugim trymestrze wskazane jest współżycie z prezerwatywą, by prostaglandyny nie przyczyniły się do przyspieszenia porodu. Należy również zrezygnować z dążenia do orgazmu, ponieważ skurcze macicy mogą stanowić zagrożenie dla ciąży."
Nosz k*, na parenting to przeczytałam
Bierzcie poprawkę na parenting...spotkałam się tam już z dziwnymi informacjami...oj bardzo dziwnymi mijającymi się z prawda...nie wiem kto nadzoruje te artykuły i pozwala aby się ukazywały. -
karolinka1992 wrote:hej mam pytanie do Was dziewczyny, czytałam , że już w 2 trymestrze powinno kochać się z prezerwatywą , żeby uniknąć jakiś infekcji itp. czy to prawda? Czy Wy kochacie się nadal bez zabezpieczenia?
Co innego pod koniec ciąży bo sperma zawiera prostaglandyny, które przyspieszają dojrzewanie szyjki do porodu.Matka fantastycznej 4 -
Viki wrote:"W drugim trymestrze wskazane jest współżycie z prezerwatywą, by prostaglandyny nie przyczyniły się do przyspieszenia porodu. Należy również zrezygnować z dążenia do orgazmu, ponieważ skurcze macicy mogą stanowić zagrożenie dla ciąży."
Nosz k*, na parenting to przeczytałamvincaminor lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:Wyłącznie w ostatnich tyg ciąży. Dwóch ginów mi mówiło że dopiero 37/38 tyd.
A ja nie mam problemu, bo mamy szlaban na igraszki od gina do odwolania
Jeszcze dwa dni do usg juz nie mogę się doczekać, mam nadzieje ze dzieciaczek nie zrobi nas w jajo i pokaże co tam kryje
Laski ile razy w trakcie ciąży powtarza się badanie toxo ?
A no i się witam weekendowoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 17:06
ania.g lubi tę wiadomość
-
naali13 wrote:Zrezygnować z Dążenia do orgazmu.
Hahaha to po co się kochać?Już bym chyba wolała mieć celibat gdyby to miała być prawda, bo od takiej polityki to nie dalej jak po dwóch tygodniach szlag by mnie trafił.
Mój gin nic nie mówił o współżyciu, nawet w I trymestrze pytałam czy mamy się wstrzymać to powiedział, że wszystko jest idealnie w porządku i nie ma potrzeby. Teraz mieliśmy przymusową przerwę bo zaczęła mi wyłazić infekcja, ale w sumie nic dziwnego - po ponad 100 dniach brania luteiny musiało się w końcu coś zadziać.Niemniej dalej nic nie mówił ani o prezerwatywach (jeszcze tego by brakowało, żebym miała się babrać z lateksem w ciąży
) ani o celibacie, ani o powstrzymywaniu się od czegokolwiek.
ania.g lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
mandragora wrote:No chyba ze chcemy w tych ostatnich tygodniach juz poród przyspieszyć
A ja nie mam problemu, bo mamy szlaban na igraszki od gina do odwolania
Jeszcze dwa dni do usg juz nie mogę się doczekać, mam nadzieje ze dzieciaczek nie zrobi nas w jajo i pokaże co tam kryje
Laski ile razy w trakcie ciąży powtarza się badanie toxo ?
A no i się witam weekendowoMatka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:My na szczęście nie mamy szlabanu ani na sex ani na orgazmy
my się z mężem śmiejemy ze u nas seks raz do roku i efektem jest ciąża
W ciąży ze Stasiem tez mieliśmy szlaban przez ciągle skurcze, później połóg no i zaraz zaszłam w kolejną ciążę
ania.g, FasUla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mam szlaban.. teoretycznie hie hie
parę dni temu obeszłam
miałam jakiś czas temu plamienie, chyba po stosunku więc zakazała w razie co, ale po 3 tyg żeśmy spróbowali, nawet się nie szczypaliśmy za mocno i nic żeśmy nie namącili
oczywiście co innego jak szyjka się skraca i rozwiera, to wtedy nawet bym nie próbowała
ania.g lubi tę wiadomość
-
mandragora wrote:Szczesciara
my się z mężem śmiejemy ze u nas seks raz do roku i efektem jest ciąża
W ciąży ze Stasiem tez mieliśmy szlaban przez ciągle skurcze, później połóg no i zaraz zaszłam w kolejną ciążę
mandragora lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyFelicity czystość pochwy mi pobiera położna na zlecenie gina, wiec go o to poproś. Toxo do 10 tyg i 21-26 jesli pierwsze było z wynikiem ujemnym.
Co do seksu to bes przesady, jesli ciąża jest zagrożona to co innego, a tak to naprawdę nie ma co sie stresować moim zdaniem. Chyba ze pózniej ma sie krwawienie czy skurcze, ale u mnie wszystko ok. Nie dajmy sie zwariować. Przeciez nie da sie leżeć odłogiem przez 9 miesięcy no chyba ze ktoś naprawdę musi bo gin zalecił. Najlepiej zawsze pytać lekarza bo u każdej jest inaczej.
Mam pytanie do dziewczyn co leciały samolotem w ciazy - jak zniodlyscie podróż?