X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o zrezygnowaniu z dążenia do orgazmu nie słyszałam.... o_O hmmm...to już chyba przesada :P ;) dziewczyny myślę, że wszystko można, ale z umiarem :D

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy słyszał ktoś kiedykolwiek żeby przez współżycie coś się dziecku stało? Kamon dziewczyny ;)

ania.g lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA pierwsze słyszę :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też. Mam zamiar szaleć jakby jutra nie było:) (oczywiście z umiarem)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, dzięki za odpowiedź, bo już szczerze mówiąc mnie to zmartwiło, a wczoraj nie miałam jak z ginem pogadać, bo tylko złapałam skierowanie i tyle, nie robił mi USG ani nic (może to i dobrze, bo 4 USG w jednym miesiącu to naprawdę dużo).

Co do seksu, to mnie tylko poprzednia gin mówiła żeby na początku nie kochać się w dni, kiedy miałaby być @, bo właśnie skurcze mogą doprowadzić do poronienia. Ale to było na etapie 4-8 tygodnia, a nie piątego miesiąca, bez przesady :D

• Viki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova Sama się zaskoczyłam jak mi pokazał że dno macicy mi już sięga do pępka.Bo sama czułam tam kopniaki, ale myślałam, że to nie to bo za wysoko. A on mi pokazuje że tam mi sięga główka i musiała nią uderzać.

Liskova lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też jak robił usg to już na pępek zachodzil. ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    "W drugim trymestrze wskazane jest współżycie z prezerwatywą, by prostaglandyny nie przyczyniły się do przyspieszenia porodu. Należy również zrezygnować z dążenia do orgazmu, ponieważ skurcze macicy mogą stanowić zagrożenie dla ciąży."

Nosz k*, na parenting to przeczytałam

Bierzcie poprawkę na parenting...spotkałam się tam już z dziwnymi informacjami...oj bardzo dziwnymi mijającymi się z prawda...nie wiem kto nadzoruje te artykuły i pozwala aby się ukazywały.

a.png
    a.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    hej mam pytanie do Was dziewczyny, czytałam , że już w 2 trymestrze powinno kochać się z prezerwatywą , żeby uniknąć jakiś infekcji itp. czy to prawda? Czy Wy kochacie się nadal bez zabezpieczenia?
    Bez. Nigdy nie słyszałam o tym że w ciąży trzeba używać prezerwatyw. A poza tym jakich infekcji? Od spermy? Jeśli obie strony są zdrowe i dbają o higienę to na nic prezerwatywa.
    Co innego pod koniec ciąży bo sperma zawiera prostaglandyny, które przyspieszają dojrzewanie szyjki do porodu.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    "W drugim trymestrze wskazane jest współżycie z prezerwatywą, by prostaglandyny nie przyczyniły się do przyspieszenia porodu. Należy również zrezygnować z dążenia do orgazmu, ponieważ skurcze macicy mogą stanowić zagrożenie dla ciąży."

Nosz k*, na parenting to przeczytałam
    Wyłącznie w ostatnich tyg ciąży. Dwóch ginów mi mówiło że dopiero 37/38 tyd.

vincaminor lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wyłącznie w ostatnich tyg ciąży. Dwóch ginów mi mówiło że dopiero 37/38 tyd.
    No chyba ze chcemy w tych ostatnich tygodniach juz poród przyspieszyć ;) A ja nie mam problemu, bo mamy szlaban na igraszki od gina do odwolania ;)
    Jeszcze dwa dni do usg juz nie mogę się doczekać, mam nadzieje ze dzieciaczek nie zrobi nas w jajo i pokaże co tam kryje ;)
    Laski ile razy w trakcie ciąży powtarza się badanie toxo ?
    A no i się witam weekendowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 17:06

ania.g lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Zrezygnować z Dążenia do orgazmu.
    Hahaha to po co się kochać?
    No właśnie, to jak polizać ciastko i odłożyć na talerz. :D :D :D Już bym chyba wolała mieć celibat gdyby to miała być prawda, bo od takiej polityki to nie dalej jak po dwóch tygodniach szlag by mnie trafił. ;)

Mój gin nic nie mówił o współżyciu, nawet w I trymestrze pytałam czy mamy się wstrzymać to powiedział, że wszystko jest idealnie w porządku i nie ma potrzeby. Teraz mieliśmy przymusową przerwę bo zaczęła mi wyłazić infekcja, ale w sumie nic dziwnego - po ponad 100 dniach brania luteiny musiało się w końcu coś zadziać. ;) Niemniej dalej nic nie mówił ani o prezerwatywach (jeszcze tego by brakowało, żebym miała się babrać z lateksem w ciąży :D ) ani o celibacie, ani o powstrzymywaniu się od czegokolwiek. :)

ania.g lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    No chyba ze chcemy w tych ostatnich tygodniach juz poród przyspieszyć ;) A ja nie mam problemu, bo mamy szlaban na igraszki od gina do odwolania ;)
    Jeszcze dwa dni do usg juz nie mogę się doczekać, mam nadzieje ze dzieciaczek nie zrobi nas w jajo i pokaże co tam kryje ;)
    Laski ile razy w trakcie ciąży powtarza się badanie toxo ?
    A no i się witam weekendowo ;)
    Podobno dwa razy robisz toxo.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście nie mamy szlabanu ani na sex ani na orgazmy :)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    My na szczęście nie mamy szlabanu ani na sex ani na orgazmy :)
    Szczesciara ;) my się z mężem śmiejemy ze u nas seks raz do roku i efektem jest ciąża ;) W ciąży ze Stasiem tez mieliśmy szlaban przez ciągle skurcze, później połóg no i zaraz zaszłam w kolejną ciążę ;)

ania.g, FasUla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam szlaban.. teoretycznie hie hie :D parę dni temu obeszłam :D miałam jakiś czas temu plamienie, chyba po stosunku więc zakazała w razie co, ale po 3 tyg żeśmy spróbowali, nawet się nie szczypaliśmy za mocno i nic żeśmy nie namącili :D oczywiście co innego jak szyjka się skraca i rozwiera, to wtedy nawet bym nie próbowała :P

ania.g lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Szczesciara ;) my się z mężem śmiejemy ze u nas seks raz do roku i efektem jest ciąża ;) W ciąży ze Stasiem tez mieliśmy szlaban przez ciągle skurcze, później połóg no i zaraz zaszłam w kolejną ciążę ;)
    To jak Wy tak ładnie trafiacie to może też spróbujcie jakąś kumulację w lotto ustrzelić ;)

mandragora lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    To jak Wy tak ładnie trafiacie to może też spróbujcie jakąś kumulację w lotto ustrzelić ;)
    Mąż usilnie próbuje z tym totkiem ale jakoś mu nie wychodzi ;)

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity czystość pochwy mi pobiera położna na zlecenie gina, wiec go o to poproś. Toxo do 10 tyg i 21-26 jesli pierwsze było z wynikiem ujemnym.
    Co do seksu to bes przesady, jesli ciąża jest zagrożona to co innego, a tak to naprawdę nie ma co sie stresować moim zdaniem. Chyba ze pózniej ma sie krwawienie czy skurcze, ale u mnie wszystko ok. Nie dajmy sie zwariować. Przeciez nie da sie leżeć odłogiem przez 9 miesięcy no chyba ze ktoś naprawdę musi bo gin zalecił. Najlepiej zawsze pytać lekarza bo u każdej jest inaczej.
    Mam pytanie do dziewczyn co leciały samolotem w ciazy - jak zniodlyscie podróż?

• JATA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam i bez żadnych problemów

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ