X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wytrzymuje jakoś, ale przy was ciężko :P w poprzednich ciążach lepiej to znosiłam :P

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    No właśnie dziewczyny robicie jeszcze jakieś usg pomiędzy tym 19 tygodniem a 31? bo ja nie wiem czy tyle jeszcze wytrzymam bez sprawdzenia czy wszystko ok z Małym :(
    Ja mam teraz wizyty co 2tyg i na kazdej mam usg. Ale na polowkowym wyszlo ze maly ma poszerzony ukm w nerce i teraz kontrolujemy to. A potem wyszly problemy z szyjka wiec mierzy mi dlugosc teraz na kazdej wizycie. Wczesniej mialam co usg co 3-4tyg. Chodze prywatnie. Szwagierka jest teraz w 33tc i chodzi na nfz do tego samego lekarza co ja i miala usg polowkowe a potem dopiero w 31tc. Ale u niej wszystko jest dobrze i lekarz mowi ze nie ma potrzeby ciagle robic usg

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na każdej wizycie usg :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u swojego lekarza mam tylko te trzy robione ale tyle razy bylam w szpitalu ze dotej pory mialam juz z 8 albo 9 usg

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio w 18 i teraz bede mieć w 29. W międzyczasie raz w szpitalu kolo 21...wizyty, badanie brzucha, słuchanie serduszka, pomiary, krew i mocz mam co miesiac

• Summerka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;)

Ja teraz jakos nie mam takiego "ciśnienia" na usg, jakos czuje, ze jest okej. Ale z Zuza miałam ich 11! ;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mam pytanie. Słyszałyście o szczepiace między 28-32 tyg dla kobiet z konfliktem serologicznym? Ona kosztuje prawie 400 zł ! Nie jest refundowana. Zapobiega wytwarzaniu przez organizm przeciwciał które w razie mikrokrwawien mogłyby zabić dzidziusia. Lekarz powiedział że do mnie należy decyzja czy kupie ją czy nie... Nie wiem co robic :( kiedyś tej szczepionki nie było, nie wiem na pewno czy nie ma wpływu na dziecko, czy jest konieczna czy tylko to zabieg celowy firmy farmaceutycznej-jest tylko jednej firmy... Powiedzcie czy lekarz Wam cos o tym juz wspominał.

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli różnie z tym usg...hmm muszę pomyśleć czy nie pójdę na własną rękę :))
    Zojeczka ja nie słyszałam ..ale to pewnie dlatego, że nie mamy konfliktu serologicznego...

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coo? Pierwsze slysze. My mamy z mężem możliwość konfliktu ale po prostu przy każdym plamieniu dostaje w szpitalu immunoglobuline oczywiście za darmo. I dostane ja tez po porodzie. Jesli przyjmuje sie ją w ciagu 72h po poronieniu, krwawieniu czy porodzie to w stu procentach zapobiega konfliktowi. I co chwille musze robic odczyn coombsa to wszystko.. a kobiety ktore juz mają konflikt stwierdzony bo nie dopilnowaly immunoglobuliny to niestety maja dokładnie monitorowana ciążę i zazwyczaj wczesniej konczy sie ciaze bo to zagrożenie dla dziecka.
    A immunoglobulina o ktorej zapewne ten ktos ci mowil należy sie nam za darmo jesli mamy grupe rh- i wystapi plamienie w czasie ciąży, poronienie oraz dostajemy ją po porodzie. BRON BOZE nic nie kupuj bo to zwykle naciaganie. Jesli masz minusowa grupe krwi to na pewno dadzą ci zastrzyk po porodzie. No i w każdym przypadkj gdy pokrwawisz to do szpitala i powiedz ze masz ujemna grupe. MUSZĄ CI DAĆ ZA DARMO

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie słyszałam.
    My mamy wizyty co 4 tyg, na każdej usg.

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Oby. U Ciebie to już początek 31 tyg to się robi coraz bezpieczniej z każdym dniem. A jakiej masz teraz szerokości bliznę? Pytam bo zastanawiam się jak długo da się przetrwać z tym moim 2,5 mm.
    Ja mam wizytę za 4 tyg 6 listopada jeśli będzie ok. Jeśli cokolwiek mnie rozbili to mam natychmiast przyjechać bez zapisu.

Aniu, ja też mam powiedziane, że jak tylko pojawią się jakieś dolegliwości bólowe to mam śmigać bez umawiania się na wizytę.
    Ja mam bliznę ok 4 mm. Ostatnio tak było, ale będę miała mierzoną dopiero 19.10.

Aniu, niby robi się bezpieczniej, ale to wciąż dużo przed terminem.

Myślę, że damy radę i będzie dobrze ;-)

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 29tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 10:27

Pchełka, anulka557, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz i mam co 4 tyg i prywatnie tez chodze wiec w sumie mam co dwa tygodnie jakas wizyte ale nie na kazdej usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wizyty co 4 tygodnie, ale od 30 tc , ginka zarządziła co 2 tygodnie.
    Raz, że mała mało przybrała ostatnio, dwa to kontrola stanu blizny a trzy to stan po 3 cięciach. Ogólnie wizyta co 2 tygodnie jest u mnie uzasadnione teraz , ale raczej większość lekarzy pod koniec ciąży chce widywać swoje pacjentki częściej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 10:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jakos dostaje lęk jak zaczynam myslec o porodzie. Boje sie ze nie dam rady urodzic naturalnie

• Liskova Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wizytę co 4-5 tygodni, od 30tc co 3 tygodnie, a potem za 2 i potem co tydzień i w 40tc mam napisane 'wizyta, usg, ktg + RODZIMY :)" :D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i w 30tc mam dzwonić do pani dr, która robiła mi badania prenatalne, połówkowe i echokardiografię i umówimy się na USG III trymestru takie b. dokładne.

• alexparis34 Debiutantka

Wysłany: 11 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka ... u mnie ( we Francji ) podaja taka szczepionke . Wlasnie znajoma ktora ma termin 2 tygodnie po mnie miala podejrzenie konfliktu . Ja sie na tym nie za bardzo znam , ale wiem ze w momencie konfliktu podaja ta szczepionke 2 razy ... gdzies na poczatku ciazy i pozniej . Bylo spore zamieszanie przy mojej znajomej , bo lekarze nie dopatrzyli sie tego na samym poczatku i moja znajoma przezywala chwile zgrozy . Do tego od poczatku ciazy czesto krwawila .

Na szczescie wszystko dobrze sie ulozylo i zastrzyki nie sa potrzebne .

3jgxcsqvbjiuyr6s.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) co do immunoglobuliny to pierwsze słysze że trzeba za nią płacić. Ja też mam możliwość konfliktu i w marcu po poronieniu dostałam zastrzyk za darmo. Teraz znowu miałam robione badania i lekarz zadecyduje czy potrzebuje czy nie kolejnego. Jak jest wszystko ok to wiem ze nie daja immunoglobuliny nawet dla pewności bo jest bardzo droga. Wiem , że pod koniec jeszcze dostane jeden zastrzyk.
    A co do usg to chyba jak wszystko jest ok to robią 3 przez cała ciążę i mi teraz wypada w 30 tc właśnie trzecie. ostanie miałam w 21 tygodniu i 25 tc już mi nie robila :) a może i lepiej. Niech nie naświetla maluszka :)

tygrys73 lubi tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Aniu, ja też mam powiedziane, że jak tylko pojawią się jakieś dolegliwości bólowe to mam śmigać bez umawiania się na wizytę.
    Ja mam bliznę ok 4 mm. Ostatnio tak było, ale będę miała mierzoną dopiero 19.10.

Aniu, niby robi się bezpieczniej, ale to wciąż dużo przed terminem.

Myślę, że damy radę i będzie dobrze ;-)
    Musimy :)

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: