X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pocieszenia dla niecierpliwych mam - ja już raczej nie będę miała kolejnego usg. O ile wszystko będzie przebiegało ok oczywiście. W UK robi się zazwyczaj dwa w 12tc i ok 20tc. Ale na szczęście nie mam takiej potrzeby w sobie i na razie mnie to nie stresuje. Zobaczymy jak będzie dalej ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Dla pocieszenia dla niecierpliwych mam - ja już raczej nie będę miała kolejnego usg. O ile wszystko będzie przebiegało ok oczywiście. W UK robi się zazwyczaj dwa w 12tc i ok 20tc. Ale na szczęście nie mam takiej potrzeby w sobie i na razie mnie to nie stresuje. Zobaczymy jak będzie dalej ;)
    no to rzeczywiście... moje czekanie to w porównaniu do Ciebie to nic :P ja wiem, że będę miała na pewno na początku listopada niby ostatnie, ale zauważyłam w poczekalni, że jeszcze przed porodem samym robi, żeby określić jak duże jest dziecko i czy przekręcone jak należy :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Paulix ma rację. Tyle ze ja juz trzy razy dostalam immuno no bo tyle razy plamiłam

Co.do usg to najbardziej by mi zalezalo na takim juz w trakcie porodu czy tuz przed no bo nie chce rodzic naturalnie jesli np dziecko jest owiniete pepowina..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 13:21

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziewczyny mam pytanie ,czy kupujecie: wode morska do noska,jakies czopki na goraczke i mleko jeszcze przed narodzinami gdyby byly problem z karmieniem piersia?

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Znowu się czuję taka mocno w lesie z wyprawka jak Was czytam...
    Ale mam plan zacząć coś kompletować:) Któraś z Was pisała o tym użytkowniku

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=9522657

dobre opinie. Ma pozytywne komentarze i fajne ceny, zastanawiam się czy większości ciuszków u niej nie zamówić. Ma któraś z Was jakieś doświadczenie z tym sprzedawcą?
    Ja kupowalam ubranka u tego srzedawcy i jestem baaardzo zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 13:42

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Dziewczyny mam pytanie ,czy kupujecie: wode morska do noska,jakies czopki na goraczke i mleko jeszcze przed narodzinami gdyby byly problem z karmieniem piersia?
    Ja mleka nie kupuję, jeśli będzie jakiś problem z karmieniem to będzie wiadomo już w szpitalu, zawsze można męża wysłać do sklepu. Zamówiłam jedynie butelkę, ale to się przyda wcześniej czy później. A z pozostałymi rzeczami, o których piszesz to też nie planuję, ale zobaczę jeszcze co powie na ten temat położna w szkole rodzenia jak będą zajęcia z pielęgnacji noworodka. Jakby coś to nie mieszkamy na końcu świata, do apteki blisko, są też apteki dyżurujące. Poza tym ciężko przewidzieć co się może przytrafić, aby mieć wszystko w domu, zresztą ja się chyba będę bała na początku decydować o lekach bez porozumienia z lekarzem czy choćby położną. No, jedynie z tą wodą morską wrzucę na luz bo sama używam i wiem, że jest bezpieczna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 13:49

Mama84 lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Ja kupuje. Mleko tez bo bede karmic MM

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja kupuje. Mleko tez bo bede karmic MM
    A jakie mleko kupujesz?

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    A jakie mleko kupujesz?
    enfamil. A ty kupujesz tez?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz. Immunoglobuline dostałam po pierwszym porodzie. Odczyn comsa robię co miesiąc i jest negatywny- brak przeciwciał. Ta szczepionkę zalecają chyba od tego roku. Ja nie plamiłam wcale. Tylko cukrzyca jest a poza tym to wszystko jest z ciążą prawidłowo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka a co u ciebie bedzie? Synus czy coreczka? Wiesz juz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupuję raczej nic z tych rzeczy, nie czuję potrzeby, a jak będzie potrzeba to przecież rzut beretem do apteki/sklepu :P

jedyne co to sól fizjologiczną, ale jej to w sumie zawsze mam zapas w domu w razie co dzieciom do inhalacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:28

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    Witajcie. Mam pytanie. Słyszałyście o szczepiace między 28-32 tyg dla kobiet z konfliktem serologicznym? Ona kosztuje prawie 400 zł ! Nie jest refundowana. Zapobiega wytwarzaniu przez organizm przeciwciał które w razie mikrokrwawien mogłyby zabić dzidziusia. Lekarz powiedział że do mnie należy decyzja czy kupie ją czy nie... Nie wiem co robic :( kiedyś tej szczepionki nie było, nie wiem na pewno czy nie ma wpływu na dziecko, czy jest konieczna czy tylko to zabieg celowy firmy farmaceutycznej-jest tylko jednej firmy... Powiedzcie czy lekarz Wam cos o tym juz wspominał.

Słyszałam o tym ale w Polsce podobno się nie stosuje zastrzyku profilaktycznie dla kobiet w ciąży. Być może jest możliwość na życzenie zamówienia sobie go i wtedy jest on pewnie płatny ale jak dla mnie to bez sensu...przy pierwszej ciąży ryzyko wstąpienia konfliktu jest minimalne a po porodzie jeśli dziecko ma krew plusową matce automatycznie podają zastrzyk. Ja go dostałam...teraz co jakiś czas robią mi badania i sprawdzą czy wszystko jest ok. Nie ma co panikować z tym konfliktem ;-)

a.png
    a.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) także Zojeczka jeśli nie masz plamien i krwawień to spokojnie czekaj do porodu. Wtedy dostaniesz zastrzyk i następny dzidzius będzie bezpieczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 15:48

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

Głupie pytanie, ale czy któraś z Was miała moze biegnke w ciazy?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Dziewczynki,

Głupie pytanie, ale czy któraś z Was miała moze biegnke w ciazy?
    Ja mialam pare dni i lekarz mi zalecil kupic elektrolity zeby sie nie odwodnic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje wodę morska i jedna puszkę mleka enfamil. Wole mieć zapas, czopków na razie nie, bo nie wiem jakie, ale możliwe, ze w grudniu kupie. Ja tez miałam biegunkę i piłam gastrolit i herbatki ziołowe.
    Teraz przy braniu żelaza mam straszne mdłości i ból brzucha:/ kiepsko to toleruje, przechodzi Wam to z czasem?

• ania.g Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na składzie jest, woda morska, czopki, bobotic forte na kolki. Kupię na razie jedną puszkę mleka Humana. Humana bo po wielu bojach przy Marcelu to to mleko okazało się najlepsze.

Matka fantastycznej 4 :)
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a czopki to jakie? bo tez sie zastanawiam :)

FasUla lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka ja mialam tragiczna,bo mialam rotawirusa. Elektrolity nic mi nie daly bo je zwymiotowalam.

Kup sobie smecte i/lub wegiel.

‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ