Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla pocieszenia dla niecierpliwych mam - ja już raczej nie będę miała kolejnego usg. O ile wszystko będzie przebiegało ok oczywiście. W UK robi się zazwyczaj dwa w 12tc i ok 20tc. Ale na szczęście nie mam takiej potrzeby w sobie i na razie mnie to nie stresuje. Zobaczymy jak będzie dalej[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualnymagdalenka_ka wrote:Dla pocieszenia dla niecierpliwych mam - ja już raczej nie będę miała kolejnego usg. O ile wszystko będzie przebiegało ok oczywiście. W UK robi się zazwyczaj dwa w 12tc i ok 20tc. Ale na szczęście nie mam takiej potrzeby w sobie i na razie mnie to nie stresuje. Zobaczymy jak będzie dalej
ja wiem, że będę miała na pewno na początku listopada niby ostatnie, ale zauważyłam w poczekalni, że jeszcze przed porodem samym robi, żeby określić jak duże jest dziecko i czy przekręcone jak należy
-
Dokładnie Paulix ma rację. Tyle ze ja juz trzy razy dostalam immuno no bo tyle razy plamiłam
Co.do usg to najbardziej by mi zalezalo na takim juz w trakcie porodu czy tuz przed no bo nie chce rodzic naturalnie jesli np dziecko jest owiniete pepowina..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 13:21
-
appee wrote:Znowu się czuję taka mocno w lesie z wyprawka jak Was czytam...
Ale mam plan zacząć coś kompletowaćKtóraś z Was pisała o tym użytkowniku
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=9522657
dobre opinie. Ma pozytywne komentarze i fajne ceny, zastanawiam się czy większości ciuszków u niej nie zamówić. Ma któraś z Was jakieś doświadczenie z tym sprzedawcą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 13:42
-
Mama84 wrote:Hej
Dziewczyny mam pytanie ,czy kupujecie: wode morska do noska,jakies czopki na goraczke i mleko jeszcze przed narodzinami gdyby byly problem z karmieniem piersia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 13:49
Mama84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki za odpowiedz. Immunoglobuline dostałam po pierwszym porodzie. Odczyn comsa robię co miesiąc i jest negatywny- brak przeciwciał. Ta szczepionkę zalecają chyba od tego roku. Ja nie plamiłam wcale. Tylko cukrzyca jest a poza tym to wszystko jest z ciążą prawidłowo...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja nie kupuję raczej nic z tych rzeczy, nie czuję potrzeby, a jak będzie potrzeba to przecież rzut beretem do apteki/sklepu
jedyne co to sól fizjologiczną, ale jej to w sumie zawsze mam zapas w domu w razie co dzieciom do inhalacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:28
-
Zojeczka wrote:Witajcie. Mam pytanie. Słyszałyście o szczepiace między 28-32 tyg dla kobiet z konfliktem serologicznym? Ona kosztuje prawie 400 zł ! Nie jest refundowana. Zapobiega wytwarzaniu przez organizm przeciwciał które w razie mikrokrwawien mogłyby zabić dzidziusia. Lekarz powiedział że do mnie należy decyzja czy kupie ją czy nie... Nie wiem co robic
kiedyś tej szczepionki nie było, nie wiem na pewno czy nie ma wpływu na dziecko, czy jest konieczna czy tylko to zabieg celowy firmy farmaceutycznej-jest tylko jednej firmy... Powiedzcie czy lekarz Wam cos o tym juz wspominał.
Słyszałam o tym ale w Polsce podobno się nie stosuje zastrzyku profilaktycznie dla kobiet w ciąży. Być może jest możliwość na życzenie zamówienia sobie go i wtedy jest on pewnie płatny ale jak dla mnie to bez sensu...przy pierwszej ciąży ryzyko wstąpienia konfliktu jest minimalne a po porodzie jeśli dziecko ma krew plusową matce automatycznie podają zastrzyk. Ja go dostałam...teraz co jakiś czas robią mi badania i sprawdzą czy wszystko jest ok. Nie ma co panikować z tym konfliktem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kupuje wodę morska i jedna puszkę mleka enfamil. Wole mieć zapas, czopków na razie nie, bo nie wiem jakie, ale możliwe, ze w grudniu kupie. Ja tez miałam biegunkę i piłam gastrolit i herbatki ziołowe.
Teraz przy braniu żelaza mam straszne mdłości i ból brzucha:/ kiepsko to toleruje, przechodzi Wam to z czasem?