X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Termin STYCZEŃ 2025
Odpowiedz

Termin STYCZEŃ 2025

Oceń ten wątek:
  • Domi.Nika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina mi tez zimno, chyba zaraz wleci kolejny gorący prysznic. I jakiś imbir z cytryna i miodem. Mam do tego wełniany gruby koc. A zaraz będzie noc i znowu się obudzę mokra zapewne.

kattalinna, Stokrotkkka lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, dobrze wiedzieć, że nie jestem w tym sama 😉

Fermina, bardzo Ci życzę, żeby te zawirowania szpitalne i zwroty akcji w końcu się skończyły. Albo przestań być miła to przestaną wymyślać powody żeby Cię dłużej trzymać u siebie...

age.png
  • Stokrotkkka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katralinna, Domi.Nika dołączę do Was 😶 jakiś spadek nastroju do tego mnie złapał. Jestem zmęczona ale jak pomyślę o tym, że mam iść spać ale zaraz będę musiała wstać i do tego będę mokra i będzie mi zimno to się odechciewa. W ogóle dzisiaj mam wrażenie, że jak tylko pomyślę o drzemce to mały się budzi i nici z planów

Domi.Nika lubi tę wiadomość

age.png
  • Podkoszulka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coś dzisiaj cukry nie skaczą w ogóle, ciekawa sprawa. Chyba Beza pisała, że miałam podobnie przed porodem.

Zostaliśmy z synem na noc u moich rodziców bo taka gołoledź się zrobiła, że boję się wyjść i upaść :/

36 l.
    w domu zawodnik lat 4
    t. porodu 26.01.2025 r.
    preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkoszulka, może być z tymi cukrami. To byłoby super gdyby u Ciebie już się na dobre uspokoiły.

Dobrze, że zostałaś u rodziców. Po 16 u mnie była szklanka, na wieczór jeszcze gorzej.

Podkoszulka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hello123 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Hello, koniecznie sprawdź to ciśnienie i obserwuj się. To mogą być też jakieś neurologiczne przyczyny. Oby to było jednorazowe! Czy jest możliwe, że to NOP?

Lekarka twierdziła dzisiaj, że szczepionka którą dostałam ma jeden składnik mniej od tej która się rekomenduje, więc odpowiedź immunologiczna niby powinna być mniejsza. Będę obserwować i faktycznie pojadę jutro kontrolnie do Przychodni i poproszę o zmierzenie ciśnienia :). Fakt, że po szczepieniu na grypę i krztusiec czułam się normalnie, a po tym na RSV miałam spory rumień, drętwienie ręki i trochę dreszczy. Ale uznałam że to nadal objawy w normie.

@ Fermina, to faktycznie zamieszanie! :/ miejmy nadzieję że ustała finalna wersje i zaczną działać albo was wypuszczą.

Może ten nasz wspólny zły humor to jakiś pogodowy ewenement albo coś 🙈 mi też cały czas zimno ;). W ogóle ja zazwyczaj jestem zmarzlakiem i byłam ciekawa czy faktycznie w ciąży będzie mi cieplej niż zazwyczaj. Jednak u mnie to się nie sprawdziło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 21:39

👫87’ i 88’
    01. 2023: diagnoza azoospermia
    04. 2023: terapia hormonalna
    01. 2024: udana biopsja M-Tese, start IVf
    03.2024: ET ❌
    05.2024: FET 🤰
  • kropeleczka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przepraszam ,że się wtrące w wasz wątek ale jesteście na bieżąco i bardziej doświadczone w temacie. Na początku gratuluję wszystkim świeżym mamusiom ,a tym które są na dniach życzę szybkiego rozwiązania . U mnie za kilka tygodni końcówka ciąży i zastanawiam się w co ubrać malucha kiedy będziemy wychodzić ze szpitala. Mam otulacz zimowy do fotelika i polarkowy kombinezon . Ale co pod spód? Pozdrawiam 🙂

preg.png
  • Ottioli Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaqwsx ja chciałam jedynie, żeby w poprzedni weekend się nic nie działo, a obecnie czekam na jakiś rozwój sytuacji 😊 Bardzo mi przykro, że ta bilirubina nie chce za bardzo spadać. Trzymam kciuk, aby w końcu ładnie schodziła 🤞🏻😉

@WNM ale to przewrotność losu, że miałaś nie doczekać, a tyle jeszcze się udaje ogarnąć 🤭 masakra, że tak dopytują. Musi być to męczące. U mnie na szczęście jak już jest jakieś pytanie to “jak się czuję?”, więc takie w miarę neutralne i mogę wtedy spokojnie odpowiadać.

@Yowelin ja dalej trzymam kciuki za pieska 🤞🏻 miło że strony sąsiada, że będzie informował. Na pewno to trochę zmniejszy ten dyskomfort. Oby jak najszybciej ogarnął się z tymi najgłośniejszymi kwestiami! 😉

@Jakasienka cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze 😊

@Yowelin, Rocky, Podkoszulka ja dzisiaj też miałam ktg i mały trochę mi przysypiał, ale skurcze się pisały. Zostało mi powiedziane, że jest duża możliwość na urodzenie jeszcze w tym tygodniu, ale zobaczymy jak to będzie. Ja już bym chciała 🥹

@Mamausia super, że już udało Wam się wyjść! I dziękuję za podzielenie się opisem porodu. Ja planuje SN, ale czytanie historii z porodów CC, które są pozytywne też dobrze nastraja 😊

@Oliwka współczuje, że masz złe wspomnienia z porodu. Najważniejsze, że już jesteście razem! Oby teraz już było lżej 😉 chociaż nie wiem czy tak jest przy noworodku 😅

@kattalinna ładnie ten Stefan rośnie 💪🏻

@Fermina bardzo mi przykro, że takie sytuacje wyszły na sam koniec. Oby Gucio nie miał żadnych problemów i żebyście szybko mogli wyjść do domu! 🤞🏻Totalnie nie dziwię się, że się wkurzyłaś.

@Hello myślę, że bardzo dobrze, że chcesz to skontrolować. Oby faktycznie ta pomyłka źle nie wpłynęła! Trzymaj się!

Ja dziś byłam rano na zajęciach poćwiczyć, potem na ktg, gdzie nie miałam mocno odczuwalnych skurczy, ale się pisały. Szyjka się ładnie przygotowuje do porodu i mam zalecenia prób naturalnego wywołanie porodu, więc to robię. Już pod wieczór zaczęły się u mnie mocniejsze skurcze i bóle, ale na razie jeszcze się nic nie dzieje porodowego, więc liczę na spokojną noc. Chociaż na razie nie umiem zasnąć, bo boli 😅

Ciężko było mi się dziś skupić na forum, więc dopiero teraz nadrobiłam. Zostawiłam też dziś telefon w aucie jak wracałam z ktg, a potem jak po niego poszłam to nie wzięłam klucza z auta i musiałam się wracać 🤣 przynajmniej zaliczyłam dodatkowe wejścia po schodach 💪🏻😜

kknn, Hello123 lubią tę wiadomość

2022 👼 (8 tc)

Synuś 🩵
    🔜 styczeń 2025 👶

preg.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkoszulka wrote:
    U mnie coś dzisiaj cukry nie skaczą w ogóle, ciekawa sprawa. Chyba Beza pisała, że miałam podobnie przed porodem.

Zostaliśmy z synem na noc u moich rodziców bo taka gołoledź się zrobiła, że boję się wyjść i upaść :/
    Tak, jakoś 2-3 dni przed porodem musiałam zrezygnować z insuliny.

@Hello ja się czułam tragicznie po "dobrej" szczepionce rsv, a po krztuścu kompletnie nic mi nie było
    kropeleczka wrote:
    Hej dziewczyny. Przepraszam ,że się wtrące w wasz wątek ale jesteście na bieżąco i bardziej doświadczone w temacie. Na początku gratuluję wszystkim świeżym mamusiom ,a tym które są na dniach życzę szybkiego rozwiązania . U mnie za kilka tygodni końcówka ciąży i zastanawiam się w co ubrać malucha kiedy będziemy wychodzić ze szpitala. Mam otulacz zimowy do fotelika i polarkowy kombinezon . Ale co pod spód? Pozdrawiam 🙂
    Ja ubralabym body + pajacyk na wyjście
    pod taki zestaw jeśli temperatura byłaby taka jak teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 03:10

Hello123 lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 A nie denerwuje Cie zdejmowanie spodenek przy przebieraniu? Ja lubie body bo ładnie z tego można nóżki szybko powyjmowac 😀
    Co do pierwszej pomocy to masz rację. Też się boję rozszerzania diety a jeszcze bardziej niedopilnowywania w momencie kiedy dzieci mają pasje wszystko wsadzać do buzi 😀

Mamausia dzięki za opis porodu. Dobrze ze zapewnili Ci super atmosferę i przeszłaś go bez szwanku.

Podkoszulka, Rocky ktg jest badaniem przesiewowym żeby wykryć nieprawidłowości albo gdy poród już trwa. Musialbyscie rodząc jechać żeby się zapisały te prawidłowe skurcze, tak to widać rtkko czy macica pracuje czy nie. Niekoniecznie musi. Ważniejsze są akceleracje i to jak dziecko się zachowuje na jakikolwiek skurcz + tak jak napisała Beza27 czasem skurcze się nie piszą. Te moje krzyżowe z porodu to jedynie regularnością cokolwiek się zdradzały że są porodowymi.

Fermina walcz, bo rzeczywiście trochę bez pomyślunku to wszystko. W prawdzie ja przy podwyższonym crp dałam zrobić szczepionki, ale przynajmniej miałam świadomość że coś się w organizmie dzieje a nie nagle badania przy wypisie już prawie.

Stokrotkkka zazdroszczę ze mały się już sam na posiłek budzi. Ja przeszłam do kontrofensywy i bombarduje małego jedzeniem. Sama jestem zmęczona bo smutno mi że przed lub po karmieniu jeszcze wjeżdża mu butla. Takie to mało naturalne dla mnie. Dobrze ze to faza przejściowa

Hello123 współczuję z tą szczepionką. Rzeczywiście ta druga też jest bezpieczna. Nie wiedziałam nawet o jej istnieniu ale z dwojga złego Dobrze ze nie zaszkodzi.

Kattalinna kontrolą światła to jeszcze wyższy poziom niż kontrola czystości na sali 😀 Moje położne chodziły w nocy i trochę mnie wkurzało jak sobie już dziecko nakarmiłam i ledwo oko zamknęłam a tu pytanie " może mleczka modyfikowanego?" 😂

Ottioli może się już zacznie 🥰 Noe fajnie ze boli, ale jakby miało zwiastować poród to byłoby super

Ja wczoraj po godzinie przespanej miałam dzień pełen wrażeń, sprzątanie przed położna, położna która mnie wystraszyła i masę domowych spraw w oczekiwaniu na męża żeby jechać na IP. Według nich wzrosla bilirubina do ok 13 ( wypisywani byliśmy z 10.3), stąd się mały zrobił apatyczny za dnia, do tego popełniłam błąd bo pięknie przybierał w szpitalu i karmiłam go na zawalanie, czyli robiąc czasem 4h przerwy i tak maluszek wychodl mi przez 2 dni 🥲 Z tego wszystkiego mam pogorszona nerwowo laktację i musiałam dzisiaj w nocy jechać odciągniętym wcześniej mlekiem bo nie byłam w stanie na bieżąco. Dzisiaj spróbuję mieć lepszy dzień. Nazbieram też dużo zapasów mleka za dnia żeby nie denerwować się w nocy 😮‍💨

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    Kacperek ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png
‹‹ 721 722 723 724 725
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ