X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne trójmiasto łączy się:)
Odpowiedz

trójmiasto łączy się:)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziks_power wrote:
    Dziękuję ci bardzo. Bardzo bym chciała na krzesełku lub łóżku które ma podobne możliwości lub na kucaka opierając się na mężu ale nie wiem czy mi pozwolą. Podobno przy pierwszym porodzie nie pozwalają na krzesełku, nie wiem czy to prawda.
    No podczas zwiedzania i dwugodzinnej rozmowy nic na ten temat nie mówili... że nie można. A byłyśmy dość przerażone, więc łatwo było skojarzyć, że to nasz pierwszy poród (byłam ze znajomą w ciąży)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że te artykuły są dosyć stare. W Wojewódzkim przez ostatni rok bardzo się zmieniło na plus.
    Mają już cetryfikaty szpital bez bólu i szpital przyjazny dziecku i wszędzie słychać, że jest ogromna zmiana na korzyść.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie, niestety nie udało mi się znaleźć nic nowszego dlatego zaglądam tutaj i szukam najnowszych informacji ;-)

W Wojewódzkim z tego co wyczytałam odwiedziny są tylko w osobnym pokoju - to akurat mi nie przeszkadza ale oglądanie dziecka przez szybkę już tak. Chciałabym żeby mąż miał nieograniczony kontakt z dzieckiem od samego początku. Wiesz może Gosiak czy coś w tej kwestii się zmieniło czy jest tak jak było?

Byłabym Ci wdzięczna za informacje jak i relację z porodu ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź ws. Redłowa. Poszukałam trochę w necie i ponoć sporo się tam zmieniła na plus. Zobaczymy jak będzie. Raczej jestem zdecydowana na Gdynię, do Wejherowa czy Gdańska nie chcę jechać.

relganli06k8eu81.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg, nie przeraża Cię, że Redłowo wyklucza ZZO ?
    Dla mnie nie do przyjęcia... ;)

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Wiem właśnie, niestety nie udało mi się znaleźć nic nowszego dlatego zaglądam tutaj i szukam najnowszych informacji ;-)

W Wojewódzkim z tego co wyczytałam odwiedziny są tylko w osobnym pokoju - to akurat mi nie przeszkadza ale oglądanie dziecka przez szybkę już tak. Chciałabym żeby mąż miał nieograniczony kontakt z dzieckiem od samego początku. Wiesz może Gosiak czy coś w tej kwestii się zmieniło czy jest tak jak było?

Byłabym Ci wdzięczna za informacje jak i relację z porodu ;-)
    Jasne, to już tuż tuż, na pewno jak się ogarnę, to dam znać jak było.
    W Wojewódzkim jest możliwość pokoju jednoosobowego - i tam jest możliwość odwiedzin w godzinach 14-21. I faktycznie poza tą opcją odwiedziny tylko w pokoju odwiedzin. Ja myślę, że jak nie dostanę jedynki, to jakoś przeżyjemy te 2-3 dni przez szybkę, zaraz po porodzie będziemy mieć 2h dla siebie.

livia30 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to będę zaglądać i czekać na relację - szybkiego i bezbolesnego porodu życze ;-)
    A nie wiesz czy ten pokój jednoosobowy można sobie jakoś "wykupić" czy trzeba liczyć na szczęście?

Ingebjorg a byłaś w szpitalu rozejrzeć się jak wygląda? Bo z tego co czytałam jest tam tylko jedna łazienka na całe piętro. Jak dla mnie - zdecydowanie za mało. Rodziłam już raz i wiem jakie to ważne żeby nie stać w kolejce do toalety... Nie wymagam już łazienki w każdym pokoju ale jedna na całe piętro??? Brak ZZO mnie nie przeraża bo szczerze mówiąc chyba nawet go nie chcę za pierwszym razem urodziłam bez niego to i teraz dam rade ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Gosiak to będę zaglądać i czekać na relację - szybkiego i bezbolesnego porodu życze ;-)
    A nie wiesz czy ten pokój jednoosobowy można sobie jakoś "wykupić" czy trzeba liczyć na szczęście?
    Niestety trzeba liczyć na szczęście, zgłosić to od razu na IP - ponoć często jest wolny ;)
    Dzięki za życzenia, przydadzą się :)

livia30 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:

Ingebjorg a byłaś w szpitalu rozejrzeć się jak wygląda? Bo z tego co czytałam jest tam tylko jedna łazienka na całe piętro. Jak dla mnie - zdecydowanie za mało. Rodziłam już raz i wiem jakie to ważne żeby nie stać w kolejce do toalety... Nie wymagam już łazienki w każdym pokoju ale jedna na całe piętro??? Brak ZZO mnie nie przeraża bo szczerze mówiąc chyba nawet go nie chcę za pierwszym razem urodziłam bez niego to i teraz dam rade ;-)

Rodziłam tam 7 lat temu - sama bez męża i dałam radę. ZZO nie biorę pod uwagę - nie ma to nie ma - jakoś dam radę :) Wtedy warunki na salach jaki i sanitarne były słabe. Teraz ponoć jest po remoncie i jest jedna łazienka na położniczym i jedna przy trakcie porodowym to już coś :)
    Tu artykuł z 2 grudnia http://zdrowie.trojmiasto.pl/Sprawdzilismy-warunki-w-szpitalach-w-Gdyni-n85730.html
    Ciekawa jestem najświeższych opini o personelu, opiece itp.

relganli06k8eu81.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty też będziesz przede mną więc jak będziesz pamiętać to zdaj proszę relacje jak było. Będę wdzięczna ;-) Może wcale nie jest tam tak źle jak to się słyszy z opowieści ;-) A jednak to tuż pod domem - warto mieć jakieś rozeznanie w razie czego ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczął się 18 tydzień :-)jestem zapisana do starmediki na usg połówkowe z nagraniem na płytkę polecacie,czy doradzanie? zapisali mnie do dr Augustyniak w Gdyni

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ty też będziesz przede mną więc jak będziesz pamiętać to zdaj proszę relacje jak było. Będę wdzięczna ;-) Może wcale nie jest tam tak źle jak to się słyszy z opowieści ;-) A jednak to tuż pod domem - warto mieć jakieś rozeznanie w razie czego ;-)

Na pewno dam znać bo to już całkiem niedługo :)

livia30, Gosiak lubią tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • polinka Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje isabell:)))))

• Dada Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak szkoła rodzenia na klinicznej ma ktoś jakieś doświadczenie?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam doświadczenie :)- szkoła rodzenia bardzo fajna a prowadząca nie mydli oczu. Mówi jak jest, a jednocześnie przekazuje to w taki sposób, że mimo iż mówi prawdę to nie ma stracha. Dla mnie cenne godziny. Trzeba sie szybciej zapisac i z tego co pamietam to pierwszych 6-7 miejsc jest bezpłatnych/ refundowanych/. Na stronie znajdziesz numer do położnej która prowadzi tam zajecia- to położna która pracowała, a teraz pracuje w jakimś szpitalu, nie pamietam którym. Jak potrzebujesz jeszcze jakieś info to daj znać.

• Dada Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Ali wrote:
    Ja mam doświadczenie :)- szkoła rodzenia bardzo fajna a prowadząca nie mydli oczu. Mówi jak jest, a jednocześnie przekazuje to w taki sposób, że mimo iż mówi prawdę to nie ma stracha. Dla mnie cenne godziny. Trzeba sie szybciej zapisac i z tego co pamietam to pierwszych 6-7 miejsc jest bezpłatnych/ refundowanych/. Na stronie znajdziesz numer do położnej która prowadzi tam zajecia- to położna która pracowała, a teraz pracuje w jakimś szpitalu, nie pamietam którym. Jak potrzebujesz jeszcze jakieś info to daj znać.
    A mam pytanie rodziłaś w szpitalu na klinicznej?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak dla mnie, nie było innej opcji, bo tylko tam mogłam dostac znieczulenie na żądanie. Słyszałam wiele opinii, że daja juz jak za póżno, zwlekaja itp. U mnie nic takiego nie było. Nie mogę złego słowa powiedzieć- cala opieka, podczas porodu, po porodzie- na poziomie. No, może znalałaby się jedna z oddziały neonatologii, młoda pielęgniara która była nie bardzo sympatyczna, ale w sumie kazdy czasem ma taki dzien nie chce mu sie uśmiechac ;)

A włąściwie najgorsza to była portierka która nas wpuszczała, dojechalismy do szpitala koło 24, a ta z wielkim żalem że ja budzimy i grymasem otwierała te drzwi ;)

• Dada Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodziłes do lekarza z tego szpitala ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali czy my się znamy??? :P Tak mi sie jakoś ładnie wszystko składa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:43

Mama_Ali lubi tę wiadomość

w5wqjw4znkysowwr.png
  • dziks_power Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ma ktoś listę potrzebnych rzeczy do szpitala wojewódzkiego? kiedyś był na ich www, ale od pewnego czasu www nie działa. A nie wiem czy wymagają np. płynu do kąpieli itd. Wiem że od razu malucha nie myją, mogą nie myć na prośbę rodzica w ogóle. Ale tak na wszelki wypadek wolałabym wiedzieć, czy mogą umyć w samej wodzie czy będą kręcić nosem.

relgh371zl7nd975.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ