X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne trójmiasto łączy się:)
Odpowiedz

trójmiasto łączy się:)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto byl dzis na warsztatach Swiadoma Mama w mercurym ???

ja bylam :) bylo lepiej niz na bezpiecznym maluchu :) ale znow nic nie wygralam :P :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:14

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam odpuścić. Niestety przeziębienie wzięło górę. :/

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    kto byl dzis na warsztatach Swiadoma Mama w mercurym ???

ja bylam :) bylo lepiej niz na bezpiecznym maluchu :) ale znow nic nie wygralam :P :)

Ja pamietałam o tym, byłam akurat w gdansku ale nie znalazłam chwili czasu by tam zajrzec co jest.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zagapiłam się. Na zdjęciu był jasne kombinezoniki. Bardzo ładne. Okazały się niebieskie jasne dla chłopca. Nie miałam serca zrezygnować. Co prawda nie dużo dałam, ale nie jestem zbyt zadowolona. Niebieskie dla dziewczynki ... Ale za to udało mi się umówić z pania, na siatę typowo dziewczęcych ciuszków i kombinezoników.
    Może któraś z Was zainteresowana ciepłymi 3 kombinezonikami?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e892018a101.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d9e0b2fe64d.jpg

Rozmiar 56. Ale wyglądają na większe. Kupione za 10 zł od sztuki. Za tyle samo odsprzedam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 09:22

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś planuje rodzić albo rodziła w szpitalu na Redłowie?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie ale 90% moich znajomych, która tam rodziła każe unikać tego szpitala...

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, czy któraś planuje rodzić albo rodziła w szpitalu na Redłowie?

moja mama dwa lata temu

wiem ze nie podaja tam znieczulenia w ogole

jak masz jakies pytania to podpytam i Ci moge napisac :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    moja mama dwa lata temu

wiem ze nie podaja tam znieczulenia w ogole

jak masz jakies pytania to podpytam i Ci moge napisac :)

Dzięki, ale temat juz nieaktualny. Trafiłam na Kliniczną i zostanę juz tutaj do rozwiązania, przewieźli mnie tu z Redlowa, bo maja niższy stopień referencyjnosci i nie mogliby nas przyjąć.

Vel lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :-)

Szukam lekarza do prowadzenia ciąży - może któraś pomoże? Wcześniej chodziłam do lekarzy, do których nie mam stu procentowego zaufania niestety więc szukam... :-)

Jestem z Gdyni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 18:34

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • MS Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:

Szukam lekarza do prowadzenia ciąży - może któraś pomoże? Wcześniej chodziłam do lekarzy, do których nie mam stu procentowego zaufania niestety więc szukam... :-)

Dr Brzóska - Invicta w Madisonie - szczerze polecam. Sama trafiłam do niej po przejściach, tracąc już nadzieję, że znajdę lekarza godnego zaufania. Specjalizuje się w głównie w patologii ciąży i diagnostyce prenatalnej. Pierwszy lekarz któremu ufam w 100% i wiem że zrobi wszystko żeby doprowadzić nas do szczęśliwego rozwiązania. Świetny i kompetentny specjalista a do tego przesympatyczna kobieta która w każdej pacjentce dostrzega przyszłą Matkę i wyczekiwane Dzieciątko a nie jedynie kolejny przypadek medyczny.

Gdybyś koniecznie szukała kogoś z Gdyni godna polecenia jest też Dr Tomczyk-Małyjasiak z Dąbrowy. Znam już sporo dzieciaczków z mojego otoczenia którym pomogła przyjść na świat.

Gosiak lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci ślicznie MS :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:

Gratuluje Livia zafasolkowania po tak długim czasie :-) Niech maleństwo zdrowo rosnie. Ja polecam dr Chmielewskiego. Przyjuje on w Gdyni, na pl. Kaszsubskim 8 (to jest ten biznesowy budynek, zapomniałam jego nazwy)

Po krótce mogę dodać.Pomimo iż mam prowadzoną ciąze zagranica udało mi się umówic na wizyte do tego lekarza. Było to badanie 3 trymestru. Z badania jestem bardzo zadowolona. Zostało ono przeprowadzone od A do Z. Lekarz odpowiada na kazde pytania jakie mu się zada, nigdzie mu sie nie spieszy. Byłam na badaniu 1,5 h i lekarz nie wyrzucił mnie z gabinetu gdzie przewaznie jest tak, ze maja okreslony czas na pacjeta. Co strasznie bardzo mnie wkórza. Napewno jeszcze do niego wrócę.

livia30 lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam info odnośnie porodów w Swissmedzie. Porodówka i oddział nowodkowy ma się w grudniu przenosić, jeszcze oficjalnie nie chcą powiedzieć gdzie - słyszałam plotki, że na Zaspę. A w samym Swissmedzie ma być onkologia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MS Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja mam info odnośnie porodów w Swissmedzie. Porodówka i oddział nowodkowy ma się w grudniu przenosić, jeszcze oficjalnie nie chcą powiedzieć gdzie - słyszałam plotki, że na Zaspę. A w samym Swissmedzie ma być onkologia.

Gosiak ale to pewne i sprawdzone info? Pisałam całkiem niedawno z nimi bo miałam kilka szczegółowych pytań i nic o żadnych planowanych zmianach nie wspominali. W połowie stycznia mogę już się zgłosić na kwalifikację do nich, potem mam nadzieję donosić do terminu lutowego,ale wiadomo że różnie z tym bywa. Mam więc nadzieję że ewentualna przeprowadzka nie spowoduje zastoju w przyjmowaniu porodów na czas naszych rozwiązań;/ Szczególnie, że po przestudiowaniu masy opinii rodzących w Swissie i innych placówkach oraz długiej rozmowie na ten temat z prowadzącą mnie Dr Brzóską nastawiam się na poród wyłącznie tam.

• Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak by było na Zaspie to super bo ta Morena to takie zadupie, że hej :) Ja byłam i jestem mega zadowolona i na pewno jak zdecydujemy się na drugie, będę rodzić znowu tam :)

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeeej! Nieprawda, Morena to nie zadupie! I będzie tam kolejka to już w ogóle będzie miszczem. :D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Nalka jestes z Moreny ?? :D Co tam u was wogóle? Czekam na ciąg dalszy wpisu...

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MS wrote:
    Gosiak ale to pewne i sprawdzone info? Pisałam całkiem niedawno z nimi bo miałam kilka szczegółowych pytań i nic o żadnych planowanych zmianach nie wspominali. W połowie stycznia mogę już się zgłosić na kwalifikację do nich, potem mam nadzieję donosić do terminu lutowego,ale wiadomo że różnie z tym bywa. Mam więc nadzieję że ewentualna przeprowadzka nie spowoduje zastoju w przyjmowaniu porodów na czas naszych rozwiązań;/ Szczególnie, że po przestudiowaniu masy opinii rodzących w Swissie i innych placówkach oraz długiej rozmowie na ten temat z prowadzącą mnie Dr Brzóską nastawiam się na poród wyłącznie tam.
    Tak, sprawdzone. Na początku grudnia mają podać już jakieś szczegóły. Myślę, że zrobią to tak, że nie zakłóci to niczego ani nie spowoduje zastoju. Ja na kwalifikację idę pod koniec grudnia.
    A powiedz co mówiła dr. Brzóska? Bardzo cenię jej opinię.
    Moja ginekolog - dr Papińska-Stachowiak też się ucieszyła jak jej powiedziałam gdzie będę rodzić. Powiedziała, że jest pewna, że będę pod dobrą opieką. Sama pracuje w Wojewódzkim i myślałam, że będzie mnie na niego namawiać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:08

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki bierzemy udział w konkursie pomożecie? wystarczy się zalogować i oddać głosik z góry dzięki.
    http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ