trójmiasto łączy się:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszka-Minnie wrote:Dziewczyny: Kasha i Vel. Co mozna dowiedzieć się na takich warsztatach? Ciekawe są, czy strata czasu? Jakieś informację w postaci broszur mozna tam otrzymac, jakies próbki bezplatne, etc?
Dwa warsztaty byly bardzo pomocne, z pierwszej pomocy i z karmienia piersia
Reszta to rozni producenci reklamowali swoje produkty, babka z komorek macierzystych zachecala do przechowywania krwi pepowinowej, inna z mleka Enfamil przekonywala ze ich mleko zmodyfikowane jest najlepsze bo ma kwasy omega i jako jedyne na rynku atest jakiejs super organizacji, koles z maxi cosi pokazywal jak montowac krzeselko w aucie i opowiadal co do czego sluzy i na co zwracac uwage, poza tym jeszcze jedna babeczka zachecala do skorzystania z ich szkoly porodu i przedstawicielka Palmersa opowiadala o ich produktach wszystkich na rozstepy blizny i do pielegnacji
ogolnie mysle, ze to co najwazniejsze bylo na tych warsztatach to zarowno na szkole rodzenia mowia wiec nie ma koniecznosci na nie isc przez wzglad na to
na koncu warsztatow bylo losowanie i z ponad polowa osob dostala zestaw kosmetykow palmersa, reczniczko szlafroczek, nakladki na materacyki, poduszki do karmienia, jedna wygrala krzeselko samochodowe
pozatym na kazym krzeselku byly siatki z materialami promocyjnymi i broszurkami dla kazdego, np taki gips do odcisniecia lapki maluszka albo mini probki
no i jak zainteresowal Cie jakis temat np krwi pepowinowej moglas podejsc zapytac wziac dodatkowe broszury itp
ogolnie kazdy warsztat jest inny wiec ja opowiadam o bezpieczny maluch ale te inne moga byc inne, lepsze -
Myszka-Minnie wrote:Dzię,ki Vel za odpowiedź. Z wypowiedzi wynika, ze sa ciekawe, wiec 09.10 wybiore się do Gdańska. Chociaz uda mi się z jednego takiego spotkania skorzystac.
Ale jak to? mieszkasz gdzies za granica? i chcesz 1,5 tysiaca km przefrunac zeby isc na warsztat? -
Dr gawel to chyba wszystkich straszy ja rowniez wyszlam zaryczana od niego bo nie widzial pewnych rzeczy na usg. Wydalam kupe kasy na innych lekarzy zeby sprawdzic i kazdy inny widzial wszystko. W pierwszej ciazy wykryl guza w glowce mojej corki czego inni lekarze pozniej nie wykryli i po porodzie tez nie bo urodzilam zdrowa corcie bez jakich kolwiek wad itd teraz nie widzial nogi u drugiej a na usg od innych lekarzy ma wszystkie konczyny. Jakis nie powazny ten lekarz moim zdaniem jest
-
nastka151 wrote:Dr gawel to chyba wszystkich straszy ja rowniez wyszlam zaryczana od niego bo nie widzial pewnych rzeczy na usg. Wydalam kupe kasy na innych lekarzy zeby sprawdzic i kazdy inny widzial wszystko. W pierwszej ciazy wykryl guza w glowce mojej corki czego inni lekarze pozniej nie wykryli i po porodzie tez nie bo urodzilam zdrowa corcie bez jakich kolwiek wad itd teraz nie widzial nogi u drugiej a na usg od innych lekarzy ma wszystkie konczyny. Jakis nie powazny ten lekarz moim zdaniem jest
bylam o doeringa, generalnie wizyta byla beznadziejna i mi sie nie podobalo ale plec okreslil a w sumie po to poszlam wiec pod tym wzgledem moge go polecic napewno bo bez sciemniania o odwroconym dziecku, za wczesnej ciazy bla bla bla bla bla w 2minuty okresla i już. zaplacilam 140zl za 10minutowa wizyte, w ktorej powiedzial że mam za grube lozysko a jak spytalam najspokojniej w swiecie co to znaczy to dostalam odpowiedz ze odrazu pytam i sie przejmuje a wszystko jest w porzadku palant ! po co mowi o nieprawidlowosci jak na moje pytanie o co z nia chodzi mnie zbywa i nie dostalam zdjecia 3d w prezencie, poczulam sie potraktowana na odwal i poza okreslaniem plci napewno go ponownie nie odwiedze
a co do gawla, jak przeczytalam Twoj post to az mi sie smiac zachcialo, oczywiscie przez lzy ale co za oszolom... ja do niego dostalam skierowanie od ginki bo prowadze ciaze w nadmorskim centrum medycznym i dostalam skiero do niego bo on ma odpowiedni sprzet do polowkowego a tez przyjmuje w nadmorskim centrum na jagiellonskiej, sama sobie go nie wybralam.. ale czytalam juz opinie o nim na znanym lekarrzu po wizycie i teraz to co Ty napisalas i to jest jakas masakra... co on w ogole robi na stolku lekarza jak jego wiedza jest zerowa? on nie wie co on widzi, on bazuje na tym co powiedza inny bo on nie jest pewien.. on nawet mi powiedzial ze mojemu dziecku jadra wyrosnac moga jeszcze chociaz na usg widac wargi sromowe
raz sie szarpne do Invicty pójde do Brzóski, zaplace 200zl, a przynajmniej mi dziecko dokladnie od stóp do głów zbada i dowiem sie wszystkiego od kogos rzetelnego
-
Dziewczyny ja też dziś byłam oglądać wózki. No i kompletny chaos mam się zmieścić do 3k i naprawdę nie wiem... Te wszystkie wózki są takie twarde, a z drugiej strony terenowe są wielkie. Podoba mi się x-lander x-pulse ale ma małe przednie koła i boję się że w śniegu będzie masakra. To taki typowo miejsko - sklepowy wózek.
Z kolei mi się podoba Mutsy iGo i Evo, ale mają te torby na dole tak nisko, że się szura po ziemi i zahacza o krawężnik. No i też dość twardy jest.
Jedo mi się wogóle nie podobają.
Z tańszych to Bebetto Silvia, podobny do Lupo ale nowszy i nigdzie nie ma opinii więc sama nie wiem.
Za to mega mi się podoba Quinny Buzz Extra, no po prostu cudowny, ale widziałam tylko starszą wersję Buzz i sprzedawczyni mówiła że stoi u nich już któryś rok, wiec nie wiem co myśleć? -
nick nieaktualnyJa mam Hartan Vip- tylko tutaj tez sa małe kółka z przodu. W sumie to nie zastanawiałam się jak na sniegu beda sie zachowywały. Za to jak na razie w prowadzeniu jest super, lekki, poreczny, łatwo sie zdejmuje gondole i mozna ja łatwo przenosić. Ma szeroka gondole na co bardziej zwracałam uwagę bo bałam sie ze w xlanderze młoda się nie zmieści w sezonie zimowym razem z kombinezonem. Jak na razie- 6 tygodni- minusów nie zauważyłam.
-
Widze, ze mowa o wózkach. Dzis własnie byłam ogladac wózki. Wczesniej jak czytałam o wózkach na internecie to głowa mi od tego pekała. Co innego jak w rzeczywistosci się dotcheło, pomacało, to łatwiej było podjąc decyzję. A lista wózków była długa. Mi się spodobało Riko Nano i Bebetto Luca (z jej przewaga) Nie wiem jaki wybrac model, zarówno 1 jak i 2 ma swoje wady w urzytkowaniu. + do tego bedzie foteli Maxi Cosi Fix. Najgorsze w tym wszystkim jest czas realizacji jak chce sie jakis kokretny kolor a na stanie nie ma akurat w sklepie,a Ja mam czas ograniczony.
-
Kasha wrote:Mam pytanko.
Gdzie w 3 mieście robiłyście USG 3D/4D. Podajcie nazwę przychodni - lekarza i cenę.
Z góry dziękuję.
Ale wiem, ze Doering robi we wrzeszczu, cena chyba 280 z płytka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 20:42
-
NaamaH6669 wrote:Jeszcze w Mama i Ja na Morskiej w Gdyni jest całkiem nieźle zaopatrzony
Byłam w tym sklepie. Wcale tak dobrze nie zaopatrzony, nie maja wszystkich modeli, wiekszosc to z przed 2 -3 lat w stecz. Nie wspomnie juz o obsłudze. Zero zainteresowania w stosunku do klienta.
-
Nie wiem o jakim sklepie Mama i ja piszesz Myszko ale nam pani w Gdańsku w Mama i ja poświęciła prawie dwie godziny, przymierzała różne foteliki do naszego auta i w ogóle miała bardzo profesjonalne podejście. Wózek też mamy najnowszy a nie sprzed 2 - 3 lat..
-
Ja tam samo w mamaija tylko w Gdańsku robiłam całe zakupy wyprawkowe. Super doradzili nam z wyborem wózka i nosidełka oraz innych rzeczy.. Nie było nawet problemu jak odwidzial nam sie kolor i chcieliśmy zamienić na inny
Ehh u nas jeszcze kilka dni i 40tc a niunia wyjsć nie chce..
-
Pytam się, bo nie mam 100% pewności co do mojej gin, a zmienić już nie mogę. Jeśli jutro płci nie poznam, będę musiała iść na 3D. Kiedyś trzeba zacząć przygotowania, a nie chcę za późno zacząć.
Z tego co zapowiadała moja gin, jutro mam przyjść tylko po zwolnienie, a to mi się nie uśmiecha. Nie wspomniała o dodatkowych badaniach jak glukoza.
Że też nie trafiłam na "mojego byłego" lekarza.
-
nick nieaktualnyCo do Mama i Ja to muszę powiedzieć ze towar, owszem,- duzy wybór i właściwie dostaniesz wszystko. Obsługa- byłam kilknaście razy w tym sklepie i chyba za kazdym razem jest inaczej...
Czasem faktycznie, az miło, tak poświecaja uwage, a czasem, za cholere nie mozesz doczekac sie az kogos capniesz żeby Ci doradził...Chyba maja zbyt mało personelu, a jeszcze kilka osób z tych, co jest, ma generalnie z dupie klienta.
Eva- pewnie to frustrujące ze mała nie chce wyjść, ale uwierz! Kilka dni dłuzej w brzuchu to kilka dni wiecej spokoju . Prawda jest, ze jak dziecko sie pojawi to po jakims czasie zaczynasz sobie myslec- jak fajnie było jak siedziała w brzuchu ) -
Dzieki Nalka jak i Eva za swoje opinie. Ja nie byłam w sklepie Mam i Ja w Gdańsku. Jestem troche ograniczona czasowo, wiec wszystko zgodnie z lista robie, a Gdansk nie zawsze jest po drodze. Naszczescie wiekszosc wyprawki mam juz kupione łacznie z wózkiem. Reszta zamówione przez internet. Na przyszłosc bede miała na uwadze, ze lepiej wybrac dłuższa droge do sklepu by byc zadowolonym niz krótsza i się rozczarowac. No i Eva zycze bezproblemowego rozwiazania.