X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne trójmiasto łączy się:)
Odpowiedz

trójmiasto łączy się:)

Oceń ten wątek:
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Cos mnie ruszyło zeby jeszcze raz zobaczyc wyniki i juz wiem ze waga to był najmniejszy problem... Głowa mojej niuni jest za mała i chyba przez to jak do czwartku nie bedzie lepej ma byc indukcja...
    Pomiary w 37t0d
    BPD 8.53cm
    OFD 10.35cm
    HC 29.36cm
    HC* 29.72cm
    AC 32.06cm
    FL 6.86cm
    Strasznie sie boje ze cos jest nie tak a ja o tym nie wiem ;(

Ale czemu za małe, u mnie na wydruku zawsze było podane +/- ile dni i z tego co wiem dla głowki i brzuszka spora tolerancja jest. Kość udowa w porządku...może poprostu malutka jest, jakie macie wzrosty z TŻtem? Nie martwiłabym się na zapas.
    My dalej w dwupaku :)

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prymaza wrote:
    Ale czemu za małe, u mnie na wydruku zawsze było podane +/- ile dni i z tego co wiem dla głowki i brzuszka spora tolerancja jest. Kość udowa w porządku...może poprostu malutka jest, jakie macie wzrosty z TŻtem? Nie martwiłabym się na zapas.
    My dalej w dwupaku :)

Ja mam 167 a TŻ ma 186 ... We wtorek idziemy na ktg pokaże im wyniki i zobaczymy może mnie zbadają
    954981_image.jpg

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brzuszek był za mały...
    Oczywiście nic to nie znaczyło.
    U Ciebie tez pomiar mogł byc zrobiony niedokładnie albo dziecko jest po prostu drobne.

• Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas inaczej wydruk wygląda, tam są +/-. USG z 36tc:

9d517f8f50117f82med.jpg

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny a u mnie jest wszystko ok a głowa za mała :( wiec tu jest problem a nie ze bedzie drobna... :( jestem klebkiem nerwów teraz ze to jakieś maloglowie.. Rycze cały dzień ;(

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestań jakie małogłowie?? Kobieto, mała głowka poprostu, ma mieć wielką solówę?? Tyle dziewczyn o tym pisze, przecież się tlyko kursor przesunie i juz jakies cuda na kiju wychodzą!!!

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pozwolicie ze sie wtrace. Porod mam juz za soba. Chcialam rodzic na klinicznej ale nie bylo miejsca wiec odeslali mnie do wojewodzkiego. Co do sal to na porodowce sa jednoosobowe, natomiast na poloznictwie 2-3 os i jedna 1 os ae to chyba dla jakichs "vipow". Polozne nawet przyjemne ale takie bzdury napialy w karcie ze szkoda gadac. Od kilku dni saczyly mi sie wody a wpisaly ze od 30h bo w innym wypadku od razu musieliby robic cesarke. Podlaczyli kroplowke i w miedzyczasie okazalo sie ze doszlo do infekcji wiec podali antybiotyk. Zero postepu wiec kolejna kroplowka. I tak caly dzien minal i nic sie nie ruszylo poza skurczami. Noc na patogii z nadzieja lekarzy ze sue rozkreci. Nic z tego. Rano kolejna kroplowa, bol jak cholera a rozwarcia prawie brak.decyzja o cesarce. Kobtakr skora do skory? Max 3 min. Maz podal ciuszki dla malej ale ubrali ha w stare, podarte szpitalne. Maz z nia troche posiedzial i zostal wygoniony. Infornowal ze chce karmic piersia ake nikt mi dziecka nie przyniosl. Po 6h jak przy pomocy meza uswiadomilam sobie ze mala jeszcze nie jadla zazadalam zeby przyniesli mi dziecko. Wspolczuje rodzic zina bo przez okna tak wieje ze szok. Odwiwdziny dziecka za szyba takze ojciec nie mial przez tydzien dziecka na rekach. Spedzilam tam az tyle czasu przez infejce, mize jakby od razu zrobili cc byloby inaczej. Dzieki temu niakam chyba piczatki depresji bo siedzialam i ryczalam. Generalnie nie polecam.

rr64wnh.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalam... przepraszam za bledy ale pisze z tel.

rr64wnh.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z okolic trojmiasta a dokladniej - cudna gdynia :) Edzia nie zazdroszcze przezyc... O klinicznej slyszalam wlasnie ze niby ok ale ze wlasnie moze sie zdarzyc Ze nie ma miejsc i odsylaja do innego szpitala wiec to juz dla mnie odpada, ja planuje rodzic na zaspie, ciaze prowadze u 2 lekarzy- gameta dr Sliwinski i lux med zaczelam u papinskiej stachowiach ale z uwagi na terminy wkurzylam sie i jestem u dr Matkowskiego, o tyle super ze wlasnie ma swietne opinie i na zaspie w szpitalu urzeduje wiec dogadujemy sie co do porodu - w moim przypadku prawdopodobnie cc tylko musze miec jeszcze opinie ortopedy na pismie :) najblizej mi do redlowa w sumie bo z 10 min z gorki jak sie rozpedze to na sankach dojade ale cos niewiele opini na temat tego szpitala a tu na forum byl post o tym jak sobie nie poradzili z udarem i odeslali na zaspe ze wole sobie darowac, dostrzegam plusy w zaspie ze nie pozwalaja na odwiedziny, jednak lezec bede obolala na sali a do kazdej babki jakby mial wchodzic maz to tez nie czulabym sie komfortowo... Poki co z tych z na zaspie rodzili kazdy zadowolony:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 17:59

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co slyszalam to na zaspie jest pokoj odwiedzin gdzie mozna siedziec z maluszkiem tak samo na klinicznej. W wojewodzkim mozna wyjsc do odwiedzajacych ale dziecko zostaje za szyba. Troche chore bo drzwi sa otwarte wiec i taj zarazki sie dostaja. Poza tym do jedynki wchodza odwiedzajacy i przechodza obok maluchow. Na klinicznej trzeba miec znajomosci zeby miec pewnosc ze przyjma. Co do lekarzy to na usg chodzilam do Gniadka, a prowadzaca Wójcik-Lis. Karaś (swissmed)jest dobry ale ciezko z terminami.

rr64wnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gdzie w trójmieście mozna dorwac ciazowe ciuszki?

• Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w H&M dużo fajnych kupiłam :) i polecam tę stronkę http://www.happymum.pl/ tylko na promocjach kupowac bo drogo strasznie :)

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja typowo ciazowe kupilam tylko spodnie, leginsy a wlasciwie zamowilam. Reszta to zwykle sieciowki w wiekszych rozmiarach.

rr64wnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie te spodnie mozna kupić - mi właściwie o to chodzi.Tylko nie wiem który hm ma . podobno w c&a też są ciązowe ale nie wiem który sklep bo nie w każdym są

• Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank ma h&m manhatan i matarnia

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia88 przykro mi, że tak wyszło. Ja spędziłam na patologii dwa tygodnie, dużo widziałam i naprawdę cesarki jak trzeba było robili od razu. Nie wiem czemu u Ciebie nie.. W każdym razie ja Wojewódzki polecam. Wspaniale zajmowali się moja hipotroficzką, wszystko tłumaczyli dawali do karmienia. Dziewczyna, której dzidziuś miał infekcję był karmiony jej mlekiem, dzwonili do niej, że ma przyjść nakaramić itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 11:01

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem, pediatrzy dbaja o maluchy. Jak sa potrzebne dodatkowe badania to robia. U nas np zamawiali kardiologa dziecego zeby upewnic sie ze wszystko ok.
    Brakowalo mi tego zeby maz zostal z mala zebym mogla np na spokojnie sie wykapac zwlaszcza ze lezalam z kobieta ktora w ogole nie zajmowala sie swoim dzieckiem, nawet do niego nie zagladala dopiero jak polozne ja atakowaly to szla. A co dopiero zeby w razie w zerkela na moje.
    A i kolejny slaby punkt - nie ma lazienek w salach porodowych. Na korytarzu jedna na chyba 4 sale. Ale polozne tak jak pisalam niczego sobie. Pomagaja, czesto zagladaja, proponuja prysznic.

rr64wnh.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ale Ania ma sliczne duze oczy :) Słodziak

rr64wnh.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, delikatnie się witam, jestem z Gdańska :)

Co prawda dopiero jestem na starcie, ale chętnie dołączę :)

Jeśli chodzi o spodnie ciążowe/legginsy - to allegro :) A moim faworytem jest H&M - sama lubię ubierać legginsy + jakieś oversizowe bluzki/swetry, więc szafę mam w sumie dostosowaną do późniejszego większego brzuszka :)

Jedynie kupię sobie później legginsy ciążowe z pasem i tyle :)
    Chodzę na abonament do Dr. Matkowskiego - polecam :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Twoja córeczka ma śliczne włoski a jej oczka też do małych nie należą. :)

Aaaa widzisz. Ja wybrałam wojewódzki, żeby mnie nikt nie odwiedzał. Z mężem od początku wiedzieliśmy, że Małą będzie oglądał przez szybkę.. Kąpałam się kiedy Anna spała. Z drugiej strony ja miałam bardzo fajne współlokatorki. Z jedną do dzisiaj chodzimy na spacery. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ