X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne trójmiasto łączy się:)
Odpowiedz

trójmiasto łączy się:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prymaza wrote:
    Dziewczyny, mam umowę ze Swissa, jakby któraś chciała to na priv podeślę, oni sami też wysyłają, wszystko tam jest opisane i nie ma żadnych wątpliwości. Szczępią najlepszymi szczepionkami, oferują wszystko z najwyższej półki i wcale nie mają słabego sprzętu do ratowania dzieciątku życia. Byłam u nich w 36tc i Pani doktor powiedziała, że już jestem pod ich opieką, czy cokolwiek by się coś działo, czy bym krwawiła czy była czymś zaniepokojona. Przed 36tc nawet nie podpiszesz z nimi umowy. Nikogo nie namawiam ale dziewczyny proszę nie piszcie, że "się dziwicie", że ktoś rodzi sn prywatnie, nie można tak. To kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Są państwowe szpitale bardzo dobre i te mniej, w każdych są komplikacje i każda komplikacja kończy się Zaspą czy Kliniczną. Mieszkam w Redzie i mam blisko Wejherowo z tego Szpitala też jedzie się na Zaspę bądź Kliniczną, z Pucka, Gdyni również...

Zgadzam się że nie ma co się dziwić bo komfort psychiczny jest najważniejszy.
    Ja akurat sie nie dziwię ze dziewczyny wybieraja prywatne kliniki, tylko próbuję rozwiać trochę strachu jaki powstał dookoła szpitali panstwowych, niestety przez ostatnie wydarzenia...
    Ale dobrze że powstał ten wątek bo można sie wymienic doświadczeniami z różnych placówek.

Prymaza, Gosiak lubią tę wiadomość

• Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia wrote:
    Zgadzam się że nie ma co się dziwić bo komfort psychiczny jest najważniejszy.
    Ja akurat sie nie dziwię ze dziewczyny wybieraja prywatne kliniki, tylko próbuję rozwiać trochę strachu jaki powstał dookoła szpitali panstwowych, niestety przez ostatnie wydarzenia...
    Ale dobrze że powstał ten wątek bo można sie wymienic doświadczeniami z różnych placówek.

Kochana zgadzam się z Tobą w 100%!!!

Gosiak lubi tę wiadomość

w5wqjw4znkysowwr.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prymaza, ja tam sie wcale nie dziwie. Tylko te ceny prywatnych szpitali moim zdaniem sa zaporowe... A jak sie czyta na forum opinie zachwyconych swissem a jednocześnie narzekajacych na publiczne szpitale... To dziewczyna której nie stać na swiss, szczególnie przy pierwszym dzieciątkiem moze sie niepotrzebnie denerwować, martwić... Ja tylko próbuje powiedzieć ze państwowi nie znaczy złe :)
    A mozesz mi sprawdzić dokładnie jakimi szczepionkami szczepią w swissmedzie? Chodzi o gruźlicę i wzw.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prymaza wrote:
    Dziewczyny, mam umowę ze Swissa, jakby któraś chciała to na priv podeślę, oni sami też wysyłają, wszystko tam jest opisane i nie ma żadnych wątpliwości. Szczępią najlepszymi szczepionkami, oferują wszystko z najwyższej półki i wcale nie mają słabego sprzętu do ratowania dzieciątku życia. Byłam u nich w 36tc i Pani doktor powiedziała, że już jestem pod ich opieką, czy cokolwiek by się coś działo, czy bym krwawiła czy była czymś zaniepokojona. Przed 36tc nawet nie podpiszesz z nimi umowy. Nikogo nie namawiam ale dziewczyny proszę nie piszcie, że "się dziwicie", że ktoś rodzi sn prywatnie, nie można tak. To kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Są państwowe szpitale bardzo dobre i te mniej, w każdych są komplikacje i każda komplikacja kończy się Zaspą czy Kliniczną. Mieszkam w Redzie i mam blisko Wejherowo z tego Szpitala też jedzie się na Zaspę bądź Kliniczną, z Pucka, Gdyni również...

To ja tez bym poprosiła taka umowę :) [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 09:26

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia, zapomniałam o najważniejszym - masz cudną córę. Małe dziewczynki sa przecudowny, tylko schrupać:) nie mogę sie doczekać mojej drugiej :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Nadia, zapomniałam o najważniejszym - masz cudną córę. Małe dziewczynki sa przecudowny, tylko schrupać:) nie mogę sie doczekać mojej drugiej :)

Dziękuję :), no własnie, Ty chyba będziesz miała niewielką róznice wieku między dziecmi, bo widze w miniaturce malenstwo i widze na suwaku 25 tydzien :)
    Jak sobie radzisz z ciazowymi dolegliwościami i opieka nad malutką?

• Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Prymaza, ja tam sie wcale nie dziwie. Tylko te ceny prywatnych szpitali moim zdaniem sa zaporowe... A jak sie czyta na forum opinie zachwyconych swissem a jednocześnie narzekajacych na publiczne szpitale... To dziewczyna której nie stać na swiss, szczególnie przy pierwszym dzieciątkiem moze sie niepotrzebnie denerwować, martwić... Ja tylko próbuje powiedzieć ze państwowi nie znaczy złe :)
    A mozesz mi sprawdzić dokładnie jakimi szczepionkami szczepią w swissmedzie? Chodzi o gruźlicę i wzw.

Ceny są mega, ponoć w Białymstoku o połowę taniej i kobitki z Gdańska tam jeżdżą :)
    Z tego co wiem to na gruźlicę jest jedna, co do wzw to ogólnie cytat z parentinga "Wszystkie noworodki podczas pobytu w Oddziale Położniczo-Noworodkowym są objęte stałą opieką neonatologa i pielęgniarki noworodkowej. Rutynowo wykonywane są szczepienia ochronne przeciw WZW (szczepionka EngerixB), BCG, badania przesiewowe w kierunku fenyloketonurii, hypotyreozy i mukowiscydozy oraz badanie przesiewowe słuchu. Szpital oferuje wszystko poza ubrankiem dla dziecka. Należy skompletować własne ciuszki dla noworodka i dostarczyć je do szpitala. Długość pobytu w szpitalu ustala lekarz"

Ogólnie to ja chcę szczepić małą, strasznie mnie przeraża jednak cała ta nagonka na szczepienia i powiązywanie tego z autyzmem...

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:

Mała Alicja jest przecudna to prawda!!! :)

Nadia lubi tę wiadomość

w5wqjw4znkysowwr.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia jak mam byc szczera to chyba radzę sobie kiepsko... W 10 tc miałam plamienia i ma zakaz dźwigania, mam dużo odpoczywać i oszczędzać sie... A straszą córcia ma niecałe 2 latka- oszczędzaj sie człowieku przy zywej dwulatce :) z dnia na dzien musiałam przestać nosić moje słodkie 15 kg, bawimy sie bardziej stacjonarnie w domu, a na dworze jak spacer to tylko w wózku albo rowerku, bo biegać za nią tez nie bardzo...:( albo niezawodny płac zabaw z ławeczkami :) nie przewidziałam tego planując druga ciąże - pierwsza była wzorcową, aktywna... Myślałam ze bedzie tak samo.

Prymaza- w publucznych szpitalach szczepią na wzw koreańskim euwaxem to ponoć straszny syf jest :( a o wiele lepszy engerix nie jest refundowany. NIBY nożna zakombinowac i kupic go samemu ale w szpitalach nie sa na to chętni. Mozna tez zrezygnować i zaszczepić pozniej w przychodni, tam juz nie ma problemu... Ale z rezygnacja w szpitalu tez podobno sa cyrki. Ogólnie nagonka na szczepienia jest, ale każdy ma swoje racje. Ja jestem za szczepieniami, ale ostrożnie wybieram preparaty, poza szpitalnym wzw i gruźlica ( wtedy nie byłam jeszcze tego świadoma) moja Zosia miała same odpłatne szczepionki. Helence chciałabym od urodzenia dawać juz te lepsze szczepienia, dlatego wlasnie zbieram wiedzę na ten temat i kombinuje jak to załatwić w szpitalu.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś może rodziła na Zaspie już?? JAk teraz personel?? Ja rodziłam tam ponad 4 lata temu i powiem szczerze że ten stary personel był rewelacyjny ale jak ostatnio byłam na IP to jak zobaczyłam młodego lekarza który się konsultował z innym przez telefon to się przeraziłam.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość lekarzy na Zaspie od wieków jest ta sama. Musiałaś pechowo trafić na jakiś nowy nabytek. Mój poród 2 lata temu odbierała dr Sokołowska jak zreszta chyba większość porodów. Sam poród opisywałam gdzies wcześniej na tym wątku.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie wybrałam wojewódzki w gdańsku. Słyszałam dobre opinie po przemianach, odremontowany, wszystkie sale 1 osobowe.......... no i tam pracuje mój lekarz - jeszcze go wypytam o wszytsko. Co do Redłowa to nic nie wiem. Musze się dowiedzieć co i jak bo w zasadzie mieszkam 10min drogi od redlowskiego ;] Także od biedy mozna pójść rodzic na piechotę ;]

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja na razie wybrałam wojewódzki w gdańsku. Słyszałam dobre opinie po przemianach, odremontowany, wszystkie sale 1 osobowe.......... no i tam pracuje mój lekarz - jeszcze go wypytam o wszytsko. Co do Redłowa to nic nie wiem. Musze się dowiedzieć co i jak bo w zasadzie mieszkam 10min drogi od redlowskiego ;] Także od biedy mozna pójść rodzic na piechotę ;]
    Idz tam gdzie masz lekarza... nawet jeśli nie bedzie na dyzurze to pacjentkę kolegi inaczej traktują... to niestety Polska :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podsyłam info o warsztatach w Gdańsku:
    http://wrzucaj.net/images/2014/09/11/Gdańsk2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:03

lithe123 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze Bezpieczny Maluch 24.09 i Mamo to ja 22.10 w Gdańsku, oba tez darmowe.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Jest jeszcze Bezpieczny Maluch 24.09 i Mamo to ja 22.10 w Gdańsku, oba tez darmowe.
    Tak jest, może się tam zobaczymy :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na tych kwalifikacjach w swissmedzie. Zrobili mi ktg dali umowę i ulotki do poczytania zobaczyłam sobie oddział i sale. Teraz mam wizytę u swojego gina 18 wiec mam sie do nich zgłosić po 20 bo nie ma sensu 2 badań w jednym tyg robić. Kasy jeszcze nie chcieli :)

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Byłam wczoraj na tych kwalifikacjach w swissmedzie. Zrobili mi ktg dali umowę i ulotki do poczytania zobaczyłam sobie oddział i sale. Teraz mam wizytę u swojego gina 18 wiec mam sie do nich zgłosić po 20 bo nie ma sensu 2 badań w jednym tyg robić. Kasy jeszcze nie chcieli :)

Kasę to ja urodzisz, przed wypisem zdaje się :) a moja mała Dziunia nie chcę jeszcze do mnie wyjść :)

w5wqjw4znkysowwr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prymaza wrote:
    Kasę to ja urodzisz, przed wypisem zdaje się :) a moja mała Dziunia nie chcę jeszcze do mnie wyjść :)

A ja już myślałam że może rodzisz? :)
    Życzę żeby mała szybko wyskoczyła! Skorzystacie jeszcze z pieknej jesieni nad morzem ;)

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 mnie 4 lata temu prowadziła dr sokołowska ogólnie to lekarka naszej rodziny prowadziła 3 ciąże mojej mamy i moją jedna niestety poszła na emeryture i tą ciążę musiał kto inny poprowadzić a szkoda

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ