trójmiasto łączy się:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrymaza wrote:Dziewczyny, mam umowę ze Swissa, jakby któraś chciała to na priv podeślę, oni sami też wysyłają, wszystko tam jest opisane i nie ma żadnych wątpliwości. Szczępią najlepszymi szczepionkami, oferują wszystko z najwyższej półki i wcale nie mają słabego sprzętu do ratowania dzieciątku życia. Byłam u nich w 36tc i Pani doktor powiedziała, że już jestem pod ich opieką, czy cokolwiek by się coś działo, czy bym krwawiła czy była czymś zaniepokojona. Przed 36tc nawet nie podpiszesz z nimi umowy. Nikogo nie namawiam ale dziewczyny proszę nie piszcie, że "się dziwicie", że ktoś rodzi sn prywatnie, nie można tak. To kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Są państwowe szpitale bardzo dobre i te mniej, w każdych są komplikacje i każda komplikacja kończy się Zaspą czy Kliniczną. Mieszkam w Redzie i mam blisko Wejherowo z tego Szpitala też jedzie się na Zaspę bądź Kliniczną, z Pucka, Gdyni również...
Zgadzam się że nie ma co się dziwić bo komfort psychiczny jest najważniejszy.
Ja akurat sie nie dziwię ze dziewczyny wybieraja prywatne kliniki, tylko próbuję rozwiać trochę strachu jaki powstał dookoła szpitali panstwowych, niestety przez ostatnie wydarzenia...
Ale dobrze że powstał ten wątek bo można sie wymienic doświadczeniami z różnych placówek.Prymaza, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Nadia wrote:Zgadzam się że nie ma co się dziwić bo komfort psychiczny jest najważniejszy.
Ja akurat sie nie dziwię ze dziewczyny wybieraja prywatne kliniki, tylko próbuję rozwiać trochę strachu jaki powstał dookoła szpitali panstwowych, niestety przez ostatnie wydarzenia...
Ale dobrze że powstał ten wątek bo można sie wymienic doświadczeniami z różnych placówek.
Kochana zgadzam się z Tobą w 100%!!!Gosiak lubi tę wiadomość
-
Prymaza, ja tam sie wcale nie dziwie. Tylko te ceny prywatnych szpitali moim zdaniem sa zaporowe... A jak sie czyta na forum opinie zachwyconych swissem a jednocześnie narzekajacych na publiczne szpitale... To dziewczyna której nie stać na swiss, szczególnie przy pierwszym dzieciątkiem moze sie niepotrzebnie denerwować, martwić... Ja tylko próbuje powiedzieć ze państwowi nie znaczy złe
A mozesz mi sprawdzić dokładnie jakimi szczepionkami szczepią w swissmedzie? Chodzi o gruźlicę i wzw. -
Prymaza wrote:Dziewczyny, mam umowę ze Swissa, jakby któraś chciała to na priv podeślę, oni sami też wysyłają, wszystko tam jest opisane i nie ma żadnych wątpliwości. Szczępią najlepszymi szczepionkami, oferują wszystko z najwyższej półki i wcale nie mają słabego sprzętu do ratowania dzieciątku życia. Byłam u nich w 36tc i Pani doktor powiedziała, że już jestem pod ich opieką, czy cokolwiek by się coś działo, czy bym krwawiła czy była czymś zaniepokojona. Przed 36tc nawet nie podpiszesz z nimi umowy. Nikogo nie namawiam ale dziewczyny proszę nie piszcie, że "się dziwicie", że ktoś rodzi sn prywatnie, nie można tak. To kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Są państwowe szpitale bardzo dobre i te mniej, w każdych są komplikacje i każda komplikacja kończy się Zaspą czy Kliniczną. Mieszkam w Redzie i mam blisko Wejherowo z tego Szpitala też jedzie się na Zaspę bądź Kliniczną, z Pucka, Gdyni również...
To ja tez bym poprosiła taka umowę [email protected]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 09:26
-
nick nieaktualnylithe123 wrote:Nadia, zapomniałam o najważniejszym - masz cudną córę. Małe dziewczynki sa przecudowny, tylko schrupać nie mogę sie doczekać mojej drugiej
Dziękuję , no własnie, Ty chyba będziesz miała niewielką róznice wieku między dziecmi, bo widze w miniaturce malenstwo i widze na suwaku 25 tydzien
Jak sobie radzisz z ciazowymi dolegliwościami i opieka nad malutką? -
lithe123 wrote:Prymaza, ja tam sie wcale nie dziwie. Tylko te ceny prywatnych szpitali moim zdaniem sa zaporowe... A jak sie czyta na forum opinie zachwyconych swissem a jednocześnie narzekajacych na publiczne szpitale... To dziewczyna której nie stać na swiss, szczególnie przy pierwszym dzieciątkiem moze sie niepotrzebnie denerwować, martwić... Ja tylko próbuje powiedzieć ze państwowi nie znaczy złe
A mozesz mi sprawdzić dokładnie jakimi szczepionkami szczepią w swissmedzie? Chodzi o gruźlicę i wzw.
Ceny są mega, ponoć w Białymstoku o połowę taniej i kobitki z Gdańska tam jeżdżą
Z tego co wiem to na gruźlicę jest jedna, co do wzw to ogólnie cytat z parentinga "Wszystkie noworodki podczas pobytu w Oddziale Położniczo-Noworodkowym są objęte stałą opieką neonatologa i pielęgniarki noworodkowej. Rutynowo wykonywane są szczepienia ochronne przeciw WZW (szczepionka EngerixB), BCG, badania przesiewowe w kierunku fenyloketonurii, hypotyreozy i mukowiscydozy oraz badanie przesiewowe słuchu. Szpital oferuje wszystko poza ubrankiem dla dziecka. Należy skompletować własne ciuszki dla noworodka i dostarczyć je do szpitala. Długość pobytu w szpitalu ustala lekarz"
Ogólnie to ja chcę szczepić małą, strasznie mnie przeraża jednak cała ta nagonka na szczepienia i powiązywanie tego z autyzmem... -
Nadia jak mam byc szczera to chyba radzę sobie kiepsko... W 10 tc miałam plamienia i ma zakaz dźwigania, mam dużo odpoczywać i oszczędzać sie... A straszą córcia ma niecałe 2 latka- oszczędzaj sie człowieku przy zywej dwulatce z dnia na dzien musiałam przestać nosić moje słodkie 15 kg, bawimy sie bardziej stacjonarnie w domu, a na dworze jak spacer to tylko w wózku albo rowerku, bo biegać za nią tez nie bardzo... albo niezawodny płac zabaw z ławeczkami nie przewidziałam tego planując druga ciąże - pierwsza była wzorcową, aktywna... Myślałam ze bedzie tak samo.
Prymaza- w publucznych szpitalach szczepią na wzw koreańskim euwaxem to ponoć straszny syf jest a o wiele lepszy engerix nie jest refundowany. NIBY nożna zakombinowac i kupic go samemu ale w szpitalach nie sa na to chętni. Mozna tez zrezygnować i zaszczepić pozniej w przychodni, tam juz nie ma problemu... Ale z rezygnacja w szpitalu tez podobno sa cyrki. Ogólnie nagonka na szczepienia jest, ale każdy ma swoje racje. Ja jestem za szczepieniami, ale ostrożnie wybieram preparaty, poza szpitalnym wzw i gruźlica ( wtedy nie byłam jeszcze tego świadoma) moja Zosia miała same odpłatne szczepionki. Helence chciałabym od urodzenia dawać juz te lepsze szczepienia, dlatego wlasnie zbieram wiedzę na ten temat i kombinuje jak to załatwić w szpitalu. -
A któraś może rodziła na Zaspie już?? JAk teraz personel?? Ja rodziłam tam ponad 4 lata temu i powiem szczerze że ten stary personel był rewelacyjny ale jak ostatnio byłam na IP to jak zobaczyłam młodego lekarza który się konsultował z innym przez telefon to się przeraziłam.
-
nick nieaktualnyja na razie wybrałam wojewódzki w gdańsku. Słyszałam dobre opinie po przemianach, odremontowany, wszystkie sale 1 osobowe.......... no i tam pracuje mój lekarz - jeszcze go wypytam o wszytsko. Co do Redłowa to nic nie wiem. Musze się dowiedzieć co i jak bo w zasadzie mieszkam 10min drogi od redlowskiego ;] Także od biedy mozna pójść rodzic na piechotę ;]
-
*Sylwia wrote:ja na razie wybrałam wojewódzki w gdańsku. Słyszałam dobre opinie po przemianach, odremontowany, wszystkie sale 1 osobowe.......... no i tam pracuje mój lekarz - jeszcze go wypytam o wszytsko. Co do Redłowa to nic nie wiem. Musze się dowiedzieć co i jak bo w zasadzie mieszkam 10min drogi od redlowskiego ;] Także od biedy mozna pójść rodzic na piechotę ;]
-
Byłam wczoraj na tych kwalifikacjach w swissmedzie. Zrobili mi ktg dali umowę i ulotki do poczytania zobaczyłam sobie oddział i sale. Teraz mam wizytę u swojego gina 18 wiec mam sie do nich zgłosić po 20 bo nie ma sensu 2 badań w jednym tyg robić. Kasy jeszcze nie chcieli
-
Eva0507 wrote:Byłam wczoraj na tych kwalifikacjach w swissmedzie. Zrobili mi ktg dali umowę i ulotki do poczytania zobaczyłam sobie oddział i sale. Teraz mam wizytę u swojego gina 18 wiec mam sie do nich zgłosić po 20 bo nie ma sensu 2 badań w jednym tyg robić. Kasy jeszcze nie chcieli
Kasę to ja urodzisz, przed wypisem zdaje się a moja mała Dziunia nie chcę jeszcze do mnie wyjść -
nick nieaktualny