trójmiasto łączy się:)
-
WIADOMOŚĆ
-
*Sylwia wrote:ja na razie wybrałam wojewódzki w gdańsku. Słyszałam dobre opinie po przemianach, odremontowany, wszystkie sale 1 osobowe.......... no i tam pracuje mój lekarz - jeszcze go wypytam o wszytsko. Co do Redłowa to nic nie wiem. Musze się dowiedzieć co i jak bo w zasadzie mieszkam 10min drogi od redlowskiego ;] Także od biedy mozna pójść rodzic na piechotę ;]
Nie ma sal jednoosobowych. Jest tylko jedna taka sala dla kobiet, które mają zakażenie po cesarce na przykład. Leżałam w Wojewódzkim na patologii od 30.05.2014 - 9.06.2014r i na położnictwie po urodzeniu Anny od 9.06 - 13.06.2014r. i zapewniam Cię, że nie ma tam więcej takich sal. Są dwu i trzy osobowe. Ja leżałam w sali 11, dwuosobowej. Sale są moim zdaniem świetne. Mają dużo miejsca, stolik, czajnik, krzesła. Trochę jak w hotelu o niskim standardzie. A, no i dla mnie na plus, że nie ma odwiedzin. Ale wiem, że niektórym to przeszkadza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 16:05
-
Nadia wrote:A ja już myślałam że może rodzisz?
Życzę żeby mała szybko wyskoczyła! Skorzystacie jeszcze z pieknej jesieni nad morzem
Nieee, ani skurczyka ni mam bylismy dziś na ktg, Pani Doktor zrobiła też usg aby sprawdzić jak wygląda łożysko i ilość wód płodowych, Mała dziś była fikająca ale nie tak jak po ostatnim TicTacu -
nick nieaktualnyPrymaza wrote:Nieee, ani skurczyka ni mam bylismy dziś na ktg, Pani Doktor zrobiła też usg aby sprawdzić jak wygląda łożysko i ilość wód płodowych, Mała dziś była fikająca ale nie tak jak po ostatnim TicTacu
Wiesz co...na mojej ostatniej wizycie w poniedziałek 18.08 o 15.30 na ktg zapisał się przez pół godziny jeden malutki skurcz, taki, ze lekarka się smiała ze mnie i powiedziała ze mozemy uznac to za skurcz bo mnie tak zależalo żeby to było to.
8h później zaczął się poród
I tego Ci życzę!
Eva0507 lubi tę wiadomość
-
Nadia wrote:Wiesz co...na mojej ostatniej wizycie w poniedziałek 18.08 o 15.30 na ktg zapisał się przez pół godziny jeden malutki skurcz, taki, ze lekarka się smiała ze mnie i powiedziała ze mozemy uznac to za skurcz bo mnie tak zależalo żeby to było to.
8h później zaczął się poród
I tego Ci życzę!
Nadia jak ja bym tak chciała ja Ty Jestem barzo dobrej myśli -
nick nieaktualnyDziewczyny, trochę nie w temacie . ale- moze znacie jakieś miejsce gdzie mogłabym zawieźć 3 worki ciuchów- rozmiar 36- to są moje ubrania / porzadki w szafie/- wiekszosc w stanie bardzo dobrym i dobrym. Chciałabym je oddac komus kto ich potrzebuje. Ale dowiedziałam się ze domy dziecka i pck jakos nie bardzo chca przyjmowac ubrania...
Macie pomysł? Pisałam tez do domu samotnej matki.
Jakby co, dajcie znać. -
lithe123 wrote:Potwierdzam, apteka gemini jest super. Można tez zamówić odbiór na Obonców Wybrzeża. Ogolnie jako stacjonarna apteka jest najtansza chyba w Tójmiescie. Duphaston kupuje np po 28zł.
Minnie, fakt sklepów u nas malutko. Jeszcze Smyk no ale to wiadomo... I przy auchan ToyrR Us. Co do wózków chyba jeszcze emmaljunga ma salon firmowy na trafie Gda-Sopot Grunwaldzka/Niepodległości. Jestem pewna że jak zaliczysz trasę Bobowozki-Emmaljunga-Mama i ja - Akpol to po drodze coś wybierzesz. We wszystkich sklepach są kompetentni doradcy,, którzy nie wciskają na siłę ale sensownie doradzą, możesz pojezdzić, pomacać.
Tylko nie polecam zakupów w weekendy, hurtowie są okupowane przez Rosjan i ogolnie tłumy, ciężko spokojnie pogadać z doradca.
hej na ile robilas zakupy w gemini?
wlasnie szukam opcji odbioru na obroncow wybrzeza i nie ma !
"Odbiór osobisty w siedzibie apteki
Apteka GEMINI Gdańsk, Trzy Lipy 3
GRATIS!
Najbliższy termin odbioru zamówienia w wybranej aptece pod warunkiem zapłaty za zamówienie w dniu dzisiejszym to:
2014-09-16 (wtorek), godz.13:31
Akceptuję i rozumiem konieczność uiszczenia zapłaty za zamówienie w dniu dzisiejszym
Odbiór osobisty w pozostałych aptekach
(dla zamówień powyżej 150zł)"
wiec teraz sobie rozkminiam że chyba robilas jakies wieksze/drozsze zakupy i dlatego wyswietlily Ci sie opcje pozostalych aptek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 13:36
-
isabelle wrote:Ja zastanawiam się nad Redłowem, intuicyjnie, bo doświadczeń żadnych nie mam sama, ani nikt znajomy tam nie przebywał. Czy któraś z obecnych tu mamuś rodziła może w tym szpitalu i mogłaby mi odpowiedzieć na kilka pytań? Już jak się przeprowadzę do końca, od końca października będę chodzić do szkoły rodzenia w Gdyni, gdzie będę mogła porozmawiać z położną z Redłowa, ale wiadomo - lepiej zebrać wszystkie opinie.
Moja mama 1,5roku temu pod koniec lutego 2013
Nie ma tam opcji znieczulenia to wiem napewno, o inne rzeczy nie pytalam
mozesz podeslac pytania to zapytam i Ci dokladnie opisze
wiem tyle, że zdecydowali sie jej robic cesarke na rano, ale w nocy jej sie akcja porodowa zaczela bo to byl juz termin i porod odbyl sie naturalnie -
Gosiak dzieki, zerknij na priv
sluchajcie uzywala ktoras z Was OLIWKI na rozstepy Mama Mil ?
Moj facet mi rozlal oliwke z Palmersa, a w Gemini nie ma juz takiej chwilowo co zamawialam poprzednio, a czytalam super opinie o Mama Mil i zastanawiam sie czy nie zastapic tej palmersowej ta Mama Mil, cena zblizona i moge sobie kupic za jednym zamachem odrazu z witaminami bo akurat mi sie skonczyly
Balsamy jeszcze mam, jeden z Palmersa, drugi z BabyDream ale wlasnie oliwke jeszcze chcialam dodatkowo z BabyDreama mam jedna ale chcialam druga wlasnie jeszcze -
Eva0507 wrote:Ja używałam od początku babydreama ale nic mi nie pomógł wyskoczyły mi rozstepy teraz czekam właśnie bo w czwartek mam wizytę i od razu zajade paczkę z gemini zabrać zamówiłam bio oil i mustele zobaczymy czy cos zdziałają
Mustella podobno mega przereklamowana i do kitu jest.. duzo dziewczyn pisalo, ze nieskuteczna w ogole i opinie tez ma nieciekawe, z tych droższych specyfików dwie polecały ELANCYL i gdyby nie cena to kupilabym napewno
http://www.ceneo.pl/Uroda;szukaj-rozstepy+elancyl?se=4P7x_FktWo13y9Jx-gc_2csuYNmaiX-8&gclid=CNiit4SP5MACFQQGwwodXj4A2A
o bio oilu czytalam podzielone zdania ale tez duzo negatywnych..
mi wyszedl jeden rozstep maly na cycku chociaz wcale mi nie urosly, dalej nosze B jak przed ciaza, a w innych miejscach narazie nic ale tez jeszcze nie uroslam zbytnio i mnie nic nie swedzi wiec to raczej nie kwestia specyfikow tylko jeszcze za wczesnie an rozstepy zobaczymy za pol roku
uzywam rano oliwki, a wieczorem balsamu, naprzemiennie jednego dnia BabyDream, innego Palmers bo mam balsam i oliwke z obydwu firm, a teraz ten MamaMil oliwke bo czytalam ze b. dobra firma zobaczymy co wyjdzie -
Vel masz oczywiście racje, wczoraj zamawialam z gemini i rzeczywiście powyżej 150zl kudo byc. Ja zazwyczaj mam 2 stowki lekko bo zamawiam tam kaszki i mleko dla córki, wszystkie kosmetyki itd.
W pierwszej ciazy używałam oliwki bbabydream i palmersa i masełko na brzuch palmersa ale to rzadko bo nie lubiłam jego konsystencji. Nie mam ani jednego rozstępu. Teraz używam tylko oliwki bbabydream ale brzuszek w końcu zaczal mi rosnąć i chce kupic cos jeszcze.Vel lubi tę wiadomość
-
Nadia wrote:Dziewczyny, trochę nie w temacie . ale- moze znacie jakieś miejsce gdzie mogłabym zawieźć 3 worki ciuchów- rozmiar 36- to są moje ubrania / porzadki w szafie/- wiekszosc w stanie bardzo dobrym i dobrym. Chciałabym je oddac komus kto ich potrzebuje. Ale dowiedziałam się ze domy dziecka i pck jakos nie bardzo chca przyjmowac ubrania...
Macie pomysł? Pisałam tez do domu samotnej matki.
Jakby co, dajcie znać.
-
Eva0507 wrote:Wczoraj byłam na wizycie i Naomi wazy 2629g i sie zmartwilam bo to mało za tydzien mam przyjść i sprawdzimy ile przybrała bo jak nie bedzie szału to bedą mnie kłaść na wywoływanie... Reszta ok tylko szyjka juz miękka wiec mam sie oszczędzać.
Tak jak Nalka pisze, nie wydaje mi się być to jakąś małą wagą. Zresztą Nalka Twoja córeczka też malutka się urodziła prawda??
Wyobraźcie sobie, że my nadal czekamy na naszego leniucha co 2 dni jeździmy na ktg do Swissa, jak się nic nie zadzieje to w poniedziałek rano jedziemy na kroplówkę...wkońcu to już 42tc łożysko ładne i wód pod dostatkiem...chyba jej za dobrze...Eva0507, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Prymaza wrote:Tak jak Nalka pisze, nie wydaje mi się być to jakąś małą wagą. Zresztą Nalka Twoja córeczka też malutka się urodziła prawda??
Wyobraźcie sobie, że my nadal czekamy na naszego leniucha co 2 dni jeździmy na ktg do Swissa, jak się nic nie zadzieje to w poniedziałek rano jedziemy na kroplówkę...wkońcu to już 42tc łożysko ładne i wód pod dostatkiem...chyba jej za dobrze...
Uparciuch z tej Waszej ja mam nakaz oszczędzania sie bo lekarz mi wróży porod w nast tygodniu a dobrze by było posiedzieć w dwupaku jeszcze..
Pocieszylyscie mnie z ta waga postaram sie mniej o tym myślec musi byc ok! -
nick nieaktualnyWiesz co, z wagą to jeszcze jest tak, ze wystarczy niedomierzenie 1 mm i juz bardzo sie zmienia. Moja lekarka zawsze powtarzała ze waga jest orientacyjna, zeby za bardzo sie nie przywiązywać. Oczywiście tez przejmowałam sie jak przybierała według mnie za mało
Ale- mnie się wydaje ze dzieki temu ze Alicja ważyła 2800 miałam lekki poród
A teraz- w ciagu miesiaca juz przybrała 1 kg- przybiera na wadze bedac w górnej granicy przybierania , klocuszek mój -
Cos mnie ruszyło zeby jeszcze raz zobaczyc wyniki i juz wiem ze waga to był najmniejszy problem... Głowa mojej niuni jest za mała i chyba przez to jak do czwartku nie bedzie lepej ma byc indukcja...
Pomiary w 37t0d
BPD 8.53cm
OFD 10.35cm
HC 29.36cm
HC* 29.72cm
AC 32.06cm
FL 6.86cm
Strasznie sie boje ze cos jest nie tak a ja o tym nie wiem ;(