X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne trójmiasto łączy się:)
Odpowiedz

trójmiasto łączy się:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Gdyni, prowadzę ciążę u dr. Świątkowskiej w Gdańsku :) poród wybiorę na Klinicznej, gdzie przyjmuje moja ginekolog, zresztą z bliźniakami nie ma wielkiego wyboru. Haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:53

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, widze ze ja tak samo jak Ty :)

pirelka lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Pirelka, widze ze ja tak samo jak Ty :)
    No popatrz i też bliźniaki :) cc czy sn ? Już wiadomo..?

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No popatrz i też bliźniaki :) cc czy sn ? Już wiadomo..?
    mam się nastawiać na sn ale nigdy nic nie wiadomo :)
    trzeba będzie sie umówić na spacer z naszymi bliźniakami :)

5bd5222f11.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny ;)ja planuje poród na zaspie ze względu na dobre opinie wsród rodzących znajomych i tego ze mój lekarz prowadzący dr Mastalerz tez ma tam dyżury.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    mam się nastawiać na sn ale nigdy nic nie wiadomo :)
    trzeba będzie sie umówić na spacer z naszymi bliźniakami :)
    Jestem chętna :)
    Moja lekarka też mówiła, że optymistycznie zakładamy, że nic sie do 38 tyg. dziać nie będzie i dziecko będzie główką do domu :D a w praniu zobaczymy jak wyjdzie :D

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Jestem chętna :)
    Moja lekarka też mówiła, że optymistycznie zakładamy, że nic sie do 38 tyg. dziać nie będzie i dziecko będzie główką do domu :D a w praniu zobaczymy jak wyjdzie :D
    U mnie od 30 tc maluchy sa ustawione glowkami do dolu wiec prawdopodobnie zostana w takiej pozycji do rozwiazania :) ale ostatecznie na spsob porodu moga miec wplyw tez jakies inne czynniki wiec zobaczymy :) troche przeraza mnie porod sn tym bardziej ze dosc duze sa moje dzieci-4tyg temu mialy po 1800g :O
    Tez licze ze mam szanse dotrwac do 38 tc. Im dluzej tym lepiej dla dzieci :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta myślisz, że to duże dzieci? Ja bym chciała by nie miały więcej niż 2 kg z kawałkiem, bo większych sobie nie wyobrażam rodzić.. dwójki znaczy się :P

Dzisiaj koleżanka z wykształcenia pielęgniarki postraszyła mnie sn bliźniaków :/ sama nie może uwierzyć jak to możliwe i jakie chore, by nie robić cc w takich przypadkach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:40

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Magenta myślisz, że to duże dzieci? Ja bym chciała by nie miały więcej niż 2 kg z kawałkiem, bo większych sobie nie wyobrażam rodzić.. dwójki znaczy się :P

Dzisiaj koleżanka z wykształcenia pielęgniarki postraszyła mnie sn bliźniaków :/ sama nie może uwierzyć jak to możliwe i jakie chore, by nie robić cc w takich przy
    Jak na 30tydzien i na bliznieta to podobno dosc duze dzieci :) zobaczymy jak sie zaprezentuja za tydzien na badaniu :P

mnie tez wszyscy strasza sn ale takie porody sie zdarzaja i sadze ze dlatego nasza lekarka sugeruje ze mozemy sie z tym liczyc a co bedzie to juz inna sprawa :) na Klinicznej pracuja dobrzy lekarze a nie jacys rzeznicy, ktorzy beda chcieli wyrzadzic szkode nam czy dzieciom wiec nie ma sie czego bac :) zreszta jak bede po porodzie to zdam relacje :P

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Jak na 30tydzien i na bliznieta to podobno dosc duze dzieci :) zobaczymy jak sie zaprezentuja za tydzien na badaniu :P

mnie tez wszyscy strasza sn ale takie porody sie zdarzaja i sadze ze dlatego nasza lekarka sugeruje ze mozemy sie z tym liczyc a co bedzie to juz inna sprawa :) na Klinicznej pracuja dobrzy lekarze a nie jacys rzeznicy, ktorzy beda chcieli wyrzadzic szkode nam czy dzieciom wiec nie ma sie czego bac :) zreszta jak bede po porodzie to zdam relacje :P
    No tak, u Ciebie to bliżej.. mam nadzieję, że jest tak jak mówisz :) też staram się podobnie myśleć i nie słuchać za dużo, ale wiadomo jak jest :/

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama tez sie nasluchalam tyle "dobrych rad" ze az glowa mala :P nagle kazdy okazuje sie specjalista w dziedzinie ciazy blizniaczej i opowiada swoje teorie i historie ktore spotkaly znajomych ich znajomych...(czyli prawdopodobnie nikogo ) i niepotrzebnie stresuje :/ a spokoj ducha dla ciezarnej jest bardzo wazny :( szkoda,ze dotarlo to do mnie niemal pod koniec ciazy:(
    Pirelka, mysl pozytywnie i ciesz sie ciaza :) bedzie dobrze :)

pirelka lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam Cię jeszcze czy macie zakaz współżycia w ciąży bliźniaczej? Bo takie słyszałam zakazy od innych ciężarnych w ciążach mnogich, ale ja muszę zapytać moją gin, bo wcześniej jak pytałam innego, mówił że nie ma ..

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zaakceptowane :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Już zaakceptowane :)
    wysłałam priv :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało Nas z trójmiasta zaciążonych na forum.. :(

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mało Nas z trójmiasta zaciążonych na forum.. :(
    To prawda niestety.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trójmiasto nie rodzi tylko robi karierę ;) ja planuje poród w klinice medice w Gdyni, w 36tc mam się stawić na kwalifikacje :) mój synek malutki, w dolnej normie wagowej co trochę mnie martwi, ale staram się nie panikować mam nadzieje, że teraz przez trzy tygodnie do następnej wizyty trochę przybierze :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    trójmiasto nie rodzi tylko robi karierę ;) ja planuje poród w klinice medice w Gdyni, w 36tc mam się stawić na kwalifikacje :) mój synek malutki, w dolnej normie wagowej co trochę mnie martwi, ale staram się nie panikować mam nadzieje, że teraz przez trzy tygodnie do następnej wizyty trochę przybierze :)
    Też miałam w planach poród prywatny, ale jak widać na planach się skończyło ;P

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ