X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne trójmiasto łączy się:)
Odpowiedz

trójmiasto łączy się:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Gdyni, prowadzę ciążę u dr. Świątkowskiej w Gdańsku :) poród wybiorę na Klinicznej, gdzie przyjmuje moja ginekolog, zresztą z bliźniakami nie ma wielkiego wyboru. Haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:53

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, widze ze ja tak samo jak Ty :)

pirelka lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Pirelka, widze ze ja tak samo jak Ty :)
    No popatrz i też bliźniaki :) cc czy sn ? Już wiadomo..?

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No popatrz i też bliźniaki :) cc czy sn ? Już wiadomo..?
    mam się nastawiać na sn ale nigdy nic nie wiadomo :)
    trzeba będzie sie umówić na spacer z naszymi bliźniakami :)

5bd5222f11.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny ;)ja planuje poród na zaspie ze względu na dobre opinie wsród rodzących znajomych i tego ze mój lekarz prowadzący dr Mastalerz tez ma tam dyżury.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    mam się nastawiać na sn ale nigdy nic nie wiadomo :)
    trzeba będzie sie umówić na spacer z naszymi bliźniakami :)
    Jestem chętna :)
    Moja lekarka też mówiła, że optymistycznie zakładamy, że nic sie do 38 tyg. dziać nie będzie i dziecko będzie główką do domu :D a w praniu zobaczymy jak wyjdzie :D

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Jestem chętna :)
    Moja lekarka też mówiła, że optymistycznie zakładamy, że nic sie do 38 tyg. dziać nie będzie i dziecko będzie główką do domu :D a w praniu zobaczymy jak wyjdzie :D
    U mnie od 30 tc maluchy sa ustawione glowkami do dolu wiec prawdopodobnie zostana w takiej pozycji do rozwiazania :) ale ostatecznie na spsob porodu moga miec wplyw tez jakies inne czynniki wiec zobaczymy :) troche przeraza mnie porod sn tym bardziej ze dosc duze sa moje dzieci-4tyg temu mialy po 1800g :O
    Tez licze ze mam szanse dotrwac do 38 tc. Im dluzej tym lepiej dla dzieci :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta myślisz, że to duże dzieci? Ja bym chciała by nie miały więcej niż 2 kg z kawałkiem, bo większych sobie nie wyobrażam rodzić.. dwójki znaczy się :P

Dzisiaj koleżanka z wykształcenia pielęgniarki postraszyła mnie sn bliźniaków :/ sama nie może uwierzyć jak to możliwe i jakie chore, by nie robić cc w takich przypadkach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:40

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Magenta myślisz, że to duże dzieci? Ja bym chciała by nie miały więcej niż 2 kg z kawałkiem, bo większych sobie nie wyobrażam rodzić.. dwójki znaczy się :P

Dzisiaj koleżanka z wykształcenia pielęgniarki postraszyła mnie sn bliźniaków :/ sama nie może uwierzyć jak to możliwe i jakie chore, by nie robić cc w takich przy
    Jak na 30tydzien i na bliznieta to podobno dosc duze dzieci :) zobaczymy jak sie zaprezentuja za tydzien na badaniu :P

mnie tez wszyscy strasza sn ale takie porody sie zdarzaja i sadze ze dlatego nasza lekarka sugeruje ze mozemy sie z tym liczyc a co bedzie to juz inna sprawa :) na Klinicznej pracuja dobrzy lekarze a nie jacys rzeznicy, ktorzy beda chcieli wyrzadzic szkode nam czy dzieciom wiec nie ma sie czego bac :) zreszta jak bede po porodzie to zdam relacje :P

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Jak na 30tydzien i na bliznieta to podobno dosc duze dzieci :) zobaczymy jak sie zaprezentuja za tydzien na badaniu :P

mnie tez wszyscy strasza sn ale takie porody sie zdarzaja i sadze ze dlatego nasza lekarka sugeruje ze mozemy sie z tym liczyc a co bedzie to juz inna sprawa :) na Klinicznej pracuja dobrzy lekarze a nie jacys rzeznicy, ktorzy beda chcieli wyrzadzic szkode nam czy dzieciom wiec nie ma sie czego bac :) zreszta jak bede po porodzie to zdam relacje :P
    No tak, u Ciebie to bliżej.. mam nadzieję, że jest tak jak mówisz :) też staram się podobnie myśleć i nie słuchać za dużo, ale wiadomo jak jest :/

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama tez sie nasluchalam tyle "dobrych rad" ze az glowa mala :P nagle kazdy okazuje sie specjalista w dziedzinie ciazy blizniaczej i opowiada swoje teorie i historie ktore spotkaly znajomych ich znajomych...(czyli prawdopodobnie nikogo ) i niepotrzebnie stresuje :/ a spokoj ducha dla ciezarnej jest bardzo wazny :( szkoda,ze dotarlo to do mnie niemal pod koniec ciazy:(
    Pirelka, mysl pozytywnie i ciesz sie ciaza :) bedzie dobrze :)

pirelka lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam Cię jeszcze czy macie zakaz współżycia w ciąży bliźniaczej? Bo takie słyszałam zakazy od innych ciężarnych w ciążach mnogich, ale ja muszę zapytać moją gin, bo wcześniej jak pytałam innego, mówił że nie ma ..

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zaakceptowane :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Już zaakceptowane :)
    wysłałam priv :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało Nas z trójmiasta zaciążonych na forum.. :(

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mało Nas z trójmiasta zaciążonych na forum.. :(
    To prawda niestety.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trójmiasto nie rodzi tylko robi karierę ;) ja planuje poród w klinice medice w Gdyni, w 36tc mam się stawić na kwalifikacje :) mój synek malutki, w dolnej normie wagowej co trochę mnie martwi, ale staram się nie panikować mam nadzieje, że teraz przez trzy tygodnie do następnej wizyty trochę przybierze :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    trójmiasto nie rodzi tylko robi karierę ;) ja planuje poród w klinice medice w Gdyni, w 36tc mam się stawić na kwalifikacje :) mój synek malutki, w dolnej normie wagowej co trochę mnie martwi, ale staram się nie panikować mam nadzieje, że teraz przez trzy tygodnie do następnej wizyty trochę przybierze :)
    Też miałam w planach poród prywatny, ale jak widać na planach się skończyło ;P

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ