X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne trójmiasto łączy się:)
Odpowiedz

trójmiasto łączy się:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:38

pirelka, Magenta lubią tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Ja tez planuje rodzic na Klinicznej - głownie ze względu na to, ze juz leżałam tam dwa razy na patologii plus moja pani dr pracuje w tym szpitalu (choc na ginekologii).
    Ja juz sie nie moge doczekać i mam nadzieje, ze córcia w tym tygodniu bedzie chciała zobaczyc świat :)

Dwie pary bliźniąt na jednym wątku! Ale super :))) u mnie na kwietniowkach chyba żadnych bliźniaków nie ma ;)
    niedługo już będziesz tulić swoje maleństwo :)
    zdaj nam później relacje z porodu na Klinicznej :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka Ty już na wylocie :D trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :*

• jane Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też z Trójmiasta i zamierzam rodzić w Redłowie. Od jutra zaczynam tam szkołę rodzenia, to więcej się dowiem, ale słyszę o Redłowie obecnie dobre opinie. No i oddział położniczy jest bardzo fajny :) Byle tylko nie zaczęli w czerwcu remontu porodówki...

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też z Trójmiasta i zamierzam rodzić w Redłowie. Od jutra zaczynam tam szkołę rodzenia, to więcej się dowiem, ale słyszę o Redłowie obecnie dobre opinie. No i oddział położniczy jest bardzo fajny :) Byle tylko nie zaczęli w czerwcu remontu porodówki...
    A ile tam szkoła rodzenia kosztuje? I jak to będzie wyglądać?

• jane Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła kosztuje 400zł. Trwa 5tyg, zajęcia są dwa razy w tygodniu po 2 godziny. Zależało mi żeby tam iść bo mam nadzieję, że w jakimś stopniu oswoję się ze szpitalem, położnymi i w godzinie zero będzie mi łatwiej. Zobaczymy czy moje wyobrażenia się spełnią ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Szkoła kosztuje 400zł. Trwa 5tyg, zajęcia są dwa razy w tygodniu po 2 godziny. Zależało mi żeby tam iść bo mam nadzieję, że w jakimś stopniu oswoję się ze szpitalem, położnymi i w godzinie zero będzie mi łatwiej. Zobaczymy czy moje wyobrażenia się spełnią ;)
    Ojej to dużo.. myślałam, że przy szpitalach są darmowe lub jakoś płatne symbolicznie. Ja muszę się na Klinicznej dowiedzieć jak to wygląda.

• jane Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdyni z tego co wiem jest tylko jedna darmowa (na NFZ), ale tam zajęcia są bardziej rozciągnięte w czasie - aż na 10tygodni, więc wątpię czy chciałoby mi się chodzić... W Gdańsku nie sprawdzałam.

• Piegus Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też jestem z Gdyni, ale ja już po wszystkim, rodziłam w Redłowie w grudniu. Szkoda, że wcześniej wątek był trochę wymarły. Póki co zajmuję się małym, ale planujemy większą rodzinkę, więc mam nadzieję jeszcze tu zawitam jako ciężarówka. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piegus! I jak oceniasz Redłowo? W ogóle czy ktoś z Was wie jak to jest z tą możliwością puszczenia sobie muzyki do porodu? Bo niby na wszystkich stronach internetowych szpitali jest napisane, że jest taka możliwość itd. ale jakoś nigdy nie słyszałam, żeby ktoś z tego skorzystał. A dużo myślałam o tym, że są takie kawałki, które na pewno by mnie zmotywowały w razie potrzeby albo zrelaksowały ale boję się, że gdybym to zaproponowała to np. położna uzna, że wymyślam i będę miała łatkę problemowej, wymyślającej pacjentki i wszyscy będą dla mnie opryskliwi w związku z tym..;) Albo, że uznają że to przeszkadza położnej czy coś. Jak to wygląda w praktyce? Któraś z Was próbowała ustawić sobie ulubioną muzyczkę do porodu? :)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:38

pirelka lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Hej, też jestem z Gdyni, ale ja już po wszystkim, rodziłam w Redłowie w grudniu. Szkoda, że wcześniej wątek był trochę wymarły. Póki co zajmuję się małym, ale planujemy większą rodzinkę, więc mam nadzieję jeszcze tu zawitam jako ciężarówka. :)

Piegus i jak poród w Redłowie? Pamiętam, że pisałaś do mnie po moim porodzie :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę w takim razie podzwonić po szpitalach i popytać o te szkoły rodzenia :) Myślicie, że warto? Wspominają i omawiają porody sn i cc na zajęciach?

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello trójmiasto! !!

Ja rodze po raz drugi w wojewódzkim :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dada Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja chodziłam do szkoły rodzenia na klinicznej i jestem zadowolona .nie miałam wcześniej doczynienia z dziećmi wiec mi pomogła.
    Opowiedziane były etapy porody i zwiedzaliśmy sale porodowe na klinicznej.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Pirelka ja chodziłam do szkoły rodzenia na klinicznej i jestem zadowolona .nie miałam wcześniej doczynienia z dziećmi wiec mi pomogła.
    Opowiedziane były etapy porody i zwiedzaliśmy sale porodowe na klinicznej.
    A masz jakiś kontakt tel., by się zapisać i dopytać szczegóły?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie może jakiegoś godnego polecania dentystę w Gdyni, który ewentualnie posiada też znieczulenie dla ciężarnych ?

• livia30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam ale w Gdańsku. Robiłam zęby w ciąży u niej i miałam znieczulenia podawane.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja znam ale w Gdańsku. Robiłam zęby w ciąży u niej i miałam znieczulenia podawane.
    Gdańsk to trochę za daleko dla mnie :( a jak się nazywa? Poszukam gdzie przyjmuje, może akurat w Gdyni..

• livia30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem nie przyjmuje w Gdyni ale babka super i bardzo dokładna. Magdalena Michniewicz - Nowik:

http://www.kj-gabinetydentystyczne.pl/personel.html

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ