X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne trójmiasto łączy się:)
Odpowiedz

trójmiasto łączy się:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) zapisałam się jednak do innego na przyszły tydzień, pytałam to mają znieczulenie bezpieczne w ciąży w razie bólu, mają dobre opinie to może będą bardziej konkretne :)

• Piegus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redłowo oceniam pozytywnie jeśli chodzi o położne, a że trafiłam akurat na remont to po porodzie byłam na sali 9-osobowej, więc już tak super nie było. ;) Chodziłam tam do szkoły rodzenia i oczywiście polecali na poród muzykoterapię, aromaterapię, skakanie na piłce, prysznic, cuda na kiju, a jak doszło co do czego to nic z tego nie wyszło i rodziłam na łóżku, na sali ogólnej (tam, gdzie siedzą wszystkie położne). Tak wyszło, bo miałam test oksytocyną i akcja się szybko rozkręciła (ok 4 godziny do pełnego rozwarcia) i gdy się pytałam czy mnie przeniosą na salę rodzinną to mówili "tak, za chwilkę" i tyle z tego wyszło. Niestety zakończyło się cesarką, bo lekarz kazał mi przeć, kiedy nie miałam skurczu :/ Ja zielona pierworódka nie wiedziałam czy powinnam czy nie, więc parłam jak kazał, no i małemu tętno zaczęło zanikać, bo jakoś musiałam go przycisnąć. Później jak rozmawiałam z położną, która ze mną rodziła powiedziała, że spokojnie bym naturalnie urodziła, gdyby wszystko szło swoim tempem. To jedyne, do czego mogę się przyczepić.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to nie trafiłaś najlepiej :/ I 9 osobowa sala? No kosmos - ja byłam w 3 i jak się rozdarły wszystkie maluchy to sajgon był a co dopiero 9 :O

Ja to mam wrażenie, że w Redłowie chętnie cesarkę robią :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:41

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dentysta w Gdyni to moja teściowa Wiewiórkę poleca ale ja tam nie byłam więc mogę tylko powtórzyć jej słowa ;-) A wiadomo, że to teściowa to może na minę chciała mnie władować :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia - też mam takie wrażenie, że cesarki robią jak leci, już przede mną jedną kobietę cieli, a potem na salę jeszcze jedna doszła po mnie. Nie wiem czemu tak się stało, przykro mi, bo jednak to operacja i mogą być jakieś skutki w przyszłych ciążach/porodach.
    A najlepsze było to, że rodziłam z mężem i dopiero jak wyszedł na chwilę do toalety to się wszystko wydarzyło. Jak wrócił to już mnie wieźli na salę operacyjną.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zarzucili tematem cc jak męża obok nie było ale powiedziałam, że nie podejmę decyzji bez niego. Tak czy siak była cesarka. Nawet właściwie nie pozwolili mi próbować rodzić sn. Szkoda mi tylko, że nie byłam na to przygotowana bo lekarz dał mi 15 minut na decyzję właściwie i potem to przeżywałam. Teraz już wiem, że kolejny poród to już cc. Staram się nie myśleć o komplikacjach żadnych z kolejną ciążą, wolę zakładać, że będzie wszystko dobrze ;-) Ale po cesarce leżałam na sali i powtarzałam "nigdy więcej dzieci" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 20:17

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak to jest, po cc można rodzić sn czy raczej nie ma szans? Z jednej strony bym chciała próbować, ale nie wiem czy w ogóle jest sens jeśli skończy się znowu tak samo.
    A z decyzją nie czekałam na męża, bo mi lekarz mówił, że tętno małego spada więc miałam już tylko na uwadze jego zdrowie.
    Planujesz jeszcze kolejne czy już nie? :D

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w planie jeszcze jedno i starania chcemy rozpocząć jeszcze w tym roku. No chyba, że nam się odechce :D

Zakładam od razy kolejne cc, niby można rodzić sn ale opinie są różne a ja już przy pierwszym porodzie miałam problemy. Jestem na tyle dziwna, że mi odchodzą wody i skurczy brak - ten sam schemat w obu porodach. Za pierwszym razem podawali oxy ale rodziłam 26 godzin i też tętno zaczęło spadać córce więc skończyło się vacum. Przy synu odeszły wody i przez 8 godzin skurczy brak więc od razu zaproponowali cc sugerując, że pewnie i tak się skończy bo za wąska jestem a syn spory (urodził się 3950g). Nie jestem stworzona do rodzenia dzieci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:51

Piegus lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś ciąże prowadził Profesr Preis?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja bylam u niego na dwoch wizytach ale nie byl moim lekarzem prowadzacym.

5bd5222f11.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta a mozna wiedzieć dlaczego byłaś ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja prowadzę u jego zastępcy docent Świątkowskiej. Miałam do wyboru również jego, ale wybrałam kobietę i cieszę się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:38

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Magenta a mozna wiedzieć dlaczego byłaś ?
    Nie bylo mojej prowadzacej i bylam u niego jakby"w zastepstwie" :) Rzeczowy i konkretny lekarz- ja polecam :)
    A cos sie stalo??

5bd5222f11.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, dodam tylko ,że możesz mieć do profesora zaufanie-z wieloma trudnymi przypadkami ciężarne zostają do niego odsyłane czy wykonują badania prenatalne :) bądź dobrej myśli :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog niedługo idzie na urlop, więc jestem zapisana na dwie wizyty do profesora, będę miałam okazje go poznac :)

• Piegus Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was chodzi do ginekologa na nfz w Gdyni i może kogoś polecić? Muszę znaleźć nowego, bo nie byłam zadowolona z tego, co prowadził mi ciążę. :/

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja chodzę prywatnie i niestety na NFZ nie znam żadnego :(

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie znam nikogo :/

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na NFZ się zawiodłam i też nie mam nikogo do polecenia, choć znajoma prowadziła ciążę właśnie na NFZ i nie narzekała u gin. Moniki Chwastek.

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ