Trójmiejskie ciężarówki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Update- w szpitalu brakuje personelu i połowa sal zamknięta skierowania itp nic nie dadzą .. mogą nie przyjąć.
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:też jestem w „szoku”... trzeba liczyć na fuxa.. innego wyjścia nie ma Jvm kiedy masz termin?
-
nick nieaktualnyJvm wrote:28 marca. Ale mam cukrzyce ciążową, niektórzy mają wywoływany poród z tego powodu. Zaczynam nawet snuć głupie plany czy nie przetrzymać się do ostatnich sekund i wtedy nie jechać do uck :p w drugiej fazie porodu mnie chyba nie wygonią
Ja mam 2 lekarzy /dr prv z zaspy i dr nfz z uck ..
Masz teraz wizytę to może podpytaj lekarza czy coś wie/ zaleca ? -
Ciasteczko777 wrote:No nie powinni .. ja niby tez mam cukrzyce, tzn mam i nie mam- ale bez leków czy diety nawet .. ale wpisane mam.. przekleństwo! A indukcję przewidują ? Bierzesz insulinę ? Mi dr z uck mówiła że bez insuliny to nie ma indukcji.
Ja mam 2 lekarzy /dr prv z zaspy i dr nfz z uck ..
Masz teraz wizytę to może podpytaj lekarza czy coś wie/ zaleca ?
Mam nadzieję, że wywołać nie będą, idę w przyszłym tygodniu na wizytę to zapytam jak się postępuje i dam znać. -
nick nieaktualnyJvm wrote:Jeszcze nie mam insuliny. Ale od dwóch tygodni mój cukier szaleje jak wypije 100 ml soku do obiadu to cukier 150.
Mam nadzieję, że wywołać nie będą, idę w przyszłym tygodniu na wizytę to zapytam jak się postępuje i dam znać.
Ewentualnie z cukrzyca to też zaspa. -
Heya jvm ja 25 marca mam mieć wywoływany prorod że względu na cukrzyce na insulinie więc jest szansa że może się spotkamy. W uck wywołują w. 39 tyg ciążowe mamy ale tylko na insulinie. Ja 6 marca mam wizytę na nowych wlościach i jestem ciekawa jak wygląda z miejsacmi. Aktualnie koleżanka lezy w wojewódzkim i co druga pacjenta na IP to odesłana właśnie w uck. Także może być ciężko.
-
Hej,
Skoro z Klinicznej odsyłali (np. moją najlepszą przyjaciółke - trzeci poród, już po odejściu wód), to i w nowym miejscu będą odsyłać, tym bardziej, że oblężenie jest jeszcze większe.
Ja ostatnio rodziłam w Redlowie - i położna stamtąd opowiadała mi, że rok wcześniej jej nie przyjęli do Redlowa (gdzie pracuje) i musiała rodzić w Wejherowie. Także ten...❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyOdsyłają - jest nawet artykuł w Faktach - połowa sal zamknięta !! W Usc mowili mi że nawet do Elbląga już przewożą bo Zaspa też full i nie ma szans się dostać .. to ja chyba zostanę w domu lepiej to niż pęknąć po drodze
A oni mogą tak odsyłać jeżeli ktoś musi urodzić w szpitalu z 3 i wtedy trafia do 2? Bo jeżeli tak to ja organizuje swissmed (2)... -
Ciasteczko777 wrote:Odsyłają - jest nawet artykuł w Faktach - połowa sal zamknięta !! W Usc mowili mi że nawet do Elbląga już przewożą bo Zaspa też full i nie ma szans się dostać .. to ja chyba zostanę w domu lepiej to niż pęknąć po drodze
A oni mogą tak odsyłać jeżeli ktoś musi urodzić w szpitalu z 3 i wtedy trafia do 2? Bo jeżeli tak to ja organizuje swissmed (2)...
Spotkałam wczoraj kolegę z pracy i on do mnie mówi - ty to będziesz miała luksusy, bo teraz ta nowa porodówka jest. Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. -
nick nieaktualny
-
Faktycznie, tak teraz czytam i nie za ciekawie jest Mam nadzieję że do września się dużo zmieni bardzo chciałabym tam trafić. No ale zobaczymy.
Wyczytałam że zawsze przyjmują kobiety w drugiej fazie porodu..
Dziewczyny mam nadzieję że uda Wam się trafić tam gdzie chcecie bo wy już tuż tuż -
nick nieaktualnyJvm wrote:Ciasteczko rozmawialam z lekarzem na temat cukrzycy i szpitala.
Powiedział, że z cukrzyca ciążowa nawet bez insuliny to mogą, ale nie muszą mnie przyjąć w szpitalu o niższym stopniu referencyjnosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 18:09
-
Ciasteczko777 wrote:Dzięki bardzo - czyli powinnam uderzać tylko w 3.. tego się obawiam.. na razie więc odpuszczam temat swiss
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Ciasteczko Ty nie masz cukrzycy na insulinie??? Ja mam cukrzycę na insulinie, plus Zespol_antyfosfolipidowy i serio mega obciążoną historię i lekarz z uck mowil mi że moge w 2 stopniu rodzic.Wiec jeśli masz tylko cukrzycę na diecie to możesz na pewno 3i2.On mi powiedział, że 3 jest w przypadku gdy wiaodmo, że z dzieckiem coś nie tak. I tylko takich nie odsyłają.
Po tym jak moja dr mi powiedziała o problemach z dostaniem się to serio już nie wiem co robić.. Teraz to mi juz wszystko jedno .. mogę nawet w domu