X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Trójmiejskie ciężarówki 2019
Odpowiedz

Trójmiejskie ciężarówki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update- w szpitalu brakuje personelu i połowa sal zamknięta :( skierowania itp nic nie dadzą .. mogą nie przyjąć.

• Jvm Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Update- w szpitalu brakuje personelu i połowa sal zamknięta :( skierowania itp nic nie dadzą .. mogą nie przyjąć.
    Ech, w Polsce jak w lesie :( artykuły we wszystkich lokalnych gazetach, portalach, ordynator wywiadów w radiu udziela, pani prezydent strzela sobie foty, wiele szumu, a prawda jest taka, że przyjęcie do tego szpitala graniczy z cudem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( też jestem w „szoku”... trzeba liczyć na fuxa.. innego wyjścia nie ma :( Jvm kiedy masz termin?

• Jvm Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    :( też jestem w „szoku”... trzeba liczyć na fuxa.. innego wyjścia nie ma :( Jvm kiedy masz termin?
    28 marca. Ale mam cukrzyce ciążową, niektórzy mają wywoływany poród z tego powodu. Zaczynam nawet snuć głupie plany czy nie przetrzymać się do ostatnich sekund i wtedy nie jechać do uck :p w drugiej fazie porodu mnie chyba nie wygonią

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    28 marca. Ale mam cukrzyce ciążową, niektórzy mają wywoływany poród z tego powodu. Zaczynam nawet snuć głupie plany czy nie przetrzymać się do ostatnich sekund i wtedy nie jechać do uck :p w drugiej fazie porodu mnie chyba nie wygonią
    No nie powinni .. ja niby tez mam cukrzyce, tzn mam i nie mam- ale bez leków czy diety nawet .. ale wpisane mam.. przekleństwo! A indukcję przewidują ? Bierzesz insulinę ? Mi dr z uck mówiła że bez insuliny to nie ma indukcji.
    Ja mam 2 lekarzy /dr prv z zaspy i dr nfz z uck ..
    Masz teraz wizytę to może podpytaj lekarza czy coś wie/ zaleca ?

• Jvm Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    No nie powinni .. ja niby tez mam cukrzyce, tzn mam i nie mam- ale bez leków czy diety nawet .. ale wpisane mam.. przekleństwo! A indukcję przewidują ? Bierzesz insulinę ? Mi dr z uck mówiła że bez insuliny to nie ma indukcji.
    Ja mam 2 lekarzy /dr prv z zaspy i dr nfz z uck ..
    Masz teraz wizytę to może podpytaj lekarza czy coś wie/ zaleca ?
    Jeszcze nie mam insuliny. Ale od dwóch tygodni mój cukier szaleje :( jak wypije 100 ml soku do obiadu to cukier 150.
    Mam nadzieję, że wywołać nie będą, idę w przyszłym tygodniu na wizytę to zapytam jak się postępuje i dam znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Jeszcze nie mam insuliny. Ale od dwóch tygodni mój cukier szaleje :( jak wypije 100 ml soku do obiadu to cukier 150.
    Mam nadzieję, że wywołać nie będą, idę w przyszłym tygodniu na wizytę to zapytam jak się postępuje i dam znać.
    No ja też sie b boje wywołania i modlę się zeby uniknąć .. podpytaj lekarza, może coś doradzi ??
    Ewentualnie z cukrzyca to też zaspa.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heya jvm ja 25 marca mam mieć wywoływany prorod że względu na cukrzyce na insulinie więc jest szansa że może się spotkamy. :) W uck wywołują w. 39 tyg ciążowe mamy ale tylko na insulinie. Ja 6 marca mam wizytę na nowych wlościach i jestem ciekawa jak wygląda z miejsacmi. Aktualnie koleżanka lezy w wojewódzkim i co druga pacjenta na IP to odesłana właśnie w uck. Także może być ciężko.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Skoro z Klinicznej odsyłali (np. moją najlepszą przyjaciółke - trzeci poród, już po odejściu wód), to i w nowym miejscu będą odsyłać, tym bardziej, że oblężenie jest jeszcze większe.

Ja ostatnio rodziłam w Redlowie - i położna stamtąd opowiadała mi, że rok wcześniej jej nie przyjęli do Redlowa (gdzie pracuje) i musiała rodzić w Wejherowie. Także ten...

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odsyłają - jest nawet artykuł w Faktach - połowa sal zamknięta !! W Usc mowili mi że nawet do Elbląga już przewożą bo Zaspa też full i nie ma szans się dostać .. to ja chyba zostanę w domu :P lepiej to niż pęknąć po drodze :(
    A oni mogą tak odsyłać jeżeli ktoś musi urodzić w szpitalu z 3 i wtedy trafia do 2? Bo jeżeli tak to ja organizuje swissmed (2)...

• Jvm Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Odsyłają - jest nawet artykuł w Faktach - połowa sal zamknięta !! W Usc mowili mi że nawet do Elbląga już przewożą bo Zaspa też full i nie ma szans się dostać .. to ja chyba zostanę w domu :P lepiej to niż pęknąć po drodze :(
    A oni mogą tak odsyłać jeżeli ktoś musi urodzić w szpitalu z 3 i wtedy trafia do 2? Bo jeżeli tak to ja organizuje swissmed (2)...
    Ja wcześniej nie bałam się mocno porodu, ale teraz zaczynam panikować :( nie wyobrażam sobie wycieczek po całym województwie że skurczami co 5 minut. Od paru dni spać przez to nie mogę.
    Spotkałam wczoraj kolegę z pracy i on do mnie mówi - ty to będziesz miała luksusy, bo teraz ta nowa porodówka jest. Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( szkoda kasy, ale serio nie chce urodzić na S7..

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, tak teraz czytam i nie za ciekawie jest :/ Mam nadzieję że do września się dużo zmieni bardzo chciałabym tam trafić. No ale zobaczymy.
    Wyczytałam że zawsze przyjmują kobiety w drugiej fazie porodu.. :)
    Dziewczyny mam nadzieję że uda Wam się trafić tam gdzie chcecie bo wy już tuż tuż :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawiałam z moim lekarzem, który pracuje w uck. Sale pozamykane nie ma kto pracować. Także potwierdzam. Trochę przerażona jestem zwłaszcza że u mnie tylko 3 stopien wchodzi w grę.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko rozmawialam z lekarzem na temat cukrzycy i szpitala.
    Powiedział, że z cukrzyca ciążowa nawet bez insuliny to mogą, ale nie muszą mnie przyjąć w szpitalu o niższym stopniu referencyjnosci.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Ciasteczko rozmawialam z lekarzem na temat cukrzycy i szpitala.
    Powiedział, że z cukrzyca ciążowa nawet bez insuliny to mogą, ale nie muszą mnie przyjąć w szpitalu o niższym stopniu referencyjnosci.
    Dzięki bardzo - czyli powinnam uderzać tylko w 3.. :( tego się obawiam.. na razie więc odpuszczam temat swiss

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 18:09

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dzięki bardzo - czyli powinnam uderzać tylko w 3.. :( tego się obawiam.. na razie więc odpuszczam temat swiss
    Ciasteczko Ty nie masz cukrzycy na insulinie??? Ja mam cukrzycę na insulinie, plus Zespol_antyfosfolipidowy i serio mega obciążoną historię i lekarz z uck mowil mi że moge w 2 stopniu rodzic.Wiec jeśli masz tylko cukrzycę na diecie to możesz na pewno 3i2.On mi powiedział, że 3 jest w przypadku gdy wiaodmo, że z dzieckiem coś nie tak. I tylko takich nie odsyłają.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatniej ciąży miałam cukrzycę (bez insuliny) i nadciśnienie - nie musiałam rodzić w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci.

Ale ja prawie urodziłam na IP, więc nie mieliby nawet jak mnie odesłać.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ciasteczko Ty nie masz cukrzycy na insulinie??? Ja mam cukrzycę na insulinie, plus Zespol_antyfosfolipidowy i serio mega obciążoną historię i lekarz z uck mowil mi że moge w 2 stopniu rodzic.Wiec jeśli masz tylko cukrzycę na diecie to możesz na pewno 3i2.On mi powiedział, że 3 jest w przypadku gdy wiaodmo, że z dzieckiem coś nie tak. I tylko takich nie odsyłają.
    Nie/ póki co mam tylko dieta i ta cukrzyca to w ogóle jakaś niecukrzyca ;) ale niestety mam tez inne wskazania do 3, ale o tym na forum nie chce mówić .. w karcie mam wpisane wszystko/ a chciałam swiss, niestety okazuje sie że tam jednak jest 1, nawet nie 2.. więc na razie ten temat zamknęłam .. i tak nie przejdę kwalif.
    Po tym jak moja dr mi powiedziała o problemach z dostaniem się to serio już nie wiem co robić.. Teraz to mi juz wszystko jedno .. mogę nawet w domu :(

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie tak źle. Mnie lekarz nie pocieszyl,że na pewno się uda. Ale nie ma co panikować na zapas. Każdy dzień na pordowce jest inny.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ