Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja się witam ze szpitala, ale nic się nie dzieje. 10 dni po terminie, dziś dzień terminu z usg i lekarz mówi, że to ten jest pewniejszy, bo nie widać oznak przenoszenia, a szyjka nieporodowa, jedynie 2 cm rozwarcia. Utkwiłam tu. Dziś nic nie będą działać,jutro raczej też nie.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
łania wrote:I ja się witam ze szpitala, ale nic się nie dzieje. 10 dni po terminie, dziś dzień terminu z usg i lekarz mówi, że to ten jest pewniejszy, bo nie widać oznak przenoszenia, a szyjka nieporodowa, jedynie 2 cm rozwarcia. Utkwiłam tu. Dziś nic nie będą działać,jutro raczej też nie.
Kurcze lania ja nawet sobie nie zdawalam sprawy, ze Ty jestes taka "przeterminowana". No ale to nie moga Ci podac oksytocyny? Nie bardzo rozumiem dlaczego nie mieliby dzialac.
Marchev to co teraz po tej decyzji, zeby skreslic tamtego palanta? Co postanowiliscie z mezem?
Ja wrecz odwrotnie - od tygodnia w koncu jakos duzo lepiej spie. Latwiej mi sie ulozyc, wygodniej mi, a jak sie nawet wybudze, to zaraz znowu bez problemu zasypiam. Zaskakujace to wrecz.
Agusia_pia to swietnie, ze tak do siebie sprawnie dochodzisz po cieciu. Jak starszak sie odnajduje w nowej sytuacji?
Jusi Ty juz naprawde blisko. Wezmie Cie to z zaskoczenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 18:31
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka ja sama nie wiem czego chcę, z jednej strony wolałabym, żeby akcja sama się zaczęła, z drugiej wolałabym mieć to wszystko za sobą. I chyba bym chciała zacząć od cewnika niż oxy. Zobaczymy co jutrzejsza zmiana powie.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
łania wrote:Laurka ja sama nie wiem czego chcę, z jednej strony wolałabym, żeby akcja sama się zaczęła, z drugiej wolałabym mieć to wszystko za sobą. I chyba bym chciała zacząć od cewnika niż oxy. Zobaczymy co jutrzejsza zmiana powie.
A to ponoc niezbyt przyjemne i dluzej trwa? Ale nie wiem, bo nie mialam z czyms takim do czynienia.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Jusi 28 wrote:Laurka no mogło by w koncu cos ruszyc i spokój ducha by byl tak to tysiące obaw czy z malutką wszystko w porządku itd....
Jesli czujesz ruchy, to na pewno jest OK i sie szykuje do swojego wielkiego dnia!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
łania wrote:I ja się witam ze szpitala, ale nic się nie dzieje. 10 dni po terminie, dziś dzień terminu z usg i lekarz mówi, że to ten jest pewniejszy, bo nie widać oznak przenoszenia, a szyjka nieporodowa, jedynie 2 cm rozwarcia. Utkwiłam tu. Dziś nic nie będą działać,jutro raczej też nie.
O kurcze a to dlaczego az taka rozbieżność jest u Ciebie z terminem? Miałaś cykle dlugie i nie regularne? -
Laurka wrote:Jesli czujesz ruchy, to na pewno jest OK i sie szykuje do swojego wielkiego dnia!
-
Bede musiala jutro do apteki podskoczyc po wizycie u gina.
Ja dzisiaj caly ranek i przedpoludnie nie wiedzialam co mi sie chce jesc i chodzilam glodna, a tylko do domu wrocilam to sie rzucilam na lodowke. Trzy kanapki wciagnelam i dzidzia teraz w brzuchu wariuje!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka starszak jakos nie bardzo chyba sobie radzi. Stal sie nie znosny. Robi wszystko na przekor. Mam.nadzieje ze mu przejdzie.
Mnie na nogi postawil pobyt w drugim szpitalu z synem. Do domu wrocilam mocno rozruszana. -
Lubieswieczki : serdeczne gratulacje! Witamy bobaska na swiecie❤️
Laurka, ja walczyłam w tej ciąży z zajadami 3 M-ce, w końcu chyba lato pomogło, ale wit B complex również brałam.
U mnie dziś ostatnia wizyta przed cc: mały wazy 3 kg, oznak porodu brak, jestem pozamykana, przepływy ok, obrócił się głowa w dół, na ktg skurczy brak.
M mnie wkurza nazywając mnie kuleczką i tekstami w stylu : damy radę... jutro za karę będzie okna mył za tydzien we wtorek zgłaszam się do szpitala, a w środę cc.
A w najbliższy piątek zaliczam fryzjera i wieczorem zjazd liceum, uwaga: 20 lat po maturze😜
Dlaczego te ostatnie dni ciągną się jak tygodnie? -
Annie to Ty przynajmniej masz konkretna wizje nadchodzacych dni. Ja psychicznie popadam ze skrajnosci w skrajnosc: raz sobie mysle, ze chce JUZ TERAZ miec to za soba, a zaraz, ze moze lepiej nie, bo moze jeszcze tydzien...?
Pom-pon mam nadzieje, ze czujesz sie dobrze i odezwiesz sie wkrotce!Annie80 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, z tymi myślami nam tak samo. Niby chce juz, ale jak pomyślę co mnie czeka, to stwierdzam, że jeszcze poczekam.
I tak właśnie w czwartek wizyta i w duchu planuje, że od piątku spacery, schody, mycie podłóg 😉 a z drugiej strony strach mnie ogarnia -
Laurka, mama Staszka myślałam że jestem sama z takimi myślami. Już się bałam że na koniec się depresji nabawilam. Został tydzień do cc a ja sobie tego nie wyobrażam. Starszy tak daje w kość ze jak urodze to nie wyobrażam sobie nawet co będzie:( dlatego chciałbym to odciągnąć ile się da
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Kochane melduje ze 10.09. O godzinie 03:29am Przyszedl na swiat moj Marcelek:-)
Jestem w nim zakochana. 2500g:-) takze jestem zadowolona bo myslalam.ze nawet tyle nie bedzie, ale jest za to dlugi! oczywiscie jak na moje 163cm i 170cm mojego M.
Ale mamy problem z jedzeniem, nie chce ssac. A moje cycki wolaja o litosc.
W sumie wiekszosc czasu spi, a wybudzac mi go nie kaza....elvira, Laurka, Mańka, stayaway, Karmazynova, Jusi 28, Annie80, Ula_Lbn, Kaska, Mama_Staszka, Agusia_pia, AmyLee44, manda21, 91, Izoleccc, monkle lubią tę wiadomość
10.09.2019 Marcel