Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Zuzia jeszcze nie. Pewnie kolo 8 będzie. Dają ten szew i ja do domu leżeć chcę. To szpitalne łóżko zabija mój kręgosłup.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Mama Zuzia jeszcze nie. Pewnie kolo 8 będzie. Dają ten szew i ja do domu leżeć chcę. To szpitalne łóżko zabija mój kręgosłup.
No jak Cię puszczą to chyba wiedza co robią, ale jak zalecenia będą inne to się wypiszesz na własne zadanie? -
Gomerka dzieki
wiesz, ze ja czekam na liste od Ciebie
tylko musisz przyjac moje zapro do przyjaciolek hihi
Lenka wizyte mam w poniedzialek i tam sie dowiem co dalej. Ale czy moje puchniecie to wina sterydow hmmm haha no raczej wszystkiego bym na to nie zrzucala, ale jest lepiej. Waga stoi, nie glodze sie oczywiscie. Jem to na co mam ochote. Problem pojawia sie jak pije, a staram sie pic caly czas przynajmniej 2l plynow. Wydaje mi sie, ze po tej ilosci pozniej nie chodze zbyt czesto do toalety i woda sie zatrzymuje.
Aaa i moja hemoglobina poszla z 10 na 11.6w niecaly miesiac
tabletki z buraka, szpinak i zelazo pomagaja! Dzieki za rady
-
Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt
i kciuki za dzisiejsze
Witam też nowe dziewczyny. Przepraszam że nie witam każdej z osobna ślę czasu brak.
Vian oby posiewy były już dzisiajWirm że szpital nie jest przyjemny ale lepiej być pod okiem lekarzy tak jak zalecają. Ale zrobisz jak postanowisz
Dawaj nam znać jak tam u Ciebie
Marchew ja zrobiłam listę już sobie duża A4 z różnych stronek o wyprawkach i pomocy bratowej i powoli kupujeNarazie dużych gabarytowo nie zamawiam bo na początku lipca się przeprowadzam i nie mam teraz gdzie tego trzymać. Wczoraj doszły pierwsze pieluszki tetrowe plus jakieś podkłady itd. Zapakowalam już koszyk w Gemini z potrzebnymi rzeczami ale zamówię gdzieś czerwiec lipiec żeby kosmetyki tyle nie stały no i żeby dokładać jak coś się przypomni
W weekend jedziemy pooglądać wózki, mam już upatrzony jeden czy dwa ale na necie, nie widziałam ich na żywo więc może jeszcze zmienię zdanie. Zastanawiam się też czy kupić go od razu bo sponsorowany jest przez dziadków, tylko zajmie mi pół pokoju i sama nie wiem
Mnie dziś boli brzuch troszkę jak na @, wczoraj młody był chyba bardzo nisko bo czułam w środku takie kopniaczki i to bardzo nisko więc może dlatego dzisiaj boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 08:24
-
Vian trzymam kciuki bardzo.
Co do wyprawki to mam już wózek, sporo kocyki, pościeli, pieluch tetrowych(dostałam spowrotem po moim synku). Kupiłam też cześć body, część spodenek czy półśpiochów, mam nakładki na sutki, jakiś smoczek do uspokajania, pościel do łóżeczka która też do mnie wróciła i chyba tyle.
Muszę zrobić sobie listę, tak łatwiej mi będzie. -
Dziewczyny ale ja nawet nie myślę o wypisywaniu się. Tyle, że narazie nie robią nic. Lekarz rano i wieczorem i tyle. Tabletki (nospa, magnez, luteina na noc dopochwowo) tylko mam. W domku zawsze przyjemniej 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 08:56
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Marchev ja nie widzę tego zaproszenia
mogę Ci wysłać na naszym starym forum, tylko zdjęcie, bo nie chciało mi się tego jeszcze przepisać do xls. Aha i ja już z poprzedniej ciąży mam kosz Mojżesza, wiec tego tam nie ma:D
marchev lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Laurka z synem miałam termin na 27.07 urodził się po terminie
A co do polowkowych jest nas już 3 . Ja mam o 11 i jeszcze Dori. A ja u Ciebie z czasem ? Będziesz mieć wcześniej czy później? Tak bardzo się denerwuje
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Vian- trzymam kciuki za posiew:)
Ja powoli się szykować muszę bo na 11 mam połówkowe. Już się doczekać nie mogę żeby pooglądać maleństwo:)
Dziewczyny które macie starsze dziec, jak reagują na wasze ciąże, na rosnący brzuszek? Chodzą z wami na usg czy tylko zdjęcia im pokazujecie?? -
Moja córcia przytula brzuch i mówi : kocham Cię dzidziusiu, do tego dodane, że jest siostra, a jak pytam kogo to mówi, że dzidziusia w brzuszku mamy.
Zdjęć z usg i tak nie kuma
U mnie też sala porodowa fajna, bo pojedyncza z łazienka
Vian kciuki za posiew
Mi jakoś za miesiąc wypada już usg 3 trymestru... Wow -
nick nieaktualny
-
Lubieswieczki wrote:Właśnie mi się wyswietlilo na FB i się poryczalam. Zobaczcie filmik. Bardzo wzruszający
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10161891870345107&id=178362315106
Bardzo ładnetylko jakoś poród mi się przypomniał...
Miałam to szczęście, że byłam jedyną rodzącą tego dnia. Domyślacie się jaką byłam atrakcją? Mimo tego, że miałam swoją położną, mogłam wybrać porodówkę ( czy z prysznicem czy z wanną) do tego przychodziły inne położne pogadać, anestezjolog i lekarz. Chyba z 6 osób było w pewnym momencie. Normalnie kabaret. Do tego dostałam salę 1 os z własnym kibelkiem. Ale żałowali mi podkładów i teraz wezmę ich dużo bo na brudnym nie będę leżeć. A że urodziłam po 20 to musiałam czekać do rana aż mąż przywiezie. U nas każdy ma własną salę do porodu. Później starają się kłaść każdą kobietę oddzielnie, jak jest pokój 2 osobowy to jak mają miejsce to kładą 1 dziewczynę. Tylko teraz jest dużo porodów i nie ma miejsc. U nas sale są 2 osobowe, jedna 3i jedna 1. Ooo i dają znieczulenie. Teraz też będę o nie prosićLubieswieczki lubi tę wiadomość
-
Vian kciuki za posiew, bo zapomniałam napisać!
daj znać jak coś będzie wiedzieć.
Joe Anna ja wizytuje w poniedziałek, ale trzymam za Twoja wizytę kciuki
Kaśka super warunki. Ja pamiętam, że wzięłam 2 paczki podkładówjoe anna lubi tę wiadomość
-
animka899 wrote:Vian- trzymam kciuki za posiew:)
Ja powoli się szykować muszę bo na 11 mam połówkowe. Już się doczekać nie mogę żeby pooglądać maleństwo:)
Dziewczyny które macie starsze dziec, jak reagują na wasze ciąże, na rosnący brzuszek? Chodzą z wami na usg czy tylko zdjęcia im pokazujecie??
Mój synek całuje brzuch i dotyka, każe mi mówić kiedy kopie i przykłada rękę żeby czuć. Pokazuje mu zdjęcia z USG. Mam zamiar iść z nim na USG. Zapytam lekarza kiedy będę mogła tak przyjść żeby zrobił mi samo USG. Bo u mnie wygląda to tak, że bada mi szyjkę, później mierzy ją dopochwowo i USG przez brzuch na koniec. Więc tak słabo leżeć bez majtek przy dziecku.
No dobra a jak ładnie dziecku wytłumaczyć jak rodzi się dziecko? Kłamać nie chcę. Może są jakieś filmy dla 6 latka? -
Karmazynova wrote:Vian kciuki za posiew, bo zapomniałam napisać!
daj znać jak coś będzie wiedzieć.
Joe Anna ja wizytuje w poniedziałek, ale trzymam za Twoja wizytę kciuki
Kaśka super warunki. Ja pamiętam, że wzięłam 2 paczki podkładów
Ja wzięłam 1 paczkę i było mi za mało, ale sporo i długo krwawiłam. Teraz wezmę też że 2 paczki.