!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
KotkaPsotka3 wrote:Niestezy to nie jest normalne. Masz prawdopodobnie obnizone narzady rodne, ktoras sciane pochwy. Zalezy od stopnia ale w gorszych przypadkach moze dochodzic do wypadania pochwy. Radze szybko udac sie do ginekologa i do urofizjoterapeuty. Nie dzwigac nic poza dzieckiem, duzo odpoczywac i samemu juz zaczac cwiczenia na mdn.
Dlatego mowilam, w pologu trzeba duzo odpoczywac i lezec.
Dzięki, zadzwonię jeszcze dziś do lekarki. Niby dużo odpoczywam jedynie te spacery to mój wysiłek -
U nas zbyt niska temperatura była powodem krzyku w kąpieli.. odkryłam to jakoś przy 4-5 razie, od kiedy woda jest cieplejsza Amelka uwielbia siedzieć w wanience 😁
Nosek czyściłam kilka razy, zakrapialam tylko raz. Bez potrzeby chyba nie trzeba tego robić codziennie? Dzidzia podczas kichania też oczyszcza sobie nosek, a Amela jak kichnie, to pół wsi chyba słyszy 😂
Zdążyłam już trochę poogarniac, chociaż mała przez pierwsze pół godziny drzemki po jedzeniu strasznie się wierciła i stękała chyba na kupkę. Teraz już usnęła twardo, mam nadzieję, że gdzieś do 12 pospi, później pójdziemy na dwor 👍😉 Trzeba korzystać, zanim pochrzani się pogoda -
nick nieaktualny
-
Chmurka wrote:Robię tak. Mi mleko wycieka więc jak jej przystawiam to mała jest w tym mleku automatycznie... Ale tak macha głową że w tym mleku jest cała... I niestety dalej macha... Jakby w życiu nic nie jadła...
Chmurka karmisz na poduszce?
Spróbuj pozycji "spod pachy" tam się przytrzymuje główkę dziecka za karczek, unikniesz wtedy krecenia Małej i szarpania sutkiem. Otwórz druga ręką lekko buźkę (daj bródkę w dół) i wysuń cyca jak najgłębiej.
Karmienie jest super, naprawdę 😁 tylko trzeba się go nauczyć. Po około miesiącu poznacie się na tyle z dzidziusiem, że sama zauważysz różnice 😉
Z Twojego opisu wnioskuję, że hartujesz sutki, mój pierwszy syn mi bardzo poranił sutki, nie poddałam się, wyleczyłam i 20 miesięcy karmiłam. I mimo, że na początku wyłam z bólu to na przestrzeni tych miesięcy uważam, że karmienie to był super czas, nasz czas 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 12:11
Britty lubi tę wiadomość
-
U nas z zalecenia pediatry wleciały emolienty, także do wanienki i myjemy taką natłuszczoną wodą
tylko główkę jakby namydlam takim zelem-szamponem 2w1 i później spłukuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 12:09
-
Hej dziewczyny. U nas ok, Gabrys bardzo grzeczny, za to starsza siostra nadrabia. Mieliśmy trochę problemów z kp, miałam wrażenie że dopadły nas puste dni, ale na szczęście pokarm wrócił,mały waży ponad 4kg i w końcu widać tlyszczyk a nie wisząca skórę 😁🤗 dziś mąż wraca do pracy, mam nadzieję że damy sobie radę, akurat ma popołudniowke więc muszę ogarnąć kąpiel dzieci sama.
Co do kąpieli to ja trochę plynu dodaje do wody i tyle, jak najmniej chemii, starsza córkę kąpałam na początku w wodzie z dodatkiem olejku z migdałów, miała po tym super skórę.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Chmurka ja dodaje do wody oillan baby, myje tą wodą i tyle.
Jaśmina my nie mamy w domu telewizora z wyboru od jakiś 8 lat 😉 ale funkcjonujemy normalnie, tzn. dzieciaki słuchają piosenek (raz głośniej, raz ciszej), oglądamy filmy...
Ostatnio Pawełek pomagał mi w księgowości 🤭😂 -
Ancys to co ty robisz podczas karmienia? 😂 Ja zawsze coś oglądam w trakcie, bo nudno tak leżeć i słuchać połykania 😉 Oczywiście szanuje, ja bez telewizora bym była jak bez ręki.. musi mi coś lecieć w tle.
Ja do tej pory nie zakupiłam poduszki do karmienia i w sumie nie wiem czy kupie, skoro karmimy się i tak na leżąco 😂 a po co zmieniać coś, skoro jest dobrze 👍ancys85, Chmurka, joana, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Wy o kręceniu główką i otwieraniu buźki, a ja mojej córce do karmienia chyba zacznę wiązać ręce 😂😂 no macha nimi na wszystkie strony, przykłada do buzi, czasami proboje je wsadzić przez co cały cycek się już nie mieści, przy tym się złości 😂 najczęściej pojawia się to pod koniec karmienia, kiedy już jednym okiem śpi. Ale odciąganie tych rączek od twarzy, żeby nie przeszkadzały w jedzeniu to ciągła wojna. 😂
-
Leila, u mnie rączki to też idą w ruch 🙈 ogólnie jak ja pierwszy raz zobaczyłem to już miała rączki w buzi 🤣 mąż jak w nocy karmi butlą po cycku to mówi żebym trzymała jej rączki bo butelki nie może włożyć.
W ogóle mam skarb a nie męża. Jak pisałam, dzisiaj wrócił do pracy więc to w nocy nie męczyłam, tylko poprosiłam o przyniesienie butelki. A on przyszedł i mówi że mam ja dać, a ja że nie, niech idzie spać bo rano do pracy. A on na to " nie, to moja pora karmienia ". 🍼😊 ogólnie jest w niej zakochany, ciągle do niej mówi jak nie śpi, wstaje i patrzy czy oddycha, wczoraj tak samo jak ja przejął się tym kąpielowym płaczem, no i w ogóle super z niego tata 🥰 na razie 🤪🤣Natalii, Krokodylica, KotkaPsotka3, Leeila26, Chmurka, Asia000, joana, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przy dwójce a teraz trójce dzieciaków telewizor jest zbędny, jest co oglądać bo pomysły tęgie a decybeli tyle co regulator na full 😂🤪
Leeila podczas karmienia rozkoszuje się widokiem mojego dziecięcia, czas tak szybko leci...tym bardziej że to ostatni mój osesek 😉 a poza tym dla mnie to taki przystanek w codziennej gonitwie.
Ja się ostatnio okupiłam w kiecki bo wszystko na mnie wisi, oby tylko utrzymać rozmiar S po karmieniu 🤦♀️Leeila26, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeeila sprobuj karmic małą w otulaczu albo sama ją owin. Mojemu synowi tez raczki przeszkadzały, ale Tosi na szczescie nie
Byla polozna, Tosia przybrala w tydzien 370 g! 😀
Cieszę się jak glupia, bo tylko 2 razy probowalam ja w nocy dokarmic i wypiła 20 ml, wiec dalam sobie spokój, to bylo jakies 5 dni temu, wiec chyba moje cycki dają radę 😂 polozna chwaliła.
Malej nie odpadl kikut pępowinowy, ale polozna go oderwała, bo byl na jednej nitce. Mala nie płakała, wiec chyba ok. Mamy zgodę na kąpiele w wiaderku
My bardzo rzadko oglądamy tv. Przy synku w ogole, tylko kiedy dla niego włączamy jakas bajkę, ale pilnujemy, co oglada i ile czasu. Jak byl maly tez w ogole nie włączaliśmy.
Teraz wieczorami malutka jest z nami w salonie i jak spi to maz cos oglada, ale ona jest tylem do tv i jest włączony po cichu. Jak vedzie juz aktywna i będzie się rozglądać to nie będziemy raczej przy niej włączać. Ja sie duzo naczytałam o biernym oglądaniu i w ogóle i tego pilnuję, maz oczywiscie ma inne zdanie, ale juz sie chyba przyzwyczail
Ja przy karmieniu czytam ksiazki i nadrabiam telefon. Ogolnie to moje jedyne chwile na książki, wiec staram się korzystac nawet na nocnych karmieniach 😂
Co do mojej blizny bolącej to polozna podejrzewa, że to może być szew, który przebił sie z powięzi lub endometriozana razie mam smarować altacetem i zobaczymy na usg u mojego gina za 3 tygodnie. Oby było ok 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 16:18
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Ja od jakiegoś czasu w ogóle oglądam mało tv ale niestety przez to siedzę z nosem w telefonie... jak karmie to tez często pisze chociażby tutaj 😁 a jak nie to po prostu patrzę na tego mojego żółwika
nie je długo wiec nie potrzebuje zabijania czasu
-
nick nieaktualnyJa wchodzę w swoje spodnie sprzed ciazy, ale tak na styk
i na razie mam opuchniętą bliznę po cc i tam, gdzie jest guzik to mnie bezpośrednio w bliznę uwiera, bo mam nisko, qiec na razie chodzę w spodniach ciazowych 🙄 choc trochę na mnie wiszą. Ogolnie schudłam juz 11 kg i waga chyba zaczyna stopowac. 5 kg zostalo do wagi sprzed ciazy. Brzuch mam jeszcze spory, choc i tak dużo zeszło.
Ale mam problem z opuchlizną, troche jeszcze puchną mi stopy i dlonie. Nie mogę włożyć obrączkiwczoraj zalozylam jakos, ale wieczorem ledwo ściągnęłam:/ Jak u Was?
-
Natalii dzięki za radę, spróbujemy
Ja wróciłam do obrączki nie tak dawno, chyba w czwartek. Też miałam mega problem z opuchlizną, o kostkach nawet nie wspominam..W jeansy wchodzę, ale jak wspominałam u mnie waga leci w dół i jest już kilka kg niższa jak ta przed ciążą.
Jak karmię lewym cyckiem to patrzę na tvkarmiąc prawym jestem tyłem do telewizora (mamy sofę, która od naszego powrotu do domu jest ciągle rozłożona) - wtedy mogę się napatrzeć na córcie, bo zostaje mi jeszcze ściana do wyboru
Zepsuło mi się dzieckoje jakieś 30 min, usypia i wypluwa cyca. Po 40 min budzi się, oczy jak 5 złotych - wyspana
O co chodzi? No głodna chyba nie jest..