X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś byli teście. Mieli zakaz brania dzidzi na ręce i dotykania ale byli od 11 do 15.30. Miałam już serdecznie dość. Niunia w ogóle nie spała. Marudziła przy cycu a oni stali nad nami i szczebiotali... Masakra...

Co do tv to ja nawet do salonu nie wchodzę... Całe życie toczy mi się w sypialni... Ale może czas to zmienić bo zwariuje

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też macha rękami jak szalona. A że pazurki ma ostre mimo obcinania to moje cycki cierpią bo czesto im się właśnie obrywa:(

Leeila Ty też karmisz na leżąco? Ja początkowo strasznie walczyłam żeby karmić na siedząco ale też w końcu uznałam że skoro na leżąco nam dobrze to po co to zmieniac

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, nadrobiłam 😅

Leeila, ja na leżąco karmię tak, że przygniatam piersią dolną rączkę i już jest mniej machania 🙂

Była dzisiaj położna z zastępstwa. Bardzo fajna babka, opowiedziała o problemach brzuszkowych, zaleciła simeticon i zmianę witamy z suplementu na lek. A młody waży ponad 4,5kg 👍

Ja karmię co 2-3 godziny, w nocy są nawet 4 godziny, ale nie wybudzam, dzieć sam się budzi. I każde karmienie 10-15 minut. Z tym że je bardzo lapczywie i jeśli go nie odbiję, to jest wrzask.

Z wagi spadło mi 12kg, zostały jeszcze 3 do wagi sprzed ciąży, ale chciałabym dobić do wagi ze ślubu, czyli kolejne 3kg mniej 😅
    Brzuszek jeszcze wystający i teraz widzę, że jest jeden rozstęp 😐

I też mam takie uczucie, że mi coś z pochwy wypada 😳 Do tego nietrzymanie moczu przy kichnięciu. Już szukam fizjoterapeuty w okolicy.

Ancys, strasznie współczuję tego szpitala 😔 Oby wszystko wróciło do normy jak najszybciej 😘

ancys85 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Natalii dzięki za radę, spróbujemy :)

Ja wróciłam do obrączki nie tak dawno, chyba w czwartek. Też miałam mega problem z opuchlizną, o kostkach nawet nie wspominam.. :/ W jeansy wchodzę, ale jak wspominałam u mnie waga leci w dół i jest już kilka kg niższa jak ta przed ciążą.

Jak karmię lewym cyckiem to patrzę na tv :D karmiąc prawym jestem tyłem do telewizora (mamy sofę, która od naszego powrotu do domu jest ciągle rozłożona) - wtedy mogę się napatrzeć na córcie, bo zostaje mi jeszcze ściana do wyboru :D

Zepsuło mi się dziecko :D je jakieś 30 min, usypia i wypluwa cyca. Po 40 min budzi się, oczy jak 5 złotych - wyspana :D O co chodzi? No głodna chyba nie jest..
    Leeila kolo 4 tygodnia jest skok rozwojowy, może to?

• Audrey Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, około 5tyg jest skok rozwojowy, może to?

Chmurka, przepraszam że pytam ale dlaczego teście mieli zakaz dotykania i brania na ręce? Są przeziębieni czy co?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AM położna kategorycznie zakazała gości. Powiedziała ze dz

idziuś jest za mały na gości. Poza tym sezon grypowy i koronawirus. Jak jej powiedziałam że teście tak przyjadą bo nie doczekają to powiedziala że w takim razie goście mogą zobaczyć dziecko i wyjść posiedzieć do drugiego pokoju. Aż tacy radykalni nie byliśmy ale na ręce nie pozwalaliśmy wziąć. I teraz w weekend przyjedzie moja siostra i brat totalnie same zasady chcemy wprowadzić

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z wagi mi spadło 8 kg Jak się azyl trzy dni temu. Jeszcze 8 do wagi sprzed ciąży

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko Ty zbierasz pokarm z muszli laktacyjnych prawda? Ja mam takie dwie różne pary w opakowaniu. Jedne z dziurkami ( do wietrzenia cycków a drugie bez do zbierania pokarmu. Ale zastanawialam się czy jak będę częściej nosiła te bez dziurek to czy tym moim biednym cyckom nie zaszkodzę?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tego karmienia na leżąco. Mi na siedząco idzie super, ale na leżąco to Nikodem się bardzo denerwuje

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka karmimy się na leżąco i tylko w tej pozycji. W szpitalu i jakieś kilka dni po powrocie do domu, karmienie było na siedząco i w sumie też mi to nie przeszkadzało, gdyby nie to, że Amela krztusi się mlekiem. Póki co, uważam, że na leżąco jest najbezpieczniej bo ja się panicznie tych zakrztuszen boje, a jeść dać trzeba 😂
    My też nie pozwalamy małej brać na ręce. To nie zabawka, żeby ją brać do ponoszenia lub pomacać - będzie większa, to sobie będą nosić (jeśli będzie chciała 😉)
    Tak właśnie myślę, że to chyba skok rozwojowy. Amela ostatnio dłużej wisi na piersi, czasami się złości przy cycku, jak pije to nie śpi od razu tylko obserwuje 😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja noszę te z dziurkami żeby wietrzyć piersi, ale te dziurki dajesz u góry i w muszlach i tak zbiera się pokarm. Awaria jest dopiero gdy się pochylę i wtedy wszystko pozalewane. :)

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dzięki! Bo u mnie w instrukcji pisze że nie wolno zbierać mleka w te s dziurkami. Tylko że to trzeba wylac a jak chce się zbierać to w te bez dziurek...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey jak dzisiejsaa kąpiel w cieplejszej wodzie? :)
    Co do wagi to ja waze tyle co przed ciazą(to i tak pare kg za duzo :/ ) ale hit i szał bo mam bardziej plaski brzuch po ciazy niz przed! Jednak cukrzyclwa dieta byla spooooko. Uratowala moj wyglad. Watpie seby u mnie wraz z kp waga spadala. Za bardzo lubie jesc i wsuwam troche slodycze :/ moje chlopaki ciagle wolaja schabowe (ogolnie smazone bo jednak przy tej diecie cukrzycowej to i oni jedli zdrowo i im sie zachcialo powrotu do smazonego). Ja mam prohlem z pieczywem-w takim sensie,ze znowu jem go za duzo :/ bo najlatwiej i najssybciej przy maluchu lapac kanapke w locie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 21:43

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, kapiemy co 2 dni więc jutro, a raczej dzisiaj zobaczymy 😊🤪

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mam ten sam problem chlebowy 🤪
    W ubrania wchodze sprzed ciazy bez problmemu, ale i wage mam nizsza.

U mnie goscie brali malego na rece. A dokladnie tylko bratowa meza ale maly mial juz 4 tyg wtedy. Poza tym widuja go dziadkowie i czasem damy potrzymac go tesciowej. Ale my z nimi mieszkamy, wiec jest inaczej.

Katwie co u Was??

U nas pozycjana lezaco wogole nie wychodzi ☹

Ancys podziwiam za brak tv 😊

My nosek zakrapiamy codziennie, czasem nawet 2-3 razy bo malemu czesto mocno furczy. Czaaem tez odciagam jak widze koze w srodku ale za daleko zeby zlapac wacikiem.

Emy musimy uzywac emolientoe i te dajemy do wody. Tylko glowe szyje szamponikiem

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Wy o kręceniu główką i otwieraniu buźki, a ja mojej córce do karmienia chyba zacznę wiązać ręce 😂😂 no macha nimi na wszystkie strony, przykłada do buzi, czasami proboje je wsadzić przez co cały cycek się już nie mieści, przy tym się złości 😂 najczęściej pojawia się to pod koniec karmienia, kiedy już jednym okiem śpi. Ale odciąganie tych rączek od twarzy, żeby nie przeszkadzały w jedzeniu to ciągła wojna. 😂

U nas było to samo na początku. Nam tulik uratował karmienie.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od którego dnia/tygodnia podawalyscie smoczek? Jestem już zdesperowana... Od prawie trzech godzin Aniela przysysa się i zaraz odsysa od cycka, macha głową, raczkami, denerwuje się... No niemożliwe żeby była głodna bo jeść nie je już od dwóch godzin normalnie tylko tak właśnie szaleje... Na rączkach zle, z cycem w buzi źle, bez cyca jeszcze gorzej... Nie wiem co się dzieje...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, może umiecie ja w brzuszku? Moja właśnie się tak zachowuje jak ja gniecie, dodatkowo robi się czerwona.
    A smoczek podałam już w szpitalu ale smoczki się z Agata nie lubią 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey co to znaczy że ja gniecie?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek można używać już od urodzenia.

Chmurka lubi tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ