X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś byli teście. Mieli zakaz brania dzidzi na ręce i dotykania ale byli od 11 do 15.30. Miałam już serdecznie dość. Niunia w ogóle nie spała. Marudziła przy cycu a oni stali nad nami i szczebiotali... Masakra...

Co do tv to ja nawet do salonu nie wchodzę... Całe życie toczy mi się w sypialni... Ale może czas to zmienić bo zwariuje

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też macha rękami jak szalona. A że pazurki ma ostre mimo obcinania to moje cycki cierpią bo czesto im się właśnie obrywa:(

Leeila Ty też karmisz na leżąco? Ja początkowo strasznie walczyłam żeby karmić na siedząco ale też w końcu uznałam że skoro na leżąco nam dobrze to po co to zmieniac

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, nadrobiłam 😅

Leeila, ja na leżąco karmię tak, że przygniatam piersią dolną rączkę i już jest mniej machania 🙂

Była dzisiaj położna z zastępstwa. Bardzo fajna babka, opowiedziała o problemach brzuszkowych, zaleciła simeticon i zmianę witamy z suplementu na lek. A młody waży ponad 4,5kg 👍

Ja karmię co 2-3 godziny, w nocy są nawet 4 godziny, ale nie wybudzam, dzieć sam się budzi. I każde karmienie 10-15 minut. Z tym że je bardzo lapczywie i jeśli go nie odbiję, to jest wrzask.

Z wagi spadło mi 12kg, zostały jeszcze 3 do wagi sprzed ciąży, ale chciałabym dobić do wagi ze ślubu, czyli kolejne 3kg mniej 😅
    Brzuszek jeszcze wystający i teraz widzę, że jest jeden rozstęp 😐

I też mam takie uczucie, że mi coś z pochwy wypada 😳 Do tego nietrzymanie moczu przy kichnięciu. Już szukam fizjoterapeuty w okolicy.

Ancys, strasznie współczuję tego szpitala 😔 Oby wszystko wróciło do normy jak najszybciej 😘

ancys85 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Natalii dzięki za radę, spróbujemy :)

Ja wróciłam do obrączki nie tak dawno, chyba w czwartek. Też miałam mega problem z opuchlizną, o kostkach nawet nie wspominam.. :/ W jeansy wchodzę, ale jak wspominałam u mnie waga leci w dół i jest już kilka kg niższa jak ta przed ciążą.

Jak karmię lewym cyckiem to patrzę na tv :D karmiąc prawym jestem tyłem do telewizora (mamy sofę, która od naszego powrotu do domu jest ciągle rozłożona) - wtedy mogę się napatrzeć na córcie, bo zostaje mi jeszcze ściana do wyboru :D

Zepsuło mi się dziecko :D je jakieś 30 min, usypia i wypluwa cyca. Po 40 min budzi się, oczy jak 5 złotych - wyspana :D O co chodzi? No głodna chyba nie jest..
    Leeila kolo 4 tygodnia jest skok rozwojowy, może to?

• Audrey Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, około 5tyg jest skok rozwojowy, może to?

Chmurka, przepraszam że pytam ale dlaczego teście mieli zakaz dotykania i brania na ręce? Są przeziębieni czy co?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AM położna kategorycznie zakazała gości. Powiedziała ze dz

idziuś jest za mały na gości. Poza tym sezon grypowy i koronawirus. Jak jej powiedziałam że teście tak przyjadą bo nie doczekają to powiedziala że w takim razie goście mogą zobaczyć dziecko i wyjść posiedzieć do drugiego pokoju. Aż tacy radykalni nie byliśmy ale na ręce nie pozwalaliśmy wziąć. I teraz w weekend przyjedzie moja siostra i brat totalnie same zasady chcemy wprowadzić

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z wagi mi spadło 8 kg Jak się azyl trzy dni temu. Jeszcze 8 do wagi sprzed ciąży

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko Ty zbierasz pokarm z muszli laktacyjnych prawda? Ja mam takie dwie różne pary w opakowaniu. Jedne z dziurkami ( do wietrzenia cycków a drugie bez do zbierania pokarmu. Ale zastanawialam się czy jak będę częściej nosiła te bez dziurek to czy tym moim biednym cyckom nie zaszkodzę?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tego karmienia na leżąco. Mi na siedząco idzie super, ale na leżąco to Nikodem się bardzo denerwuje

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka karmimy się na leżąco i tylko w tej pozycji. W szpitalu i jakieś kilka dni po powrocie do domu, karmienie było na siedząco i w sumie też mi to nie przeszkadzało, gdyby nie to, że Amela krztusi się mlekiem. Póki co, uważam, że na leżąco jest najbezpieczniej bo ja się panicznie tych zakrztuszen boje, a jeść dać trzeba 😂
    My też nie pozwalamy małej brać na ręce. To nie zabawka, żeby ją brać do ponoszenia lub pomacać - będzie większa, to sobie będą nosić (jeśli będzie chciała 😉)
    Tak właśnie myślę, że to chyba skok rozwojowy. Amela ostatnio dłużej wisi na piersi, czasami się złości przy cycku, jak pije to nie śpi od razu tylko obserwuje 😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja noszę te z dziurkami żeby wietrzyć piersi, ale te dziurki dajesz u góry i w muszlach i tak zbiera się pokarm. Awaria jest dopiero gdy się pochylę i wtedy wszystko pozalewane. :)

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dzięki! Bo u mnie w instrukcji pisze że nie wolno zbierać mleka w te s dziurkami. Tylko że to trzeba wylac a jak chce się zbierać to w te bez dziurek...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey jak dzisiejsaa kąpiel w cieplejszej wodzie? :)
    Co do wagi to ja waze tyle co przed ciazą(to i tak pare kg za duzo :/ ) ale hit i szał bo mam bardziej plaski brzuch po ciazy niz przed! Jednak cukrzyclwa dieta byla spooooko. Uratowala moj wyglad. Watpie seby u mnie wraz z kp waga spadala. Za bardzo lubie jesc i wsuwam troche slodycze :/ moje chlopaki ciagle wolaja schabowe (ogolnie smazone bo jednak przy tej diecie cukrzycowej to i oni jedli zdrowo i im sie zachcialo powrotu do smazonego). Ja mam prohlem z pieczywem-w takim sensie,ze znowu jem go za duzo :/ bo najlatwiej i najssybciej przy maluchu lapac kanapke w locie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 21:43

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, kapiemy co 2 dni więc jutro, a raczej dzisiaj zobaczymy 😊🤪

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mam ten sam problem chlebowy 🤪
    W ubrania wchodze sprzed ciazy bez problmemu, ale i wage mam nizsza.

U mnie goscie brali malego na rece. A dokladnie tylko bratowa meza ale maly mial juz 4 tyg wtedy. Poza tym widuja go dziadkowie i czasem damy potrzymac go tesciowej. Ale my z nimi mieszkamy, wiec jest inaczej.

Katwie co u Was??

U nas pozycjana lezaco wogole nie wychodzi ☹

Ancys podziwiam za brak tv 😊

My nosek zakrapiamy codziennie, czasem nawet 2-3 razy bo malemu czesto mocno furczy. Czaaem tez odciagam jak widze koze w srodku ale za daleko zeby zlapac wacikiem.

Emy musimy uzywac emolientoe i te dajemy do wody. Tylko glowe szyje szamponikiem

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Wy o kręceniu główką i otwieraniu buźki, a ja mojej córce do karmienia chyba zacznę wiązać ręce 😂😂 no macha nimi na wszystkie strony, przykłada do buzi, czasami proboje je wsadzić przez co cały cycek się już nie mieści, przy tym się złości 😂 najczęściej pojawia się to pod koniec karmienia, kiedy już jednym okiem śpi. Ale odciąganie tych rączek od twarzy, żeby nie przeszkadzały w jedzeniu to ciągła wojna. 😂

U nas było to samo na początku. Nam tulik uratował karmienie.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od którego dnia/tygodnia podawalyscie smoczek? Jestem już zdesperowana... Od prawie trzech godzin Aniela przysysa się i zaraz odsysa od cycka, macha głową, raczkami, denerwuje się... No niemożliwe żeby była głodna bo jeść nie je już od dwóch godzin normalnie tylko tak właśnie szaleje... Na rączkach zle, z cycem w buzi źle, bez cyca jeszcze gorzej... Nie wiem co się dzieje...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, może umiecie ja w brzuszku? Moja właśnie się tak zachowuje jak ja gniecie, dodatkowo robi się czerwona.
    A smoczek podałam już w szpitalu ale smoczki się z Agata nie lubią 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey co to znaczy że ja gniecie?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek można używać już od urodzenia.

Chmurka lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ