!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie.. byla u nas polozna i ona zawsze czepia sie mojej diety w sensie kolek malego..
I tak najpierw mowila, żebym nie jadla owocow pestkowych czyli prawie wszystkich. Dodatkowo wiadome pdpada ciezkie itp.. np takie podstawy diety matki karmiacej. No ok..
Ale tak co wizyta to obwinia cos innego za te kolki..
Np dzis juz zabronila mi pic herbaty owocowe, anatola, woda gazowana zamienić na przegotowana.. itp.. chleb nie bialy a na zakwasie, gdzie wczesniej ja piekłam swoj zytni na zakwasie to mowila, ze nie.
Co więcej no podstawy typu masaze itp.
Ale kazala mi tez zaczac pic rumianek 2× dziennie, a za trzy dni zaczac sobie parzyc kimnek 1×dziennie z 1 lyzeczki. Ale to zwiekszy mi tez pokarm, ktorego mam juz ostro duzo..
I nie wiem czy jest sens? Czy wogole sluchac tych rad?? Chodzi mi rumianek i kminek glownie..
Bo brzuszek to ja juz dawno masuje i cwicze nozki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 13:44
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pap zero.. na poczatku cos widzialam bo niektore rzeczy dawaly mu wysypke az.. ale zeby az tak winic gruszke czy jablko? Zreszta przeciez ja tez witamin potrzebuje.. rozumiem, ze mam ominac alergeny czy jesc lekko.
Ale zaraz to ja i tych zdrowych rzeczy nie bede mogla. Nawet jak powiedzialam, ze ugotowałam sobie krem z gruszki i pietruszki to mnie zjechala za ta gruszke.
I wogole zapomnialam jeszcze bo niby jestem kp a ona kaze mi malego przepajac rumiankiem...
Audrey ja juz sama sie w tym gubie 🙄 choc napewno jak wypiłem kupne smoothie z szpinakiem czy raz zjadlam kawałek czekolady to maly mial wysypke.
Adaś
-
Czekolada to alergen więc w sumie nic dziwnego. A smoothie kupę no to wiadomo - może być chemia. Ja też schizowałam na początku z tą dietą. Aż w końcu czułam się tak słabo że zasypialam karmiąc małą mimo że spałam w nocy. Zaczęłam jeść normalnie, jadłam zrazy smażone, pałki smażone (ale mała ilość oleju) i nic małej nie było. Fakt nie jem czekolady więc jak słodkie to np familijne śmietankowe. A w szpitalu to pamiętam to mieli do jedzenia np ogórkowa, mielone, kiwi czyli cytrusy, jakaś kiełbasę mielonke, kawę zbożowa też dawali więc.no nie wiem.
Teraz jestem tego samego zdania co pap. -
Wiadome czekolada alergen..
Akurat smoothie bylo bio i sklad serio fajny. Wiec wiem, ze napewno to byla reakcja na szpinak, bo pp jablku czy gruszce tak nie bylo.
To samo np mialam ogromny bol brzucha po salatce tunczykowej z jajkami. Pozniej jadlam same jajka i tez byl dramat.
Inna sytuacja dwa dni leczo na obiad i tez malego okropnie bolalo.. a juz pozniej bylo tak w miare.
Takze trochę to ma wplyw..
Ale tez uwazam ze nie ma co schizowac. A tu znow ta polozna to tak nakreca sprawe ze zaraz to ja nie bede miala co jesc 😵
Jeszcze jej teksty, ze" ona bardzo mnie prosi, zebym nie jadla ...(wstaw sobie cos, bo ona wymysla wiele cudow.. np jak np dzis ta herbata owocowa, bo sa w niej pestkowce czy anatol), bo ona chce tego dla dobra mojego dziecka ". Normalnie robienie ze mnie zlej matki jak to zjem czy wypije..
A tez juz mam watpliwosci w ta diete... gdzie wogole w ciazy to byl calkiem na nie na nia. Oczywiscie alergeny itp wykluczane to logiczne. Ale reszta?Adaś
-
Joana ja nie jem tylko cebuli, czosnku i kapusty. Wszystko inne typu czekolada czy, śliwki jem. Codziennie piję herbatkę dla kobiet karmiących która zawiera kminek, koperek i anyżek. Mały poza ulewaniem nie ma żadnych problemów z brzuszkiem, pruka jak stary
a my nie wiemy co to kolki.
Nie wiem czy ta herbatka działa czy poprostu mi się trafił taki egzemplarz.
A, jem tylko produkty bez laktozy, ale to ze względu na swoją nietolerancję.joana lubi tę wiadomość
-
Moja córka jak pamiętacie z zaburzeniami rozwoju ale wówczas tego nikt nie wiedziak
Wciąż miała bok brzucha wciąż płakała nie mógł się załatwić miała zaparcia na cycku jako maluszek mając napewno 3 miesiące naod urodzenie pediatrzy wymyślali zmianę mleka ale gastrolog się nie zgodził
Później nietolerancję laktozy
Miała podawany delikol z każdym karmieniem
Okazało się że bez potrzeby męczarni kilka miesięcy
Jak się potem okazało u nas był problem mięśniowyjoana lubi tę wiadomość
-
Joana taką polozną trzeba poczestowac bigosem i powiedziec,ze wlasnie swiezy ugotowalas i zajadalas sie se smakiem 😎 moja polozna, ktora przychodzi powiedziala,se dieta matki karmiacej to zdrowa dieta i duzo wody. I mi powiedziala,ze jesli dziecko jest zsypane uczuleniem to wtedy szuka sie alergenow. Joana jedz zdrowo. Nie przepakaj rumiankiem moim zdaniem. Po co to temu brzuszkpwi nowonaeodzonemu fundowac taką "przyjemnosc". Czekolada to silny alergen, orzechy tez-mozna unikac ale reszte jedz normalnie,daj spokoj. Kolki i problemy z brzuszkiem to zobacz-3/4naszych wrzesniowych dzieci ma. Moj tez ciagle steka, denerwuje sie i poplakuje.
Mnie pomalu przerasta czas wiszenia Szymiego na mnie.. popoludniami on przesadza..wisi i wisi..do kibelka pdejsc nie moge,je-przysypis i tak w kolko. Nie pamietam takich akcji ze starszakiem. Czasem jak tyle na mnie wisi to wjezdzs mm i potrafi wypic40albo i 60(wiecej nigdy nie). Ech..Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap lacze sie w bolu z wiszeniem popoludniami.. u mnie tak samo ale prawdziwy dramat to wieczór 🙄
Co do przepajania tez wlasnie jestem na nie ale juz gubie sie w tych radach. A dziecku nie chce sie szkodzić...
Moze wlasnie zrobie tydzien normalnej diety.. a moze rzeczywiscie moge jesc jak człowiek.. bo juz mnie meczy ta monotonia .
Jasmina tez chce taki egzemplarz. Dobrze pamiętam, że miałaś dzis wizyte u lekarza??Adaś
-
Właśnie mieliśmy akcje extrem
Mała wymiotowała. Z fontanna masakra jak w kreskówce na metr odległości w ilości jak. Wiadra....
Chyba się przetankowala na maxa bidula
Teraz musz eja nieco poglodzic by żołądek odpoczął i karmić będzin się dopiero w nocy
-
Ja jem wszystko tzn domowe jedzenie po prostu. Czy jadłam łazanki z kapusta czy pulpety to brzuszek jak bolał tak boli jak nie podam espumisanu. Ze słodyczy zdarza mi się zjeść jakieś ciastko ale czekolady faktycznie unikam bo może uczulić. Tak sobie myśle skoro dzieci karmione mm maja kolki to dieta matki karmiącej chyba raczej nie ma wpływu 🤷🏼♀️ No chyba ze faktycznie alergia na bmk ale chyba wtedy poza tzw kolka są tez inne objawy
joana lubi tę wiadomość
-
Krokodylica, pap86, AHope, joana, Chmurka, Leeila26, Audrey, edka85, Natalii, Domi1995, Asia000, Jaśmina, DarlAa, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Pogoda jakie Julek ma superowe wlosy!!dlugie i takie proste sterczące, no i kolor!
Moj Szymi miesiac konczy w piatek. Na razie jego zycie polega na spaniu,jedzeniu+spaniu i stekaniu. Musze kiedys nagrac te jego odglosy i Wam jakos tu przeslac haha. Zmarlego by obudzilaktualnie spi a to pora jego kąpieli i teraz nie wiem-budzic czy nie. W sumie przydalo by sie ta pupelke umyc bo dzis kupa byla po lopatki prawie i zmywalam tylko wacikami. Ale wtedy po kapieli znowu bedzie chcial cycolic i cycolic.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Hej dziewczyny
U nas była dzisiaj położna i mamy podejrzenie przepukliny.
W środę za tydzień mamy wizytę u pediatry i jeśli to się potwierdzi to chirurg dziecięcy i operacja, bo leczy się to tylko operacyjnie.
Tylko musimy poczekać bo na razie Maksiu jest za mały na operację, z tego co wiem czeka się żeby dziecko miało przynajmniej 3 miesiące.
Apropos operacji, Katwie jak się macie? -
Kroko wspolczuje 😔 a to boli dzidziusia jakos??
Pap ja glupia zawsze wybudzam a pozniej za to place krzykiem pod koniec kąpieli...
Pogoda jaki slodziak i super ubranko 😍🤩Adaś