!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka, to u Ciebie to jednak katar?
Wiecie co, jak mówicie że wam z piersi tryska mleko jak z gejzera to próbuje sobie to wyobrazić i mam w głowie kadry jak z filmu akcji. Dla mnie to jak magia jak o tym myślę 🤣
A ja już wiem że przejdę na mm ale czekam do wizyty u ginekologa. Już i tak tego "mleka jest mało, tylko 3x karmię, ale wkurzam mnie to. Bo ona się opija, potem i tak bierze mmm, zwykle pół porcji, i zaraz muszę podać drugie pół jak tamto bo wcześniejsza woda zapchała żołądek.
Pogoda, ja też dzisiaj się wkurzyłam. Tak mnie głos boli, nakarmilam mała i widzę że chce spać ale nie może zasnąć i przekładam ją, butli nie, smoka nie no i już nerwy miałam. Zasnęła a ja tonę w morzu poczucia winy 😩 -
To chyba nie jest normalne ze moje dziecko prześpi max 30 min... co prawda zrobił kupsko i się uspokoił ale o spaniu nie ma mowy 🤷🏼♀️ Rozgląda się dookoła ale nie może być sam w łóżeczku tylko na kolanach u mamy. Dobrze ze zaraz maz wraca z pracy i mu go wrzucę w ramiona bo oszaleje
Cofam to nie leży grzecznie 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 15:57
-
Chmurka tylko sol fizjologiczna 0,9. Nebudose to jak lekarz zaleci bo to cos innego.
Dziewczyny ja tez czasem miala bym ochote na mm prsejsc bo to bardziej zaplanowane itp 🤪 ale wiem jak bylo przy pierwszym synku gdzie na jego 6miesiecy kp mnie meczylo i przeszlam na mm a potem plulam sobie w brode bo tesknilam za tymi wpatrzonymi we mnie oczkami, za tym uczuciem bliskosci i uczuciem ssania. Damy radeczujemy sie uwiazane (tez tak mam, nigdzie nie bylam od urodsenia Szymiaka) ale z drugiej str w naszym mleku jest tyle dobra. Leci dsieciom jak z kranu wiec nie poddawajmy sie. A jak trzeba bedzie gdzies wyjsc to odciagniemy flaszke i pojdziemy do tej biedry czy pepco na szalone zakupy bez dziecka haha
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja kp doceniłam szczególnie, gdy pierwszy syn miał 5 miesiący i pojechaliśmy w góry i na szlaku go karmilam 😂 usiadłam na kamieniu, ładnie się zaslonilam i nakarmiłam 🙂 Żadnych ograniczeń czasowych czy obciążenia dodatkowym ekwipunkiem.
joana lubi tę wiadomość
-
Pocieszcie mnie proszę ze doczekam się czasu ze młody będzie jadł co 3h i w nocy będę wstawać tylko raz. Dzisiaj oszalał... przez godzinę chyba 4 razy mu podałam cycka... usnie max na 15 min i znów szuka ... ileż tych skoków rozwojowych może być ? Czy co to kurde jest... wcześniej zjadł cyca i spał a teraz nie wiem co się stało. Nie mówię ze spał rewelacyjnie ale godzinę czy półtorej w ciągu dnia mu się zdarzało a teraz jest jakis dramat...
Ps.
Głodny nie powinien być bo cycki mam pełne mleka aż bolą a poza tym ulewa mu się wiec chyba raczej to nie jest z niedoboruWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 16:32
-
Pogoda dziś i u nas kiepski dzień...zaśnie na max 15-20 minut i wstaje i marudzi... Nie powinna być głodna bo właśnie je efektywnie, słyszę że łyka, ulewa jej się. Bali idą, kupa jest co jakiś czas, brzuszek miękki a marudka taka... Nie wiem:((
-
Joana troszkę można odsłonić ale bez naciągania 😉 mi zaleciła lekarka "spsikać" gazik octaniseptem i położyć na siusiaku i normalnie założyć pampersa. W szpitalu, na początku tak robiłam po każdej zmianie pieluchy a teraz tylko na noc.
joana, erre lubią tę wiadomość
-
Wynik ogólny moczu dobry;
Posiew moczu jałowy więc wykurzyliśmy tą paskudną baktetie;
Krew i crp ok;
Echo serduszka i ekg w porządku.
Usg główki prawidłowe;
Jeszcze usg nerek i jamy brzusznej jutro i w czwartek DO DOMU 🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 17:03
Pogoda, AHope, erre, Chmurka, Krokodylica, edka85 lubią tę wiadomość
-
Ancys oj teraz do czwartku bedzie sie dluzyc.
Ja z siusiakiem nic nie robie.
Co do wiszenia to moj tez popoludniami wisi, ulewa,szuka cyca a to chodzi o brzuszek i nic sie jie poradziancys85 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ancys super wiadomości ❤
Pogoda u nas tez nadal po skoku w 5 tygodniu byl dramat kilka dni, zw wlasniw wygladalo to jak u Ciebie z jedzeniem co chwile. Dosłownie mialam wrazenie ze tylko je caly dzien. I drzemki byly wlasnie po 30 min.ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pogoda wrote:To chyba nie jest normalne ze moje dziecko prześpi max 30 min... co prawda zrobił kupsko i się uspokoił ale o spaniu nie ma mowy 🤷🏼♀️ Rozgląda się dookoła ale nie może być sam w łóżeczku tylko na kolanach u mamy. Dobrze ze zaraz maz wraca z pracy i mu go wrzucę w ramiona bo oszaleje
Cofam to nie leży grzecznie 🤦♀️
U mnie tak było w zeszłym tygodniu. W tym już jest lepiej, dziś w dzień nawet dwa razy kimną w łóżeczku, ale za to postęp jest bo jak nie śpi to gurzy jak najęty
Pogoda lubi tę wiadomość
-
A w ogole to czy Wasze dzieciaczki (jak nie maja epizodow bolu brzuszka czy robienia kupki) maja jakies godziny czuwania? Bo moj to wlasciwie tylko spi i je. Popoludniami zwykle jest epizod z bezuszkiem albo rozbudza sie po kąpieli i ma jakas godzine czuwania, troxhe marudzenia i noszenia ale tsk to generalnie cale dnie spi po piersi a w piatekskonczy 5tgodni 🤔Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Co do kp to wiem, ze marudze ale skoro mam pokarm, o który tyle walczylam, to napewno nie przestane poki mam mleko.
Tak jak pisze Erre jak dzieciaki wyrosna z tego wiszenia to mimo wszystko to jest wygoda.
A mowia o pokarmie maly byl tak glodny, ze wycmykal mi dwie piersi do dna. Tersz jak sciskam sutki to nic nie leci 🤷♀️pap86 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pap, u nas jest czuwanie po porze śniadaniowej i ja w sumie nic nie mogę wtedy robić, bo nie wiem czy nie zacznie nagle płakać. Trochę patrzy w przestrzeń, trochę na obrazki, wydaje odgłosy, pomarudzi, żeby uwagę na niego zwrócić 😅 Najlepiej jest, gdy starszak halasuje w pobliżu, to patrzy w jego stronę z zainteresowaniem.
-
Pap ja przy pierwszym synu też nic nie robiłam ale teraz wyskoczyła nam ta bakteria więc przez jakiś czas na noc będę robiła okład żeby znów jakaś infekcja nam się nie przyplątała.
W ogóle powiem Wam że jakaś plaga teraz z infekcjami dróg moczowych, co drugi bobas ją tu ma 🤷♀️
Ordynatorka powiedziała mi dziś, że pierwszy raz ma na oddziale tą bakterie (co miał Pawełek) i już pojawiły się dwa kolejne przypadki...zbierała wywiad bo gdzieś musiał się nią zarazić...