!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChmurka, chodzi o mycie
Mi bardzo ciężko domyc szyjkę malej, ma tam duzo fałdek i po kąpieli pozniej i tak widzę, że w zakamarkach vos zostalo (jak wyprostujesz faldkę). No zbiera się tam wszystko, zwlaszcza jak dziecko ulewa. Oczywiście Tosia wrzeszczy jak próbuję myc szyję albo paszki i maz każe mi szybko kończyć, a to nie takie łatwe
-
Łomatko a mi sie zrobil albo zastoj albo zatksny kanalik. Niby mleko plynie i to calkiem niezle ale pod piersia(w sensie na dole) ztobila mi sie czereona plama i boli mnie w tym miejscu piers. Najpierw myslalam,ze moze fiszbina od stanika mi ucisnela ale chodze w miekkim i boli.. nie mam goraxzki, nie mam zgrubienia ale cos musi byc na rsecxy
boje sie zapalenia jakiegos.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Chmurka, to o umycie chodzi 😅 u nas dużo fałdek w których brud się mega osadza, no wszystko się tam zbiera po prostu, a jak dziecko ueje i jeszcze tam wyleci to istna masakra 🤦♀️ no i u nas jest machanie głowa więc jest dodatkowo delikatnie zaczerwieniony że trzeba bephantenem smarować żeby się nie daj Boże odparzenie nie zrobiły. A Agata na mycie szyi reaguje co najmniej tak jakbym jej chciała truciznę podać. Ja trochę się nauczyłam chociaż nie jest to idealne i szukam skuteczniejszego pomysłu więc czekam na prozycje😅
Ja daruję sobie dokładne mycie podczas kąpieli. Potem biorę miskę z ciepłą wodą i żelem, waciki, kładę ją i po prostu sie z nią szarpie 🤣 czasami jest nawet trochę spokojna 🙈 no i potem bephanten.
Z pachami u nas zdecydowanie lepiej 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 01:16
-
Pap, próbowałaś wszystkich pozycji? Ja kiedyś nawet próbowałam z takiej klęczącej nad dzieckiem 😂
My ogarniamy szyjkę podczas kąpieli, przekręcamy na brzuszek i wtedy jest lepszy dostęp pod brodą. Większy problem mamy z faldkami na udach. I tam raczej się mleko nie zbiera 😂
-
Uff nadrobiłam Was.
My wczoraj ochrzciliśmy Maksa. Imprezę odwołaliśmy, tylko chrzestny z żoną i moi teściowie przyszli na chwilę do nas do domu. Był tort, zamówiłam jedzonko z knajpy i pizzę i było ok.
Łucja wczoraj nadal gorączkowała, dostała syrop. W piątek byłyśmy u lekarza, na razie brz antybiotyku. Inhalacje, syropki i tyle.
A dzisiaj jeszcze spią moje dziewczyny. Szok bo zwykle młodsza wstaje o 6 rano.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 21:11
Pogoda, ancys85, erre, AHope, edka85, Leeila26, Audrey, joana, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Ja szyję myję Maksowi w kąpieli. Podtrzymuję go w czasie kąpieli lewą ręką więc na ręce odchylam mu delikatnie głowę do tyłu i mam lepszy dostęp do szyi.
U Maksa też taki wystający fałdek skóry wokół pępka, chirurg dziecięcy stwierdził ostatnio delikatną przepuklinę pèpkową i kazał więcej ikładać dziecko na brzuchu.
U nas też problemy brzuszkowe, stękanie i płacze na kupkę i bąki.
Mój synek też odróżnia dzień od nocy, w dzień śpi a w nocy baluje hahaha -
Któraś z Was kiedyś pisała żeby sprawdzić czy dziecku nie jest za gorąco.
A ja Wam napiszę inaczej, każde dziecko jest inne i np. Maks jest ciepłolubny, myślę że gdyby ktoś z zewnątrz popatrzył mógł by powiedzieć że przegrzewam dziecko, ale on po prostu lubi być otulony i lubi mieć cieplutko, dopiero jak ma dodatkowy kocyk to śpi spokojnie. -
Kroko cudowny Maksymilian i Twoje dwie Gwiazdy
wyglądały świetnie w tych sukieneczkach
I jak w kościele, mały Wam spał?
U nas z fałdkami podobnie, też jest problemale ja nie ogarniam tego w wannie, tylko woda do miseczki właśnie jak u Audrey i myjemy podczas leżenia na brzuszku. Przekręcenie Amelki w wannie na brzuch chyba graniczyłoby z cudem
-
Audrey wrote:Dziewczyny, była temat śpiworków zimowych do wózka. Mówiłam że zamawiam od dziewczyny która sama szyję z fb, wczoraj dostałam i jestem zachwycona 😍 jest gruby, masywny, w środku milutko i cieplutko, kaptur jest odpinany, zamek dwustronny, no bajka. Masa wzorów do wyboru, jeśli któraś zainteresowane to piszcie to podam jak szukać jej na fb bo nie chce niepotrzebnej reklamy robić 😉 na początku planowałam śpiworek z cottonmose ale nie żałuję, cena ta sama a ten mój wydaje mi się lepszy 😅
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
U nas była położna wczoraj bo mieliśmy problem z karmieniem piersią. Po części wina była w złym przystawianiu a przy okazji wyszło że ma zespół wzmożonego napięcia mięśniowego i będziemy szli do fizjoterapeuty ale dopiero 6.11
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪