!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey z tym skokiem bardzo możliwe, bo ja też w zeszłym tygodniu narzekałam, że mała nie śpi w dzień i ogólnie ma problem z zasypianiem, jest marudna itp. A od piątku jakby mi ktoś dziecko podmienił.. naprawiła się 😅 chyba skoczyła już 😉😂 albo zasługa tego, że zaczęłam ją usypiać w rożku (nie wybudza się przy odkładaniu i jest opatulona 😃)
Aina lubi tę wiadomość
-
U nas tez chyba skok się zakończył bo Julus dziś dużo spał. Co prawda przy cycku dalej się złości ale to ewidentnie baki go gniota. Mam nadzieje ze w nocy tez będzie dobrze spał a nie ze wyspał się w dzień i w nocy da czadu... poprzedniej nocy tez całkiem niezle spał aż moje cycki chciały eksplodować bo tak długiej przerwie. Wiem tyle ze albo to zbieg okoliczności albo faktycznie tulik i szum wydry działa
jak go zapne w tulika to się uspokaja.
Leeila co do rożka to tez już na to wpadłam jakis czas temu i bez opakowania dziecka nie odkładam 😅 -
Wczoraj pisałam że moja córka cały dzień nie śpi. Z to nadrobiła w nocy. Po długiej bitwie usypiania zasnęła o 21:00 i obudziła się dopiero o 4:00. Byłam tak padnięta że poszłam spać razem z nią, obudziłam się o 3:00 i byłam w szoku że ona jeszcze smacznie śpi. A że spałam już ciągiem 7 godzin 😱🙈to chodziłam nad łóżeczkiem i czekałam aż się obudzi 🤷♀️
A tak od rana pracujemy 😍
W ogóle Agata dzisiaj przewróciła się z brzucha na plecy 😱 co chyba jest jednorazowa akcja bo powinna to robić za 4-5 miesięcy dopiero 😅Krokodylica, Zabka_89, Leeila26, Natalii, Chmurka, Pogoda, erre, ancys85, joana, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Audrey, a nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego? Bo trochę szybko to podnoszenie...4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Audrey bo co jak co ale Agatka Ci sie udala 😎 sliczna jest. Ona dlugi tak umie glowke utrzymac? Bo u mojego Szymka dzis polozna wlasnie zaobserwowala prwwdopodobnie wzmozone napiecie w obreczy barkowej (na wizycie przedszczepiennej mam dopytac pediatre) i to sie objawia ttm,ze ma jedba piastke mocno zacisnieta i rzadko ja luzuje (a druga jest swobodna), dosc mocno utrzymuje wlasnie glowe lezac na brzuchu (ale nie az tak pieknie jak Agatka) i jeszcze jak jest w pozycji do gory do odbicia to bardzo glowe sztywno trzyma-i to sa zdaniem poloznej te przeslanki zeby mowic o wzmozonym napieciu. Mam poogladac na necie jak sie robi masaz shantalla i to robic.
Szymi wazy 4780 wiec powiedziala,ze najada sie jak bąk a mleczko mamy jest ze smietaną kremowką 😆
I problemy z brzuszkiem,ktore jej opisalam i zaobserwowala podczas karmienia to moga wynikac ze zlej techniki przystawiania niestety-on lyka za duzo powietrza i jest zagazowany. Jak przyjedzie do mnie za tydzien to popracujemy nad technika przystawiania bo on za plytko lapie sutka i cmoka wiec wpada mu powietrze. No niby kp to taka latwa sprawa a tu patrzcie-od5tyg zle przystawiam malego. A!i jeszcze chyba wedzidelko do podciecia ale to oceni pediatra. Tskie wiesci z dzisiejszej wizyty poloznej. Zlota kobieta. Naprawde. Mloda dziewczyna(mysle,ze moze byc mlodsza ode mnie)ale ma wiedze i zapał. Jesli za tydzien bedzie u mnie ostatni raz to normalnie kupie duze merci w podziekowaniu.
Erre nie wiem czy mozna zwracac takie rzeczy.niby nie otwarte.
Aina spokojnie domowe metody mozesz-nie boj sie czosnku i syropu z cebuli (a to pomaga najlepiej i najssybciej).Audrey lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
PAP ja zauważyłam u Julka podobne objawy do Twoich ale jak była CDL to stwierdziła ze jest Ok. Ostatnio byłam u pediatry to nic nie mówiła ... a szczepienie mamy w pt ciekawe czy będzie Ok. Julek dziś ma zły dzień
jednak skok to jakaś ściema... po prostu raz jest dobrze raz nie... nie wiem od czego to zalezy.
-
Kurcze to teraz mnie zmartwilyscie bo u nas maly bardzo szybko zaczal podnosic glowke. W podobnym czasie jak u Audrey. I sa zachowania jak pisała Pap..
Audrey slodka dziewczynka 🥰
U nas nie wiem czy zaczyna sie skok czy co.. ale maly jest marudny od brzuszka to napewno. I dodatkowo bardzo malo zaczal jesc, denerwuje sie przy tym okropnie. Wogole u nas slaby czas.. co do spania jak ostatnio go chwalilam to teraz znow wogole nie spi w dzien. Serio. Drzemki po 30 min na mnie a tak to noszenie. A w nocy spanie 1,5 do 2 h..
Idealnie wpisuje sie w opis poprzedniego skoku..
Erre watpie, ze mozna oddac. Szczerze to mamy ten san problem z paczka 1. Ale nic z tym nie robilismy, bo mamy ich az 1,5 paczki i stwierdzilam, ze jak gdzies u znajomych bedzie dzidzia to im dam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 12:06
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny dajecie espumisan 40 czy 100? Ja chyba zamówię tym razem 100 bo te bąki dziecku zyc nie dadzą. Dzis od godziny 10 4 razy był cyc i dopiero dziecko usnęło... ciekawe na jak dlugo
-
Edka, pap, ona już dawno podnosi główkę, potrafi nią nawet obrócić z boku na bok. Ale nie trzyma jej długo, tak po prostu załapałam zdjęcie. Zaniepokoiłyście mnie trochę bo ona też jak u pap w pozycji pionowej to też podnosi główkę. W zaciśnięte piastki i schorzenia temu przypisane to akurat nie wierzę. Nie wzięłam tego jako nic dziwnego po syn szwagierki i bratowej z maja też podnosili tak główki. Położna zreszta też mówiła że kłaść na brzuchu żeby główkę ćwiczyła. Widzi ja raz w tygodniu i nic nie mówiła, na wizycie patronażowej też cisza o tym 🤔
Muszę w piątek zapytać o to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 13:18
-
Amela też trzyma sztywno główkę podczas odbijania. Przez dłuższą chwilę na pewno, póki się nie zmęczy lub nie robi się senna.. ale podczas leżenia na brzuszku jeszcze nie podnosi tak ładnie jak Agatka.
Ja się dzisiaj czuje tragiczniejuż tydzień męczy mnie katar, przez weekend czułam się już lepiej i myślałam, że przechodzi a dzisiaj chyba jakiś powrót
nie umiem przez to porządnie ululać małej, co chwilę się wybudza bo ja smarkam. Dosłownie wodospad z nosa.. masakra
U nas Espumisan 100 od początku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 13:11
-
U nas też espumisan 100.
Ja słyszałam, żeby noworodka od początku kłaść na brzuszek, aby ćwiczył mięśnie grzbietu i podnosił główkę.
Dowiedziałam się w Rossmannie, że zwroty produktów do 7 dni z paragonem w tej samej drogerii.joana lubi tę wiadomość
-
Oczywiście noworodek ma ćwiczyć podnoszenie główki, ale dopiero w 2m osiąga umiejętność na 45 stopni, a w 3m na 90 stopni od podłoża. Zadzieranie w górę to co innego. Tu jest fajny artykuł fizjo na ten temat https://mamafizjoterapeuta.pl/2019/10/02/zadzieranie-glowki/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 13:50
joana lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Nie ma co sie doszukiwac u swoich dzieci
najlepiej zapytac pediatre co sadzi ale jak nie widzi nic zlego to nie ma co szukac. U nas raczka rzeczywiscie jest mocjiej zacisnieta niz druga ale ja musze tez skorygowac swoje zachowania wobec dzidzi bo okazuje siezze troxhe zle go nosze i w ten sposob moge wzmagac wlasnie takie rzeczy. Wssystko oceni pediatra.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap, ja też trochę schizuje jeśli chodzi o dziecko. Faktycznie zapytam położnej i naszego lekarza. I ogólnie myślę czy nie jechać do większego miasta do kardiologa pediatry takiego typowo dziecięcego. Siostra męża była bo ich brat zmarł jako noworodek z dziura w sercu i chciała profilaktycznie przebadać synka. I też o tym myślę bo on robi i zdjęcia, i usg, przepływy itp. 🤔
Mamy dzisiaj jeszcze gorszy dzień niż wczoraj. Jedzenie co 2h czyli butla bo moje cycki produkują 3x dziennie coś, znowu nie śpi, chwilę przy przebieranie poleży sama ale ogólnie cały czas na rękach i na rękach oczy zamknięte ale nie śpi, każda próba odlozenia kończy się krzykiem. Raz musiałam ja taką płaczącą zostawić bo za przeproszeniem bym się zesrała. Cały dzień gniotą ją bąki, już wyjęłam espumisan 100. No tragedia. Niby na skoku dzieci są nieidkładalne ale że aż tak?🙈
W ogóle, Leila, chyba Ty ostatnio pokazywałaś że Amela ma trądzik nie? Bo Agacie też wyszły krostki, kilka na policzkach ale większość pod brodą, za uszami też ma. Cała reszta ciała czysta . Nie ma opcji że to potówki raczej bo mam ja cały czas na bodach z długim i skarpetkach. -
Tak, u Amelki dalej trwa trądzik 🤷 na początku było dużo takich jakby czerwonych punkcików, później przechodzi to w takie a'la pryszcze.. i też są u nas pod szyjką i za uszami. Ale za uszami podobno trzeba obserwować, bo może się okazać, że to z przebiałkowania mamy 🙈 u nas pojawiają się i znikają.. i wychodzą nowe. Podobno to trwa ok. 2-3 tygodni.
I mamy chyba ciemieniuche na czole i między brwiami. Główka czysta. Póki co smaruje tylko Elodermem, zobaczymy. -
Audrey przechodzicie to samo co ja miałam i takie dni wracają np dziś. Cyc najlepiej non stop i nie umie usnąć albo usnie i zaraz go bidusia coś budzi. Zastanawiam się czy nie wprowadzić mu esputicon zamiast espumisan bo nie wiem czy po tym espumisanie tak ulewa. Wg zaleceń lekarki podaje tylko 3 razy dziennie i tak jakby mniej zwraca niż jak dawałam częściej ... No chyba ze to zbieg okoliczności.
-
Uh, ulżyło mi trochę że pod szyją to normalne 😉 no u mnie raczej nie ma mowy o przebuałkowaniu bo cycka daje 3x dziennie tylko, raczej żeby ja nawodnić, tak to głównie mm, ograniczyłam zresztą białko. Co prawda mąż miał skazę białkowa w dzieciństwie ale jak podaje mm to raczej to nie to co?
Agata zasnęła chyba twardo na rękach. Idę spróbować ja do wózka położyć, życzcie szczęścia 🤣