!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
pap86 wrote:Dave a moj cudownie odzolkl wreszcie. Tak w przeciagu paru dni wreszcoe ma kolor dziecka. Jeszcze odtobine buzia ale oczy tezjuz lepsze.
też o tym marzę . Ale ostatni raz robimy badanie i zobaczymy. Na szczęście mam ciocie w szpitalu dziecięcym wiec dalej powie mi co i jak
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Meldujemy się po szczepionce 👍 Tylko jedno wkłucie, bo pneumokoki ,,nie dojechały" i mamy za tydzień. Ale to lepiej. Ledwo to przeżyłam.. 😢 za słaba mam psyche na takie akcje. A jak pomyślę, że za tydzień znowu to aż mnie ciarki przechodzą.. 😣
Katwie silna dziewczyno trzymam za Was w dalszym ciągu mocne kciuki!! ❤️❤️ Musi być dobrze!
Joana jak na bioderkach? My za tydzień w czwartek, też mam już stresa oczywiście 🙈 -
Erre z tym kubeczkiem to jest tak, ze nam po pierwszym posiewe poradzili, zeby lapac w kubeczek. Podobno jest pewniejszy wynik, bo wiele jest falszywie dodatnuch tych z woreczka. Zwyczajnie chodzi o mozliwosc dostania sie kupki do niego..
Leila dzia, ze pytasz. Bioderka dobrze,badanie eskspresowae..kolejna kontrol 02.12. A jak malutka po szxzepieniu?
U nas kupkk smierdza ale dramatu jeszcze nie ma.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Aniela spala wieczorem ponad 4 h. Obudziliśmy ja na kąpiel. Po kąpieli cyc i jak zasnęła to spala 6h. Obudziłam ja bo myślałam że mi cycki pękną.. i chyba niepotrzebnie bo spala tak smacznie i spokojnie a teraz wygląda na to że się wyspała i nie śpi już od dwóch godzin;P
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoana a czemu macie drugą kontrolę bioderek?
My dopiero mamy w listopadzie, ale jak bralam skierowanie od naszej pediatry to zdziwiła mnie, bo powiedziala, ze jak wyjdzie nam ok wszystko i oznaczenia A1 chyba to mamy się na ponowne kontrole nie zapisywać, bo nie ma takiej potrzeby, a coraz częściej straszą i każą przychodzić. Co innego, jak wyjdzie jakas nieprawidlowosc.
Zdziwilo mnie to, bo 4 lata temu z synem tak nie było, dlatego pytam, czy u Was cos wyszlo, czy to faktycznie jakas nowa moda na kilka wizyt teraz? -
nick nieaktualnyChmurka nawet nie wiem, co ci napisac, zajebiscie no 😀
Tosia nie spala praktycznie od 18 do 24.
O 19 zrobiliśmy kapiel, potem bylo karmienie i potem przez 2 h noszenie na rękach i bujanie. Potem zawinęłam ja w tulika i zasnela, ale po 20 minutach zaczela wędrować po lozeczku, przewróciła się na bok i niewiele brakowało do tego, żeby wylądowała na brzuszku. Wyjęłam ja z tulika, bo się balam, zeby w nocy tak spala. Nakarmilam i w końcu zasnela. U nas kolki, ulewanie i brak kupki 4 dzien -
Chmurka zazdro
ale u nas tez całkiem ładnie. Co prawda od razu po kąpieli Julus nie usnął, trzeba było na raty go lulac ale w końcu pospal do po 23 a później do 2.40 wiec szaleństwo. Generalnie się uspokoił chyba jednak ten sab simplex działa mimo ze daje i tak mniejsza dawkę i nie ma dziwnych akcji po nim. Poza tym daliśmy jeszcze czopek viburcol ale myśle ze głównie kropelki zrobiły robotę bo baki lecą praktycznie bez wysiłku. Standardowo po 5 ciśnienie na kupę było. Trzymajcie kciuki bo na 12.15 idziemy się szczepić
-
U nas noc byla laskawa.. jedna drzemka 4 i druga prawie 3 h.. ale ja sie nie wyspalam bo maly oczywiscie przebudzal sie jak smok wypadl 😅 takze jestem mianowana przez syna na opiekuna smoczkowgo 🤣
U nas byl moment ze byla jedna kupa na dzien ale ostatnio to ruszylo znow. I wczoraj np bylo ich chyba 5 ...
Ale wole te 3-5 dziennie, bo jak byla ta jedna to niestety taka ze wychodzila i gora i bokami z pampersa.
Natalii Ty chyba brałaś spiworek z beztroska? Tez sie nad nim zastanawiam bo ten do 12 miesiecy jest dluzszy niz z cottonmose.
I takie pytanie? Bo mysle nad nim z beztroska 93cm dlugosci albo z cotymtonmosse combi i od jest z takim odczepianym dolem i wtedy jest do 3 roku zycia.
I nie wiem brac spiworek na rok czy kupic na dluzej? Roczne ponad dziecko tez wozi sie w spiworkach? Sory za smieszne pytanie ale serio ja z dziecmi nie mam doczynienia i nie wiem... czy juz kurteczka ? Bo znow szkoda mi kuppwac tylko na rok jesli mam gdzies indziej z opcja przedluzenia w tych samych pieniadzach?
I kolejne pytanie? Jak ubieracie teraz dzieciaki? Wczoraj maz mnie opierdzielil po tych bioderkach ze ja za cienko ubieram malego, ze widzial jak te dzieciaki sa opatulone a nasze to jak z jakiegos getta.
A ja zawsze daje mu body na dlugi rekaw, spodenki, bluze, i przykrywam kocem tym minky. Plus apaszka i czapeczka.
I dzis niw ide na spacer bo powiedział, ze nie wyjde dopoki nie kupimy spiworka 😅
Natalii nie wiem jak z tymi bioderkami ogolnie ale ja byla zapisana tu i w innym miescie. W obu sa dwie kontrole. Jesli wyjda nieprawidłowości to bylaby 3. U nas wczoraj nic nie wyszlo a mimo to jest. Tez w sumie nie wiemy po co. A u a Was tez takie te wizyty ekspresowe? U nas minuta, bo robione bylo tylko usg z jednego boku i drugiego i tyle.
Pap ostatnio smialam sie ze matkom to nic nie daje tyle radosci co kupa i baki niemowlaka 😂
Pogoda super, ze u Was lepiej 😘
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. My dzisiaj po szczepieniu, ja nie poszłam, bo chyba serce by mi pękło, poszedł mój M
wczoraj miała wizytę u ginekologa i niby wszystko w porządku, ale wieczorem jak próbowaliśmy się poprzytulać to dramat... nie dość, że czuję się taka luźna to jeszcze taki mocny dyskomfort czułam przy akcji... jestem załamana, wczoraj siedziałam i płakałam po wszystkim. Czy to już będzie tak zawsze? Ma któraś z tym problem?
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Natalii u nas dzis chyba 3doba bez 💩 patrzcie kto by pomyslal,ze taki gowniany temat bedzie taki wazny..
O masakra, Tośka obsrała caly przod, ja mam syna, wiec nie mialam takich problemów 🙈
Chyba z 15 minut czyściłam ja tam dokladnie wacikami, oczywiście wczesniej zabralam ją pod kran 😂
Myslalam, że będzie lepiej, ale niee, pospala 20 minut i dalej placz. Wlasnie odkryłam, że mamy pierwszy skok... -
nick nieaktualnyJoana tak, kupilam z Beztroskiej i jest super fajny
czytałam opinie i o tym z Cottonmuse kilka osób pisało, ze jak spadnie na niego deszcz lub śnieg to zostają plamy, takie zacieki i w sumie to przeważyło.
Ja wzielam ten sredni, 100 cm, on niby ma starczyć na 3 lata. Właściwie mi zależy, żeby starczył na 2 lata, bo teraz do gondoli będę go podwijać, a na kolejny sezon super sie sprawi do spacerówki. A później malo ktory 3 latek jezdzi w wózku, moj nie chciał. Ale jak pojechaliśmy w góry z synem to brakowało mi takiego spiworka jak sie zmęczył.
Szkoda mi było wydawać tyle kasy na ten najmniejszy spiworek, bo on tylko do gondoli. A jednak za rok nasze dzieci będą miały rok i trochę, więc spokojnie w wózku pojeżdżą.
Co do ubierania, to ja na razie ubieram body na długi, cienka bluzeczka i spodenki. Na to cieplejszy pajac i jakas bluza ciepła, na nogi kocyk. Dzisiaj to pewnie bez bluzy, bo ma być 20 stopni.
Myślę, że jakbys za lekko ubierała, to Adaś by plakal w wózku.
Antosia jest ciepłolubna po mnie pewnie.
My jeszcze nie mieliśmy bioderek, dopiero w listopadzie, ale zaciekawiła mnie ta druga kontrola wlasnie. -
Natalii my cały czas ma skoku niestety 😩 jak się u nas objawia? Mała nie śpi całe dnie , nic a nic. Cały czas na rękach i tu zamknie oczy ale nie zaśnie. Są dni kiedy je mniej a są takie jak wczoraj gdzie bardzo dużo a dziś znowu mniej. Mam ogromną nadzieję że to się zaraz skończy 🤷♀️🤦♀️
U nas noce od początku są super, idzie spać między 20-22, śpi po 5,6h i potem 3h ale te już są takie niespokojne że stęka i jeczy 😩
I ogólnie Agata odrzuca już pierś, dziś 3 dzień z rzędu próbuje jej podać a ona pije 5min i ma nerwy, wygina się , pewnie dlatego że na początku leci dobrze a potem już mało. -
nick nieaktualnyJoana, a za rok spokojnie wykorzystasz spiworek, bo taki biegający ponadroczniak bedzie w kurteczce, ale jak sie zmęczy to wskoczy do spacerówki i juz nóżki się wychladzają, bo jednak nie jest w ruchu. Tak samo w trakcie drzemek.
W tych spiworkach fajnie się gore odczepia, zeby nie grzała tak wysoko, jeśli będzie kurtka. -
nick nieaktualnyAudrey to u nas jest bardzo podobnie. Do tej pory Tosia spala w dzien pięknie, po każdym karmieniu miala drzemki godzinę do dwóch, a jedna dluzsza 3 h. Wieczorem spala od 22 do 1, pozniej pobudki na jedzenie o 3 i 5. Ogolnie w nocy o tej 3 czasem przez godzinę nie spala, no ale i tak bylo super. A teraz w dzien duzo placze i mało spi, wieczory ostatnie 3 nie spi od 18 do 24 lub 1. Potem już spoko, ale rano znowu to samo.
Plus ulewanie, kolki -
Natalii u nas tez wreszcie poszlo kupsko hehe. Ale seby to pomoglo na stekanie to nie.bo przeciez moj Szymi to stary stękacz. U nas tez spanie jak krolik pod miedzą ale ja mam w domu wozek wiec wsadzam i jak zaxzyna sie krecic to zaczynam bijac albo jezdzic. Poki co hustawka hybrydowa mu nie pasuje do spania przy bujaniu w przod i tyl.
Joana co do ubierania to jesli tak ubieeasz do auta to ok ale na dwor to rzeczywiscie za maloja na dzis(jest cieplo) na dwor ubralam tylko pajaca i w taki cieply ale nie goracy kombinezon pluszowy i kocyk(ale kocyk to juz ja dzis sa duzo). A jak bylo juz tak zimno to ubieralam np.w jednego pajca ale juz do zimowego kombinezonu wkladam(mowie o spacerach w wozku)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 12:20
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt