X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dave a moj cudownie odzolkl wreszcie. Tak w przeciagu paru dni wreszcoe ma kolor dziecka. Jeszcze odtobine buzia ale oczy tezjuz lepsze.
    No to cudownie :) też o tym marzę . Ale ostatni raz robimy badanie i zobaczymy. Na szczęście mam ciocie w szpitalu dziecięcym wiec dalej powie mi co i jak

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po szczepionce 👍 Tylko jedno wkłucie, bo pneumokoki ,,nie dojechały" i mamy za tydzień. Ale to lepiej. Ledwo to przeżyłam.. 😢 za słaba mam psyche na takie akcje. A jak pomyślę, że za tydzień znowu to aż mnie ciarki przechodzą.. 😣

Katwie silna dziewczyno trzymam za Was w dalszym ciągu mocne kciuki!! ❤️❤️ Musi być dobrze!

Joana jak na bioderkach? My za tydzień w czwartek, też mam już stresa oczywiście 🙈

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mała często wygina się jak płacze... Poza tym mam wrażenie że często ma sztywna jedną nóżkę i jedną rączką tak inaczej macha. Jakby jej drżała

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdy gin Wam przepisuje antykoncepcję w hormonach, to macie jakieś badania porobione?

Czytałam ulotkę tych krążków nuvaring i nie są zalecane przy kp.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre z tym kubeczkiem to jest tak, ze nam po pierwszym posiewe poradzili, zeby lapac w kubeczek. Podobno jest pewniejszy wynik, bo wiele jest falszywie dodatnuch tych z woreczka. Zwyczajnie chodzi o mozliwosc dostania sie kupki do niego..

Leila dzia, ze pytasz. Bioderka dobrze,badanie eskspresowae..kolejna kontrol 02.12. A jak malutka po szxzepieniu?

U nas kupkk smierdza ale dramatu jeszcze nie ma.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela spala wieczorem ponad 4 h. Obudziliśmy ja na kąpiel. Po kąpieli cyc i jak zasnęła to spala 6h. Obudziłam ja bo myślałam że mi cycki pękną.. i chyba niepotrzebnie bo spala tak smacznie i spokojnie a teraz wygląda na to że się wyspała i nie śpi już od dwóch godzin;P

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana a czemu macie drugą kontrolę bioderek?
    My dopiero mamy w listopadzie, ale jak bralam skierowanie od naszej pediatry to zdziwiła mnie, bo powiedziala, ze jak wyjdzie nam ok wszystko i oznaczenia A1 chyba to mamy się na ponowne kontrole nie zapisywać, bo nie ma takiej potrzeby, a coraz częściej straszą i każą przychodzić. Co innego, jak wyjdzie jakas nieprawidlowosc.
    Zdziwilo mnie to, bo 4 lata temu z synem tak nie było, dlatego pytam, czy u Was cos wyszlo, czy to faktycznie jakas nowa moda na kilka wizyt teraz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka nawet nie wiem, co ci napisac, zajebiscie no 😀
    Tosia nie spala praktycznie od 18 do 24.
    O 19 zrobiliśmy kapiel, potem bylo karmienie i potem przez 2 h noszenie na rękach i bujanie. Potem zawinęłam ja w tulika i zasnela, ale po 20 minutach zaczela wędrować po lozeczku, przewróciła się na bok i niewiele brakowało do tego, żeby wylądowała na brzuszku. Wyjęłam ja z tulika, bo się balam, zeby w nocy tak spala. Nakarmilam i w końcu zasnela. U nas kolki, ulewanie i brak kupki 4 dzien :/

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka zazdro :) ale u nas tez całkiem ładnie. Co prawda od razu po kąpieli Julus nie usnął, trzeba było na raty go lulac ale w końcu pospal do po 23 a później do 2.40 wiec szaleństwo. Generalnie się uspokoił chyba jednak ten sab simplex działa mimo ze daje i tak mniejsza dawkę i nie ma dziwnych akcji po nim. Poza tym daliśmy jeszcze czopek viburcol ale myśle ze głównie kropelki zrobiły robotę bo baki lecą praktycznie bez wysiłku. Standardowo po 5 ciśnienie na kupę było. Trzymajcie kciuki bo na 12.15 idziemy się szczepić

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii u nas dzis chyba 3doba bez 💩 patrzcie kto by pomyslal,ze taki gowniany temat bedzie taki wazny..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem już drzemki były co godzinę albo krócej bo kupka męczyła.
    No łaskawe to moje dziecko ale chyba to jednorazowa akcja bo odsypiała dzień bo od rana do 16 nie spała:)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc byla laskawa.. jedna drzemka 4 i druga prawie 3 h.. ale ja sie nie wyspalam bo maly oczywiscie przebudzal sie jak smok wypadl 😅 takze jestem mianowana przez syna na opiekuna smoczkowgo 🤣
    U nas byl moment ze byla jedna kupa na dzien ale ostatnio to ruszylo znow. I wczoraj np bylo ich chyba 5 ...
    Ale wole te 3-5 dziennie, bo jak byla ta jedna to niestety taka ze wychodzila i gora i bokami z pampersa.

Natalii Ty chyba brałaś spiworek z beztroska? Tez sie nad nim zastanawiam bo ten do 12 miesiecy jest dluzszy niz z cottonmose.
    I takie pytanie? Bo mysle nad nim z beztroska 93cm dlugosci albo z cotymtonmosse combi i od jest z takim odczepianym dolem i wtedy jest do 3 roku zycia.
    I nie wiem brac spiworek na rok czy kupic na dluzej? Roczne ponad dziecko tez wozi sie w spiworkach? Sory za smieszne pytanie ale serio ja z dziecmi nie mam doczynienia i nie wiem... czy juz kurteczka ? Bo znow szkoda mi kuppwac tylko na rok jesli mam gdzies indziej z opcja przedluzenia w tych samych pieniadzach?
    I kolejne pytanie? Jak ubieracie teraz dzieciaki? Wczoraj maz mnie opierdzielil po tych bioderkach ze ja za cienko ubieram malego, ze widzial jak te dzieciaki sa opatulone a nasze to jak z jakiegos getta.
    A ja zawsze daje mu body na dlugi rekaw, spodenki, bluze, i przykrywam kocem tym minky. Plus apaszka i czapeczka.
    I dzis niw ide na spacer bo powiedział, ze nie wyjde dopoki nie kupimy spiworka 😅

Natalii nie wiem jak z tymi bioderkami ogolnie ale ja byla zapisana tu i w innym miescie. W obu sa dwie kontrole. Jesli wyjda nieprawidłowości to bylaby 3. U nas wczoraj nic nie wyszlo a mimo to jest. Tez w sumie nie wiemy po co. A u a Was tez takie te wizyty ekspresowe? U nas minuta, bo robione bylo tylko usg z jednego boku i drugiego i tyle.
    Pap ostatnio smialam sie ze matkom to nic nie daje tyle radosci co kupa i baki niemowlaka 😂

Pogoda super, ze u Was lepiej 😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My dzisiaj po szczepieniu, ja nie poszłam, bo chyba serce by mi pękło, poszedł mój M :) wczoraj miała wizytę u ginekologa i niby wszystko w porządku, ale wieczorem jak próbowaliśmy się poprzytulać to dramat... nie dość, że czuję się taka luźna to jeszcze taki mocny dyskomfort czułam przy akcji... jestem załamana, wczoraj siedziałam i płakałam po wszystkim. Czy to już będzie tak zawsze? Ma któraś z tym problem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Natalii u nas dzis chyba 3doba bez 💩 patrzcie kto by pomyslal,ze taki gowniany temat bedzie taki wazny..
    Pap u nas wlasnie była w koncu kupa, ucieszyłam się, ale po niej przyszla druga taka turbokupa 😂
    O masakra, Tośka obsrała caly przod, ja mam syna, wiec nie mialam takich problemów 🙈
    Chyba z 15 minut czyściłam ja tam dokladnie wacikami, oczywiście wczesniej zabralam ją pod kran 😂
    Myslalam, że będzie lepiej, ale niee, pospala 20 minut i dalej placz. Wlasnie odkryłam, że mamy pierwszy skok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana tak, kupilam z Beztroskiej i jest super fajny :) czytałam opinie i o tym z Cottonmuse kilka osób pisało, ze jak spadnie na niego deszcz lub śnieg to zostają plamy, takie zacieki i w sumie to przeważyło.
    Ja wzielam ten sredni, 100 cm, on niby ma starczyć na 3 lata. Właściwie mi zależy, żeby starczył na 2 lata, bo teraz do gondoli będę go podwijać, a na kolejny sezon super sie sprawi do spacerówki. A później malo ktory 3 latek jezdzi w wózku, moj nie chciał. Ale jak pojechaliśmy w góry z synem to brakowało mi takiego spiworka jak sie zmęczył.
    Szkoda mi było wydawać tyle kasy na ten najmniejszy spiworek, bo on tylko do gondoli. A jednak za rok nasze dzieci będą miały rok i trochę, więc spokojnie w wózku pojeżdżą.
    Co do ubierania, to ja na razie ubieram body na długi, cienka bluzeczka i spodenki. Na to cieplejszy pajac i jakas bluza ciepła, na nogi kocyk. Dzisiaj to pewnie bez bluzy, bo ma być 20 stopni.
    Myślę, że jakbys za lekko ubierała, to Adaś by plakal w wózku.
    Antosia jest ciepłolubna po mnie pewnie.
    My jeszcze nie mieliśmy bioderek, dopiero w listopadzie, ale zaciekawiła mnie ta druga kontrola wlasnie.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii my cały czas ma skoku niestety 😩 jak się u nas objawia? Mała nie śpi całe dnie , nic a nic. Cały czas na rękach i tu zamknie oczy ale nie zaśnie. Są dni kiedy je mniej a są takie jak wczoraj gdzie bardzo dużo a dziś znowu mniej. Mam ogromną nadzieję że to się zaraz skończy 🤷‍♀️🤦‍♀️

U nas noce od początku są super, idzie spać między 20-22, śpi po 5,6h i potem 3h ale te już są takie niespokojne że stęka i jeczy 😩

I ogólnie Agata odrzuca już pierś, dziś 3 dzień z rzędu próbuje jej podać a ona pije 5min i ma nerwy, wygina się , pewnie dlatego że na początku leci dobrze a potem już mało.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, a za rok spokojnie wykorzystasz spiworek, bo taki biegający ponadroczniak bedzie w kurteczce, ale jak sie zmęczy to wskoczy do spacerówki i juz nóżki się wychladzają, bo jednak nie jest w ruchu. Tak samo w trakcie drzemek.
    W tych spiworkach fajnie się gore odczepia, zeby nie grzała tak wysoko, jeśli będzie kurtka.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam swój śpiworek, kupiłam wersję przedłużaną do 36mc żeby za rok była na spacerówkę.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey to u nas jest bardzo podobnie. Do tej pory Tosia spala w dzien pięknie, po każdym karmieniu miala drzemki godzinę do dwóch, a jedna dluzsza 3 h. Wieczorem spala od 22 do 1, pozniej pobudki na jedzenie o 3 i 5. Ogolnie w nocy o tej 3 czasem przez godzinę nie spala, no ale i tak bylo super. A teraz w dzien duzo placze i mało spi, wieczory ostatnie 3 nie spi od 18 do 24 lub 1. Potem już spoko, ale rano znowu to samo.
    Plus ulewanie, kolki :/

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii u nas tez wreszcie poszlo kupsko hehe. Ale seby to pomoglo na stekanie to nie.bo przeciez moj Szymi to stary stękacz. U nas tez spanie jak krolik pod miedzą ale ja mam w domu wozek wiec wsadzam i jak zaxzyna sie krecic to zaczynam bijac albo jezdzic. Poki co hustawka hybrydowa mu nie pasuje do spania przy bujaniu w przod i tyl.
    Joana co do ubierania to jesli tak ubieeasz do auta to ok ale na dwor to rzeczywiscie za malo :) ja na dzis(jest cieplo) na dwor ubralam tylko pajaca i w taki cieply ale nie goracy kombinezon pluszowy i kocyk(ale kocyk to juz ja dzis sa duzo). A jak bylo juz tak zimno to ubieralam np.w jednego pajca ale juz do zimowego kombinezonu wkladam(mowie o spacerach w wozku)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 12:20

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ