!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też pisałam już, że nie będę brać żadnych tabletek 😉 pierwsze pół roku trochę w strachu, no bo u mnie było CC. Najlepiej by było, żeby chociaż przez rok nic się nie wydarzyło, a później niech się dzieje wola Boża 😉 teoretycznie jakby ktoś mi zagwarantował, że wszystko skończy się dobrze to już mogę zachodzić w drugą ciążę 😅
A ten tekst jest cudowny ❤️❤️ też się popłakałam.. 😭 -
Cudowny tekst 😪
Dokladnie takie wpisy daja mi duzo cierpliwości do malenstwa. I coraz więcej sily..
Kroko ja dzis wystawialam ciuszki na vinted i pierwszy raz przeszlo mi przez mysl "a może zostawie cos dla kolejnego" 🤣 czyli moze jednak za jakis czas zaczne znow marzyc o tej czworce 😅🙈Dave87 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
erre wrote:Dziewczyny, czy do badania bioderek trzeba też ściągnąć pieluszkę?
-
U nas była rozpięta pieluszka
-
Cześć Dziewczyny,
Nie nadrobię was, ale:
1. Ja już biorę antyki. Za 3 ciąże dziekuje, szczegolnie po wyroku TK.
2. Tez uwielbiam ten tekst z bloga ojca, jest jeszcze jeden wpis dziewczyny, który zawsze mnie wzrusza, ale to dla ciut większych maluchów.
3. Usg bioderek z rozpięta pieluszka
4. Co do wspolsoania: synka odkładałam do łóżeczka przez 15 pierwszych miesięcy, gdy dostał zapalenia płuc i stał się nieodkladakny. Ale on był godzinami na rękach, przy cycu, typowy hnb. Teraz przy córeczce, gdy wiem, ze nue będę mieć więcej dzieci 😭, gdy wiem jak szybko płynie czas, to pierwsze 6 tyg mąż spał u synka, a ja z mała. Chciałam się nią nacieszyć na maksa. W ogóle to najchętniej bym całe dnie z nią leżała i tuliła się, ale nie da się. Syn wstaje o 6, wiec szybko ja karmie i odkładam do wózka, żeby moc poświecić się synkowi.
A w ogóle Anielka jest już taka duża! Dzisiaj puściłam jej karuzele, a ona zrobiła wzrokiem kółko za sowa... niech ktoś zatrzyma czas 😭Dave87 lubi tę wiadomość
-
Aina, moja też potrafi czasami spać w nocy ciągiem nawet 6h. Skoro jej tak odpowiada, to mi tym bardziej
Ja wam powiem, że nie zabezpieczam się. Po pierwsze, nie wiadomo kiedy będzie pierwsza @ (może dopiero za rok). Po drugie, zajście bez @ nie jest wcale takie proste. Oczywiście, przed @ występuje pierwsza owu i nie wiemy kiedy to będzie, ale tak szczerze - ile znacie osób, które tak wpadły? Mi się wydaje, że łatwiej trafić 4 w totka.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Aina spokojnie kochana 😘
Mi po 6 tz Adas tez zaczal dluzej spac i mniej jesc w nocy 😘 tez pierwszy raz sie wystraszylam. Spal chyba 3,5 h wtedy. Teraz to juz sa i drzemki nawet 5,5 a pozniej ciumka cyca tylko 5 min i znow zasypia na 4h 😅
Polozna mowila ze jesli dzidzia dobrze przybiera to nietrzeba ich wybudzac na jedzonko w nocy i moga spac nawet 6 h.
Ale wiadome podobno dla kp wazne jest tez zeby bylo choc jedno karmienie w nocy.
Erre u mnie jak u dziewczyn tylko mialam rozpiac napy od pampersa.
Edka ja mimo ze bobo nie chce narazie to tez nie zabezpieczamy sie..
Ale wczoraj jak znow przegaldalismy z mezem ubranka to powiedział, ze chcialby sie starać o kolejne bobo za rok gdyby lekarz pozwolił po cc.
I tak pierwszy raz przeszła mi mysl, ze chcialabym jednak ta 4 😅 kobieta to jest zmienna 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 08:26
Adaś
-
Pap to u mnie ostatnio jakies szaleństwo znow w dzien🤷♀️karmienie co godzine to jest maks. Nie wiem.. mowi sie, ze pokarm dostosowuje sie do dzidziulka. Moze przez ta bakterie tak jest, ze on potrzebuje wiecej pic.
Ale serio 1,5 godziny od poczatku poprzedniego karmienia jest placz.. juz poznaje go ze to placz ma jedzonko i tylko jak ukladam go przy piersi to juz sie trzęsie zeby tylko dostac cyca.
U nas dzis od rana zabawy z taka mala karuzela.. byly nawet przypadkowe uderzania w zabawki i smieszki jak sie ona zatrzesla 😍 gdzie moj maly dzidziulek? 🙈 ja sie pytam gdzie????
O 16 wizyta.. trzymajcie kciuki kochane..
Jestem przerazona.. eh...
Nawet droga mnie juz stresuje. Prawie 2 h w jedna stronę..Adaś
-
Byliśmy przed 9 na pobraniu krwi , wyniki za 2 h i wtedy decyzja co dalej. Wszystko zależy czy te wyniki wątrobowe spadną . Jeśli nie to nas przewiozą do drugiego szpitala bo tylko tam można zrobić na gastroenterologii rozszerzone badania a jeśli chociaż trochę spadną to nas wypuszcza dziś lub jutro i wtedy dadzą nam skierowanie do Jurasza na inny termin ale tamte badania i tak trzeba będzie zrobić. Ja do tego czasu zejdę na zawał
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Joana kciuki mocno zaciśnięte
U nas dzień nie rozpoczął się za dobrze ... Julus płacze mimo ze zrobił kupkę i puścił serie baków ... nie wiem o co chodzi. Zaniósł się płaczem podczas przewijania I co go uspokoję i zaśnie to zaraz się wybudza z płaczem. W weekend równiutko o tej samej Godziny koło 17 był płacz... czy ktoś mówił ze 6/7 tydzień jest najgorzej ? My zaczęliśmy 8 i mam wrażenie ze prawdziwe kolki dopiero się zaczynaja -
Joana po pierwsze nie ubieraj go do auta grubo,wrecz lzej bo i tak ogrzewanie jest. A jak bedzie zaczynal sie tylko krecic to zatrzymajcie sie i wyjmij go do piersi. Jak by nie pozwol na rozpoczecie sie placzu. Jesli masz jeszcze wkladke niemowleca w foteliku i uwazasz,ze bedzie mu w jiej goraco/niewygodnie to wyjmij bo Adas jest duzy.
Pogoda cos go musi bolec. A jesli bedzie hardkorowo to moze sprobuj paracetamol? No nie wiem.
Chmurka chcialam zapytac o karmienie, czy jeszcze Cie boli jak na poczatku?Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pogoda u nas na ten najgorszy czas pediatra pozwoliła podawac paracetamol 2 razy dziennie...
Pap my ta wkladke mamy juz wyjeta.. z racji, ze wlasnie jest duzy 😅 wczoraj już 7700g 😅
U nas najgorszy moment to wogole wsadzenie w fotelik i zapiecie.. no i jak ruszy auto to jest lepiej. Choc ostatnio 5 km od domu tak zaczal sie zanosic ze tracil oddech... u mojego syna wszystko jest duze.. nawet placz musi byc na calego 😅🤣 u nas nie ma jakiegos placzku cichego. Od razu z grubej rury 😁
Myslalam, zeby włożyć w spiworek ale samego ubrac cienko, tak normlanie body plus spodenki dresowe i skarpety.. i w aucie wogole rozpiac ten spiworek. Myslisz ze to dobre rozwiazanie?
U nas nawet zakladanie bluzy na droge to juz ryk... i wtedy rozdrazniony i rozgrzany wkladany w fotelik placze jeszcze mocniej...Adaś