X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej erre jaki on ma rozbrajający uśmiech:D

erre lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Mam pytanie. Czy używa może, któraś z Was wielorazowych wkładek laktacyjnych ?
    Obiecałam sobie, że przy drugim dziecku kupię, bo tych jednorazowych idzie mnóstwo. Choć przy Synu zużywałam o wiele wiecej..
    Może coś doradzcie ?

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata u mnie tylko jednorazowe..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana wędzidełka u nas nikt nie sprawdzał. Czy wyciągam sutki do góry... Nie wiem co masz na myśli. Ale robię taka jakby kanapkę( biorę pierś dość blisko otoczki w palec wskazujący i kciuk ) zadzieram tak jakby w stronę noska i tak próbuje wkładać do dzioba

Ata u nas też jednorazowe

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, ja też jednorazowe, nawet nie wiedziałam o istnieniu wielo.
    Może byś musiała bardziej "pojemne"? Z tych, które testowałam, to Lansinoh były dobre, bo duże, natomiast najgorsze Babydream z Rossmanna, malutkie i szybko przeciekały.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Maks miał podcinane wędzidełko i nikt mi nie kazał nic masować. O zrostach też nic nie wiem.

Ancys dzięki że pytasz. Jutro z rana jadę Maksowi zrobić crp i jeśli wszystko będzie ok to pojutrze próba zaszczepienia.
    Moja dr nie zaszczepi dziecka dopóki którykolwiek z domowników jest chory więc mam nadzieję że się teraz uda, bo chciała bym Młodego na rotawirusy zaszczepić.

Słyszałyście że znowu mają wszystko pozamykać? Masakra.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre. Ja używam bella. Nie narzekam na chłonność . Tylko w sumie sam fakt wydawania pieniędzy na każde pudełko, a te wielorazowe poprostu się bardziej opłacają i jakie to ekologiczne. Muszę się zagłębić w temat.

Kroko. My byliśmy na podcięciu wędzidelka prywatnie. i pani laryngolog nam powoli i dużo tłumaczyła. I mowila m.in. że to jest blad, że podcina się wędzidełko i koniec. Po 3 miesiącach na kontroli okazuje się,że trzeba podcinać jeszcze raz. Mówiła , żeby masować choć ja nie robię tego za często.. ale staram się jak najczęściej, ale różnie to wychodzi..

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko to pocieszające ze bez masażu mimo wszystko był sens zabiegu. Nam ta babeczka mówiła ze często robią się zrosty i może być gorzej... dziś ani razu nie udało mi się zrobić masażu. Mało tego od 17 znów płacze na zmianę z niepokojem. Nawet kąpiel go nie zrelaksowala i musiałam go lulac w ręczniku i dać cyca na stojąco. Trochę się uspokoił , na tyle ze mogłam go ubrać. Daliśmy mu pedicetamol bo taki biedny ze już nie wiem jak mu pomoc :( maz go uśpił, za 20 minut się obudził zjadł cyca i póki co śpi, ale nie wiem jak długo. Dałam mu 2 kropelki esputiconu, mam nadzieje ze w końcu pomoże.
    Dzwonili do mnie z przychodni ze maja prevenar wiec mamy w czwartek wizytę na szczepienie. Ale jak on jest taki biedny to nie wiem czy go zaszczepie... skorzystam z wizyty i zanim go zaszczepie to powiem o tym co się dzieje

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, Biedny Julus. Mam nadzieję, że już niedługo te wszystkie problemy brzuszkowe się uspokoją. Może kropelki pomogą.
    A chcesz dać też rota?

Mam jeszcze pytanie do Was. Jakie macie staniki do karmienia? A zwłaszcza do spania? Ja mam z Lidla póki co. Niby fajne, miękkie.. ale w nocy zawsze coś się przesunie, wyskoczy, później muszę się przebrać bo jestem zalana mlekiem.. może jakiś inny stanik by to konkretniej trzymał na swoim miejscu ?

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ATA Rota i 6w1 mamy już za sobą. W nocy po szczepieniu był bardzo niespokojny, wiec boje się co będzie po kolejnym :(

Ja w nocy śpię bez stanika, ale mnie jakoś bardzo mleko nie zalewa. W ciągu dnia chodzę bez wkładek laktacyjnych i plam nie mam wiec luz. Mam staniki z hm i są całkiem spoko

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica a powiedz czy podciecie bylo w jakims znieczuleniu czy na zywca? 😱
    Ciekawe jak sie taki masaz potem robi w takiej malej buzce.

Co do wkladek to uzywam z babydream ale musze sobie jakies inne wyprobowac. Babydream sa chlonne jak dla mnie tylko w nocy troche potrafia sie zs mocno nasaczyc.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepienia to ja teraz wzielam tylko 6w1 i pneumo. Rotawirusa zostawiam na kolejny raz. Meningo chyba sobie odpuscimy ale to jeszcze do przemyslenia.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładki ja aventa kupiłam i nie są zle.

Odkurzacz polecam taki chińskiej marki za 1000 oare złotych. Świetnie odkurzy, a mopowanie to raczej odświeżenie niż mycie ale tez fajnie.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • joana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ciezko wytlumaczyc ale ta polozna zwyczajnie przed podaniem piersi jak piszesz na kanapke, kazala zlapac sutek i go ciagnac w gore. I tak kilka razy az zobaczysz ze zrobil aie bardziej sterczacy. Normlanie tak jakbys go szczypnela i pociągnęła w gore. W stronę powiedzmy twarzy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana auć :P nie ma mowy żebym to teraz robiła . Ja ich dotknąć nie mogę:P jak kremem smaruje to żeby zaciskam ...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka rozumiem Cie 😘 u mnie ostatnio jak maly mial skok to tak mi zmasakrowal ten prawy sutek ze w pewnym momencie patrze a on ssal mleko z krwia.......🤯 pozniej caly dzien szla na niego lanolina i karmialam tylko lewa. Ciut sie podgoil ale jak karmialam to bol nadal byl nieziemski 😪
    Zresztą mnie caly czas 2 miesiące bolk jak karmie małego tym prawym cycochem.. raz mniej raz bardziej ale ogolnie nigdy nie jest bezbolowo.

Ale akurat u mnie te wyciaganie lewego sprawdziło sie super. Teraz akurat to moj supercycek do karmienia z wyciagnietym sutkiem a serio wczesniej byl bardzo płaski.

Chmurka lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rosnę i rosnę 😊🤗❤️
    Witamy się w 2 miesiącu życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 08:40

Ptysio, erre, joana, Pogoda, Chmurka, edka85, Jaśmina, Asia000, Audrey, Krokodylica lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy szczepienie, nam nadzieję że w końcu się odbędzie bo to ostatni dzwonek żeby podać rotawirusy a u mnie to must have 😁🤪

Krokodylica super że wreszcie wszyscy w domu zdrowi 😀 a lekarka bardzo rozsądna.

Ja też używam wkładek laktacyjnych jednorazowych, ostatnio kupiłam mega pakę chyba ze 150 sztuk więc na trochę starczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 10:51

erre lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ale juz duzy babelek 🥰

No wlasnie ja jestem zla, bo nie wiem czy nam rota podadzą 🙄 a mamy juz kupiona.......
    Dzis zadzwonie i zapytam co z tymi szczepieniami u nas.eh.. gdyby teraz tem niepotrzebnie podawany antybiotyk to mielibysmy je dzis...

ancys85 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Krokodylica a powiedz czy podciecie bylo w jakims znieczuleniu czy na zywca? 😱
    Ciekawe jak sie taki masaz potem robi w takiej malej buzce.

Co do wkladek to uzywam z babydream ale musze sobie jakies inne wyprobowac. Babydream sa chlonne jak dla mnie tylko w nocy troche potrafia sie zs mocno nasaczyc.

Nie no "na żywca" ale to jest sekunda, pyk i po sprawie. :)
    Jeśli chodzi o masaż to ja nie wiem czy to dobrze czy źle ale po prostu nikt mi nic o nim nie mówił.

‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ