!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana wędzidełka u nas nikt nie sprawdzał. Czy wyciągam sutki do góry... Nie wiem co masz na myśli. Ale robię taka jakby kanapkę( biorę pierś dość blisko otoczki w palec wskazujący i kciuk ) zadzieram tak jakby w stronę noska i tak próbuje wkładać do dzioba
Ata u nas też jednorazowe -
Hej
Maks miał podcinane wędzidełko i nikt mi nie kazał nic masować. O zrostach też nic nie wiem.
Ancys dzięki że pytasz. Jutro z rana jadę Maksowi zrobić crp i jeśli wszystko będzie ok to pojutrze próba zaszczepienia.
Moja dr nie zaszczepi dziecka dopóki którykolwiek z domowników jest chory więc mam nadzieję że się teraz uda, bo chciała bym Młodego na rotawirusy zaszczepić.
Słyszałyście że znowu mają wszystko pozamykać? Masakra. -
Erre. Ja używam bella. Nie narzekam na chłonność . Tylko w sumie sam fakt wydawania pieniędzy na każde pudełko, a te wielorazowe poprostu się bardziej opłacają i jakie to ekologiczne. Muszę się zagłębić w temat.
Kroko. My byliśmy na podcięciu wędzidelka prywatnie. i pani laryngolog nam powoli i dużo tłumaczyła. I mowila m.in. że to jest blad, że podcina się wędzidełko i koniec. Po 3 miesiącach na kontroli okazuje się,że trzeba podcinać jeszcze raz. Mówiła , żeby masować choć ja nie robię tego za często.. ale staram się jak najczęściej, ale różnie to wychodzi.. -
Kroko to pocieszające ze bez masażu mimo wszystko był sens zabiegu. Nam ta babeczka mówiła ze często robią się zrosty i może być gorzej... dziś ani razu nie udało mi się zrobić masażu. Mało tego od 17 znów płacze na zmianę z niepokojem. Nawet kąpiel go nie zrelaksowala i musiałam go lulac w ręczniku i dać cyca na stojąco. Trochę się uspokoił , na tyle ze mogłam go ubrać. Daliśmy mu pedicetamol bo taki biedny ze już nie wiem jak mu pomoc maz go uśpił, za 20 minut się obudził zjadł cyca i póki co śpi, ale nie wiem jak długo. Dałam mu 2 kropelki esputiconu, mam nadzieje ze w końcu pomoże.
Dzwonili do mnie z przychodni ze maja prevenar wiec mamy w czwartek wizytę na szczepienie. Ale jak on jest taki biedny to nie wiem czy go zaszczepie... skorzystam z wizyty i zanim go zaszczepie to powiem o tym co się dzieje -
Pogoda, Biedny Julus. Mam nadzieję, że już niedługo te wszystkie problemy brzuszkowe się uspokoją. Może kropelki pomogą.
A chcesz dać też rota?
Mam jeszcze pytanie do Was. Jakie macie staniki do karmienia? A zwłaszcza do spania? Ja mam z Lidla póki co. Niby fajne, miękkie.. ale w nocy zawsze coś się przesunie, wyskoczy, później muszę się przebrać bo jestem zalana mlekiem.. może jakiś inny stanik by to konkretniej trzymał na swoim miejscu ? -
ATA Rota i 6w1 mamy już za sobą. W nocy po szczepieniu był bardzo niespokojny, wiec boje się co będzie po kolejnym
Ja w nocy śpię bez stanika, ale mnie jakoś bardzo mleko nie zalewa. W ciągu dnia chodzę bez wkładek laktacyjnych i plam nie mam wiec luz. Mam staniki z hm i są całkiem spoko -
Krokodylica a powiedz czy podciecie bylo w jakims znieczuleniu czy na zywca? 😱
Ciekawe jak sie taki masaz potem robi w takiej malej buzce.
Co do wkladek to uzywam z babydream ale musze sobie jakies inne wyprobowac. Babydream sa chlonne jak dla mnie tylko w nocy troche potrafia sie zs mocno nasaczyc.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Chmurka ciezko wytlumaczyc ale ta polozna zwyczajnie przed podaniem piersi jak piszesz na kanapke, kazala zlapac sutek i go ciagnac w gore. I tak kilka razy az zobaczysz ze zrobil aie bardziej sterczacy. Normlanie tak jakbys go szczypnela i pociągnęła w gore. W stronę powiedzmy twarzy.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Chmurka rozumiem Cie 😘 u mnie ostatnio jak maly mial skok to tak mi zmasakrowal ten prawy sutek ze w pewnym momencie patrze a on ssal mleko z krwia.......🤯 pozniej caly dzien szla na niego lanolina i karmialam tylko lewa. Ciut sie podgoil ale jak karmialam to bol nadal byl nieziemski 😪
Zresztą mnie caly czas 2 miesiące bolk jak karmie małego tym prawym cycochem.. raz mniej raz bardziej ale ogolnie nigdy nie jest bezbolowo.
Ale akurat u mnie te wyciaganie lewego sprawdziło sie super. Teraz akurat to moj supercycek do karmienia z wyciagnietym sutkiem a serio wczesniej byl bardzo płaski.Chmurka lubi tę wiadomość
Adaś
-
My dziś mamy szczepienie, nam nadzieję że w końcu się odbędzie bo to ostatni dzwonek żeby podać rotawirusy a u mnie to must have 😁🤪
Krokodylica super że wreszcie wszyscy w domu zdrowi 😀 a lekarka bardzo rozsądna.
Ja też używam wkładek laktacyjnych jednorazowych, ostatnio kupiłam mega pakę chyba ze 150 sztuk więc na trochę starczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 10:51
erre lubi tę wiadomość
-
Ancys ale juz duzy babelek 🥰
No wlasnie ja jestem zla, bo nie wiem czy nam rota podadzą 🙄 a mamy juz kupiona.......
Dzis zadzwonie i zapytam co z tymi szczepieniami u nas.eh.. gdyby teraz tem niepotrzebnie podawany antybiotyk to mielibysmy je dzis...ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
-
pap86 wrote:Krokodylica a powiedz czy podciecie bylo w jakims znieczuleniu czy na zywca? 😱
Ciekawe jak sie taki masaz potem robi w takiej malej buzce.
Co do wkladek to uzywam z babydream ale musze sobie jakies inne wyprobowac. Babydream sa chlonne jak dla mnie tylko w nocy troche potrafia sie zs mocno nasaczyc.
Nie no "na żywca" ale to jest sekunda, pyk i po sprawie.
Jeśli chodzi o masaż to ja nie wiem czy to dobrze czy źle ale po prostu nikt mi nic o nim nie mówił.