X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej erre jaki on ma rozbrajający uśmiech:D

erre lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Mam pytanie. Czy używa może, któraś z Was wielorazowych wkładek laktacyjnych ?
    Obiecałam sobie, że przy drugim dziecku kupię, bo tych jednorazowych idzie mnóstwo. Choć przy Synu zużywałam o wiele wiecej..
    Może coś doradzcie ?

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata u mnie tylko jednorazowe..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana wędzidełka u nas nikt nie sprawdzał. Czy wyciągam sutki do góry... Nie wiem co masz na myśli. Ale robię taka jakby kanapkę( biorę pierś dość blisko otoczki w palec wskazujący i kciuk ) zadzieram tak jakby w stronę noska i tak próbuje wkładać do dzioba

Ata u nas też jednorazowe

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, ja też jednorazowe, nawet nie wiedziałam o istnieniu wielo.
    Może byś musiała bardziej "pojemne"? Z tych, które testowałam, to Lansinoh były dobre, bo duże, natomiast najgorsze Babydream z Rossmanna, malutkie i szybko przeciekały.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Maks miał podcinane wędzidełko i nikt mi nie kazał nic masować. O zrostach też nic nie wiem.

Ancys dzięki że pytasz. Jutro z rana jadę Maksowi zrobić crp i jeśli wszystko będzie ok to pojutrze próba zaszczepienia.
    Moja dr nie zaszczepi dziecka dopóki którykolwiek z domowników jest chory więc mam nadzieję że się teraz uda, bo chciała bym Młodego na rotawirusy zaszczepić.

Słyszałyście że znowu mają wszystko pozamykać? Masakra.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre. Ja używam bella. Nie narzekam na chłonność . Tylko w sumie sam fakt wydawania pieniędzy na każde pudełko, a te wielorazowe poprostu się bardziej opłacają i jakie to ekologiczne. Muszę się zagłębić w temat.

Kroko. My byliśmy na podcięciu wędzidelka prywatnie. i pani laryngolog nam powoli i dużo tłumaczyła. I mowila m.in. że to jest blad, że podcina się wędzidełko i koniec. Po 3 miesiącach na kontroli okazuje się,że trzeba podcinać jeszcze raz. Mówiła , żeby masować choć ja nie robię tego za często.. ale staram się jak najczęściej, ale różnie to wychodzi..

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko to pocieszające ze bez masażu mimo wszystko był sens zabiegu. Nam ta babeczka mówiła ze często robią się zrosty i może być gorzej... dziś ani razu nie udało mi się zrobić masażu. Mało tego od 17 znów płacze na zmianę z niepokojem. Nawet kąpiel go nie zrelaksowala i musiałam go lulac w ręczniku i dać cyca na stojąco. Trochę się uspokoił , na tyle ze mogłam go ubrać. Daliśmy mu pedicetamol bo taki biedny ze już nie wiem jak mu pomoc :( maz go uśpił, za 20 minut się obudził zjadł cyca i póki co śpi, ale nie wiem jak długo. Dałam mu 2 kropelki esputiconu, mam nadzieje ze w końcu pomoże.
    Dzwonili do mnie z przychodni ze maja prevenar wiec mamy w czwartek wizytę na szczepienie. Ale jak on jest taki biedny to nie wiem czy go zaszczepie... skorzystam z wizyty i zanim go zaszczepie to powiem o tym co się dzieje

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, Biedny Julus. Mam nadzieję, że już niedługo te wszystkie problemy brzuszkowe się uspokoją. Może kropelki pomogą.
    A chcesz dać też rota?

Mam jeszcze pytanie do Was. Jakie macie staniki do karmienia? A zwłaszcza do spania? Ja mam z Lidla póki co. Niby fajne, miękkie.. ale w nocy zawsze coś się przesunie, wyskoczy, później muszę się przebrać bo jestem zalana mlekiem.. może jakiś inny stanik by to konkretniej trzymał na swoim miejscu ?

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ATA Rota i 6w1 mamy już za sobą. W nocy po szczepieniu był bardzo niespokojny, wiec boje się co będzie po kolejnym :(

Ja w nocy śpię bez stanika, ale mnie jakoś bardzo mleko nie zalewa. W ciągu dnia chodzę bez wkładek laktacyjnych i plam nie mam wiec luz. Mam staniki z hm i są całkiem spoko

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica a powiedz czy podciecie bylo w jakims znieczuleniu czy na zywca? 😱
    Ciekawe jak sie taki masaz potem robi w takiej malej buzce.

Co do wkladek to uzywam z babydream ale musze sobie jakies inne wyprobowac. Babydream sa chlonne jak dla mnie tylko w nocy troche potrafia sie zs mocno nasaczyc.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepienia to ja teraz wzielam tylko 6w1 i pneumo. Rotawirusa zostawiam na kolejny raz. Meningo chyba sobie odpuscimy ale to jeszcze do przemyslenia.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładki ja aventa kupiłam i nie są zle.

Odkurzacz polecam taki chińskiej marki za 1000 oare złotych. Świetnie odkurzy, a mopowanie to raczej odświeżenie niż mycie ale tez fajnie.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • joana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ciezko wytlumaczyc ale ta polozna zwyczajnie przed podaniem piersi jak piszesz na kanapke, kazala zlapac sutek i go ciagnac w gore. I tak kilka razy az zobaczysz ze zrobil aie bardziej sterczacy. Normlanie tak jakbys go szczypnela i pociągnęła w gore. W stronę powiedzmy twarzy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana auć :P nie ma mowy żebym to teraz robiła . Ja ich dotknąć nie mogę:P jak kremem smaruje to żeby zaciskam ...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka rozumiem Cie 😘 u mnie ostatnio jak maly mial skok to tak mi zmasakrowal ten prawy sutek ze w pewnym momencie patrze a on ssal mleko z krwia.......🤯 pozniej caly dzien szla na niego lanolina i karmialam tylko lewa. Ciut sie podgoil ale jak karmialam to bol nadal byl nieziemski 😪
    Zresztą mnie caly czas 2 miesiące bolk jak karmie małego tym prawym cycochem.. raz mniej raz bardziej ale ogolnie nigdy nie jest bezbolowo.

Ale akurat u mnie te wyciaganie lewego sprawdziło sie super. Teraz akurat to moj supercycek do karmienia z wyciagnietym sutkiem a serio wczesniej byl bardzo płaski.

Chmurka lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rosnę i rosnę 😊🤗❤️
    Witamy się w 2 miesiącu życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 08:40

Ptysio, erre, joana, Pogoda, Chmurka, edka85, Jaśmina, Asia000, Audrey, Krokodylica lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy szczepienie, nam nadzieję że w końcu się odbędzie bo to ostatni dzwonek żeby podać rotawirusy a u mnie to must have 😁🤪

Krokodylica super że wreszcie wszyscy w domu zdrowi 😀 a lekarka bardzo rozsądna.

Ja też używam wkładek laktacyjnych jednorazowych, ostatnio kupiłam mega pakę chyba ze 150 sztuk więc na trochę starczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 10:51

erre lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ale juz duzy babelek 🥰

No wlasnie ja jestem zla, bo nie wiem czy nam rota podadzą 🙄 a mamy juz kupiona.......
    Dzis zadzwonie i zapytam co z tymi szczepieniami u nas.eh.. gdyby teraz tem niepotrzebnie podawany antybiotyk to mielibysmy je dzis...

ancys85 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Krokodylica a powiedz czy podciecie bylo w jakims znieczuleniu czy na zywca? 😱
    Ciekawe jak sie taki masaz potem robi w takiej malej buzce.

Co do wkladek to uzywam z babydream ale musze sobie jakies inne wyprobowac. Babydream sa chlonne jak dla mnie tylko w nocy troche potrafia sie zs mocno nasaczyc.

Nie no "na żywca" ale to jest sekunda, pyk i po sprawie. :)
    Jeśli chodzi o masaż to ja nie wiem czy to dobrze czy źle ale po prostu nikt mi nic o nim nie mówił.

‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ