!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cudowne te nasze dzieciaczki.. 😍❤️
Dziewczyny u nas butelki NIE BĘDZIE 😅 Jesteśmy po ważeniu i mamy przyrost 230g w tydzień ☺️ Nie muszę chyba pisać, jaka jestem szczesliwa z tego powodu.. ❤️Pogoda, erre, Chmurka, pap86, joana, edka85, Krokodylica, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Leeila czy u Ciebie coś działa ten debridat? Wiem ze dopiero zaczęliście ale może coś już widać?
U nas jest tragedia dziś cały dzieńjedziemy na pedicetamolu... chociaż tyle ze dużo po nim śpi - oczywiście na rękach lub na nogach lub blisko mnie po prostu ale śpi... on płacze i ja płacze bo mi tak go szkoda ;(
-
Działa. Ale różnice widzę od wczoraj, czyli po 5 dniach stosowania i zwiększeniu dawki z 3,5ml na 5ml. Nie wiem czy to kwestia czasu, czy większa ilosc leku przyniosła poprawę. Nie ma co spodziewać się cudów, bo problem nie jest wyeliminowany całkowicie i pewnie nie będzie, póki nie dojrzeje układ pokarmowy
ale co zauważyłam - regularne kupki, które lecą bez nerwów i bólu. Więcej bączków i one też przychodzą łatwiej. Brzuszek praktycznie cały czas jest miękki. Momentów, kiedy faktycznie boli i są nerwy jest zdecydowanie mniej. Wydaje mi się, że możecie spróbować bo w porównaniu z pedicetamolem to chyba mniejsze zło
Odstawiłam Delicol. Bo niby na kolki, ale chyba jego stosowanie ma sens tylko w przypadku nietolerancji laktozy. U nas wykluczam, bo w innym przypadku przyniósłby ulgę - nie robił w sumie nic
. My dajemy dodatkowo Espumisan. Debridat ma jedną wadę taką, że ciężko się go podaje..
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Pedicetamolem się prawie zakrztusił jak mu podaliśmy wieczorem. Spróbowałam i to jest takie ochydne ze wcale się nie dziwie ze mu to nie smakowało... jest taki dziś biedny ze szok
-
My Pedicetamol podajemy na smoczku 😅 stosujemy dawkę 0,6ml to jest ok. 17 kropli. Po kropelce, na smoka i do buźki. Trwa to chwile, ale mam pewność, że nie jest wyplute i mała się właśnie nie zakrztusi. Chociaż w sumie dostała tylko 3 razy - 2 razy po szczepieniach i raz właśnie na ból brzuszka. 5ml Debridatu - śmiejcie się śmiało - podajemy butelką 😂 Paracetamol niestety zawsze jest gorzki..
Debridat jest bardzo dobry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 20:05
-
Łomatko moj synek ka duuuzy apetyt. Naprawde. Widze,ze ttm czestym ssaniem w dzien i w nocy "dal znac" moim piersiom,ze potrzebuje wiecej mleka bo wiiecej mi sie produkuje. Jesli je co2h to az mnie bola piersi-tak mi sie produkuje
no ale naprawde grubasek puciowaty tej moj Szymik
niby kest na 50centylu z wagą
Pogoda probuj z debribatem. Byle ci pediatra wypissl. U nas tfu tfu nie zapeszac jakos lepiej. I kupki tez sa codziennie od kilku dni. Na prezenie na bączki poki co rady nie ma. Juz sie przyzwyczailwm do tego szarpania z piersią.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
U nas kupki rano idą 2 conajmniej i w ciągu dnia jedna tez się zdarzy. Ale te pierdy go męczą strasznie. Tak się wyrywał od piersi wyginał w luk niesamowicie... na razie biduś śpi i czekamy aż się obudzi zeby go wykapac. Minela jego rytualna godzina ale nie było szans go wtedy wykapac
-
Pewnie, że myślałam. Nawet próbowałam podać. Ale to nie dla mnie.. wszystko wylatuje bokiem, mam wrażenie, że jezdze jej tą strzykawką po dziąsłach, Amela się wierci no i boje się, że się udławi..
-
Dziewczyny jak myślicie mogę stosować na skórę głowy steryd? W sensie na swoją głowę nie Anieli;P mam łuszczyce skóry głowy i już sobie nie radzę , a całą ciążę wiadomo, nie stosowałam.. na ulotce pisze po konsultacji z lekarzem ale mój dermatolog to debil;P
-
Chmurka nie znam sie..
Leila gratki za wage 😗
Pogoda sciskam Cię mocno 😘 mam nadzieje, ze to u Was niedługo minie...od siebie moge pocieszyć, ze u nas jak minal 2 miesiac tak stopniowo robi sie lepiej.. a tez nieraz wylam z bezsilnosci. Zreszta nadal to robie ale napewno u malego jest poprawa.Leeila26 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pawełek zaszczepiony 😁 był krzyk i łzy ale poza tym żadnych oznak szczepienia.
Kolejne kłucie na początku stycznia.
U nas ostatnio bardzo dużo kup, praktycznie po każdym karmieniu, nawet nocnym ale waga idzie do przodu więc chyba nie ma co panikować 🤔
Chmurka ja też nie pomogę ale może teleporada u dermo bo jak się karmi to nie wszystko można brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 07:52
-
Joana dzięki :* jutro kończymy 2 miesiące wiec ciekawe czy u nas tez się sprawdzi.
Noc nie była zła, poszły pierdy i kupa ale o 3 znów go coś na chwile złapało.
Dostałam telefon ze jest termin na podcięcie wedzidelka na godz 16, ale jak na złość nie damy rady, bo mamy szczepienie o 15.10 🤦♀️ Mam nadzieje ze jeszcze coś wyczaruja -
Ale Wam zazdroszcze tych szczepien.. wczoraj dzwonilam do przychodni i okazalo sie, ze musza zobaczyc terminarz.. wczoraj juz nie chcieli choc byl dzien szczepien (ba nawet gdyby nie antybiotyk to mielismy termin) ale juz maja za duzo dzieci. 11.11 zamkniete.. a kolejny to dopiero 18.11.. lub 25.11.. maja sie odezwać.
Bylam tak zla bo ze trzeba zrobic przerwe po antybiotyku. Ja rozumiem... tylko to cholera z ich winy nie mamy szczepien skoro dziecko faszerowali mi antybiotykiem prawie 2 miesiące 🙄
Dzwoniłam do przychodni w innych miejscowosciach niedaleko naszej wsi ale niestety wszyscy pediatrzy przyjmuja tylko do poludnia. Wiec ja bez meza nie mam jak dojechac...
Eh... kolejna rzecz, ktora mobilizuje zebym wreszcie zaczela z nim ćwiczyć od nowa jade autem 😔
Pogoda kciuki zeby sie udalo z podcieciem 😘 i za szczepienie. U Was to juz drugie??
Ancys i jak Pawelek po szczepieniu??Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Chmurka, sprawdź może na stronie e-lactancia.org czy można przy kp. A może teleporada z pediatrą?
Ja wczoraj zaczęłam stosować Dicoflor i już nie było wieczornego ryku. Mam nadzieję, że to nie przypadek. Smak ma ohydny, kukurydziany, ale to nadal nie przebija ohydności Pedicetamolu
Właśnie obdzwoniłam apteki i zamówiłam 3 szczepionki. Szczepimy w Medicover, a oni mają straszne ceny, więc musiałam poszukać tańszych w aptekach. Trochę roboty z tym jest, bo po zbadaniu dostaniemy recepty i z tym jedziemy do apteki, a potem wracamy ze szczepionkami, żeby nam zaszczepili
Joana, mój mąż się strasznie wkurza, że ja nie jeżdżę samochodem, bo musi się odrywać od pracy, żeby nas zawieść gdziekolwiek. Także jesteśmy we dwie do mobilizacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 10:10
-
Joana pierwsze szczepienie na pneumokoki bo nie było szczepionki w aptece.
Ja dostałam tabletki antykoncepcyjne Limetic i podobno to są jedyne które można stosować przy karmieniu piersią. Minus jest taki ze trzeba je stosować równiutko od tej samej godzinie codziennie. I może być tak ze będę krwawić non stop przez 3 tyg albo wcale. Na razie leżą w szufladzie i czekają, bo nie wiem czy chce brać czy nie 🤷🏼♀️ -
Joana 🤗 Pawełek super.
Lekarka powiedziała, że można dać na noc apap, żeby ładnie przespał sobie noc ale w sumie u nas nie było takiej potrzeby 😁
Mi w szpitalu powiedziała lekarka, że nie trzeba robić przerwy po antybiotyku, nawet jest zalecane żeby szczepić, ma się wówczas pewność, że dziecko jest zdrowe.
Znowu ilu lekarzy tyle opinii 🤷♀️ ale jak dobrze pamiętam to Ty będziesz szczepiła tymi szczepionkami co ja a rota podaje się do 8 tygodnia życia, max 10 więc żeby Ci nie przeleciał termin 😉
Ja szczepionki kupuje w swojej przychodni, bałabym się że źle przetransportuje jakąś 🤦♀️ ale wiem też, że nie wszystkie przychodnie dają taką możliwość.
Joana i Erre rozumiem że macie prawo jazdy tylko czynnie nie jeździcie??!!
Ja nie wyobrażam sobie, by nie móc pobrykać autem 😜 trzymam kciuki żebyście się przełamały!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 10:33
-
ancys85 wrote:My dziś mamy szczepienie, nam nadzieję że w końcu się odbędzie bo to ostatni dzwonek żeby podać rotawirusy a u mnie to must have 😁🤪
Krokodylica super że wreszcie wszyscy w domu zdrowi 😀 a lekarka bardzo rozsądna.
Ja też używam wkładek laktacyjnych jednorazowych, ostatnio kupiłam mega pakę chyba ze 150 sztuk więc na trochę starczy.
I co z tego że wszyscy zdrowi, Maksowi wyszło crp w normie, jak wczoraj zadzwonili wieczorem i odwołali nam szczepienie. Wszystkie szczepienia odwołane na 2 tygodnie. Ale jestem zła! -
Krokodylica wrote:I co z tego że wszyscy zdrowi, Maksowi wyszło crp w normie, jak wczoraj zadzwonili wieczorem i odwołali nam szczepienie. Wszystkie szczepienia odwołane na 2 tygodnie. Ale jestem zła!
O masakra 😬 też bym się wkurzyła a mówili dlaczego taka przerwa?