!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda co ja bym dala, zeby moj Adas tak reagował na babcie 🤣🤣🤣
Chmurka ja nosze juz wieksze, więc pewnie nie pomoge bo u nas to te gdzie jest 16 bo 13-15 jest juz za male. Ostatnio chcialam mu zalozyc te niechodki 16-17 to byly na styk. Ale to i przez to ze ma tlusciutka stopke.
A patent to ja zawsze naciągam na nogawke spodni. Obciachowe ale dziala 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 19:50
Pogoda, Chmurka lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny co u Waszych dzieci najlepiej działa na pierdziochy? Bo skończyłam sab simplex, wróciłam do esputiconu, ale widzę ze znów jest lipa... i nie wiem co teraz kupić. Wrócić do sab simplex? Joana ty chyba stosujesz bobotic? Daje rade? Jak się go stosuje?
-
Pogoda tak ja stosuje Bobotik. Wrocilam jak widzialam duze wymioty po espumisanie. Niestety orzy kolkach musialam mu dawac wiecej. Ale tersz na jego wiek mozna dawac dziennie 18 kropelek(6×3 krople). Nam wystarcza zazwyczaj 2-3 krople rano, jesli widze ze brzuszek jest twardy popołudniu daje mu znow 2-3 krople. U nas ta ilosc i metoda sprawdza sie super. Nie potrzebujemy wiecej, bo niestety wtedy szla kupa za kupa tez.
Ogolnie ja jestem bardzo zadowolona, bo jest dosyc gesty wiec jak probuje dac go na lyzeczcze (dodana do opakowania) to nie rozlewa sie jesli ganiam buzie malego, jest wydajmy bardzo. No i super, ze jednorazowo daje sie taka mala ilosc, wiec jest wygodnie i szybko. A dzialanie na malym moim zdaniem tez jest bardzo dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 03:49
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
-
Chmurka, nam też spadają skarpety 🤦♀️ najmniejszy rozmiar z hm jest za mały w długości. U nas ogólnie jest ten problem że Agata ma długą ale wąską stopę. I jak na długość pasuje tak spadają bo są szerokie. Wyjście? Po domu nie zakładam w ogóle żadnych spodenki tylko rajstopki, ciepłe, a na nie nakładam skarpety. A jak już ubiorę spodnie na wyjście to jak joana- naciągane skarpetki na spodnie, potwierdzam że obciachowo ale działa 🤣
-
Pogoda u nas z babcią ostatnio jest to samo.. 🤦 czasami dawałam Amelcie do niej jak chciałam sobie generalnie posprzątać czy po prostu teściowa chciała ją wziąć do siebie. Od tygodnia u babci na rękach jest płacz, ostatnio jak przyszła do nas i zaczęła gugac do małej, buźka w podkówkę 🙈 mało tego, widzę, że u męża na rękach też po chwili robi się niespokojna, patrzy za mną.. no mamoza totalna ostatnio 🤦
Jeśli chodzi o bąki, ja jestem wierna Espumisanowi - u nas nie ma wymiotów, jest ok. Raz dziennie, po 7 kropelek, najczęściej na wieczór. No i mamy ten Debridat, ale chciałabym pomału od niego odchodzic, chociaż się boje, bo poprzednia taka próbą zrobiłam córce krzywdę
Najmniejsze skarpety chyba ma Pepco. Fajne są też że Smyka, z takim jakby lekkim ściągaczem wywijanym. U nas nie spadają już 🤷 długa stopa? Wysokie podbicie? Nie wiem 😅
Noc dzisiaj masakra 😠 mała zawsze je na spiaco, wybudza się tylko lekko.. dzisiaj mąż tak chrapał, że za Chiny nie umiała zasnąć 🙈 no myślałam, że go za drzwi wystawie zaraz.. przycisnelam go poduszką, żeby się wybudził (nie chciałam mu zrobić krzywdy.. serio 🙈) prawie wyskoczył z łóżka że strachu co mu robię 😂😂 rzuciłam zimne: jeszcze raz ją obudzisz.. to będziesz sobie ją lulał sam.. i gówno mnie obchodzi, że wstajesz o 5..
Mąż: to co, mam nie oddychać?
Ja: .. na przykład.
Zasnęła. Było już cicho. 😂 Widzę, że męża nie ma więc chyba oddychał 🤷😉Chmurka, joana, erre lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:dzisiaj mąż tak chrapał, że za Chiny nie umiała zasnąć 🙈 no myślałam, że go za drzwi wystawie zaraz.. przycisnelam go poduszką, żeby się wybudził (nie chciałam mu zrobić krzywdy.. serio 🙈) prawie wyskoczył z łóżka że strachu co mu robię 😂😂 rzuciłam zimne: jeszcze raz ją obudzisz.. to będziesz sobie ją lulał sam.. i gówno mnie obchodzi, że wstajesz o 5..
Boże, dziewczyno, czasem mam wrażenie że jesteś mną 🤣 u mnie kropka w kropkę to samo i ta sama gadka. Ja wiem że to nie wina męża bo on nie wie że w danym momencie chrapie no ale jak już któryś raz dziecko Ci się wybudza bo on zaczyna głośno chrapać to Ci się niż otwiera. Ja mojego zawsze kopię albo ściągać kołdrę w zależności czy akurat stoję czy siedzę 🤣🙈
Jeśli któraś zastanawia się co kupić albo co ktoś zakupić dla waszego dziecka ma święta to polecam obalę. U nas dzisiaj hit. Jak kupiłam to w ogóle nie była zainteresowana i nawet nie mogła jej podnieść a dzisiaj nie dość że złapała, zaczęła się przyglądać, to chwyciła druga rączką i potrząsała i brała do buzi. I tak dobre 15 minut się bawiłyśmy. Nie przekłada jeszcze z ręki do ręki ale chwyciłam obiema rączkami 🤩 szkoda że nie mogę tu wstawić filmiku ale macie zdjęcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 21:03
Chmurka, Leeila26, erre, Krokodylica, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Audrey mam to ale jeszcze nie próbowaliśmy
Edit:
Moje dziecko tego nie ogarnia 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 12:26
-
Julson to miał dostać od wujka który wraca jutro z Anglii ale przez przypadek odpakowalam, bo jak zobaczyłam etykietę E-mama to stwierdziłam ze to pewnie do mnie 😅 i takim sposobem zdupilam niespodziankę
Kurde mamy dziś szczepienie o 14 a Julus jest tak marudny ze masakra aż się boje co to będzie -
Pogoda kciuki, żeby bylo dobrze 🥰
A jak u Was przygotowania do swiat? Ja mam wrazenie, ze my jestesmy w czarnej d...
Co do chwytania to moj ma juz ponad 3 miesiące i ma to w nosie. Czasem cos chwyci przypadkiem chwile trzyma i puszcza. Na grzechotke plastikowa sie obrazil od kkedy raz uderzyl sie w glowe 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 13:11
Adaś
-
Agatka super sobie radzi! Fajna ta zabawka.. ale zamówiłam już coś podobnego - ogobolli czy jakoś tak 🙈
Pogoda współczuję, u nas tak było przy pierwszych szczepieniach.. do tego brzuszek i ogólnie była masakra 🤦 drugie super 👍 -
Daliśmy przed wyjściem pedicetamol bo był taki ryk ze szok. Ale dzięki temu wizyta przebiegła całkiem niezle, aż lekarka się zdziwiła gdzie te problemy jak on taki spokojny 🤔 dostaliśmy skierowanie do gastrologa ale chyba przed świetami nie będziemy tego ogarniać. No chyba ze będzie tragedia totalna. Wrócę do sab simplex i spróbuje delicol jeszcze raz.
Wazy 7040 g i ma 62 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 14:54
-
Dziewczyny, czy jak nosicie swoje dzieci przodem do świata w pionie, to czy czasem przechylają głowę w jedną stronę? Bo zauważyłam że Agata czasem w takiej pozycji przechyla głowę w prawo i ta stronę preferuje. Nie zawsze ale też nie bardzo rzadko. I zastanawiam się poważnie nad fizjoterapeutą żeby na to zerknął. Bo nie wiem czy to minie, czy reagować za wczasu 🤔🧐 ktoś coś? 🧐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 18:50
-
Audrey szczerze to nie wiem.. choc tak sie zastanawiam a Ty go nosisz tak ze jest po srodku Twojego ciala? Nie nosze tak mojego.. tylko albo na jednej rece albo drugiej. I w sumie to wyjde na wyrodna matke ale ja malemu tak sie noe przyglądam i nie wiem 🤷♀️ w sumie to chyba wtedy idzie mu glowka ale na ta stronę ktora jest skierowana w dol ziemii. Ale nie jestem pewna. Jutro przyjrze sie i napisze Ci.
Ogolnie to ja tez mysle nad fizjo ale u mnie widze ze czasem maly jak lezy na plecach to jest lekko dupka w jego prawa strone. Tak, ze nie ma zachowanej symetrii.
Ale jeszcze daje mu czas. Widze ze ogolnie lewa raczka jeszcze jest slabsza. No ale glowka kreci ladnie w obie strony, ciut bardziej woli prawa.
Ogolnie za duzo mu sie nie przygladam, staram sie podchodzić na spokojnie do wszystkiego. Ale czasem to sobie mysle czy aby dobrze robię??
Pogoda gastrolog ze wzg na te bole brzuszka? Nic sie u Was nie poprawia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 19:18
Adaś
-
Joana tak ze względu na brzuszek. Dziś jest nieciekawie znowu, w nocy ciagle się wierci. W tym tyg chwile tylko ciumka pierś i zaraz zaczyna płakać. Na palcach jednej reki zliczę ile raz w tym tygodniu zjadł spokojnie. Ja już jestem na diecie ponad 4 tyg i nie widzę rezultatów zbytnio. Często mu się pokarm cofa i potem ma czkawke.