X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamawialiśmy fotografa tylko do kościoła i w dodatku bez mszy św. więc 350zł. za pół godziny to całkiem sporo według mnie. Ja trzech fotografów brałam pod uwagę i każdy koło 500 zł. sobie życzył za sam kościół.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys pokazałabys coś na tajnej strefie.. 🙈

Ja nie jestem zbyt dobrym psychologiem, na bank to widać 😅 raczej typem pocieszycielki, słuchaczki i bardziej coś w stylu: weź się wygadaj, wypłacz jak masz potrzebę, a ja Cię wysłucham i mogę poprawić humor 😅 ale tak Was czytam i kurcze dziewczyny jakie mądre kobiety z Was są :) Ja się czuje taka pusta i tępa przy Was czasami 😂😂🙈

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila ej no bez przesady. Ja mam niskie poczucie wartości ale pusta i tępa się nie czuje. I Ty też nie powinnaś;) nawet jeśli mówisz to tylko pół żartem;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaa! Aniela się przekręciła na brzuch!:D

joana, Pogoda, erre, Audrey, Krokodylica, Ounai lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka popieram Qunai i dziewczyny.. czas za zawalczyc o siebie.. i glownie o wiarę, ze jesteś silna i mozesz wszystko. Wiem, ze czasem relacje z rodzicami sa ciężkie. U mnie tez taka byla z mama. Trudno było zmienic wizje siebie w glowie. Czasami do tego sie dojrzewa a czasem zycie tak kipnie w tylek, ze orientujemy sie, ze wcale tak slabe nie jestesmy.

Co do problemow skornych to na odparzenia itp najlepiej pomaga nam Linogam ten zielony. Ale od razu zaznaczam, ze my nigdy duzego nie mielismy. Raz byly wieksze od kup po 1 rota, ze wjechal az sudocrem.
    Przy ustach tez mamy czasem krostki i wtedy po prostu smaruje kremem kojacym nivea emolient sos. Zawsze pomaga w momencie, na lekkie odparzenia a raczej zaczerwienienia tez go uzywam.
    Adasiowi wlosy nie leca jako wypadanie. Tylko ostatnio wyszla mu ciemieniucha i po wyczesywaniu to one wychodza z tymi strupkami... no i oczywiście z tylu mamy wytarte..

Chmurka jak pisze Darla nie ma sensu kupowac tanszych pampersow bo niby pszczwdza sie. A w efekcie czesciej zmienia. My na noc uzywamy premium care. Mimo ze nosimy juz 5 wiec cena tez robi soe wyzsza... ale sa tak super, ze nie zmienie na inne. Najtaniej szukac na allegro. I skoro mezowi ciezko kupic to zaloz dzis konto, znajdz promke na Wasz rozmiar i kup. Nie czekaj, bo tracicie pieniadze...
    Nosilismy na noc tez jakis czas np active baby i wrpcilismy na premium bo tamte nie wytrzymywaly nocy.

Jeszcze co do tego oszczedzania... super, ze maz prowadzi jakis swoj system... ale chyba powinna byc w nim kategoria fryzjer itp dla Ciebie.. on Ciebie raczej nie pyta czy moze isc? Moze kiedys Ty mu powiedz specjalnie, ze wolisz gp w nieobcietych i ciekawe co powie...
    Serio sama jestem oszczedzna ale podziwiam go za zbieranie paragonow itp... czy proszenie, zebys Ty to zrobila... mi szkoda byloby na to czasu.. bo mozna odkladac pieniadze bez dokladnego kontrolowania 5 czy 20 zl na koncie. Zwyczajnie zaklada się ile wydajemy.. i przeciez to widac na biezaco czy wyrabiamy plan czy zaciskamy pasa..

Krokodylica lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana linomag zielony stosuje codziennie i nic nie daje. Był tez bepanthen, sudocrem, zasypka altek, alantan plus. Dziś wjechała mąka ziemniaczana a po kąpieli posmarowalam olejkiem ze słodkich migdałów. Zobaczymy co z tego będzie.

Chmurka dobrze, ze masz świadomość nad czym musisz pracować. Dlatego działaj :) Ounai dała bardzo fajny pomysł z tym zapisywaniem sukcesów. Ja tez długo miałam niskie poczucie własnej wartości, ale nie wiem czym spowodowane. Ja mam tak ze we mnie ktoś wierzy bardziej niż ja sama. Duzo mi dało zapisanie się do grupy tanecznej i występy publiczne. Także Twój pomysł z teatrem to bardzo dobra opcja. Trzymam kciuki za Ciebie. Anielka jest Twoja motywacja ❤️

Ancys można się wkurzyć, bo chrztu nie powtórzysz :( moja koleżanka tez miała akcje z fotografka przy chrzcie. Sesja Ciazowa wyszła super dlatego ja wzięli na reportaż ale zupełnie się do tego nie nadaje. Nie robiła zbliżeń, praktycznie w ogóle nie było widać dziecka na tych zdjęciach 🤦‍♀️ Koleżanka się tak wnerwiła ze jej nie zapłaciła nic, ale co z tego jak zdjęć nie ma. Jedynie te które robiła jej siostra swoim prywatnym aparatem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 19:31

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat budżet plan był moim pomysłem. Mąż teraz to kontynuuje odkąd Aniela się pojawiła. Wcześniej na zmianę wpisywaliśmy. U nas się to sprawdza bo widać też na co za dużo poszło. O dzięki temu zmieniliśmy sposób robienia zakupów żywnościowych bo jak kupujemy raz w tygodniu większe to idzie mniej kasy niż jak kupowaliśmy częściej. Poza tym ja jestem człowiek tabelka:P lubię mieć czarno na białym ile mam, ile mogę wydać, ile nam zostanie a ile oszczędzimy. Lubię wiedzieć kiedy będziemy.mogli zrobić remont łazienki a kiedy wyjechać i ile po tym wszystkim zostanie na koncie. Może to głupie ale tego zmieniać nie chce. Tu nie chodzi o to że ja chcę ukrywać przed mężem wydatki bo bez przesady, ja nie wiadomo czego nie kupuje. Ja chcę się naucUc żeby robić te zakupy bez wyrzutów sumienia ( i to są moje wyrzuty które miałam zawsze+i też to ma związek z mamą która od zawsze mi powtarzała jak to 'ona sobie od ust odejmuje żebym ja miała coś nowego " itp.- mąż po prostu nie niwelujetycj wyrzutów e je podsysa. Ale pewnie gdybym ja nie miała problemów z wydaniem na siebie kasy to jego teksty b miała w nosie. Bardzo długo walczę już z tym że jak kupuje coś to się zastanawiam co mama na to powie( serio, mam prawie 30 lat i przejmuje się zdaniemamy choć to głupie i choć z tym walczę).
    Generalnie kocham moją mamę nad życie i wiele dla mnie zrobiła ale chodziłam swego czasu do psychologa. Przepracowałam arę rzeczy i wybaczyłam jej i sobie i nasze relacje są na prawdę super.ale nie wszystko przepracowałam... I teraz się z tym mierze

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teatr to dla mnie mega terapia. Jak zapisałam się to pierwsza rolę jaką dostałam była.mala, ale ubrana w prześcieradło miałam tekst w którym :igralam z publicznością, miałam niby kusić , zalotnie itd. Jeju jakie to było wyzwanie. Pamiętam że powiedziałam reżyserowi że byłoby mi sto razy łatwiej zagrać starego grubego łysego chłopa niż atrakcyjna kobietę która ma kogokolwiek kusić. A on na to . Wiem. Widzę że Twoja wiara w to jak wyglądasz i co potrafisz jest niska. Stąd ta rola, żebyś się przekonała jaka jest prawda... I choć podczas prób nie szło mi zupełnie,i myślałam że zwatpie i to rzucę to premiera była BOSKA! A po premierze jak wyszliśmy do gości to ludzie do mnie podchodzili i mówili że choć pojawiłam się na scenie na onut to najbardziej zapadłam w pięć ... To było mega. Strasznieo brakuje teatru .. już same zajęcia bardzo dużo mi dają. Relaks, przebywanie z ludźmi o podobnych zainteresowaniach, rozwój i wiara w siebie. Chociaż przyznam że wciąż gdzieś mam w sobie wstyd że jestem dorosła, pracuje i 'bawie się w teatr'.

Natalii lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się przed Wami otworzyłam....

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka
    Dziewczyny duzk mądrego juz napisaly nie będę się powtarzać. Jedynie się pod tym podpisuje.
    Chcialam tylko dodać ze brawo dla Ciebie za to ze widzisz problem i chcesz coś zmienić.

Chmurka lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys współczuję z tymi zdjęciami.. ja mam do nich duzy sentyment. A z rodziny nikt nic sensownego nie pstryknął?
    Ja jestem w trakcie planowania chrzcin. Chcialabym połowę marca lub ostatecznie połowę kwietnia. Bo u nas chrzczą w drugą jiedziele miesiąca. Tylko mamy chrzestnego z zagranicy i musimy się do niego dopasować. Juz wybrałam restauracje na catering tylko ciągle się waham ile i czego zamówić. Podpowiecie coś? Ciasta robie sama bo bardzo lubię. Tort chyba h koleżanki bo robi świetne.balony, serwetki jakis napis... hmmm no nie wiem co jeszcze... jakieś podziękowania ktoś rohil? Bo na orzy pierwszym dziecku jie robiłam :/

ancys85 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, a może fotografka źle wygrała zdjęcia na dysk, może się nie załadowały dobrze?

Chmurka, mamy podobne mamy widzę. Moja też zawsze mi skrzydła podcinała i mówiła że się do niczego nie nadaje 😎

Pap, no ja nie wiem jak z tym rozwojem🤔 fakt, każde dziecko się rozwija w swoim tempie i czasami mam wrażenie że niektóre rzeczy opanowuje szybciej. Ale jak widzę jak np siedzą wasze dzieci to mam wrażenie że my jesteśmy ho ho w tyle. U was na zdjęciach widzę że maluchy trzymają pion, nie garbią się i nie gibią się a u nas próby trakcyjne super ale posadzona leci do przodu i gibie się jak wahadło na boki. W sensie nie sadzam jej ale czasami patrzę jak idą postępy 🤷‍♀️

Ounai, Marta w ogóle według mnie rozwojowo idzie jak burza. Mówisz że ona w wieku pół roku podaje rękę do siedzenia a bratanek 8 miesięczny dopiero to robi.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey moj Szymikson tez poleci na bok czy w przod jak sie go posadzi np.opartego o poduszki. Ja mysle,ze najwazniejsze zeby nie bylo duzych opoznienie z rozwojem ruchowym a nie,ze tak powiem przyspieszen :) jesli dziecko samo cos robi to ok! Byle nie wymuszac.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey luzik na stabilne siedzenie ma jeszcze duuuuuzo czasu. Dziś ta fizjo mi powiedziała ze dzieci często najpierw raczkują często zaczynaja chodzić i dopiero wtedy siadają. My mamy zezwolenie zeby za miesiąc do jedzenia go sadzać w krzesełku. Ale poza tym jak najwiecej na macie.
    Z tego co widzę to każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Julus poszedł w ciągu tygodnia jak burza. Wcześniej nawet się na boki za bardzo nie przekręcał a nagle przekręca się na brzuch z jednej strony, za dwa dni przez druga stronę. Wczoraj zaczal robić piwoty jak to nazwała fizjo. Także ani się nie obejrzymy a zaraz będą biegać te nasze pociechy :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co sadzać dziecko które nie siedzi samo? Podpierać itd?

ancys85 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystacie z aplikacji smyka? Ja jakoś fo tej pory nie korzystałam bo mi się wydawała kolejną niepotrzebną duperelą. Warto?

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja wiem że moja mama robiła to nieświadomie i z dobrej woli. Po prostu sama tak była wychowana, sama ma taki charakter i tak wyszło. Nie mam jej już tego za źle choć pewnie inaczej by się niektóre sprawy potoczyły. Jedynie nie chce powielać jej błędów

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy Aniela siedzi z podparciem.proba trakcyjna u fizjo poszła jej świetnie ale nie sadzalam jej bo nie widzę potrzeby, jak Kroko. Bliżej rozszerzenia diety spytam fizjo czy mogę sadzac w krzeselku

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja sadzam od dzisiaj - do jedzenia. Tzn. nie tak całkiem na prosto, w foteliku z 3 stopniową regulacją, na drugim stopniu 😉 Apki Smyka nie mam, też się chętnie dowiem czy są jakieś dodatkowe ekstra rabaty.. albo nie chce wiedzieć 😂😂🙈

Apropo fotografów.. ja mam z chrzcin tylko zdjęcia z telefonów - mojej mamy, mojego i meza nawet nie wiecie jak żałuję, że nie zdecydowałam się na fotografa 😭🤦

Chmurka zamień ,,bawie się w teatr" na ,,teatr to moja pasja". To co, dorosła kobieta nie może już mieć zainteresowań? Moim zdaniem to bardzo fajne :) Ja bym Cię chętnie zobaczyła w akcji! 😅 Może zarzuć prześcieradło i nagraj nam recenzje Twojego nowego nawilżacza? 😉

Pogoda lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Leeila dobre z ta recenzja nawilzacza;P tego nie zrobię ale wstawię na grupę zdjęcie plakatu z jednego z naszych przedstawień;)

Leeila26, joana lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ