!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze laseczki tak sobie myślę, że fajnie by było z jakąś z Was (albo z jakimś z Was - to dopiero by było! 😉) wylądować na kolejnym ciążowym wątku.. 😂 możee.. luty 2023 😂 Kto chętny? Otwieram zapisy! 😂 Ostatnio właśnie stwierdziłam, że kolejne dziecko chce na wiosnę 😅 (marzec nie, bo wątek marcowe mamy kiedyś przyniósł mi pecha 🤷) Nie wyobrażam sobie siedzenia znowu w domu w zimę z nie mobilnym dzieckiem 🙈 I w dodatku 2-3 latką 😅 No i końcówka ciąży na przełomie lipca/sierpnia też nie była za przyjemna.. luty będzie idealny! 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 23:13
-
Chmurką, zaakceptowane.
U nas pierwszy ząbek!
Co do raczkowania, to W sobotę tez nakrylam Anielke na czworakach.
Co do ciąż, to ja już mam swoją wymarzona Dwójkę Dzieci🥰erre, Pogoda, Chmurka, Audrey, Ptysio, joana, Krokodylica, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Ja nie pamiętam kiedy byłam gotowa na drugie dziecko, ale na pewno nie myślałam o tym po 5-6 miesiącach
Chyba sobie z mężem kalkulowaliśmy, żebym po zakończonym macierzyńskim wybrała zaległy urlop wypoczynkowy (prawie 3 miesiące), a potem od razu ciąża. Starania nam zajęły 3 cykle zanim zaskoczyło, no ale się okazało, że puste jajo płodowe, więc był zabieg i przymusowy zakaz starań na kolejne 3 cykle. Także sumarycznie wyszło 6-7 miesięcy wychowawczego. Nie zarabiam kokosów, ale i tak dziwnie było czuć po kieszeni, dobrze, że to 500+ wpadło
Leeila, masz na myśli, że jacyś faceci tu są?
Ktosiowa, gratulacje pierwszego ząbka
-
Ktosiowa gratuluje ząbka! Jak Anielka zniosła ząbkowanie? Masz jakis sposób na przyspieszenie? Bo Julusiowi widać już mocno zarys i dużo białych punktów a zębów jak nie było tak nie ma, a ryków przy tym tyle ze głowa pęka 😩
ktosiowa lubi tę wiadomość
-
U nas te ząbki męczą takimi falami. W ciągu dnia jest wszystko ok i nagle zaczyna marudzić, pcha rączki do buzi, zagryza szczęki. A w nocy to czasem budzi się z wrzaskiem, że aż łezki lecą. Tak myślę, że to są ząbki, ale posmarowanie Anaftinem czy Dentinoxem średnio pomaga
Sprawdziłam, że u starszaka pierwszy ząbek był w 9. miesiącu dopiero.
-
erre wrote:
Leeila, masz na myśli, że jacyś faceci tu są?
Nieee.. alez skąd! 🙈 Miałam na myśli liczbę mnoga, chociaż gramatyka nie jest moją mocną strona 😂
Ktosiowa ja też gratuluję ząbka - chyba jesteście pierwsi 💪😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 09:56
-
Erre ja mam calgel i anaftin. Po calgelu przy dużym ryku na chwile jest spokój, ale ciężko mu się dostać do tych ząbków bo blokuje językiem.
Pierwsza łyżeczka marchewki za nami 😁 ale chyba mu się smakowało, bo się krzywił jak po futrynie 😂 nawet woda mu nie smakuje 😆 zobaczymy co bedzie jutro. Jak będzie tak samo to mam dalej próbować czy odpuścić na pare dni?joana lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Kurcze laseczki tak sobie myślę, że fajnie by było z jakąś z Was (albo z jakimś z Was - to dopiero by było! 😉) wylądować na kolejnym ciążowym wątku.. 😂 możee.. luty 2023 😂 Kto chętny? Otwieram zapisy! 😂 Ostatnio właśnie stwierdziłam, że kolejne dziecko chce na wiosnę 😅 (marzec nie, bo wątek marcowe mamy kiedyś przyniósł mi pecha 🤷) Nie wyobrażam sobie siedzenia znowu w domu w zimę z nie mobilnym dzieckiem 🙈 I w dodatku 2-3 latką 😅 No i końcówka ciąży na przełomie lipca/sierpnia też nie była za przyjemna.. luty będzie idealny! 🙈
Ja podziękuję za ten zaszczyt 🙉🙊 ale chętnie przejdę z Tobą te magiczne 9 miesięcy mentalnie. Będzie nieziemsko wyczekiwać na kolejne forumowe baby 😁 i kategorycznie zabraniam przejścia do innej grupy, no chyba że gościnnie 🤪🤪😂😂
Moja córa jest kwietniowa, cudowny miesiąc - polecam. Jak szłam do porodu (19) to śniegu było po kostki 🙈
Musiałabyś w lipcu poprzytulać się do męża 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 11:05
-
U nas narazie fajnie sprawdza się śpiworek w foteliku. Zakładam bodziaka z długim rękawem, spodenki, skarpety, czapkę i jedziemy ale pomyślę o tym ponczo na kolejny sezon więc dzięki 👍
Ounai jak Marta tak się wyrywa do siadu i czworaków to chyba musisz pomyśleć o obniżeniu łóżeczka, bo panienka w każdej chwili może Cię zaskoczyć 😁
-
Ja po pierwszym dziecku byłam na wychowawczym i potem orzeszlam na L4. Mi lekarz mowil ze rok po cc to jest niezbędne minimum ale najlepiej 2 lata bo organizm dojdzie do siebie odzyska siły. Tak też zrobiliśmy. Jak pierwszy skonczyl 2 lata to zaczęły się starania. Troche to trwalo wiec u nas różnica 3 lata i 3 miesiące. Teraz tez planuje iść na wychowawczy do 3 roku życia dziecka a potem dać go do przedszkola i na nowo zacząć życie zawodowe. Trzeciego dziecka nie planujemy. Zawsze chcieliśmy mieć dwoje. Czasami kusi ale boje się czy bym umiała poświęcić każdemu odpowiednia ilość czasu a bardzo mi na tym zależy. Wiec na ten moment mamy podejście ze dwojka i koniec a jak się zdarzy to znaczy ze tak miało być.
U nas zabki doskwierają. Michu tak zaciska szczęki i robi cmok. Widać ze go boli 😔 jak jest bardzo źle to smarujemy dentinoxem. I jako tako mu ulzy.
A propo rozszerzania diety. Ja mam wrażenie że moje dziecko nie przepada za mlekiem. Widać wyraźnie ze woli konkrety. Z jednej strony się cieszę że ładnie je a z drugiej martwię czy za mało mleka nie pije.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Erre moj tez nie śmierdzi...
U nas też faza na zabki ale nie oczekuje, ze niedługo sie pojawi... meczy nas juz tak miesiac. Raczki ida z bolem jak szalone czasem i przy tym placzu i tacia dziasel jak szalone...bidulek.. a mamy dentinox i dentosept mini.. dentinox pomaga bardzo srednio a dentospet uzywam tylko w dni jak widze ze lekko go swedzi. I malo co pomaga.
Qunai Marta to ma tempo superowe 🥰
Ktosiowa gratki na zabek 🥳🥳🥳
Chmurka gratki ladna waga i wogole 🥰
Pogoda u mnie tez ciut krzywil sie 1 i drugiego dnia a trzeciegi bylo znacznie lepiej 😅
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
A my dzisiaj pierwszy raz próbowaliśmy marchewki. O dziwo Agata jadła naprawdę ochoczo, zjadła pół słoiczka. Co prawda wylatywało jej też trochę ale nie ma się co dziwić bo to jej pierwszy raz 🤪
I ostatnio u nas faza na stopy, Agata cały czas je łapie, ciągnie, wkłada do buzi. No i podnosi się ci chwilę na rękach 🙈
Ptysio, joana, ancys85, Leeila26, Pogoda, edka85, Asia000, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ptysio wrote:Audrey co to za mata i czy się sprawdza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 14:24
Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Natalii wrote:Ounai haha, ja zamìwilam to ponczo tydzien temu dla Tosi 😀 Juz korzystamy 😀 tez sie dala w foteliku, teraz drze się mniej.
Który model wzielas?
Ja ponczo samochodowe krolik to najmniejsze S 🙈
Jest ogolnie spoko, zależało mi na tym modelu chociaz tuliponczo lepiej okrywa fotelik, ale ta wlascicielka mowila mi, ze daje tyle samo ciepla.
Mega slodkie jest
Chociaz jak założyłam na fotelik to trochę żałowałam, że nie wzięłam M, ale mogłoby być za duże jak juz zacznie chodzic.
Dla starszaka nie wzięłam, ciegle sie zastanawiam 🤔
Erre ja właśnie pod kątem takich szybkich wyjazdów do sklepu itd brałam. Przedszkole mamy pod domem. Mój mąż tylko zdziwiony mówi "a do sklepu jak pójdzie, w tym ponczu? Haha