!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda, zdecydowanie leci szybko, czasem myślę że za szybko🙈 ja to nawet nie mam czasu myśleć że w cuazy jestem 🤣
Ounai, wiesz, ja też szczerze mówiąc czasem resknie za pracą.
Jutro o 9 mam wizytę u gin wiec trzymajcie kciuki ciocie.
Wywołuje też do tablicy Leile i Joane!Pogoda lubi tę wiadomość
-
Powiem Ci, że sama pracą chyba mniej męczy niż opieka nad dzieckiem. Ale wracam do domu, Marta się cyckuje, potem od razu po syna do przedszkola I nagle jest wieczor a jeszcze trzeba ugotować, sprzątnąć, pranie wstawić. O 17 to już marzę, żeby się położyć spać 😂
-
Ja wczoraj poszłam z małym na bilans i przy okazji miały być dwa szczepienia.
No ale lekarka usłyszała zajęte oskrzela i dupa. Na dodatek starszak obudził się z atakiem kaszlu, więc go nie puściliśmy do przedszkola. I znowu majątek na leki. Ale mnie to wpienia, serio...
-
Edka, Audrey!! Ale te Wasze ciąze lecą. Gratulacje!! Płeć niewazna. Oby zdrowe!
Co do chorób to pisalam wiele razy,ze starszak moj chorowal 1(slownie JEDEN)raz w zyciu,ze musial brac antybiotyk a ma 5,5lat. Chodzil do zlobka, teraz do przedszkola-no okaz zdrowia. Za to Szymcio 2tyg chorowal z antybiotykiem na zapalenie oskrzeli, tydzien pochodzil do zlobka i znowu zaczyna sie katar 🤧🤦♀️ i co poradzic.. inhalacje solą moze pomogą..Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Opowiedzcie jakie tam umiejetnosci maja nasze ponad roczniaki
Moj Szymo chodzi sprawnie, nawet uczy sie biegac (ucieka przed bratem bo czesto bawią sie w berka), umie tanczyc krecac sie na jednej nodze (komicznie to wyglada, musze nagrac i wrzuce na fb), niestety ze zlobka przyniosl bicie leje nas po buziach z liscia dla niego to taka zabawa, nie pozwalamy mu na to ale wiecie-kopiuje to,co w zlobku sie dzieje na bank. Z mowy to najwiecej baba(na wszystko), na mnie mama, robi jeszcze wawa na szczekanie psa, wszystko rozumie, pokazuje wszystko, jak sie stuknie to kaze calowac raczke(nawet jak w inna czesc ciala haha), robi brawo,papa, akuku i takie tamSzymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap, ja bym porozmawiała z Panią w żłobku, bo przecież jeśli kopiuje to od kogoś, a nie powinny raczej ciocie pozwalać na takie zschowania.
Marta biega, chodzi do tyłu, wchodzi i schodzi na kanapy i łóżka, wchodzi na schody. Mówi raczej po swojemu uwielbia książeczki. Srednio tydzień jest w zlobku i tydzień w domu. Jest w stanie nie jeść z piersi cały dzień, niestety ja nie. Ostatnio musiałam w pracy ręcznie odciągać bo nie przetrwałabym. -
Aniela mówi mama, tata, i kot;P mówi też ałał na psa , muu na krowę , koko na kurę i bwum jak bawi się samochodem. Mówi też 'ma' że czegoś nie ma. Całuje nas i wszystko i wszystkich;P szczególnie lale, misie i zwierzątka w książkach. Tańczy śmiesznie dupką i rączkami. Robi papa, brawo, koci koci, akuku, tutu kokoszeczka, i lula lale śpiewając im aaaa. Gada po swojemu jak katarynka. Chodzi wciąż przy meblach ale zaczyna się odrywać. Jest super mega pogodna i strasznie lubi żartować je dalej mikro ilości ale ma swoje ulubione dania których potrafi zjeść trochę więcej
-
Mała chodzi, biega, jeździ na jezdzikach, wspina się na schody. Mówi swoim językiem.Generalnie dużo rozumie, np.gdy mówię, że zaraz obiad, to już idzie i wyciąga krzesełko albo że czas na kąpiel, to biegnie pod wannę. Jest waleczna - gdy brat próbuje wyrwać jej zabawkę, to okłada go ręką i gryzie 🤦♀️(nie wiem skąd jej się to wzięło). Nie je już z piersi, sama się odstawiła.
-
Zdolne te Wasze dzieciaki 🥰
Juluś dużo chodzi, po schodach wchodzi, ale podpierając się ściany lub barierki. Mówi najczęściej da i dedede 😂 kocha książeczki, trzeba czytać 20 razy dziennie ta samą. Pcha się na kolana z książka i trzeba mu czytać 😁 już duzo rozumie, potrafi pokazać paluszkiem jak się go o coś pyta (oczywiście nie wszystko, ale to co umie to pokaże 😆). Umie robić kosi kosi ( lub brawo - jak kto woli), papa, halo - przykłada sobie cokolwiek do ucha 😁 tańczy śmiesznie ruszając rączką jak Np powiem „pajączek” to od razu reka do góry i tańczy, bo kojarzy mu się z piosenka „tuciutki paajączek” 😆 jak powiem zajączek to tez mu się z tym kojarzy 😁w ciągu dnia już ma tylko 1 drzemkę od 13.30 zazwyczaj jakieś 1,5 h. Ale zeby nie było tak pięknie nie prześpi ciągiem tylko trzeba go „dolulac”. W nocy milion pobudek standardowo 🙈 w kolejny weekend będziemy się przymierzać do odstawiania nocnych karmien… mam nadzieje, ze to nie będzie strzał w kolano. W ciągu dnia w ogóle już nie zwraca uwagi na cyca, ale w nocy nie potrafi się przytulić bez dobierania się do piersi. -
Pogoda ja też się będę przymierzać do odstawiania. Ale u nas w dzień też jeszcze je. Ja bym chciała odstawic w nocy a zostawić karmienie ranne i popołudniowe .. zobaczymy co z tego wyjdzie. Dziś zaczynam uczyć zasypiania w łóżeczku... Bo póki co zasypia w hamaku;p
Pogoda lubi tę wiadomość
-
U nas ostatnio tez kończy się na usypianiu w łóżeczku, bo po dwóch cycach dalej szaleje, wiec kładę go do łóżeczka, trochę się pokręci, poszaleje, aż w końcu się znudzi i jak dobrze pójdzie to zaśnie w łóżeczku bez lulania. Ale mam lozeczko na kolkach wiec nim jeżdżę 😁
-
No u nas już od bardzo dawna nie zasypia przy cycku tylko na hamaku(a potem przekładam do łóżeczka) albo właśnie na rękach. Ale to się robi problematyczne. I w związku z tym że niedługo powrót do pracy to chciałam ją nauczyć zasypiać inaczej... Dziś był pierwszy dzień..zasypianie trwało godzine... Eh a na hamaku zazwyczaj 7 minut;P
-
Chmurka najważniejsze, ze się udało 😁 u nas tez prawie godzinę usypiania 🤦♀️
Chmurka lubi tę wiadomość