!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Patutka bardzo możliwe że Cytomegalie przeszszlas już dawno, wtedy możliwość infekcji ponownej (od córki) to już tylko 1procent. Bez zbadania przeciwciał w klasach IgM i IgG nie da się nic powiedzieć. Oczywiście, że w książkach piszą o wadach płodu po wrodzonym CMV ale to jest rzadkość. Na spokojnie oznacz najpierw przeciwciała.
Ale tak mnie ta pediatra nastraszyła...
Chciałam zejść z oddziału i pobrać prywatnie, ale niestety w tym labo tego nie wykonują 🤷♀️
Muszę czekać ta chwile niestety aż ktoś przyjdzie na wolnym do małej albo jak nas stąd wypuszcza.
Ja po prostu zapytałam tylko jak to jest, bo może któraś z Was wie więcej....2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka, nigdy nie badałaś cyto? To najwyższa pora. Zapewne wyjdzie, że odchorowalas ją dawno temu albo że masz tytanowy organizm i nigdy się nie zaraziłas.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Patutka wrote:Dziewczyny pomocy....
Cytomegalie która ew. Zaraziło się w ciąży...? Co z dzieckiem?!(((( koniecznie sprawdź DNA wirusa cytomegali. Nawet jutro zrobisz to badanie z krwi
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Patutka pediatra niech sobie walnie baranka o ścianę.
Mam znajomą, która złapała w ciąży cytomegalie - wszystko w porządku, dzieciątko zdrowe:) Zrob jak już będziesz miała możliwość igg i igm i tyle
A tak przy okazji zapytam - co się działo, że córeczka wylądowała w szpitalu? Rany teraz tyle wirusów, moja właśnie wyszła z zapalenia oskrzeli, 5 dni miała gorączkę, myślałam, że osiwieję
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, podczytuje Was, nie odzywam sie, bo nie mam sily. Od 7 tygodni jestem wyjeta z zycia, leze cala dobe z mdlosciami, ktore zwalaja z nog, wymioty, zgaga, refluks. Masakra. Maz juz nawet nie mowi do mnie po imieniu, tylko "Zgonie, zrobic ci herbate?"
W srode bylam na usg, na szczescie wszystko dobrze. Wg om 12+0, wg usg 13+0. Lekarz stwierdzil, ze chlopak. I tak sie zastanawiam, czy wiarygodne jest okreslenie plci na tak wczesnym etapie? Lekarz jakis super specjalista od usg.
Krokodylica, Pogoda, edka85, joana, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Marrtusia chlopaki szybciej pokazują co maja miedzy nogami 😂 w poprzedniej ciazy z synkiem juz w 13tc widac bylo,ze chlopak. Oczywoscie jest granica bledu ale chyba czesciej,ze powiedzą ze dziewczynka a bedzie chlopak.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Martusia. U mnie poprzednio w 13+3 lekarz powiedział, że chłopak i faktycznie urodził się chłop
Teraz ten sam lekarz powiedział mi, że tym razem będzie baba. No zobaczymy.
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Hej my już po wizycie .no i kamień z serca . Dzidzia ma się dobrze
Ma 6 cm . Co najważniejsze krwiaka nie ma) udało się zrobić zdjęcie z bliska widać zadarty nosek 😂 we wt prenatalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 15:24
darika, Ptysio, Anika, erre, edka85, Natalii, pap86, Asia000, Totoro, to_tylko_ja, Chmurka, Domi1995, Ounai, Krokodylica, Pogoda lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ounai przy pierwszym dziecku tez ciekawosc zwyciezyla. Przy drugim bardzo chcialam fziewczynke (nawet specjalna diete stotowalam 😄) i nie chcialam sie rozczarowac. To znaczy z chlopaka bym sie drugiego tez cieszyla ale jednak mialam nadzieje na dziewczynke.
No i poniewaz teraz mam juz tzw.parke to jest mi obojetne co bedzie i chce uslyszec to dopiero na sali porodowe 😁 -
edka85 wrote:Patutka, nigdy nie badałaś cyto? To najwyższa pora. Zapewne wyjdzie, że odchorowalas ją dawno temu albo że masz tytanowy organizm i nigdy się nie zaraziłas.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️