!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, dokładnie. Ja zawsze się zastanawiałam czemu mój tata nie lubi mojej babci-swojej teściowej i dlaczego zawsze powtarzał że można na 20m2 byle nie z teściową. A moja babcia jest dla nich naprawdę okropna.
U Ciebie zaraz połówkowe 😉
Pap, a czy drugi trymestr nie zaczyna się od 13tc? Przynajmniej tak pisze na na moich witaminach ciazowych 😉 -
Ounai wrote:Audrey, 2 trymestr jak skończysz 13tc czyli 13+0 - Pap, Ty już od tygodnia jesteś w II Trymestrze
Annia lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
ktosiowa wrote:Dziewczyny,
Czy któraś sie orientuje co oznacza podwyższona ferrytyna (i to dużo, bo norma do 150, a mi wyszło 210), przy żelazie w normie? Wystraszyłam sie dzisiejszymi wynikami.
Ferrytyna to inaczej poziom żelaza we krwi, ale taki dokładniejszy. Jak zadasz zwykle żelazo to nie jet miarodajne. Ja miałam na początku ciąży badane i miałam 100. Ty masz nadmiar. Nie wiem jakie są tego skutki niestety, na niektórych źródłach objaw to zielono-czarna kupa.. Ja tak kilka dni temu miałam przez tabletki z żelazem. Odstawiłam i przeszło. Od wczoraj biorę znowu i patrzę czy sytuacja się powtórzy.
Z ferrytyną to trochę jak z tsh, samo tsh może być w normie ale tak na prawdę liczy się ft3 i ft4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 16:43
-
Erre ja interpretuje to tak-mieszkam 5km od rodzicow i bardzo chciala bym sie z nimi spotkac ale dzwonie do nich tylko na messengerze. Moj tata jest obciazony wieloma chorobami. Nie chcialabym go zarazic gdybym byla chora. Siedzimy z mezem i synem sami w domu. Do momentu zaostrzenia przepisow to sobie wsiadalismy w nasze auto i jezdzilismy tak po prostu w swiat ok40min zeby zmienic otoczenie. Od zaostrzenia siedzimy w domu na tylkach.
Czytam te prognozy dotyczace korony itd i jestem coraz to bardziej smutnaraczej nie uda nam sie nie zachorowac.. kupujemy sobie chyba tylko czas..
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja też z moimi rodzicami mimo że mieszkamy 3km od siebie nie spotykam się. Tata już jest schorowany, babcia ma 92 lata i nie chcemy ich zarazić. Mieszkam z tesciowa i tylko mam kontakt z nią, mężem i widuję się jeszcze z ciężarną szwagierka. Myślę że wszystkie imprezy rodzinne w tym czasie są zbędne.