!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A żeby zmienić temat, polecam koleżankom, które są zainteresowane dokształcaniem się w ramach przygotowań do porodu i macierzyństwa filmikami na You tube położnej Joanny Mróz i jej szkoły rodzenia. Jeśli macie jakieś podobne przydatne materiały na ten temat, to podrzućcie chętnie się z nimi zapoznam.
Dzięki Wam ostatnio moje ulubione zajęcie, to szperanie po Internecie w poszukiwaniu wyprawki ( Ounai dziękuję, że mnie do tego namówiłaś) i dzięki temu czuję taką radość z ciąży, a poza tym jest to bardzo relaksujący zajęcie, które pozwala oderwać się od tego koronawirusa.
Stąd mam pytanie do doświadczonych mam, czy body z krótkim rękawami będzie dla nas przydatne, biorąc pod uwagę termin porodu naszych maluszków, u mnie to może być już sierpień?Ounai lubi tę wiadomość
-
Ja myślę że pod pajacyk może się przydac body na krótki rękaw.
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
-
Jasmina ja uzywalam body z krotkim rekawem pod pajaca z dlugim bo dwie sztuki odziezy z dlugim na siebie to slabo bo sie podwijają. Bede kupowac na bank troche z krotkim bodziakpw ale tez nie jakos mega duzo bo przeciez bede prac. Poczatkowo szukalam duzo ubranek na rozmiar56 ale pisalyscie potem,ze szybko wyrosnie (nie pamietam juz jak bylo z pierwszym synkiem, czy szybko przeszlam na 62..) i w sumie racja bo tez o ile nie bedzie ulewak to po co tak ciagle przebierac i szarpac
mi sie z noworodkiem najbardziej wlasnie pajace sprawdzaly i lubilam, kaftanikow i spiochow nie lubilam, potem bodziaki i spodenki. Takiego malucha to nie umialam stroic, stawialam na wygode w przebieraniu.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja też nie lubię storoic dziecka. Powiem szczerze że mój syn prawie nie ma do.tej pory jeansow mimo że ma 3 lata. Wolę żeby miał wygodne dresy i koszulke. Ja bym malutki to oczywiście żadnych guzików na plecach, najlepiej pajacyk lub body i spodenki. Kaftaniki odradzam bo się podwijaja. Ja dostałam po dzieciach kuzynki i nie uzylam żadnego. U mnie rozmiar 56 chyba synek nosił około miesiąca. Ale on byk nie tyle że krótki ale bardzo szczuplutki to też sieninqczej rozkladalo. Pamiętam że po wyjściu że szpitala ubrałam to W kombinezon w rozmiarze 56 i dosłownie się w nim topil. A urodził się mając 57 cm.
-
Jasmina noworodki rodza sie chyba z glowką ok35cm i w sumie kazda czapeczka na poczatku jest za duza
w domu nie zakladalam malemu czapki (nie pamietam dokladnie,mooooze na chwile po kąpieli) no na dwor to tak bo urodzil sie na piczatku marca. Teraz jak nam sie dzieci urodza to jeszcze chwile bedzie w miare cieplo a potem juz jesien.
-
Kotka jak Ty uwielbiasz tworzyć gownoburze 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ serio Twoje wypowiedzi sa w kazdym temacie takie same. Czyli kompletnie odmienne niz reszty. I nikt nie mowi, ze masz sie nie wypowiadac.
Tylko wyrazanie zdania a na sile wciskanie go komus jest czyms innym. A Ty narzucasz. Ktos napisze inne zdanie niz Ty to zaraz wielki komentarz od Ciebie. Ta osoba tez ma prawo do swojego zdania jak Ty.
Co wiecej jak tak smiesza Cie wypowiedzi co niektorych to po co tak zawziecie komentujesz kazda odmienna wypowiedz niz Twoja?? Moze zrob jak my z wiekszoscia Twoich wypowiedzi i daruj sobie komentarze wtedy?
Zwyczajnie zawsze narzucasz swoje zdanie, jakby jedyne Twoje bylo odpowiednie. Moze przyjmij, ze inni jak i Ty maja prawo do swojego?
Co do szkol... piszesz, ze tak jest w przedszkolach, a pozniej, ze opowiadasz sytuacje jednego jakie znasz. To wkoncu tak jest wszedzie czy tylko Twoim?
Zreszta nie interesuje mnie.
Koncze z Toba dyskuje jak poprzednio, bo jest bezcelowa.
Sa swieta i szkoda mi czasu na gownoburze znudzonych osob, więc szukaja zadymy slownej tutaj..
Rozmiary narazie zamawiam 56 i 62, ale 68 tez od razu jakies wezme jak cos fajnego sie trafi..
Dziewczyny a jakie macie zdanie o skarpetkach? Czy lepiej szukac spodni ze stopami?? Ogolnie to malo mi takich wpadło w oko.. i wlasnie jakie rozmiary teraz czapeczek i skarpetek??Ounai, Jaśmina, erre, Annia, Krokodylica, Domi1995 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Mnie to sluchajcie wykoncza te wzdecia.. espumisan ch*ja daje,czuje mega ucisk po prwwej str w boku, jak tam pukam to rzeczywiscie jak w bęben..taki dzwiek bo tam mnostwo nagromadzonych gazow.ja chyba sobie wbije tam jakąs rure i odgazuje 😂 juz myslalam o rurkach windi ale nie ma chyba w rozmiarze XXL 😂 te wzdecia mi sie takie mocne zrobily teraz jak w domu siedze i nie mam ruchu
naprawde jak na moje mozliwosci to jem jak ptaszek(moze chociaz nie utyje za duzo
) bo potem brzuch pecznieje i az ciezko oddychac.
-
Joana kilka par skarpetek dla noworodkow sie przyda. Nie ze 20 ale ze 3pary to bym brala. Moze sie trafic zmarzlaczek i bedzie mial chlodny karczek to wtedy trzeba bedzie cieplej ubrac. Ja najczrsciej w domu ubieralam w bodziaka z krotkim a na to pajaca,pozniej jak mial ze 2-3michy to bodziaka i spodenki i skarpetki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 15:41
Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja mam 32 a w maju 33 lata
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Jona a ja mam dokladni odwrotne zdanie, ze gdy ja cos napisze to jest wielkie oburzenir bo mam inne zdani niz 90% z was.
Jasmina ja szanuje zdanie innych ale lubie tez wyrazic swoje a ze jest czasem inne to nie znaczy, ze nie moge go wyrazic.
Zawsze tak jest, ze osoby wyrazajace podobne zdanie do innych sa brane za mile a te ktore sa szczere i maja zdanie odmienne za niezbyt mile.
Czy skoro uwazam, ze swieze farba na scianie pokoju dziecka jest szkodliwa albo, ze sunstancje z lakierow do paznokci przenikaja do krwi to mam napisac, ze jest inaczej albo nic nie pisac zeby wydac sie mila?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 17:04
-
Dziewczyny wpadłam do Was ma chwilę bo staram się unikać Internetu (strasznie później się martwię jak czytam o koronawirusie). Chciałam Wam wszystkim życzyć w ten święta dużo zdrowia .... spokoju i "normalności" :-*
pap86, Jaśmina, Pogoda, Dave87, Ptysio, Krokodylica, joana, Ounai, maja2024 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
A z takich dobrych wieści to w piątek miałam wyniki badania NIFTY i wszystko jest dobrze
)))
Jaśmina, Pogoda, Evva, Ptysio, Chmurka, Krokodylica, erre, joana, Annia, Leeila26, Asia000, Ounai, ancys85, Audrey, skała, ktosiowa, to_tylko_ja, maja2024 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Katwie ja tez b.dlugo synkowi nie ubieralam jeansow bo uwazam ze sa poprostu niewygodne. Ale teraz sie przydaja na dwor bo sa bardziej wytrzymale niz dresy chociaz moj syn to nawet te jeansy dziurawi i przeciera. Jeansy sa w sumie dobre jak jest troche wilgotno tez bo w gumowych spodniach sie dziecko upoci a dresy zamocza bardziej.