!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana zaparc nie mam. Elegancko codziennie dwojka. Tylko ten wzdety brzuch tak mnie meczy. Od jutro obowiazkowo przynajmniej pol godziny spaceru (tylko co ja powiem policjantom jak by mnie zlapali za niepotrzebne wyjscie z domu? Moze puszcze im bąka to zrozumieja kobiete w ciunzy 😂)-mose wlaczenie ruchu troszke pomoze bo przeciez od 12marca siedze w domu i sie wlasnie wtedy problemy zaczely.
Ouinai to ptaki tyle żrą? 😱 dwa razy jak one same?? To rzeczywiscie teraz niefortunne porownanie hehe.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Kotka to,ze masz swoje zdanie to ok tylko tu bardziej chodzi o "ton wypowiedzi" o ile mozna by bylo o nim mowic w kwestii pisania na forum. Twoje wypowiedzi bywają kontrowersyjne ale do tego one są..hm.. jak by to powiedziec- w takim zaczepnym madralinskim tonie, troche tez takim jak by nie znoszącym wlasnie sprzeciwu. Ale mysle,ze taka jestes po prostu w realu - pewnie odwazna i nie bojaca sie wypowiadac wlasne zdanie i lubisz bronic go do upadlego.
Jaśmina, Krokodylica, joana, Annia, Domi1995, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Asia000 wrote:Hej dziewczyny
znowu zrobiły mi się zaległości ale udało mi się w końcu Was nadrobić
widzę, że trochę tematów tu się przewinęło.
Mam 33 lata, córkę urodziłam prawie równo rok temu - za tydzień świętujemy roczek ( a propo, mamy starszych dzieci - jaką zabawkę możecie podpowiedzieć na prezent? ).
Nie całowaliśmy jej w usta ( przynajmniej nie celowo), rodzinie nic nie musieliśmy w tym temacie mówić, nie zauważyłam żeby ktoś miał takie zapędy
Miałam dla niej kilka sukieneczek, ale tak naprawdę zaczęłam jej je ubierać od czasu do czasu dopiero jak miała jakieś 3 miesiące. Córcia od urodzenia nie lubiła przebierania, więc im mniej skomplikowane ubranie to było lepiej
Przez pierwsze tygodnie w domu była tylko w samym body.
Co do tematu drzemek, ja jestem za tym żeby obserwować dziecko i dostosować się do jego potrzeb. U nas na razie ciągle są 2 około godzinne drzemki w ciagu dnia, ale powoli skłaniam się ku temu, żeby spróbować przestawić się na jedną.
Co do przygotowań świątecznych, to u nas będzie mazurek z kajmakiem (bo bez niego sobie Wielkanocy nie wyobrażam:) ), karpatka, rafaello, sałatka jarzynowa, jajka faszerowane pieczarkami i żurek. Pierwszy raz szykujemy cokolwiek sami w domu, zawsze jeździliśmy do rodziny na gotowe
Wow podziwiam za taką małą różnicę wieku między dziećmi.
A na prezent może książki z serii Pucio? O ile jeszcze nie macie.Asia000 lubi tę wiadomość
-
Ja na roczek polecam takie autka gdzie dziecko odpycha się na nóżkach i takie tablice manipulacyjne czy jakoś tak. Najciekawej jak się własnoręcznie zrobi. Moje dziecko potrafilo przy tym posiedzieć trochę czasu.
Asia000 lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Jaśmina wrote:A żeby zmienić temat, polecam koleżankom, które są zainteresowane dokształcaniem się w ramach przygotowań do porodu i macierzyństwa filmikami na You tube położnej Joanny Mróz i jej szkoły rodzenia. Jeśli macie jakieś podobne przydatne materiały na ten temat, to podrzućcie chętnie się z nimi zapoznam.
Dzięki Wam ostatnio moje ulubione zajęcie, to szperanie po Internecie w poszukiwaniu wyprawki ( Ounai dziękuję, że mnie do tego namówiłaś) i dzięki temu czuję taką radość z ciąży, a poza tym jest to bardzo relaksujący zajęcie, które pozwala oderwać się od tego koronawirusa.
Stąd mam pytanie do doświadczonych mam, czy body z krótkim rękawami będzie dla nas przydatne, biorąc pod uwagę termin porodu naszych maluszków, u mnie to może być już sierpień?
Body na krótki rękaw na pewno się przyda, choćby pod pajaca.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Joana skarpetki na pewno też się przydadzą.
Dziecko ubierasz codziennie inaczej w sumie. Raz spodnie skarpetki, bodziak z krótkim i kaftanik. Raz body z krótkim i pajac. Jak cieplej to body z długim i spodnie. Itd. Itd.joana, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Pap mysle, ze przekona ich dopiero porzadna seria bakow 😅
U mnie czesto tak jest wieczorem. Maz sie smieje, ze wygoni mnie spac na balkon 😁 ale coz 😋
Ruch to napewno dobry pomysl.. a moze jakis ruch w domu? Ja ostatnio pisalam, ze cwicze filmiki jogi dla kobiet w ciazy. Choc po 4 miesiacach lezenia to mimo, ze sa niewymagajace to nieraz po 20 min bylam lekko zmeczona.
Kroko dzieki 😊 a jaki rozmiar skarpet na poczatek polecacie??
Blanka gratulacje ❤ i spokojnych świąt kochana 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 19:17
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana skarpetki dla takich maluszków zwykle są opisane miesiącami więc łatwo do tego dojdziesz jakie kupić. Np. :
https://allegro.pl/oferta/skarpetki-niemowlece-kolorowe-dla-niemowlat-0-7602685936
Dopiero później zaczynają się rozmiary takie jak buty czyli np. 18, 19Jaśmina lubi tę wiadomość
-
W ogóle słuchajcie jaka akcja, mój mąż odkurzał dzisiaj mieszkanie i wpadł na genialny pomysł że poodkurza trociny z takiej wyższej półki w klatce chomika. No i zapchał ram tą rurę od odkurzacza i wciągnął chomika.... woła mnie z tajniaka żeby dzieci nie widziały bo przecież był by płacz i lament. Patrzę jak na debila i mówię wyciagnoj go z tego worka do klatki,myślę trudno, powiem dzieciom że chomik zachorował i trudno. Stary zagląda do tego worka i mówi "Ty on oczy otworzył". Wyciągnął go z tego worka a ten skubaniec żyje w najlepsze. Szok.
Ptysio, Jaśmina, Leeila26, joana, Annia, katwie27, Domi1995, Asia000, Ounai, ancys85 lubią tę wiadomość
-
pap86 wrote:Kotka to,ze masz swoje zdanie to ok tylko tu bardziej chodzi o "ton wypowiedzi" o ile mozna by bylo o nim mowic w kwestii pisania na forum. Twoje wypowiedzi bywają kontrowersyjne ale do tego one są..hm.. jak by to powiedziec- w takim zaczepnym madralinskim tonie, troche tez takim jak by nie znoszącym wlasnie sprzeciwu. Ale mysle,ze taka jestes po prostu w realu - pewnie odwazna i nie bojaca sie wypowiadac wlasne zdanie i lubisz bronic go do upadlego.
Moj maz twierdzi, ze minelam sie z powolaniem bo powinnam byla zostac adwokatem 😄.
A tak na serio to twoja wypowiedz unocznianmi to co moze inne dziewczyny tez chcial y powiedziec ale brzmialo to inaczej.Chmurka lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:W ogóle słuchajcie jaka akcja, mój mąż odkurzał dzisiaj mieszkanie i wpadł na genialny pomysł że poodkurza trociny z takiej wyższej półki w klatce chomika. No i zapchał ram tą rurę od odkurzacza i wciągnął chomika.... woła mnie z tajniaka żeby dzieci nie widziały bo przecież był by płacz i lament. Patrzę jak na debila i mówię wyciagnoj go z tego worka do klatki,myślę trudno, powiem dzieciom że chomik zachorował i trudno. Stary zagląda do tego worka i mówi "Ty on oczy otworzył". Wyciągnął go z tego worka a ten skubaniec żyje w najlepsze. Szok.
Padlam 😱😂 -
joana wrote:Pap mysle, ze przekona ich dopiero porzadna seria bakow 😅
U mnie czesto tak jest wieczorem. Maz sie smieje, ze wygoni mnie spac na balkon 😁 ale coz 😋
Ruch to napewno dobry pomysl.. a moze jakis ruch w domu? Ja ostatnio pisalam, ze cwicze filmiki jogi dla kobiet w ciazy. Choc po 4 miesiacach lezenia to mimo, ze sa niewymagajace to nieraz po 20 min bylam lekko zmeczona.
Kroko dzieki 😊 a jaki rozmiar skarpet na poczatek polecacie??
Blanka gratulacje ❤ i spokojnych świąt kochana 😘
Ja polecam strone fizjoterqpeutki treningdlamam. -
Krokodylica chomika i innych szczurowatych nic nie rusza 😂 ale normalnie twoj maz mistrz.. pewnie nie lubi chomika. A tak napraede to dajcie mu teraz za ta przygode jakis smakolyk i obserwujcie biedaka. Moze nic mu sie nie stalo.
Skad oprocz zalando, 51015 i smyk bedziecir zamawiac ciuszki? Weszlam na strone szafa bobasa bo znalazlam w czelusiach internetu ale ubranka wygladaja na takie z wszystą chamską metką plastikową,ktora tylko drazni w szyjke.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja kupuje newbie z Kappahl sa bardzo fajne jakościowo no i piękne na żywo, cos z zary tez Bede miala i HM.
Ptysio lubi tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Kotka ja też padłam jak usłyszałam że mężu wciągnął chomika odkurzaczem....
Pap oj tak, mąż mistrz i chomika nie lubi, on w ogóle nie lubi zwierząt, ale widzę że ma wyrzuty sumienia i zagląda do chomika.
A mnie dalej męczy rzyganie buuuuuu
W ogóle to tak pod wieczór mój mąż pojechał do swojej mamy bo chciała nam dać sałatkę i placki na święta. No i w drodze powrotnej zatrzymała go policja i ponoć bardzo nieprzyjemny pan policjant do niego gdzie jedzie. No to mu pokazuje te słoiki i tłumaczy że był u mamy po jedzenie na święta. To ten do niego z pyskiem "a nie mógł pan sobie sam zrobić albo żona" to ten mu dalej tłumaczy że nie bo żona jest w ciąży i źle się czuje. Tamten "acha" i go puścił. Jak uzna że opuściłes dom bez konieczności to 500zł mandat... -
nick nieaktualny