!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
maja2024 wrote:Ja mam glukozę 4.06 i będę miała 2 pobrania : przed wypiciem i godzinę po i to wszystko. W domu mam zjeść śniadanie.
to_tylko_ja, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Freja000 wrote:Pisałysmy tu o zyłach, więc opiszę swoje doświadczenia. Drętwieje mi łydka i podudzie czasem, jak dłużej siedzę. Byłam u chirurga naczyniowego. Dał skierowanie na dopllera, który wyszedł dobrze, uff
Pytałam przy okazji o te pończochy uciskowe. Powiedział, że przy braku problemów tylko przy dłuższych jazdach samochodem lub siedzeniu te o 1 stopniu.
Akurat wczoraj przyszły. Tak na szybko, rano, nie dałam rady ich założyćokropnie wyglądają. Takie prababciowe… ale w takim razie zostawię je sobie na drogę na wakacje.
Ja mam z medi i na szczęście nie wyglądają babcinie, wzięłam cieliste i wyglądają jak normalne pończochy na szczeście. Chociaż bardzo kusiły mnie różowe czy grafitowe.
A co do wkładania pończoch - widać jak każda z nas jest inna, ja się tego strasznie bałam, bo moja przyjaciółka pisała mi też, że dla niej to był koszmar, a dla mnie jest całkiem spoko w porównaniu do tego czego się spodziewałam.
A co do drętwienia to często jest od kręgosłupa/zwiększonego napięcia mięśniowego. Ja się kiedyś strasznie bałam, że mam dyskopatię a wszystkie dolegliwości "od kręgosłupa" mam od zbytnio napiętych mięśni.
Dziewczyny czy jest sens jeszcze wysyłać męża do Pepco po coś -30% czy wszystko już wykupione?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
edka85 wrote:Śniadanie??? Przecież glukoze pobiera się na czczo. Potem wypija się mieszankę i po 1 godzinie pobiera krew (następnie po kolejnej godzinie). Jaki sens jest sprawdzanie działania trustki po wypiciu glukozy skoro wcześniej nastąpi wyrzut insuliny z powodu śniadania? To nie badanie obciążenia glukoza, tylko pseudo badanie.
maja2024 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Haha, mój 3-pack z Allegro. Daj linka do Awsome like daddy
Proszę ☺
https://allegro.pl/oferta/george-62-bluzka-spodnie-0-3-nowe-8715104873?snapshot=MjAyMC0wNC0yOVQxNzoxMjoxNy4wOTlaO2J1eWVyOzBjOGRmZDZjNzNiZWU4YWIyZTQ3ZDVhNjk4ZWRlYTI3ODQ3ZGZhZmRiNTMwMmYyMDZiYmE2MzM2M2FiZDY1N2Y%3D
Tatuś był przeszczęśliwy jak zobaczył ten komplet 🤣 a ten trójpak to podpatrzyłam od Ciebie i są super 😍 -
Krokodylica niech Maksio dalej ładnie sobie rośnie.
Ja w poprzednich ciążach miałam pobieraną dwa razy krew na krzywej cukrowej, w tej ciąży nie miałam jeszcze zleconego badania więc się nie wypowiem.
Wczoraj wypuściłam się z siostrą w miasto, tzn. wyskoczyłyśmy wieczorem na godzinne zakupy 😂🤣😜 rany ile fajnych rzeczy jest w sklepach i jakie promocje...no normalnie zapomniałam jak to już jest pomyszkować między pułkami i wieszakami sklepowymi.
Okupiłam całą trójkę dzieciaków oraz siebie w kiecki i klapki, od razu lepsze samopoczucie, hihi
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:
Dziewczyny czy jest sens jeszcze wysyłać męża do Pepco po coś -30% czy wszystko już wykupione?
Annia zależy co potrzebujesz z pepco, asortymentu jest dużo ale jak poprosiłam tatę, żeby mi kupił pudła plastikowe do segregacji gratów to ani jednego nie dostał- wszystko wyczyszczone 😉Annia lubi tę wiadomość
-
Ale badanie po śniadaniu? Przecież poziom glukozy zależy też od tego, co się zje. Jeden posiłek węglowodanowo może się znacznie różnić od drugiego. Poza tym podstawą stwierdzenia cukrzycy jest często wynik po nocy, na czczo, aby ocenić, czy nie zachodzi np. zjawisko brzasku. Jeśli w innych krajach tego nie praktykują, to ja się cieszę, że jednak badam się w Polsce.
Annia, Freja000 lubią tę wiadomość
-
ancys85 wrote:Annia zależy co potrzebujesz z pepco, asortymentu jest dużo ale jak poprosiłam tatę, żeby mi kupił pudła plastikowe do segregacji gratów to ani jednego nie dostał- wszystko wyczyszczone 😉
Edka ja się z Tobą zgadzam. Ale w UK np na pewno można być po śniadaniu. Tam np. przez całą ciążę nie badają szyjki macicy... A podobno w USA to nie pije się glukozy tylko masz zjeść pączka... (aczkolwiek to nie jest sprawdzone info, tylko tak słyszałam).
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Piękne ciuszki, a tatusiowy komplecik faktycznie cudowny. Ale dziewczyny, przecież to jest czarne !! 😉😂
Chmurka lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Śniadanie??? Przecież glukoze pobiera się na czczo. Potem wypija się mieszankę i po 1 godzinie pobiera krew (następnie po kolejnej godzinie). Jaki sens jest sprawdzanie działania trustki po wypiciu glukozy skoro wcześniej nastąpi wyrzut insuliny z powodu śniadania? To nie badanie obciążenia glukoza, tylko pseudo badanie.
Tak jak dziewczyny piszą, ja mieszkam w Niemczech. Też byłam zdziwiona, 3 razy pytałam czy na pewno mam zjeść śniadanie. Jak powiedziałam, że w Polsce miałam zjeść lekką kolację i dalej nic to była zdziwiona i powiedziała, że tu tak się robi. W Polsce miałam 3 pobrania tu tylko 2, jak zapytałam czy mogę zrobić odpłatnie to po 2 g. to powiedziała, że nie bo to nie jest potrzebne. Tu nie mam prywatnego labo, żeby samej zrobić więc nie mam wyjścia muszę zrobić u gina.
W Norwegii w ogóle nie robią glukozy, wszędzie inaczej.
-
Ok, rozumiem, że nie masz wyboru. Ale ja to bym nie jadła jednak śniadania. Przynajmniej miałabym wiarygodny choćby dla siebie wynik na czczo.
-
Dziewczyny jutro mam wizytę i właśnie próbuje się że tak powiem ogarnąć tu i tam. Ja pierdziele nie wiem jak ja się będę w końcówce ciąży golić bo już nie widzę swojej broszki:D poszło dzisiaj lustro w ruch. Nie wiem jak ja w ciąży z synem to ogarnialam
A najgorsze jest to że wizyty mam teraz co dwa tygodnie więc co dwa tygodnie muszę powtarzać tą gimnastykę
-
katwie27 wrote:Dziewczyny jutro mam wizytę i właśnie próbuje się że tak powiem ogarnąć tu i tam. Ja pierdziele nie wiem jak ja się będę w końcówce ciąży golić bo już nie widzę swojej broszki:D poszło dzisiaj lustro w ruch. Nie wiem jak ja w ciąży z synem to ogarnialam
A najgorsze jest to że wizyty mam teraz co dwa tygodnie więc co dwa tygodnie muszę powtarzać tą gimnastykę
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
edka85 wrote:Ok, rozumiem, że nie masz wyboru. Ale ja to bym nie jadła jednak śniadania. Przynajmniej miałabym wiarygodny choćby dla siebie wynik na czczo.
Tak zrobię, wieczorem zjem lekką kolację i śniadania nie będę jadłaedka85 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy było, czy przegapiłam - Next już działa
A ja się nie golęPrzycinam, dbam, ale tak żeby całkiem - to nie. Czasami mi coś odwali i wyzeruję, ale bardzo żałuję później. Milion czerwonych krostek nie wygląda u mnie fajnie, przy tym swędzi przeokrutnie i strasznie cierpię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 21:17
-
Mój mi powiedział, żebym za mocno się nie goliła
A ja jeżyk na 1 mm bo męża maszynka do brody mi się przestawiła
Powiedział, że lepiej jak coś tam jednak jest, że mniej infekcji itd. Polecam maszynkę do brody idzie szybko i sprawnie, ja też nie wiem jak ja się ogarniałam w pierwszej ciąży, jak już teraz muszę kombinować z lustrem.
-
Leeila26 wrote:Nie wiem czy było, czy przegapiłam - Next już działa
A ja się nie golęPrzycinam, dbam, ale tak żeby całkiem - to nie. Czasami mi coś odwali i wyzeruję, ale bardzo żałuję później. Milion czerwonych krostek nie wygląda u mnie fajnie, przy tym swędzi przeokrutnie i strasznie cierpię.
Mam to samo po goleniu, trochę olej kokosowy pomaga. Teraz golę się co wizytę, bo te krostki aż bolą. -
Ja najczęściej po prostu maszynka do strzyżenia zwykła, bez nakładki. No i jadę tak na oko, żeby jak najkrócej było, ale jednak nie przy skórze. Próbowałam już masę różnych specyfików, żeby zapobiec tym krostką - nic mnie nie satysfakcjonuje w 100%. Męczyć się nie będę, więc odpuściłam.
Dla męża się nie golę, a dla ginekologa mam się golić? Pfff.. a w życiu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 21:33
KotkaPsotka3 lubi tę wiadomość