!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Mi nie bo od razu mam takie duszności, że wydaje mi się, że nie uda mi się złapać kolejnego oddechu
Mi sie zdaza spac, nie wiem czemu bo w poprzednich sie pilniwalam. Tez mam dusznosci ale jak sie w nocy przewroce to jakos spie.
I dzisiaj w nocy tez spalam na plecach i jak sie przewrocialm na bok to tak mnie strasznie zabolala w lewym boku ze az jeczec zaczelam 😱
A moje dzieci mnie wykoncza. Ciagle tylko w berka sie chca bawic i musz za nimi latac na dworze.
Moj maz twierdzi ze jestem totalnie nie niewysportowana i przytacza mi przyklady jakoejs kolezanki ktora chyba w 7mscu w maratonie miejskim jeszcze udzial brala...Niech sie w glowe puknie. Niby w necie jest napisane ze do konca II trymestru mozna uprawiac joging ale to moze zalezy jaki kto ma brzuch. Ja sie z soba naprawde nie cackam i moge nawet grzadki kopac ale takie skokowe ruchy jak podczas biegania uwazam za niezbyt zdrowe glownie dla wiezadel i miesni dna miednica (trampolina dla kobiet to chyba najgorszy sport). -
KotkaPsotka3 wrote:Mi sie zdaza spac, nie wiem czemu bo w poprzednich sie pilniwalam. Tez mam dusznosci ale jak sie w nocy przewroce to jakos spie.
I dzisiaj w nocy tez spalam na plecach i jak sie przewrocialm na bok to tak mnie strasznie zabolala w lewym boku ze az jeczec zaczelam 😱
A moje dzieci mnie wykoncza. Ciagle tylko w berka sie chca bawic i musz za nimi latac na dworze.
Moj maz twierdzi ze jestem totalnie nie niewysportowana i przytacza mi przyklady jakoejs kolezanki ktora chyba w 7mscu w maratonie miejskim jeszcze udzial brala...Niech sie w glowe puknie. Niby w necie jest napisane ze do konca II trymestru mozna uprawiac joging ale to moze zalezy jaki kto ma brzuch. Ja sie z soba naprawde nie cackam i moge nawet grzadki kopac ale takie skokowe ruchy jak podczas biegania uwazam za niezbyt zdrowe glownie dla wiezadel i miesni dna miednica (trampolina dla kobiet to chyba najgorszy sport).U mnie króluje zabawa w chowanego, w domu i na podwórku. Tylko mój mały geniusz za każdym razem w to samo miejsce się chowa, a ja z z każdym razem udaje zdziwiona
Biegam też trochę za nim jak się bawimy np w policjanta i złodzieja, on ucieka na rowerku biegowym. Ale powiem szczerze że mój mąż jak usłyszał że biegam za nim w koło domu to mnie zapytał czy trochę nie przesadzam z tym bieganiem k że chyba nie powinnam się tak przemeczac. No niestety z dziećmi taki to odpoczynek. Ja ledwie wstanę i już słyszę pytanie czy idziemy na spacerek do lasu.
Kotka pisałaś o klujacych nogach. Ja mam to samo. Gole teraz rzadko ale jak dorastają to tylko siedzę i drapie się. Wczoraj ogolilam je dobra maszynka, nabalsamowalam i dzisiaj jestem gładka jak tafla wody
Dzisiaj wizytuje o 15:45.Krokodylica, maja2024, Ptysio, AHope lubią tę wiadomość
-
Co do golenia to mam tak samo -
widze tylko czubek swojej brochy🤣 ostatnio goliłam się po omacku ale już żartowałam do męża że będzie musiał mnie zacząć golić 🤣
KotkaPsotka3 wrote:Dziewczyny zdaza wam sie spac teraz jesucze na plecach?
-
Dzień dobry.
Witam się w 6 miesiącu.
Wybieram się za chwilę na zakupy, chyba zaglądnę przy okazji do szmateksu, mamy tu niedaleko taki mały, dawno byłam a czasem można takie fajne rzeczy kupić. Założę rękawiczki i polukam.
Testowałam wczoraj getry ciążowe i bluzkę z lidla, powiem Wam że takie sobie. Już lepsze te z allegro.katwie27, Chmurka, Leeila26, Jaśmina, Ptysio, pap86 lubią tę wiadomość
-
Leeila miniaturka nowa bo brat męża zrobił nam taka mini sesję połówkowa:D
Kotka ja też nie żałuje że zrobiłam laser i po ciąży na pewno powtórzę i też chciałabym właśnie do tego pachy zrobić
Erre pracowałam jako kosmetyczka, byłam na kursie depilacji woskiem i szyciu sama bym sobie tego nie zrobiła tam... Samej sobie ciężko odpowiednio posmarować ten wosk i potem odpowiednio oderwać... A można sobie zrobić niezle kuku... A co do samego wosku to w te miejsca najlepiej się sprawdza bezpaskowy wosk lycon(jest to metoda w której skórę się smaruje specjalna oliwką i dopiero nakłada wosk, dzięki temu jest mniejszy ból i mniej podrażnień bo się tak skóry nie ciągnie) albo właśnie pastę cukrowąnawet jak sobie pachy robiłam woskiem to albo tym lyconem albo pasta. Zwykły paskowy to się na nogi tylko nadaje
Leeila26, erre lubią tę wiadomość
-
Z goleniem to ogólnie masakra jest wielka...nogi jeszcze dadzą radę każdą metodę ponieważ skóra nie jest tak delikatna jak miejsc intymnych ale bikini ... 🤦♀️
U mnie po maszynce jednorazowej skóra się bardzo podrażniała;
Po wosku włoski rosły pod skórą, wyglądało to okropnie a z czasem robiły się stany zapalne i ranki.
Przez pewien czas walczyłam z golarką braun, fajne rozwiązanie, tnie przy skórze ale jej nie narusza a potem z kremem do depilacji veet. Teraz polecam laser.
Kotka tekst Twojego męża rozbraja!
Powinien się cieszyć, że masz siłę po ogarniać szaloną gromadkę, bo wiadomo że przy dzieciakach nie da się odpocząć a nie pleść o Twojej kondycji.
Krokodylica udanych łowów!
Ja zostałam zaopatrzona w płyn dezynfekujący, rękawiczki, maseczkę i też poszłam na szybkie zakupy.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny 😊
Wchodzimy w 25 tydzień ☺
Wczoraj Zapukal do naszych drzwi kurier. Dostaliśmy od kuzynki Męża kosz Mojżesza wypełniony po brzegi ubrankami, kocykami, zabawkami. Chyba mamy juz wyposażona szafę do pół roku 😊
Miałam tyle upatrzonych rzeczy przez internet, żeby zamówić, ale w takim razie chyba już odpuszczę 😉
Chmurka, maja2024, Ptysio, Asia000, Pogoda, Ounai, Krokodylica, Natalii, AHope, Evva, joana lubią tę wiadomość
-
Ja kiedyś przykleilam plaster na lydke i nie mogłam oderwać męczyłam się bo bolało nawet spodnie założyłam i tak chodziłam bo juz pomysłu nie miałam i w końcu powoli jakoś zerwalam. I tak jak wielki był plaster tak wielkiego miałam siniaka🤣Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Ata ja tydzień temu dostałam takie dwie torby od szwagierki. I też miałam mnóstwo rzeczy upatrzonych i sobie daruję
Kotka, na pewno delikatniejsze i można krótsze włoski złapać ale samemu bym się nie porywała na robienie bo jest to dość specyficzna praca. Ja jak kiedyś próbowałam jeszcze przed kursem towszystko było ta pastą obklejone ale włosy na nogach na swoim miejscu;P dopiero jak technikę złapałam to szło gładko i przyjemnie;P -
Buuu dzwonił mój lekarz że wizyte przekłada na poniedziałek...
-
Ja śpię często na plecach.
-
Witam się w 25 tygodniu
Ja raczej nie śpię na plecach, ale czasami leżę. To nigdy nie była moja ulubiona pozycja do spania. -
Ounai wrote:Myślę, że mają na to wyrąbane po całości. Jedynie może być tak, że pomyśli sobie, że taka młoda dziewczyna a zaniedbana. Ja ze skurczami porodowymi się goliłam bo mi wstyd było jechać z włosami na porodowkę. Potem się uczeszylam bo jednak jak pomyślałam o tym krwawieniu i tych włosach i szyciu z włosami, fuj. No i jak miałam świadomość że jestem pozszywana to potem bardzo długo bałam się ogolić.
Dlatego mimo wszystko na wizyty zawsze na dole robię wyjściową fryzurkę, żeby nie pomyślał, że jestem zapuszczona czy coś. Zwłaszcza, że mój gin mimo swoich latek nadal bardzo przyjmny dla oka. 😎
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
A ja tam nie uważam, że owłosienie w tych miejscach = zapuszczona, zaniedbana. W końcu higiena to podstawa, co innego np. tłuste włosy na głowie 🤢. A druga rzecz jest taka, że ja mam w nosie co sobie pomyśli nawet jak woli ogolone 😋 ma być kompetentny, udzielać informacji i dobrze prowadzić ciążę. Moja broszka wcale nie musi mu się podobać 😁😉
Freja000, Krokodylica, erre, Annia, joana lubią tę wiadomość
-
Freja000 wrote:a ja bym zjadła. Mimo, że dla mnie to kosmos i zupełnie inaczej niż u nas, to może tam mają inne normy i nie zjedzenie śniadania zaburzy wyniki...
O tym nie pomyślałam, w sumie racja może tu jakoś inaczej, inne normy czy coś.
Ja śpię na plecach, moja ulubiona pozycja to na brzuchu ale już ciężko się tak położyć. -
Ja śpię na plecach, usypiam na boku, ale mimowolnie obracam się na plecy. Gdzieś słyszałam, że skoro Ci w takiej pozycji wygodnie, to możesz tak spać.
Kurde zamówiłam sobie biustonosze z hm 2 rozmiary większe i kuwa są na styk, albo nawet powiedziałabym, że małejak przyszły to w obwodzie były ciasnawe, ale stwierdziłam, że nie chce mi się odsyłać i mama dokupiła mi haftki. Dziś go ubrałam i cycki mi się wylewają... Pierniczę jadę dzis do tego Tesco i mierze tam staniki bo tak na czuja kupować to nie ma sensu.
Tylko jak teraz mierzyć przy tym wirusie? Chyba wezmę spray do dezynfekcji i po mierzeniu sobie zdezynfekuje skórę -
Pogoda, w Tesco w którym w środę byłam to przymierzania zamknięta.
Annia, mój gin mimo wieku też wygląda całkiem całkiem, naprawdę przyjemnie 😁 dlatego chodzę ładnie ubrana, ogólna, wypachniona 😊 nie uważam też że nieogolona = zaniedbana. Każdej kobiecie po prostu jest wygodniej w innej "fryzurze".Annia lubi tę wiadomość