X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczynają się przygotowania
    2afc8c4c4eb4.jpg

pap86, joana, Maddelainen, Leeila26, Chmurka, Audrey, Jaśmina, Totoro, maja2024, Pogoda, Evva lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai jest co robic 😎

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap predzej czy pozniej to maz ta awanture zrobi, bo ja juz jasno przedstawilam ze jesli tak bedzie to pakuje sie do taty w lipcu.
    I nie mam zamiaru tu wracac po narodzinach dziecka.

Awantura tu wogole nie bylaby potrzebna gdyby tesciowa poszla po olej do glowy i sama od razu zgasila ten pomysl corki w glowie. A ta zapewne jeszcze jest chetna.

Ja tu mieszkam pol roku. I na poczatku to maz twierdził, ze zmieni sie po slubie. Ale od slubu juz jest pol roku i on sam zaczyna zauważać, ze nic sie nie zmienia. I konczy mu sie cierpliwosc.
    Mi skonczyla sie dawno ale jasno mu powiedziałam, ze to on chcial mieszkania tu i obiecywal, ze zrobi wszystko zebym byla tu szczesliwa. Więc niech teraz to zrobi jak obiecal i jak ktos ma sie klocic to on.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai niezły dorobek 😅

Ja wczoraj jeszcze zapomnialam napisac o kocykach. Mamy taki cienki z pepco za 15 zl, niebieski 😆 i minky z allegro. Wiecie z tego sklepu na m co duzo z nas tam robilo zakupy 🤣zapomnialam nazwe.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana- Krokodylica to dobrze ujęła jednym słowem 😁😜
    Ja bym się wyprowadziła, wiadomo że to nie łatwa decyzja w dodatku teraz- przed rozwiązaniem ale dążyłabym żeby jak najszybciej zmienić otoczenie...nic dobrego z tego wspólnego mieszkania nie będzie...

Audrey rozumie Cię doskonale, dla moich teściów najważniejsza jest ich działalność i poza nią świata nie widzą; z wnukami nie mają potrzeby egzystować a odwiedzają nas jak jest okazja czyli np. urodziny i jak na początku to przeżywałam to teraz w sumie jest mi to na rękę.
    Kontakt mamy dobry (bo się nie widzimy), teściowa ma do mnie respekt i się w nic nie wtrąca, kiedyś do męża coś tam napomknęła, że Maciek ma za cienką czapeczkę na taką pogodę ale jak weszła to milczała jak grób 🤪🤣😜😂

p.s. Syn w lipcu kończy 7 lat a babcia raz go zabrała na spacer (miał wtedy kilka miesięcy, bo jeździł w gondoli) dlatego teraz mówi do niej Pani, na początku go poprawiałam, że babcia a nie pani- teraz to olałam, w końcu jej nie zna, za to do ciotki która nas często odwiedza mówił przez pewien czas babcia 😜

Krokodylica, joana lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja komoda dla synka na razie wygląda tak:

64682e3b459b.jpg

Rozmiary 56 i 62, zależy jaki się urodzi.
    Jeszcze jakiś cienki kombinezon na jesień pasuje kupić.

Leeila26, ancys85, Chmurka, AHope, Totoro, maja2024, Pogoda, joana lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ancys córka chodzi do przedszkola? Czy idzie od września?

Zapisałam ją do przedszkola i jest na liście przyjętych na wrzesień ale w sumie na tym się skończyło, żadnych informacji ani podpisania umowy; przez tą koronę to wszystko działa do dupy.
    Syn od września idzie do szkoły- pierwsza klasa i też oprócz tego że jest przyjęty nie ma innych informacji.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko postawilas na minimalizm z ciuszkami 😅 to nawet ja mam wiecej hehe (ciekawe czy w ogole bede miala okazje poubierac go w to wszystko, co mam.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jeszcze wszystko w pudełku siedzi :D Pasuje się za to zabrać, czekam na słońce, bo wtedy będzie mi się lepiej funkcjonowało :D Jeśli chodzi o ilość, nowych mam mniej więcej tyle co Kroko, muszę jeszcze zerknąć na ,,darowizny" ;) Ale na pewno już wystarczy. Jedynie kombinezon właśnie i może jakaś sukienusia bo nie mamy ani jednej :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 przy każdym dziecku jest się już chyba trochę rozsądniejszym, ja mam Pawła ubranka w jednej szufladzie od komody i jeszcze mam luz a w drugiej kombinezon i kocyki...
    Leeila26 sukieneczka w szafie małej księżniczki musi się znaleźć 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 16:18

• Audrey Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej denerwuje to że dla teściowej to mąż jest najgorszy nimi że wszystko robi. Pisałam już że ten dom to był ruiną, mąż mi zburzył i postawił od nowa, jestem z niego dumna i cieszę się że moja córka będzie miała takiego ojca 😍
    No, ale miał urodziny w zeszłym tygodniu i były goście. Moja mama mówi że mąż się tutaj napracował, że z roboty przychodził tutaj, święta nie święta robił i jest roboczy po dziadku swoim. A wiecie co moja teściowa powiedziała? "od roboty jeszcze nikt nie umarł". Dobrze że na własne uszy tego nie słyszałam bo nie wiem co bym zrobiła😠
    Ogólnie to mąż jest traktowany jak gorszy sort, czarna owca jakaś i wiem że nasze dzieci też będą tak traktowane.

Przynajmniej mój rodzice są dobrze i możemy na nich liczyć.

Ounai, ale masz ciuchów 😱

Ja mam ilosciowo jak kroko, i też tylko 56 i 62, resztę rozmiarów będę kupować na bieżąco, co mi się sprawdzi a co nie ☺
    Czekam na komodę która z jyska kupiłam, i na przewijak z łóżeczkiem który będzie na woodies 10.07 😠 Wtedy będę wszystko prała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 16:17

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    56 mam malutko bo nie wiem czy w ogóle użyję.
    No i 62 dużo nie mam w sumie też ale mam jeszcze dostać od żony szwagra bo ich synek ma około miesiąca więc mówiła że mi przekaże. :)

• erre Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, normalnie mam ochotę przyjechać i udusić Twoją teściową 😡
    Ja stawiałam sprawę jasno: nie będziemy mieszkać ani z moimi rodzicami ani z teściową. Jeśli za parę lat komuś przyjdzie do głowy, żeby ona u nas zamieszkała, to chyba będę myśleć o rozwodzie.

Wczoraj mąż składał nową komodę i tak się nadawał, że nie zrobił do końca 🤣

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Zapisałam ją do przedszkola i jest na liście przyjętych na wrzesień ale w sumie na tym się skończyło, żadnych informacji ani podpisania umowy; przez tą koronę to wszystko działa do dupy.
    Syn od września idzie do szkoły- pierwsza klasa i też oprócz tego że jest przyjęty nie ma innych informacji.

A to prywatne przedszkole? Że umowa?
    Ja młodszą też zapisalam od września ale do państwowego gdzie chodzi starsza.
    Dzisiaj rozmawiałam z panią dyrektor i mówiła że nie wiadomo czy od września wrócą dzieci normalnie do przedszkola. Poza tym powiem szczerze że trochę się obawiam, termin porodu na wrzesień a tu wszystkie przedszkolne zarazki, smarki, choroby... zobaczymy jak to się ułoży.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowe, ehh... Można książki pisać 😅

Bardzo mi się podobało to co napisała Krokodylica - dziewczyny w pierwszej ciąży, nie planujcie zbyt wiele :D życie baaaardzooo weryfikuje nasze poglądy 😁 moja córka przez pierwsze 2 miesiące tylko jadła i spała w ciągu dnia, miałam zrobiony obiad, posprzątane, odkurzacz włączałam i spała, żadnych problemów. Za to noce - zarzekałam się, że nigdy nie będę spała z dzieckiem, że to niebezpieczne, że coś mu zrobię itd... No ale po kilku nocach kiedy dziecko spało mi tylko na rękach, jak tylko poczuło podłoże to był ryk i od nowa i tak do 5-6 rano a ja nie wiedziałam o co chodzi.. Wzięliśmy małą na próbę do naszego łóżka, spała na brzuszku raz na mnie, raz na mężu - nagle okazało się, że dziecko potrafi przespać ponad 5h bez pobudki na jedzenie 😅 potem koło 6 miesiąca życia, kiedy dziecko w ciągu dnia było już dużo więcej aktywne - tylko rączki, każdy kontakt z podłożem to był ryk. Spanie też się pochrzaniło i nagle mało, że nie mogłam odkurzacza włączyć jak spała, ha, nie mogłam skrzypnac, zaszurac kapcie, nic... Ewentualnie spała tylko na spacerach w wózku... Oczywiście tylko na totalnym odludziu, bo każdy samochód, skrzeczenie ptaka, wszystko ją budziło 😑

Maddelainen, zapomniałabym! Wspaniała wiadomość! Teraz byle do domku i odpoczywać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 17:22

edka85 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf czyli nie tylko ja mam beznadziejna teściowa. Audrey u mnie teściowa też mojego meza w ogóle nie docenia i traktuje go czasem jak niewolnika. Nigdy nie słyszałam, żeby mu powiedziała coś miłego. A ja osobiście nie znam żadnego faceta, który by tyle robił dla swojej matki i tak ogarnial sprawy domowe itd. Ma to ewidentnie po swoim tacie.
    Ona jest wiecznie naburmuszona, ciągle ma negatywne podejście albo obojętne. Jak kupiliśmy wózek (na który niby miala nam dać kasę), to nawet nie przyszła zobaczyć, zero zainteresowania. Zero radości z tego że będzie miec pierwszego wnuka na którego tyle czekała. Ciagle tylko teksty w stylu "niech się w ogóle urodzi" (może nie dokładnie, ale coś tego typu). Zamiast się cieszyć z tego, że jesteśmy szczęśliwi, że po tylu latach starań i perypetiach z tym związanych udało nam się naturalnie, to ciągle zbija faze tym niby "martwieniem się"... Jest totalnie toksyczna osoba. Ale mój foch na nią chyba dał jej do myślenia, bo dziś o dziwo grzecznie zapytała czy jej zrobię paznokcie w sobotę. Także na razie nasza relacja jest na zasadzie pytanie - odpowiedz. Szykuje sobie w głowie przemowę, żeby jej kiedyś wygarnąć co mi leży na wątrobie. Nie chcę się z nią kłócić, chce jej po prostu powiedziec, że jest mi przykro, że nas nie docenia, że wiecznie mówi podniesionym tonem, z ciągłymi pretensjami, że mogłaby się czasem po prostu usmiechnac i cieszyć się naszym szczęściem a nie strofować na każdym kroku. Nie chcę jej obrazić, tylko chce jej dać do myślenia, że jej zachowanie nie prowadzi do niczego dobrego i to że mój mąż i wszyscy do okola tolerują jej zachowanie, to nie znaczy że ja to będę znosić. Nie zasłużyłam sobie na takie traktowanie. Jakby trafiła na inną synową to już by dawno była wojna

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam, pracowite z Was pszczółki.

Maddelainen super wieści, teraz leż spokojnie :)

Joana współczuję sytuacji, masakryczna ta Twoja teściowa. Normalnie wziąć i trzepnąć żeby się ocknęła. Gdzie do noworodka wrzeszczące dziecko, no ludzie, tu nowe obowiązki, maleństwo, połóg, nie no ja też bym się przeniosła w ostateczności.

Moja mała też ma takie leniwe dni, najczęściej na zmianę, wczoraj więcej spała dziś od nocy szleje.

W sobotę złapałam kleszcza, masakrycznie się przestraszyłam (to mój 2 w życiu) sama go usunęłam w całości. Ale jak zaczęłam czytać to tak się rozpłakałam, że mój syn pobiegł po tatę, a on nie mógł mnie uspokoić, no masakra jakaś. Od soboty mam też ból gardła, wczoraj jeszcze się, żele czułam, ale dziś już lepiej. Koleżanka podrzuciła mi dziecko do popilnowania i zapomniała wspomnieć, że jest lekko przeziębiony grrrr

A do mnie dojechała paczka z Polski, większość wyprawki gotowa.
    A dziś jeszcze nieoczekiwanie, ponieważ pojechaliśmy po plecak dla syna a kupiliśmy dodatkowo fotelik w promocji za 129e z 499e.

Jeśli nie macie kombinezonu jesiennego to ten wydaje mi się super. https://allegro.pl/oferta/kombinezon-wloczkowy-wiosna-jesien-z-pomponem-62-8928150908?snapshot=MjAyMC0wNi0xMlQxMjoyNjoxNi40ODZaO2J1eWVyO2RlNjJjMzVhOTZmZjYyZTUwM2YzZTM2ZWRlNDZjMDUxZTE0ODFmMzAzNWVmZjVjOGIwNWI3MmZiZjU3ZDUyZmE%3D

42f52f207e8d.jpg
    57cd07a02b74.jpg
    13aa2a9edc26.jpg
    d7e2a80bd6b4.jpg
    8873c4ff5cb7.jpg

joana, Pogoda, ancys85, Leeila26, Jaśmina, Audrey, Krokodylica, Chmurka lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos dnia ojca. Wykorzystałam moment, że byl w pracy i się odpicowalam i zrealizowałam plan sesji :D mam nadzieję że mu się spodoba. A oto efekt :)

313b7f655ae2.jpg

maja2024, ancys85, erre, Leeila26, Jaśmina, Totoro, DarlAa, Audrey, Krokodylica, AHope, joana, to_tylko_ja, to_tylko_ja, Chmurka, pap86, edka85, Evva, skała, Ptysio, Ounai, Lola., Dave87, Asia000 lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A to prywatne przedszkole? Że umowa?
    Ja młodszą też zapisalam od września ale do państwowego gdzie chodzi starsza.
    Dzisiaj rozmawiałam z panią dyrektor i mówiła że nie wiadomo czy od września wrócą dzieci normalnie do przedszkola. Poza tym powiem szczerze że trochę się obawiam, termin porodu na wrzesień a tu wszystkie przedszkolne zarazki, smarki, choroby... zobaczymy jak to się ułoży.

Przedszkole państwowe, jak syn szedł do przedszkola to podpisywałam umowę więc na tym etapie się zatrzymałam ale wtedy to zgłoszenia były w formie papierowej 🤦‍♀️😂
    No właśnie też słyszałam, że edukacja i powrót we wrześniu jest pod znakiem zapytania. Znajomy dostał @ ze szkoły, żeby na wrzesień zaopatrzył dziecko w komputer i kamerkę- masakra... Ja parcia nie mam jakiegoś wielkiego na przedszkole więc w razie czego po prostu nie poślę i spróbuje za rok.
    Moja gwiazda to w ogóle jest taka przyklejka, że wszędzie tylko z mamą więc początki mogą być trudne a jak Łucja?

• ata89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od soboty w Lidlu
    https://www.lidl-sklep.pl/Mama-i-dziecko/a301415?scrl=product

joana, Jaśmina lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ