!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, trzymam kciuki☺
Coś ostatnio słabe wiadomości na forum 😟
A ja mam problem że spinaniem brzucha. W nocy jak się przewracam z boku na bok to śpinam mocno brzuch, nie jest to naturalne, sama to robię zwykle odruchowo bo jak się spokojnie zastanowię to rozluźniam mięśnie i tyle. A tak jest spinam. Nie chcę pobudzać macicy a nie wiem jak tego uniknąć 😠🤔 -
Ouinai o matko
cholestaza to cholerstwo. Czy wtedy kladą do szpitala i monitoruja jak najdluzej dziecko i w ostatecznosci wyciagają? No jeszcze zebys z miesiac wytrzymala..
Evva instynkt matki wie co robi-ja zycze zeby jednak zeby sie nie potwierdzilo to,ze dzidzius za malo rosnie..
Jak przezylysmy najgorszy okres zwiazany z poronieniami to teraz sie jakies historie zaczynają z chorobami?
Ja ostatnio mam wiecej twardnien brzucha (najdziwniejsze,ze mi twardnieje tylko jedna polowa macicy 😅 biore magnez na to i sie klade ale to nieprzyjemne uczucie..)
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Audrey jak sie czasem w nocy zapomne,ze jesrem w ciazy to tez jakos tak za szybko raptownie wstaje i napinaja mi sie dziwnie miesnie brzucha. Mi coraz gorzej spi sie na bokach
czasem nawet budze sie a tu sie okazuje,ze spie na plecach! Ale skoro spie i dopiero po pewnym czasie sie budze no to znaczy,ze nie szkodze sobie tym spaniem. Dzis w nocy bylo tak duszno i wilgotno i zle minsie spalo
do tego ja sie 4-5razy budze na siusiu i to tez mi przeszkadza. Oj chyba ten gorszy okres 3trymestru juz sie zaczyna bo pare dni temu na wieczor juz sie witam ze stara kolezanka z ciazowych lat-zgagą a tym razem mlekiem sobie nie pomoge bo cukrzyca
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
No to nadrobiłam zaległości
na narzekam na głupi ból pleców, a Wy to dopiero macie problemy... Jedna w szpitalu, druga chyba ma cholestaze - trzymam za Was kciuki, żeby się wszystko wyprostowało ❤️
A propos wagi jeszcze... Ostatnio oglądalam mamę lame odc. "schudłam 16 kg w tydzień" i tam ta chudziutka Ania mówiła o swojej historii, przytyła chyba 36 kg, pokazuje tam swoje zdjęcie w dniu porodu... W ogóle nie podobna do siebie, nabrała bardzo dużo wody. A teraz jak widać znów jest szczypiorkiem
My byliśmy wczoraj w Ikei i mam wanienke, organizery do szuflad, organizer plastikowy na łóżeczko, prześcieradełka i pieluszki muslinowe (są fajne grube), lampke chmurkę no i oczywiście jakieś bzdety do domu 😁 wróciłam zmęczona, ale zadowolonaJaśmina, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Moje belly znów nie działa na telefonie, nie da się zalogować- masakra, już mi ręce opadają...
Ounai najważniejsze, że będziesz przebadana i w razie czego będzie wiadomo jak interweniować i jakie leczenie wdrożyć.
Dzidzia jeszcze ma czas na fiknięcie koziołka, choć to sprawa bardzo indywidualna, jednym obraca się dziecko nawet w 38 tygodniu, mój syn zasiadł w 30 pośladkowo i tak pozostał na 10 tygodni, z tym że on był złożony jak na zdjęciu 😉
Potwierdzam słowa Kotki- dwójkę dzieciaczków wychowuje się lepiej jak jedynaka 😁 wiadomo, czasem jest się padniętym, w szczególności wieczorem, jak samemu trzeba ogarnąć kąpiel, kolacje, rozkładanie łóżek i czytanie bajek ale już sobie nie wyobrażam innego życia- kocham te moje urwisy mimo, że dziś już dwa razy doprowadziły mnie do szewskiej pasji 😜🤣😂
Jaśmina, Jaśmina, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Pap, No właśnie ja zwykle tego nie kontroluję 😟 bardzo źle śpię, tzn zasypiam ok ale budzę się min 3 razy na siku, przewracam się bo mi niewygodnie, muszę koniecznie skrawek koca pod brzuch poskładać, ogólnie coraz gorzej 😠
Pogoda, też widziałam parę fajnych rzeczy w IKEA, ale do najbliższego mam 150km, niby proponują wysyłkę ale 89zl za wysyłkę drobnych produktów wartości 200 zł to przegięcie. -
Audrey wrote:Pap, No właśnie ja zwykle tego nie kontroluję 😟 bardzo źle śpię, tzn zasypiam ok ale budzę się min 3 razy na siku, przewracam się bo mi niewygodnie, muszę koniecznie skrawek koca pod brzuch poskładać, ogólnie coraz gorzej 😠
Pogoda, też widziałam parę fajnych rzeczy w IKEA, ale do najbliższego mam 150km, niby proponują wysyłkę ale 89zl za wysyłkę drobnych produktów wartości 200 zł to przegięcie.
Z tą przesyłką to jest u nich masakra... Wanienka 29 zł a przesyłka 49 🤦🏼 dlatego czekałam, aż będzie wszystko co potrzebuje i pojechaliśmytylko ze ja mam 10 km a nie 150... Zobacz na allegro czy nie ma tam rzeczy, które potrzebujesz. Napewno przesyłka będzie tansza
-
Leeila Ty chyba pisałaś o zusie...
Ja też nadal nie mam kasy, zero jakichkolwiek informacji... Składałam już skargę za pośrednictwem poczty polskiej, przez pue, pisałam maile, dzwoniłam... Generalnie spychologia... Jedyne co mi zostało, to jechac osobiście, ale mię się nie chce. Czekam do przyszłego tygodnia i jak się wkurzę to pojadę -
Pogoda wrote:Leeila Ty chyba pisałaś o zusie...
Ja też nadal nie mam kasy, zero jakichkolwiek informacji... Składałam już skargę za pośrednictwem poczty polskiej, przez pue, pisałam maile, dzwoniłam... Generalnie spychologia... Jedyne co mi zostało, to jechac osobiście, ale mię się nie chce. Czekam do przyszłego tygodnia i jak się wkurzę to pojadę
Ja dziś też napisałam do Zusu bo dodzwonić się do nich jest niemożliwe!!
-
Pogoda wrote:Z tą przesyłką to jest u nich masakra... Wanienka 29 zł a przesyłka 49 🤦🏼 dlatego czekałam, aż będzie wszystko co potrzebuje i pojechaliśmy
tylko ze ja mam 10 km a nie 150... Zobacz na allegro czy nie ma tam rzeczy, które potrzebujesz. Napewno przesyłka będzie tansza
Ogólnie chciałam jakieś drobiazgi, dodatki do pokoju Małej, nic takiego specjalnego, w koszyku wyszło mi 200-300 zł i 89 za przesyłkę, a to wcale nie duże rzeczy, to wielkość paczki za 20 zł, wiem bo sama pracuje w sklepie wysylkowym. Zdzierają aż miło. A na allegro za te drobiazgi to każdy produkt ma około +20 zł od ceny w IKEA 🤦 -
Dziewczyny z tym spaniem to powiem szczerze że kiedy byłam w ciąży z synem polowalam bardzo żeby spać na lewym boku. W końcówce ciąży prawie płakać mi się chciało bo naprawdę byłam zmęczona tym bardzo. Natomiast teraz sp ie tak jak jest mi wygodnie. Na wizycie urofizjoterapeuta mówiła, żeby spać tak jak jest wygodnie tak naprawdę, mówiła że jeżeli jest spanie na boku to właśnie poleca włożyć sobie coś między nogi, jakaś grubsza poduszkę albo właśnie poduszkę dla mam.
Ja mam problem trochę że spaniem. Ogólnie mam od dłuższego czasu, od dwóch miesięcy A może i lepiej koszmar. Sni mi sie ze moj syn wypada przez okno. Budze zie wtedy z krzykiem i takim gestem łapania dziecka, a czasem nawet stoje juz kolo lozka. To jest strasznie męczące... Nie wiem skad mi sie to wzielo. Juz jak cos mi sie sni to te sny sa takie intensywne, raczej sttaszne. Do tego w miedzyczasie pojawia sie bezsennosc. Dzisjaj z kolei swedziaky mnie stopy bardzo ale to dlatego że sobie je mocno opalilam i teraz swedzi mni3 skóra.
Postanowiłam posłuchać waszych rad i poprosiłam wczoraj teścia o pomoc. Przyjdzie dziś do mnie i będziemy razem składać komode dla syna. Kupiłam ja żeby komode która ma wziąć dla dzidziusia. Także jak już będę miała złożona to mogę spokojnie prac, ukladac.
Mam do was jeszcze pytanko. Polecacie jakieś stanik do karmienia i sprzedawcę na allegro? Chciałabym też kuoic taka matę do robienia zdjęć, może któraś z Was kupowała? -
Ounai to się masz ostatnio... insulina, a teraz to... Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!
-
Ja poległam i od dziś przechodzę na insulinę mam zacząć od 6 jednostej, myślę, że głowa też bedzie trochę spokojniejsza w końcu. Te 12 tygodni jakos przetrwam
Ounai jak Twoje cukry dziś?
Niestety cholestaza to nic fajnego, ale po Twoich objawach, nastawiałabym się, że po badaniach tylko się potwierdzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 09:48
-
Mnie w pierwszej ciazy strasznie brzuch swrdzial i nogi. Tez sprawdzali czy mam cholestaze. Ale to bylo od ekstremalnego rozciagania, straszne rozstepy mi zostaly 😟. Musialam mascia ze sterydem smarowac bo myslalam ze oszaleje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 10:00
ancys85, katwie27, Leeila26, Pogoda, Jaśmina, edka85, Totoro, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ja się do ZUSu też nie dodzwoniłam wczoraj, po 40 minutach czekania..
i też napisałam skargę do nich 👍 podejrzewam, że nic to nie da. Szkoda mi słów już nawet..
Kotka ale piękny brzuch! 😍 -
Sorki że znów pisze to samo ale pytałam wcześniej czy każdy ból miesiączkowy jest niebezpieczny? Miałam taki przedwczoraj i kilka dni temu i wczoraj ginekolog powiedziala że takim krótkim i jednorazowym się nie przejmować... Ale tak jak pisalyście o tyn IP że już nie wiem