!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Katwie szacun i podziw ...i zdrowia i wytrwalosci dla męża
PRANIE
Dziewvzyny jak pierzecie w jakim programie a moze recznie posciel. Kołderki . kokon elemnty wozka ? Przescieradla frote ? Jak to zrbic zeby nie zniszcyc
Pierwszy raz mam nowe rzeczy wczesniej dizeciaki mialy z innuch malcow to produkty byly zapaprawione ale i ewengauanie ryzykowanie zniszczeniem mialo inny wymiar.
W w ozku mam takie dziwne dziurkowane eyscielenie biale wyglada dosc delikatnie czy mam to rozpiac i wyprac w rekach a fotelik tez pierzecie ? -
Katwie ja również podziwiam. Niejedna już by tym wszystkim walnela. My 2 lata temu ogarnialiśmy budowę, dużo było na mojej głowie, bo mąż pracował, ale nie mieć go w ogóle obok - nie wiem jak dałabym radę. Dlatego trzymam mocno kciuki, życzę duzo siły i wytrwałości ❤️
Aina wszystko piorę w pralce, jeśli się boję, że delikatne to na 30 stopni i tyleto z wózka też tak prałam
Co do fotelika to zupełnie o tym zapomniałam 🤔 muszę obadać, ale pokrowiec chyba cały da się wypiąć 🤔 i wtedy też wrzucę do pralki.
Mnie znowu wczoraj wieczorem straszyły przepowiadające. Gdyby nie wcześniejszą wizyta to znowu bym panikowała. Niektóre są bolesne tak trzymają, że aż mi się ciężko oddycha. Nie miałam tak w pierwszej ciąży. Brzuch mi się wprawdzie od ok. 20tc spinał, tak jak i w tej, pod koniec czasem te spięcia kończyły się bólem jak miesiączkowy, ale nie łapały mnie takimi seriami i na tyle bolesne. Mam nadzieję, że macica sobie jeszcze potrenuje dłuższy czas, a nie zwiastuje to zbyt wczesnych akcji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 07:41
-
Aina ja z fotelika czy wozka nic nie piore. Do wozka i tak wkladam przescieradelko albo po prostu pieluszke jako orzescueradelko i tylko to bedzie uprane. A fotelik postanowilam trzymac po prostu w jednym z maszych pokoi i jeszcze rzuce pozniej na niego bluzke moja uzywana czy synka zeby sie skolonizowal naszymi bakteriami.
Nikomu nie zabraniam prac wszystkiegoja sama tylko ubranka, pieluchy tetrowe i kocyki.
Wczoraj stanelam przed szafa Malego zobaczyc co bym chciala z jego ciuszkow do szpitala. Jaka to trudna decyzja co wziac!😂 z jednej str do szpitala to nie nówki bo sie zabrudzą/zniszczą, a z drugiej czy dzidzius zmiesci sie w to, co przygotuje.. no masakra jaka rozkmina 😁 zamierzam wziac ubranka 56 i 1n wszelki wypadek rozmiar 62(choc watpie zeby sie przydal). Zreszta zobaczymy pod koniec ciązy jak bedzie rosl i jaka waga szacunkowa bo moze na koniec przykoksuje i bedzie wiekszy niz starszy brat?Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Katwie współczuję Ci tych wszystkich problemów z którymi musisz się teraz mierzyć, ale jednocześnie podziwiam Cię za siłę jaka masz, żeby to wszystko dźwigać! ❤️
-
pap86 wrote:Dave moj w 31+4 1800. Ty masz cukrzyce ciazowa prawda?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ounai wrote:Ale na końcu ciąży się już nie zmienia daty porodu, bo wtedy wychodzą cechy indywidualne, a nie te związane z terminem porodu. Córka jest duża bo takie ma geny a nie dlatego, że źle oszacowano termin kiedy się urodzi.
Moja będzie mieć ok 4kg przy wywoływaniu porodu więc mam w szafie 56, 62 i część 68 i już kompletuję 68 na dobre.
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Ounai wrote:Ale na końcu ciąży się już nie zmienia daty porodu, bo wtedy wychodzą cechy indywidualne, a nie te związane z terminem porodu. Córka jest duża bo takie ma geny a nie dlatego, że źle oszacowano termin kiedy się urodzi.
Moja będzie mieć ok 4kg przy wywoływaniu porodu więc mam w szafie 56, 62 i część 68 i już kompletuję 68 na dobre.
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
A powiedzcie mi bo nad morzem spaliłam sobie dziwnie nogi. Wstawię zdjęcie z nad morza i z teraz . Czym to smarować i czy myślicie że to zejdzie ? Bo moja gin mówiła że wygląda to jak popękane naczynka i się załamałam że miałoby coś takiego zostać
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Chmurka wrote:To tylko ja chyba chodzi o fakt że to przecież 'dla dziecka' i że nie będzie już higieniczne:/
Chociaż jedna koleżanka to wręcz mi powiedziała że mi się do porodu pobrudzą te ubranka ;P to nie wytrzymałam i powiedziałam jej że ja nie zamierzam w tych ubrankach chodzić to jak mi się mogą pobrudzić;P
Śmieszne to dla mnie.
Pobrudzić to się ubranka mogą w trakcie używania a nie leżąc w komodzie.
A ja już pisałam kilka razy że mi położna dorodzała wcześniejsze przygotowanie ubranek żeby zdążyły się skolonizować naszymi domowymi bakteriami.
Ja mam gotowe ubranka 56 i 62 w komodzie. 68 też poprany i poprasowany ale w reklamówce. Nie będę go ponownie prać przed użyciem. Mam też pojedyncze większe rozmiary (po córkach) i mimo że były prane i prasowane to je będę prać bo po pierwsze minie dużo czasu nim ich użyję a po drugie leżą w workach na stryszku a tam jest taki zapach "komina" którego nie lubię.Chmurka lubi tę wiadomość
-
Katwie bardzo Cię podziwiam, że masz tyle siły, żeby w tym stanie to wszystko ogarnąć.
Wczoraj szef mojego męża nie chciał dać chłopakowi z ich firmy wolnego żeby ten mógł odebrać żonę po cesarce ze szpitala. Kazał mu przyjść do pracy, a dopiero po południu jechać ją odebrać. Kobieta od przedpołudnia na korytarzu, z dzieckiem czekała na męża.Masakra. Ja już mojemu zapowiedziałam, że jak u nas jego szefuńcio taki numer wywinie, to osobiście ode mnie telefon dostanie. Tym bardziej, że to nasze pierwsze dziecko, mąż przy porodzie nie będzie, po porodzie nas nie odwiedzi, to niech chociaż ma wspomnienie, że nas ze szpitala odebrał.
Co do prania elementów wózka i nosidełka to robię tak jak Pap, czyli nie piorę. Bardzo podoba mi się pomysł z włożeniem koszulki do nosidełka,pozwolisz, że zgapię. -
Katwie ja też Cię mega podziwiam, niejedna kobieta nie ogarnęła by tego wszystkiego sama.. jesteś bardzo dzielna i twarda babka! Życzę Ci z całego serca, żeby mąż jednak wrócił jak najszybciej i po powrocie powinien Cię nosić na rękach 👍
My mieliśmy o 1 w nocy taka akcję, że dzwoni teściowa.. skoczyliśmy na równe nogi, bo wystraszyliśmy się, że coś z tatą. Ale okazało się, że szwagier wrócił od kolegi i po drodze ugryzł go piesrana do szycia, także mąż pojechał z nim na ip. Noc nie przespana ogólnie 🤷
-
Dave87 wrote:No ona ogólnie mówila że data wg długości kości udowej dziecka to 3.09 więc może tak się zdarzyć że mała zechce wyjść szybciej
po prostu duże dziecko będzie.
Katwie, ja częściowo Cię rozumiem. Ja cały dzień płakałam jak się dowiedziałam, że ja tu nakaz oszczędzania się a mąż jutro jedzie w delegację na tydzień. Bardzo mi przykrodomyślam się, że masz dość wszystkiego, jesteś przemęczona i wściekła na cały świat, może nawet na męża mimo że to nie jego wina
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Witajcie, my już po urlopie 😁 wszędzie dobrze ale w domu najlepiej! Dwie pralki już ogarnięte, na nadchodzący tydzień zostanie prasowanie.
Dave mnie nie wygląda to na opaleniznę, bardziej na jakąś reakcje alergiczną; może na słońce 🤔 w ciąży może takowa się pojawić ponieważ zmienia się gospodarka hormonalna ale to chyba bardziej sprawa dla dermatologa.
Najbardziej prawdopodobny termin porodu to ten z pierwszego badania prenatalnego. Jeśli różnica między terminem z ostatniej miesiączki a właśnie tym badaniem wynosi co najmniej 10 dni, to ten z usg jest wiodący do samego rozwiązania. Długa kość udowa bardziej wskazuje że urodzisz balatnice 🤭 😁
Jaśmina sytuację, którą opisujesz nawet trudno mi sobie wyobrazić 😱 z urlopu na żądanie mógł skorzystać facet, skoro pracodawca taki bezduszny!
Katwie dużo siły życzę na ogarnięcie obecnej sytuacji.
Krokodylica życzę żebyś odpoczęła przez te kilka dni, mimo obecności teściowej 😉😜
Chmurka nie przejmuj się innymi tylko rób jak uważasz, takich super opinii i porad to bedziesz miała na pęczki a w szczególności jak urodzisz 😉
Ja wózka ani fotelika nie prałam, ponieważ są nowe, przejadę parownicą przed porodem i myślę że to wystarczy. Ogarnęłam tylko kocyki i prześcieradła do gondoli.
-
Dziewczyny a jaki macie wymiar walizki ta średnia czy najwieksza?Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Ja jednak biorę torbę. A dokładniej dwie. Zaraz wstawię fote. Nie spakowana jedna jeszcze ale już wstępnie próbowałam i się zmieszczę. Biorę torby bo u nas położnictwo na piętrze bez windy to łatwiej torbę nieść niż walizke
W tej czarnej już mam spakowane wszystkie higieniczne rzeczy ( podkłady, podpaski, pampersy, chusteczki, ręcznik papierowy, papier toaletowy,i laktator) mam tam też miejsce na jakieś dwie - trzy butelki wody 0,75 i na batony dayup itd.
W tej niebieskiej planuje wziąć koszule nocne i staniki , ubrania dla Anielki, tetry, ręcznik dla mnie klapki i kosmetyczke
To są takie nie za duże torby, które się mieszczą pod siedzenie w samolocie;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 11:31