!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ja juz sie zalilam ze odkad zaszlam w ciaze stracilam umiejetnosc gotowania?
No nic mi nie wychodzi. Nawet rzeczy ktore juz wczesniej wiele razy robilam. Klopsy wychodza paskudne, schab zjarany, nawet ciasto na pizze ktore robiebod zawsze wyszlo totalni za zadkie!( musialam dodac jeszcze jakies 100g maki...)
A dzisiaj chcialm zrobic placuszki z cukinii, marchewki i ziemniaka. Zmielilam lidlomiksem, dodalam jajko, maki kukirydzianej (maz nie moze pszennej) i wyszla kupa a nie placki 😭. Smaczne jest ale miamy byc placki a jest packa. Zalamana jestem juz... Boje sie cokolwiek w kuchni robic .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 12:39
-
Krokodylica wrote:Kotka ciężko powiedzieć z jednego zdjęcia, nawet nie ma zdjęcia ze środka. Chyba jest ok ale na żywo takiego nie widziałam.
A mozesz jakis polecic?
Albo jakas inna dziewczyna?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 12:37
-
Ja wszystko pytałam wg metek. Jedyne czego w sumie nie prałam to kokon i nie zamierzam prać wyposażenia wózka i fotelika.
Kotka, ja mam różne że sleepe z dobrych lisków na rzepę. Wydaje się ok, prałam już i rzep dalej działa, nie odkłada się. Drugi też mam na rzepę ale z motherhood i widać że rzep jest gorszy, ale to raczej kupiłam bo był po promocji i chciałam używać jako mate lub grubszy kocyk na potem.
Mam ochotę na placki ziemniaczane ale się jeszcze nie dorobiłam zelmera a nie chce mi się ręcznie trzeć 🤦♀️ -
Kokon mam od kolezanki i jakos go musze upchnac do pralki choc bedzie ciezko, jak to zrobic 😂 w sumie pewnie o ile w ogole wlezie to slabo sie odwiruje i dobrze by bylo na ten upal w slonko go wystawic. Musze to dzis sprobowac zrobic.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Audrey wkurzę Cię... Właśnie zjadłam placki ziemniaczane zrobione przez babcie, a wiadomo, że jak babcia zrobi, to lepszych na świecie nie ma 😍
-
Pogoda wrote:Audrey wkurzę Cię... Właśnie zjadłam placki ziemniaczane zrobione przez babcie, a wiadomo, że jak babcia zrobi, to lepszych na świecie nie ma 😍
Dostałam właśnie paczkę z gemini, zamówiłam termometr bezdotykowy. Powiem wam że jest super w przystępnej cenie. Już wypróbowałam na sobie, otoczeniu, zupie. Naprawdę ekstra. Jak ktoś jeszcze szuka to polecam 😄 -
Nie cierpię placków ziemniaczanych 🤢😅
Ja termometr na szczęście mam, kupiliśmy taki porządny jak zaczęła się korona 😅 później podobno był jakiś czas problem z termometrami 🤔
Pisałam ostatnio, że kupiłam w Rossman chusteczki Babydream 99% wody. Otworzyłam jedną paczkę z ciekawości i stwierdzam, że są beznadziejne 🤷 pachną jakoś chemicznie, ciężko jest wyciągnąć jedną, rwą się.. dobrze, że otworzyłam, bo na bank kupię inne. Będę nimi kurze ścierać 😅 Muszę się znowu wybrać do Rossmana bo po ostatnich zakupach dostałam maila z info o oliwce 😁 -
ancys85 wrote:Audrey ja placki ziemniaczane robię w blenderze 😉 jeśli posiadasz takie ustrojstwo, polecam wykorzystać; w drugim trymestrze często robiłam, mogłam je jeść ciągle...z cukrem i kleksem śmietany 🤭
Blendera mam, taki lidlowski, ale boję się że nie przeżyje ziemniaków 😅🤣 -
Chmurka wrote:Pogoda, ja ostatnio miałam ochotę na krokiety z barszczykiem czerwonym. I tak żale się siostrze a ona mówi że szkoda że nie powiedziałam wczesniej bo mieli na obiad i zjedli... Ale byłam zawiedziona!;P
O nieeeeChmurka lubi tę wiadomość
-
Chmurka najgorzej 🤪 u mnie kiedyś tez byla taka ochota na placki, a tu tesciowa robila...
Oczywiscie od niej nie chcialam 😅
Leila jak nimi sprawdzasz??
Kotka mnie kazdy chwali za gotowanie itp to tak teraz jest u mnie dramat. Takze moge podać Ci reke 😅 boje sie co bedzie do porodu 😆
Aina mysle, ze wiecej szkody to dziecku robisz nie spaniem na prawym boku co tymi nerwami co chwile...Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Kurcze placki to genianly pomysł
Ale przez ten upał nie mam na nic siły rano od 9/11 byliśmy z dziećmi nad wodą
Teraz placza ze chcą na dwór ale litości padam na twarz to dopiero 31 tydzien a ja od poniedziałku czuję przewlekle zmęczenie
Zrobilam spaghetti ale bez sensu kto jze gorący posiłek tez mialam durny pomysł.
Mieszkamy w starej kamienicy wkoło beton potwornie trudno zająć dzieci.wydawalo mi sie ze będzie łatwiej;) -
Mi się chce po prostu ziemniaków z kefirem..
Uwielbiam.. no i tego nie da się zepsuć
Ale krokieta z barszczem też bym chętnie zjadła, pomimo tego upału
wieczorem chyba przejde się do sklepu, może kupię takie gotowe
Joana przykładam po prostu i trzymam chwilkę. Tylko nie bardzo wiem po jakim czasie to powinno się zabarwić.. wydaje mi się, że od razu, ale dla pewności siedze tak z tym paskiem 5 min. jak zamurowanajoana, Chmurka, AHope lubią tę wiadomość
-
Fajny ten rożek krokodylica
ja mam rożek od mamy.ginekolog zobaczymy jak się sprawdzi, materiał wydaje się być pierwsza klasa.
Ale dziewczyny robicie apetet, a ja tu postanowiłam się tak w obżerać bo to już 10 kg n plusie 🙈 ALE dzisiaj kupiłam jagody prosto z lasu więc ugotuje sobie sok i zjem z kaszka manna - uwielbiam ❤️Pogoda, Krokodylica lubią tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka