!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow, ale duzo piszecie! Ja się wczoraj wkręcilam w malowanie obrazków, bo w końcu jest brzydka pogoda. Poza tym wkręciliśmy się z mężem w serial na netflixie
Co do odwiedzin, to teściowa jako że mieszkamy z nią to będzie w pierwszych sekundach. Dziadkowie i ciocia mieszkaja za ścianą, więc pewnie też będą chcieli szybko przyjść. Moich rodziców też chętnie bym szybko zaprosiła. Napewno wolałabym małymi partiami, a nie wszyscy na raz i najlepiej, żeby się zapowiedzieli. Co do chrzcin to my myślimy o drugim dniu świąt Bożego Narodzenia, bo chrzesnych sobie wymyśliliśmy, którzy akurat będą za granicą... Moja siostra przyjeżdża w październiku, a szwagier akurat wtedy wyjeżdża za studia do Anglii i ciężko ich zgrać w jednym terminie. -
Ancys serio? 😅 No to ja zapraszam kiedyś na kawe 😂 jaki świat mały.. jedziecie pewnie przez Skalbmierz, a to tylko 8km ode mnie - mieszkam w Pałecznicy 😉
Matko, jaka jestem nieprzytomna.. od rana ktoś mnie ciągle budzi 😅 wątpię, że jeszcze zasne..
Aina polubiłam przez przypadek. Czemu nie szukałaś sobie lekarza w Kato, najlepiej takiego, który pracuje w szpitalu, w którym ew. chcesz rodzić? Też mnie to ciekawi czemu akurat Kraków..ancys85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKotka jakie probiotyki kupujesz?
Co do Twojego posta, u mnie porod próba SN zakończony CC. Dodatni gbs. Mały dokarmiany juz w szpitalu, kp 4 miesiace, ale z dokarmianiem.
I problemy alergiczne u małego, nietolerancja laktozy, czeste płacze, mało snu, refluks, ogolnie nie był spokojnym niemowlakiem, kolki, ciagle cos mu dokuczało.
Ale moja koleżanka urodziła 2 dzieci przez cc na zimno (slyszalam, że cc na zimno jest oczywiście gorsze niż porod sn zakończony cc), dwojka dzieci bez problemów z alergiami, nietolerancjami, itp. Nie wiem jak z gbs, ale ona tylko kp.
Druga kolezanka tak samo.
A, jeszcze zona kuzyna miala taki porod jak ja i maly problemy wręcz identyczne, alergia, refluks, ogolny niepokój.
U mnie teraz tez planowa cc i na to nie mam wpływu, ale chcialabym tylko kp, mam nadzieję, że się uda. No i z tym gbs jesli mogę spróbować brac probiotyk, to czemu nie. Mam miec pobierany za 2 tygodnie. -
nick nieaktualnyJeśli chodzi o chrzciny to ja planuję na wiosnę, okolice maja. Chcę żeby było ciepło, zeby córcia troszkę podrosła.
Z synem bardzo szybko robiliśmy chrzciny, urodzony we wrzesniu, chrzciliśmy w listopadzie, mial 2 miesiace. Z perspektywy czasu oboje z mezem uważamy, że to było w naszym przypadku bez sensu. Przygotowania, ogarnianie obiadu rodzinnego (u nas w domu), nocujący goście (niby tylko dziadkowie i rodzeństwo - chrestni), a w tym wszystkim ja jeszcze nie do końca ogarnięta po porodzie.
Teraz chcę żeby było na spokojnie i przede wszystkim nie jesienią/zimą -
nick nieaktualny
-
Co do chrzcin to ja sie tak zastanawialam nad tym i poki co wynyslilam,ze chrzciny moze na Boze Narodzenie by sie zrobilo ale przez koorone to tylko dla dziadkow i chrzestnych. Chyba nie bede spraszac rodziny no ale jeszcze na 100% to nie wiem.
Co do odwiedzin to nas moga tylko dziadkowie odwiedzac bo nikogo innego blisko nie mamy wiec najpierw malego zobacza online a dopiero po paru dniach zaprosze jak troche dojde do siebie.
Kotka co do Twojego vaginal seeding to sie tak w duchu zaczelam smiac kto by to mial zrobic w Polsce po porodzie jak tu nawet planow porodu sie nie trzymają i nawet jak chcesz ochrony krocza to pytaja kobiete w skurczach partych o zgode bo inaczdj dziecko nie wyjdzie (a wyjdzie tylko moze chwile pozniej)a w partych to sie babki zgodza na wszystko.
Co do aktualnej wiedzy o bakteriach i wplywie na nasze organizmy to wierzę,ze to ma duzy wplyw ale tez nie uwazam,ze ostateczny. Na alergie,chorowanienitd wplywa pewnie duzo czynnikow. Moje pierwsze dziecko z porodu sn,przy dodatnim gbs dostalam 2dawki antybiotyku, w szpitalu nikt nie pomogl mi przystawic go do piersi wiec byl na mm a dopiero w domu kp pol roku i nie choruje w ogole. Okaz zdrowia az dziw bierze (i niech tak zostanie). Tak sie tylko chwaleSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja biore normalne ręczniki z domu, i bede prala je w wysokiej temp po powrocie jak zawsze.
To mnie zaciekawilyscie, bo u mnie tak od tygodnia co tych skurczach nocnych jest ogrom wydzielinej bialej ale takiej..hmm.. no jak bardzo gęsty sluz plodny. To moze byc tez to?
My chrzciny na poczatku, jak nie bylo jeszcze takich akcji z korona myslelismy, zeby chrzcic 26.12. A to dlatego, ze mamy wtedy 1 rocznice ślubu i moja siostra ktora chce na chrzestna zawsze jest na święta. A ona przylatuje tylko sierpien i grudzien. Mielismy zrobic wtedy obiad dla najblizszych w tej restauracji gdzie było wesele.
Teraz po akcjach z korona to stwierdzilismy, ze zobaczymy jak bedzie ze zdrowiem Adasia i sytuacja rozwinie sie z zarazeniami. Wtedy podejmiemy decyzje kiedy chrzcimy, czy szybciej i tylko msza oddzielna dla nas dziadkow i chrzestnych. Bez jakiegos obiadu nawet lub tez w restauracji. Tylko wtedy to moja siostra nie moglaby byc chrzestna, bo tez tak licho wziac kogos kto przyleci z FR.
A obiad w restauracji, bo my plus 3 dziadkow plus chrzestni z dziecmi to juz jest 13 osob, więc nie mam zamiaru bawic sie w takie obiady w domu. Gdzie nastawiam sie na kp, więc wole skupic sie na dziecku niz garnkach.
A najlepiej w korona to i takiego obiadu nie robilabym, ale wiem juz jak chrzestni z tesciami obgadaliby nas za plecami......
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Mało się odzywam bo ostatnio humor mam jakiś nie taki. Chyba hormony szaleją bo płacze z byle powodu i w ogóle jestem jakaś taka nie swoja.
Co do odwiedzin to moi rodzice mieszkają w tym samym domu co my więc poznają Anielke od razu jak wrócimy ze szpitala( ale i tak chcę zaznaczyć żeby dali nam chociaż chwilę na ogarnięcie córki i na to żeby mąż się mógł przywitać na spokojnie, a potem liczę na to że przynajmniej z tydzień mama uszanuje nasza prywatność i nie będzie siedziała u nas całe dnie;P)
Problem pojawia się z teściami bo skoro moi rodzice zobaczą Malutka zaraz po wyjściu ze szpitala to oni też będą chcieli... A średnio mi to się widzi tak od razu... Chciałabym odczekać chociaż dwa tygodnie po powrocie ze szpitala... Ale podejrzewam że będzie wielka obraża majestatu i mąż będzie nalegał żeby to było szybciej. Co do mojego rodzeństwa to zapewne po tych dwóch tygodniach wpadną, a rodzeństwo męża jak będą chcieli to też po dwóch tygodniach albo jak pojedziemy już z Anielka na pierwszy wyjazd do teściów ( wtedy też pozna dziecko cała rodzina męża bo mają dużą rodzinę).
Chrzciny wstępnie planuje na drugi dzień świąt Bożego Narodzenia ale w sumie jeszcze nie wiem czy to nie za szybko. Zobaczymy jak nam się to wszystko będzie składać, może przełożymy na jakoś styczeń/luty.
Mam dziś wizytę o 13. Proszę o kciuki.
I przepraszam że się nie odnoszę do Waszych postów bezpośrednio ale musiałabym sobie spisać na kartce co która pisała i co chce się odnieść bo mam mózg jak budyń i jestem rozkojarzona strasznieDave87, Ounai, AHope, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Pogoda pochwal się obrazkami 😁
Leeila koniecznie musimy zorganizować tą kawę 😁 moje dzieciaki nie przepuszczą wiejskiej zabawy i Twoich kóz 😂🤭😀
Erre my też chcemy kupić w przyszłym roku domek drewniany ogrodowy dla dzieci.
Jeszcze rok a już wybrali, który chcą 🙈🙉
Natalii ja miałam dwie cesarki na zimno i jak piszesz- moje dzieci bezobsługowe 😁
Ja też mam spakowane ręczniki te z decathlon.
Aina będziesz rodzić na Ligocie, bo szpital dziecięcy nic mi nie mówi?Leeila26, DarlAa, Natalii lubią tę wiadomość
-
Ancys nie ma sprawy, kózki są bardzo łagodne i towarzyskie 😂 temat do zapamiętania i ogarnięcia 🙈😉
Ja biorę zwykle ręczniki i też będę prała a wysokiej temperaturze. Plażowe do wycierania są beznadziejne moim zdaniem, nie chłoną wody wcale i strasznie mnie to irytuje 🤷
Ogłaszam, że wirus chyba się skończył, bo ZUS zaczyna normalnie pracować 😅 dostałam dzisiaj wszystkie zaległe pieniądze do 4 sierpnia, a na profilu mam już wpisane to ostatnie L4 do porodu z datą wypłaty na 2 września 😉
Chmurka kciuki! ❤️ancys85, Pogoda, Chmurka, Totoro, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Leeila to jesteśmy umówione 😀
zapowiada się dziś u Ciebie zakupowe szaleństwo 😀 super!!
Chmurka kciuki.
Ja wizytuje dziś ale jak zawsze wczesnym wieczorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 09:55
Chmurka, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Nad króliczkiem będzie lampka chmurka z ikei i jeszcze po porodzie domaluje datę urodzenia wagę itd
A to namalowałam dla koleżanki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 09:55
ancys85, Chmurka, Totoro, Leeila26, edka85, Audrey, Anika, katwie27, joana, Asia000, DarlAa, Natalii, erre, maja2024, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
-
Pogoda piękne! Czym to jest malowane? To farby? Piękny efekt
Dziewczyny jak mam dziś wizytę to mogę teraz zaaplikować luteinę? Niby mam mieć dziś pobrany GBS.(miałam jakis wymaz pobrany w szpitalu ale na wyniku nic nie pisze o gbs więc chyba jednak dziś moja ginekolog będzie mi planowo pobierać)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 10:03
-
Joana, no właśnie ten czop też mnie zaciekawił 🤔 też od 3 dni mam sporo białej wydzieliny takiej gęstej, ale nie galaretowatej. Dzisiaj wizyta u lekarza więc na pewno mi powie.
Co do chrztu to ja wiem że korona nie zmaleje. W sumie to tych których bym zaprosiła na chrzciny to i tak się widzimy teraz też, razem 20 osób z którymi mam stały kontakt. Zobaczę jak się sprawy rozwiną. A jeśli chodzi o datę to myślałam przełom listopada/grudnia lub na początku stycznia.
Wstałam dzisiaj o 5, zawiozłem męża do pracy bo potem odbieram to i jedziemy do lekarza. Byłam rano na ktg i też wszystko ok 🥰 -
Chmurka, o ile się nie mylę to gbs miałaś chyba pobrany w piątek? W weekend laboratoria nie pracują, a paciorkowca trzeba wyhodować i trwa to do 4 dni więc dlatego pewnie nie masz na wypasie wyniku. Nie wiem czy luteina może wpłynąć na wynik ale dla świętego spokoju poczekalabym z nią i pobrała drugi raz gbs.