X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko Ty jeszcze ladnie 7-10dni wytrzymaj i mozesz rodzic :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, już pije wodę z żurawiną domową i wody na umór. W środę mam wizytę i już raczej nie zawitał w tym czasie do miasta. Chyba że zrobię siku i komuś po prostu dam żeby zaniósł 😩 kurczę, końcówka ciąży i jeszcze takie coś, to Chyba nie jest groźne dla dziecka co?😩

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiedziałam, że zaczęłam rodzić 😅 wypadł mi balonik, położna do mnie żebym się spakowała i wypełniamy papiery, a ja zamiast tego polazlam pod prysznic i się babka wkurzała i krzyczała, że na porodowke idę, a ja miałam regularne skurcze, ale jeszcze nie bolące 😂

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję porodów. Strasznie zazdroszczę.
    Mi d z isiaj Czop zaczął odchodzić, jestem dobrej mysli.

Krokodylica, Ptysio, Totoro, erre, Asia000 lubią tę wiadomość

ae88538f61.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio. Ból i wysiłek ogromny. Nie ma co się czarować, że to nie boli itd. Ja nastawiłam się na to, tak jak też wspomniała Kroko. Jechać jak najpóźniej, żeby się rozkręciło w domu, pozycja jaka chcesz itd.. i tak mi się udało, choć się nie spodziewałam tego absolutnie. Nie chciałam tez zgrywać twardzielki i nastawialam się na znieczulenie. Ale było za późno...
    Nie odczułam, żeby było jakieś mega parcie na sn, zapytali jak chce rodzic. A w trakcie to już było poprostu w moim odczuciu za późno na cc skoro główka juz była blisko tylko matka przeć nie umiała. Raz tylko wspomnieli o cc.. ale się prawie rozpłakałam wtedy, choć później juz mi to przeszło przez głowę.
    Nagroda za wszystko niesamowita. Później się o tym nie myśli jak juz to ciepłe ciałko leży na Tobie. Będzie dobrze, wierzę, że Ci się uda 😚 ze Wam wszystkim się uda 😚

Ptysio, Baki1982, Totoro, erre, Dave87 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Wow ata ale super Opisałaś to wszystko :) Ja dzisiaj rano wlasnie spanikowalam czy bede umiala przec, bo z synem to na początku ryczalam jak jeleń, nie mialwm pojecia o tym jak mam to robic. Dzis znalazlam super filmik poloznej jak oddychac na skurczach zebh sobie pomoc i jak przec. Mysle ze jest baedzo pomocny https://youtu.be/JiBVQfQov_o

Dzięki. Faktycznie dobrze wytłumaczone. Obejrzę kilka razy

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata dzięki i jeszcze raz gratuluję. Ja staram się złapać dobre nastawienie bo myślę że to istotne. Ból porodowy czułam więc wiem czego się spodziewać, stresuja mnie ewentualne powikłania ale cóż muszę wierzyć że będzie dobrze

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy okazji. Jak to jest z tym lozyskiem i zszywaniem? W sensie czy to też takie siłowo trudne i bolesne. No i ile to może trwać itd. Jakoś dużo się mówi o porodzie dziecka A o reszcie mało.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio. Ja musiałam jeszcze przeć, żeby urodzić łożysko. I to na kilka podejść. Grzebaly mi tam w środku bo nie chciało się urodzić. Nie wiem czemu... I to nie było fajne uczucie.
    A koleżanka teraz na sali mówiła , że to łożysko to nie wiadomo kiedy... wiec nie ma reguły.
    Szycie mnie bolało mega zaje**** pomimo znieczulenia miejscowego... ale tu też nie ma może reguły...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio z mojego doświadczenia to jakos kompletnie nie pamiętam tego rkdzenia lozyska, w sensie juz syn na mnie lezal i jakos to poszlo, nie myślałam o tym wcale. Natomiast szycie czułam, naciecia niw czulam w tych emocjach, a szycie juz mnie troche bolalo, ale do przeżycia.
    Jezu ja juz rodzilam silami natury, ale naprawdę sie stresuję, ale chyba wlasnie tym ze nie bedzie przy mnie nikogo bliskiego. Modle sie tez o dobra położną. Mysle ze to bedzie inny porod. Z mezem byko fajne ze między skurczami sobie stalam oparta o niego i kolysalam biodrami, moglam odpocząć na jego ramionach, natomiadt na skurczu mialam kucsc i przec. Dopiero jak było widac glowke na ostniej prostej polozylam sie na łóżku. Zabawne jest to ze po porodzie jakos to co było sir wypiera z głowy, szybko o boku sie zapomina, a teraz to juz do mnie wraca...
    Musze jutro rano pomalowac paznokcie u stop i przejrzeć torbe i walizkę. Ogole nogi i moze grazynke. Po południu jade na urodziny bratanicy, sporo dzieci bedzie, wiem ze wroce zmęczona tym chaosem, wiec nie zdziwie sie jak cos sie zacznie dziać.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh... tyle porodów, każdy inny. Momentami że strachu o dziecko i moja macice myślę o cc choć u mnie nie sądzę że będzie wybór. No ale z drugiej myślę żeby znowu spróbować sn. Przeżyć to, szybciej dojść do siebie itd.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dotkniecie glowki to taki moment przelomowy podczas parcia :) wlasnie przed dotknieciem jest mega kryzys i mowi sie,ze sie nie da rady a potem dotykasz miedzy nogi, czujesz ciepla glowke i dajesz ostatnie dwa trzy pchniecia :) Ata porod moim zdaniem na 5+!! I 5cm przy przyjeciu a zaraz potem 8 to porod marzenie. Jestes mega dzielna!

Laseczki-pierworodeczki jak sie zacznie na prawdziwo to bedziecie wiedzialy. O Totoro nozna sie troszke rzeczywiscie bac bo pewnie bedzie na twardziela ze skurczami a potem sienokaze,ze polozna ledwo dojechala a tam juz dzidzius sie pcha :) od dzis bede afirmowac sobie o porodzie 3-4h 😎

Daj Boże, żeby poszło na tyle gładko 😅 przy pierwszym porodzie wody odeszły na dzień dobry, więc raczej nie dało się takiej Niagary przeoczyć 😁 a teraz jednak martwię się trochę, że jak zacznie się mniej spektakularnie to za długo będę zwlekać 😅 ale generalnie nastawiam się na szybki poród, a co. Drugi raz nie będę się tak męczyć, O NIE. 😂

Ptysio, Dave87, Audrey lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny znowu skurcze równo co 15-20 minut, znowu się nakręcam, że to może coś oznaczać, a potem będzie klops

• pap86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to krec sutki i wskakuj na meza :) cos z tego w koncu bedzie kochana :) czy dzis czy jutro czy w terminie :)

Wow! Jutro wskakuje mi 37tc :D czasem jie moge uwierzyc..2lata staralam sie o tego brzdąca..w koncu poszlam we wrzesniu na hsg(wsjo prawidlowe ale poprosilam lekarke, ktora robila mi zabieg o scratching endometrium i ona mi to zrobila), potem minal cykl po hsg,nastepny i chyba nastepny i dalam spbie spokoj,przed swietami zrobilismy z mezem porzaddk z rzeczami po synku, wyrzucilam wozek a w swieta zrobil sie dzidzius i w sylwestra,kiedy to dalam sobie mocno w palnik zadomowil sie w brzuszku :D a.teraz jak Bozia pozwoli to we wrzesniu urodzi sie Szymonek :D

ancys85, Krokodylica lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny u mnie też. I miałam troszkę śluzu minimalnie podbarwionego krwią😬

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa, Totoro tak piszesz, że Ty tez i już koniec, podjarałam się i koniec 😂 a mój M raz dla zasady się skusił ostatnio a tak to jak poparzony ode mnie ucieka więc nie mam takiej możliwości 😂

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam te wasze teksty!!! 😂🤣

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mi odeszły 🙈 proszę o kciuki 🙈🙈🙈

Domi1995, ancys85, joana, pap86, Ptysio, fasolka86, katwie27, KotkaPsotka3, Asia000, ktosiowa, Audrey, erre, Krokodylica, Leeila26, Szczęśliwa, Pogoda, AHope, DarlAa, Natalii lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Wody mi odeszły 🙈 proszę o kciuki 🙈🙈🙈

Doczekałaś się 😀😁 pomyślności i szybkiej akcji!! Trzymam kciuki!!

• joana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro mocne kciuki za Was ❤❤❤

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ