X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TOTORO 💪 trzymam kciuki! Rano chcemy czytac piekne wiadomosci o porodzie domowym :D kobito zaraz skonczy sie twoja cukrzyca 😁

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Wody mi odeszły 🙈 proszę o kciuki 🙈🙈🙈
    Powodzenia!!!! Dasz radę

ae88538f61.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wow! Doczekałas się. Jesteśmy z Tobą. Dasz rade

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej czlowiek sie budzi, na chwile sprawdza telefon, a tu takie wieści. Totoro kciuki!!!

Kurcze tylko u mnie nic sie nie dzieje :( Co za uparciuch siedzi w tym brzuchu...?! :)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Leila, już pije wodę z żurawiną domową i wody na umór. W środę mam wizytę i już raczej nie zawitał w tym czasie do miasta. Chyba że zrobię siku i komuś po prostu dam żeby zaniósł 😩 kurczę, końcówka ciąży i jeszcze takie coś, to Chyba nie jest groźne dla dziecka co?😩

Ja sadze, ze teraz to juz nie jest zadne zagrozenie. Moim zdaniem o wiele gorzej jesli wzielsbys antybiotyk.

Pij sok z zurawiny, jedz jogurty i kup sobie jakies probiotyki do lykania lub w tym wypadku nawet dowcipne.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro powodzenia!!!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro. Ogromne kciuki! ✊
    Powodzenia! 😙
    Juz niedługo będziesz tulic swoje szczęście! 😙

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ale emocje wstalam na siku....

Powodzenia kciuki i daj znac gdy będziesz na silach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 01:44

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, powodzenia! Ojej, czeka nas najciekawszy poród wątku!!

Ja tez kilka razy parłam, żeby urodzić łożysko. A ma szycie dodali mi dawkę zzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 02:34

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mowie wam ze ten brak snu to donchoroy psychicznej mnie doprowadzi ponad miesiac nie śpię....w zasadzie wcale zdarza sie jakas noc ze przespie godzine lub dwie .....ale ja naprawde nie daje juz rady tak funkcjonować

Dieta matki karmiacej
    Dziewczyny co zamierzacie jeść

Mnie 10 lat temu z kazda sprawa doradzala ciocia ktora wowczas miala dzidci w wieku 6. 8 i 2 lata i byla jedyna dzieciata w rodzinie. Pierwsze urodzila w wieku 34 lat

Wówczas kazala mi jesctylko gotowane
    w kolo kurczak i marchewkę i gotowane jablko spoko przy pierwszym dziecku mozna sobie tak na parze lub w osobnym garnuszku plaster piersi robic.szybko tez sie chudnie bo w sumie z czego brac nadmierne kalorie. Do tego mialam wciaz pic ...pic i pić az ta woda czlowiekowi uszami szla.nie pamietam kiedy i jak pozwalala mi rozszerzac diete.przy corce 7 lat temu postępowałam
    podobnie ale malo jadlam gotowanego z racji ciaglych terapii nigdy nie bylo mnie w domu...az cud ze ja ta laktacje utrzymalam

Teraz wiem ze jest moda na brak diety matki karmiacej na lutowkach tez mialysmy dziewczyne ktora na cycku jadla fasolke po brytonsku i golonke i jej dziecku nic nie bylo

Moje zawsze byly nieodkladalne wciaz wiszace na cycu i balam sie dokladac diete..

Jak to u was wyglada albo jak planujexcie postpowac

Totoro czuwam z toba w tej mojej bezsennosci

Mysle ze za 10 minut wstana dzieci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 04:51

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Wszystkim Wam życzę takiego porodu❤️❤️❤️ chyba, że macie daleko do szpitala, to nie 😁 cały wieczór spinał mi się brzuch, ale tak standardowo. No ale w okolicach 23 zaczął tak trochę mocniej, co mnie zaczęło zastanawiać. Godz. 23.35 a tu chlup, wody mi odeszły 😱 zdążyłam zeskoczyc z kanapy tylko. No i zaczęły się coraz boleśniejsze skurcze, co ok. 4 min. Położna już była zawiadomiona, no ale stwierdziła, że to jeszcze takie skurcze - nie skurcze. Za parę min zadzwoniłam, że one są już dziwnie bolesne. Trwały ponad 2 min i były co 3-4 min aż za chwilę dosłownie zaczęły się tak zlewać, że nie wiedziałam kiedy jeden się kończył a zaczynał drugi 😶 no i bolały jak sam skurw***n. No to położna powiedziała, że przebiera się i jedzie. Tyle co się rozłączyłam i czuję, że bez kitu, ja chyba czuję parte. Drę się do męża, że ma dzwonić, że u mnie parte i ja czuję jak się główka wstawia. Słuchajcie... Położna ledwo zdążyła dojechać a ma do nas 12km. Jechała i mnie instruowała, akcja jak w filmie. Była w większym szoku niż ja 😂 o godzinie 1.12 Sara już była z nami. Odkad położna wyczuła główkę w kroczu do wyjścia całej malutkiej miałam 5 skurczy. Sara 10/10, 3,52kg, 50cm❤️ łożysko urodziło się samo praktycznie. Nie pękłam, jakieś tam otarcia tylko mam. Karmimy się, odpoczywamy aktualnie, chociaż ja jestem.l nadal strasznie rozemocjonowana i nie wiem czy zasnę :)

Dziękuję Wam kochane za wszystkie kciuki i życzenia powodzenia ❤️ teraz ja czekam na kolejne z Was i życzę równie gładkiego porodu ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 05:33

ancys85, Audrey, erre, joana, katwie27, Zabka_89, Krokodylica, Leeila26, KotkaPsotka3, Szczęśliwa, Pogoda, Lililove, Anika, Asia000, Ounai, AHope, DarlAa, pap86, Maddelainen, edka85, Domi1995, Chmurka, Ptysio, Natalii, Dave87 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro!
    Ogromne gratulacje! 😘
    Wzruszyłam się! Świetnie, że tak ekspresowo! Takie rzeczy dzieją się naprawdę 😊
    My to jednak mamy moc 💪 kobiety są mega 😀
    Mam nadzieje, ze dobrze się czujecie, że wszystko w porządku.
    Waga taka sama jak u nas? Ale w cm różnica prawie 10 cm..
    Jeju...tyle maluszków a są tak różne. Tyle porodów, a każdy inny...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godz. 6.10...
    24 h temu byłam na izbie przyjęć.... a teraz mam przy sobie moje kolejne szczęście. Przespalam sie troche w nocy, ale nadal nie wierze w te wydarzenia z ostatnich 24h...

erre, DarlAa, Domi1995, Chmurka, Ptysio, Natalii, Dave87 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jestes niesamowita gratulacje
    Mam znajoma ktora juz 3 dzieci rodzila w domu
    I kuzynke w Londynie ...ale im wyszly komplikacje i w otatnim momencie musieli do szpitala . Jednak nie zgodzili sie na zabiegi dziecka i szczepienia a po wszytkim dorazu opuscili szpital

• erre Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, Totoro, gratulacje ogromne!! 🤩 Poród jak marzenie! Super, że bez żadnych komplikacji! Niech malutka zdrowo rośnie 💚

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro faktycznie poród jak z filmu 😁 najważniejsze że wszystko przebiegło po Twojej myśli, bez komplikacji i jesteście całe i zdrowe. Wielkie Gratulacje 🤗
    Napisz jak córa zareagowała na siostrę 😀 i czy w ogóle ogarnęła tak szybki poród 🤪

p.s. teraz zostałam sama z bzikiem na punkcie sprzątania ale wybaczam Ci 😂🤭
    ... wczoraj mąż przestawiał komody więc jeszcze parę dni będzie musiał ze mną wytrzymać, hahaha 🙊🙈🙉

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Totoro wspaniale to wszystko :) Mam nadzidje ze mnie yez to zaskoczy i szybko pójdzie. Super :)

Kasia

• joana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ale piękny poród ❤❤❤
    Jestes dzielna mamą 😘
    Wszystkiego dobrego dla Was ❤

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro gratuluję. :)

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak dojdziecie siebie napisz proszę jakie sa wymogi takiego porodu i koszty zwoazane z położną. Jejku to takie piękne wszystko. Wczoraj wlasnie mezowi pisałam ze najgkrsze w tym calym porodzie jest ze w takim imntymnym momencie i w takim bólu bede wsrod obcych mi ludzi, dla których jestem w zasadzie kolejna rodzącą tylko... Moze przy trzecim dziecku by sie udało cos takiego zorganizować :) Jak po drugim nie porzuce planów na trzecie :)

erre lubi tę wiadomość

Kasia

‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ