!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej czlowiek sie budzi, na chwile sprawdza telefon, a tu takie wieści. Totoro kciuki!!!
Kurcze tylko u mnie nic sie nie dziejeCo za uparciuch siedzi w tym brzuchu...?!
-
Audrey wrote:Leila, już pije wodę z żurawiną domową i wody na umór. W środę mam wizytę i już raczej nie zawitał w tym czasie do miasta. Chyba że zrobię siku i komuś po prostu dam żeby zaniósł 😩 kurczę, końcówka ciąży i jeszcze takie coś, to Chyba nie jest groźne dla dziecka co?😩
Ja sadze, ze teraz to juz nie jest zadne zagrozenie. Moim zdaniem o wiele gorzej jesli wzielsbys antybiotyk.
Pij sok z zurawiny, jedz jogurty i kup sobie jakies probiotyki do lykania lub w tym wypadku nawet dowcipne. -
Dziewczyny mowie wam ze ten brak snu to donchoroy psychicznej mnie doprowadzi ponad miesiac nie śpię....w zasadzie wcale zdarza sie jakas noc ze przespie godzine lub dwie .....ale ja naprawde nie daje juz rady tak funkcjonować
Dieta matki karmiacej
Dziewczyny co zamierzacie jeść
Mnie 10 lat temu z kazda sprawa doradzala ciocia ktora wowczas miala dzidci w wieku 6. 8 i 2 lata i byla jedyna dzieciata w rodzinie. Pierwsze urodzila w wieku 34 lat
Wówczas kazala mi jesctylko gotowane
w kolo kurczak i marchewkę i gotowane jablko spoko przy pierwszym dziecku mozna sobie tak na parze lub w osobnym garnuszku plaster piersi robic.szybko tez sie chudnie bo w sumie z czego brac nadmierne kalorie. Do tego mialam wciaz pic ...pic i pić az ta woda czlowiekowi uszami szla.nie pamietam kiedy i jak pozwalala mi rozszerzac diete.przy corce 7 lat temu postępowałam
podobnie ale malo jadlam gotowanego z racji ciaglych terapii nigdy nie bylo mnie w domu...az cud ze ja ta laktacje utrzymalam
Teraz wiem ze jest moda na brak diety matki karmiacej na lutowkach tez mialysmy dziewczyne ktora na cycku jadla fasolke po brytonsku i golonke i jej dziecku nic nie bylo
Moje zawsze byly nieodkladalne wciaz wiszace na cycu i balam sie dokladac diete..
Jak to u was wyglada albo jak planujexcie postpowac
Totoro czuwam z toba w tej mojej bezsennosci
Mysle ze za 10 minut wstana dzieci..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 04:51
-
Dziewczyny.. Wszystkim Wam życzę takiego porodu❤️❤️❤️ chyba, że macie daleko do szpitala, to nie 😁 cały wieczór spinał mi się brzuch, ale tak standardowo. No ale w okolicach 23 zaczął tak trochę mocniej, co mnie zaczęło zastanawiać. Godz. 23.35 a tu chlup, wody mi odeszły 😱 zdążyłam zeskoczyc z kanapy tylko. No i zaczęły się coraz boleśniejsze skurcze, co ok. 4 min. Położna już była zawiadomiona, no ale stwierdziła, że to jeszcze takie skurcze - nie skurcze. Za parę min zadzwoniłam, że one są już dziwnie bolesne. Trwały ponad 2 min i były co 3-4 min aż za chwilę dosłownie zaczęły się tak zlewać, że nie wiedziałam kiedy jeden się kończył a zaczynał drugi 😶 no i bolały jak sam skurw***n. No to położna powiedziała, że przebiera się i jedzie. Tyle co się rozłączyłam i czuję, że bez kitu, ja chyba czuję parte. Drę się do męża, że ma dzwonić, że u mnie parte i ja czuję jak się główka wstawia. Słuchajcie... Położna ledwo zdążyła dojechać a ma do nas 12km. Jechała i mnie instruowała, akcja jak w filmie. Była w większym szoku niż ja 😂 o godzinie 1.12 Sara już była z nami. Odkad położna wyczuła główkę w kroczu do wyjścia całej malutkiej miałam 5 skurczy. Sara 10/10, 3,52kg, 50cm❤️ łożysko urodziło się samo praktycznie. Nie pękłam, jakieś tam otarcia tylko mam. Karmimy się, odpoczywamy aktualnie, chociaż ja jestem.l nadal strasznie rozemocjonowana i nie wiem czy zasnę
Dziękuję Wam kochane za wszystkie kciuki i życzenia powodzenia ❤️ teraz ja czekam na kolejne z Was i życzę równie gładkiego porodu ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 05:33
ancys85, Audrey, erre, joana, katwie27, Zabka_89, Krokodylica, Leeila26, KotkaPsotka3, Szczęśliwa, Pogoda, Lililove, Anika, Asia000, Ounai, AHope, DarlAa, pap86, Maddelainen, edka85, Domi1995, Chmurka, Ptysio, Natalii, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Totoro!
Ogromne gratulacje! 😘
Wzruszyłam się! Świetnie, że tak ekspresowo! Takie rzeczy dzieją się naprawdę 😊
My to jednak mamy moc 💪 kobiety są mega 😀
Mam nadzieje, ze dobrze się czujecie, że wszystko w porządku.
Waga taka sama jak u nas? Ale w cm różnica prawie 10 cm..
Jeju...tyle maluszków a są tak różne. Tyle porodów, a każdy inny...
-
Godz. 6.10...
24 h temu byłam na izbie przyjęć.... a teraz mam przy sobie moje kolejne szczęście. Przespalam sie troche w nocy, ale nadal nie wierze w te wydarzenia z ostatnich 24h...erre, DarlAa, Domi1995, Chmurka, Ptysio, Natalii, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Totoro jestes niesamowita gratulacje
Mam znajoma ktora juz 3 dzieci rodzila w domu
I kuzynke w Londynie ...ale im wyszly komplikacje i w otatnim momencie musieli do szpitala . Jednak nie zgodzili sie na zabiegi dziecka i szczepienia a po wszytkim dorazu opuscili szpital -
Totoro faktycznie poród jak z filmu 😁 najważniejsze że wszystko przebiegło po Twojej myśli, bez komplikacji i jesteście całe i zdrowe. Wielkie Gratulacje 🤗
Napisz jak córa zareagowała na siostrę 😀 i czy w ogóle ogarnęła tak szybki poród 🤪
p.s. teraz zostałam sama z bzikiem na punkcie sprzątania ale wybaczam Ci 😂🤭
... wczoraj mąż przestawiał komody więc jeszcze parę dni będzie musiał ze mną wytrzymać, hahaha 🙊🙈🙉 -
Gratulacje! Totoro wspaniale to wszystko
Mam nadzidje ze mnie yez to zaskoczy i szybko pójdzie. Super
-
Totoro jak dojdziecie siebie napisz proszę jakie sa wymogi takiego porodu i koszty zwoazane z położną. Jejku to takie piękne wszystko. Wczoraj wlasnie mezowi pisałam ze najgkrsze w tym calym porodzie jest ze w takim imntymnym momencie i w takim bólu bede wsrod obcych mi ludzi, dla których jestem w zasadzie kolejna rodzącą tylko... Moze przy trzecim dziecku by sie udało cos takiego zorganizować
Jak po drugim nie porzuce planów na trzecie
erre lubi tę wiadomość